Debate, ki niso vezane na ostala področja...

bernikm
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a bernikm Po sep 21, 2015 10:00 am

Hvala, To sem že razmišljal da bi nabavil ta adapter ELM-327. Piše da dela tudi z iPhonom. Pa da občasno malo preverim.

http://www.aliexpress.com/item/Works-On ... 5,201409_5

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Po sep 21, 2015 10:05 am

Sam uporabljam spodnjo zadevo in je čisto OK.

http://www.bolha.com/avto-moto/tuning/t ... 7&kw=obd+2

:vrum
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Po sep 21, 2015 10:08 am

Hvala, piše sicer da dela z Android, za iPhone ni nič napisano. Bom povprašal prodajalca da ne bo potem samo za okras :-)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po sep 21, 2015 10:31 am

Seveda dela na iPhone samo na telefon moraš posnet program, ki podpira iPhone. Saj drugače je na priloženem CD-ju in na netu jih dobiš kolikor hočeš.

ps.: drugače ta stvarca deluje samo če hočeš kaj več je škoda denarja
Lp

kemykos
Novinec

Napisal/-a kemykos Po sep 21, 2015 11:34 am

Morate pazit s temi ELM-ji, ker ne delujejo na vseh avtomobilih. Korejci, Francozi in Italijani podpirajo zadevo, VAG familija pa kaj hitro preobremeni kak uporček in zadeva crkne. Tako se je zgodilo meni, ko sem zadevo porinil v Opel Astro. Nisem se kaj preveč sekiral ker sem dal 3€ za tisto bluetooth verzijo.

Lp :D

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Po sep 21, 2015 11:47 am

4€ je direktno iz Kitajske. Po mojem bi moral delovati ?
http://www.aliexpress.com/item/ELM327-B ... 5,201409_5

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Po sep 21, 2015 12:22 pm

kemykos je napisal/-a:Morate pazit s temi ELM-ji, ker ne delujejo na vseh avtomobilih. Korejci, Francozi in Italijani podpirajo zadevo, VAG familija pa kaj hitro preobremeni kak uporček in zadeva crkne. Tako se je zgodilo meni, ko sem zadevo porinil v Opel Astro. Nisem se kaj preveč sekiral ker sem dal 3€ za tisto bluetooth verzijo.

Lp :D

Moj je identičen kot na linku, ki sem ga posredoval preizkušeno deluje zadnjih nekaj let v Seat Cordobi, Škodi Octaviji, Audiju A4, Peugeotu 807, Hvundai Santa Fe-ju in Toyoti RAV4, nikoli nobenih težav.

=I
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Po sep 21, 2015 12:30 pm

Bom naročil, pa bomo videli kaj bo. Za 4€se ne bom sekiral :-) Kaj vse se pa lahko dela preko tega vmesnika ? Predvidevam da vidiš kode napak, resetiraš napako ....

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Po sep 21, 2015 12:47 pm

bernikm je napisal/-a:Bom naročil, pa bomo videli kaj bo. Za 4€se ne bom sekiral :-) Kaj vse se pa lahko dela preko tega vmesnika ? Predvidevam da vidiš kode napak, resetiraš napako ....

Nekaj takega . . .

https://www.youtube.com/watch?v=64SI9R5j0W4

;)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Po sep 21, 2015 12:59 pm

Hvala. Tale varianta je pa preko WiFi-ja. Po moje bo bolje WiFi varianta, ker če je telefon že v avtu povezan preko Bluetooth sistema (telefon) potem ne bo delalo.
http://www.aliexpress.com/item/2015-Bes ... 5,201409_5

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Po sep 21, 2015 1:15 pm

bernikm je napisal/-a:Bom naročil, pa bomo videli kaj bo. Za 4€se ne bom sekiral :-) Kaj vse se pa lahko dela preko tega vmesnika ? Predvidevam da vidiš kode napak, resetiraš napako ....

Poleg tega lahko 'v živo' spremljaš en kup podatkov, iz katerih se da sklepati, ali motor deluje OK ali pa mu kaj 'ne paše'...

Fuel-trim, npr., je en tak dober pokazatelj.

bernikm je napisal/-a:Hvala. Tale varianta je pa preko WiFi-ja. Po moje bo bolje WiFi varianta, ker če je telefon že v avtu povezan preko Bluetooth sistema (telefon) potem ne bo delalo.
http://www.aliexpress.com/item/2015-Bes ... 5,201409_5

Sam imam s temi WiFi zadevami slabe izkušnje - se mi Bluetooth bolje obnesejo... Kolikor se spomnim, je (vsaj pri nekaterih) potrebno telefon preklopiti v 'WiFi Direct' (znan tudi kot 'WiFi P2P' ali 'Ad-Hoc') način, česar pa ne podpirajo vsi telefoni.

Aesthetics
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aesthetics To sep 22, 2015 11:08 am

Kaj pravite na Avto-plin.eu? Zdajle imajo na kuponkotu za 650€ vgradnjo. Se lahko primerjajo z Plineksom?

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac To sep 22, 2015 11:55 am

Aesthetics je napisal/-a:Kaj pravite na Avto-plin.eu? Zdajle imajo na kuponkotu za 650€ vgradnjo. Se lahko primerjajo z Plineksom?

Glede na napisano na tem forumu je skoraj "žalitev" če nekoga primerjaš s Plineksom ali pa npr. G1, z nekaterimi izjemami.

Očitno nisi naredil domače naloge (prebral foruma), tako da mi prosim ponudi nekoga drugega za primerjavo . . . :/:o:/
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

Aesthetics
Stalni uporabnik

Napisal/-a Aesthetics To sep 22, 2015 6:00 pm

Ne razumem. To naj bi pomenilo da sta Plineks in G1 tako dobra ali tako slaba da ju ne morem primerjat?

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac To sep 22, 2015 6:44 pm

Aesthetics je napisal/-a:Ne razumem. To naj bi pomenilo da sta Plineks in G1 tako dobra ali tako slaba da ju ne morem primerjat?

Sam izberi

a) bejži v kot
b) sedi 1

ker nisi naredil domače naloge.

:bere
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr sep 23, 2015 9:32 pm

zgleda se samo meni zdi debilno da daš za gsm 800 al pa jurja evrov - na plinski napravi pa bi si zvrtal okroglo luknjo v koleno in jo spilil na kvadrat za 200 do 300 e razlike do res dobre naprave in dobrega monterja ..

potem pa povrh vsega zmečeš še nekaj evrov za te obd vmesnike s katerimi se samo obremenjuješ ko ti zasveti check engine lučka - ki itak nebi smela zasvetit sam pustmo malenkosti - in je itk vsem jasno da je nekaj narobe ...

pol ti pa monter ne ve povedati zakaj ti sveti lučka - oz kar je še slabše ne zna nastaviti pravilnega doziranja plina ... povrh vsega to reče par monterjev , ki naj bi bili usposobljeni / izšolani /certificirani za ISTO napravo ... boloks , nonsens - ali šalabajzerstvo po balkansko "lako ćemo" ?

kolikor se je pisalo v prejšnjih postih : "mora delat - nazaj mu pelji - če ne dela tako kot treba denar nazaj !" je sedaj navadno prelaganje problemov z napravami in monterji na povratni vod bencina ...

pol pa slep svizec fali luknjo in je v rit..
plin je cnej k bencin

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če sep 24, 2015 7:14 am

bernikm je napisal/-a:@japanac hvala za pomoč.
Točno to sta mi rekla tudi oba monterja (Primož in Aljaž). Primož je že ob montaži takrat poizkusil to rešiti z emulatorjem, ki pa za moj model avtomobila ne obstaja, zato je dal nekega od Opla, ki naj bi deloval, vendar ni.
Potem razumem, da bi bila edina opcija povratni vod nazaj v rezervoar - kar se sliši komplicirano (vsaj zame?)
Pa ta napaka vpliva tudi kaj na delovanje avta, mislim bolj v tej smeri da ne bo posledično zaradi tega prišlo do okvare motorja ali kakšnega drugega dela avta ? Ker na uradnem servisu mi tako ne bodo priznali napake, ker gre za plin...

Ce je tezava prevelik tlak benza lahko ugotovis z malo preprostega eksperimentiranja. Najprej si omogoci lahki dostop do bencinske crpalke-konektorja. Ce bo treba zadnje zice bos dav vun. Zalaufaj avto in pocakaj da priklopi na lpg, ko bo motor deloval na plin konektor na benz crpalko odklopi, slauh za benz malo losaj tolk da spusti tlak mimo pol pa ga daj nazaj, malo bencina bo spricnilo ven ampak nic hudega. Pol pa se pelji malo z izklopljeno benz crpalko pa poglej ce se bo tezava z cukanjem in priziganjem lucke odpravila. V primeru da se tezava odpravi moj nasvet poiskat kompatibilno rabljeno benz crpalko z nizjim tlakom pa tako sprobat ce bo boljse.

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Če sep 24, 2015 7:34 am

Po pravici povedano se mi ne da s temi stvarmi ukvarjati, ker bom še kaj drugega zraven pokvaril pa bo še huje. Nekako sem se sprijaznil s tem da je tako, se pa strinjaš s plinašem, ki je napisal da mora to monter urediti, samo kaj čem če ne zna oz ne ve kaj narediti.
Žal imam kot kaže tako mašino, ki je problematična za te zadeve, samo upam da ne bo zaradi tega še kaj drugega odpovedalo.
Smo prišli potem do zaključka, da tudi tako opevani mojstri Sigasa žal ne znajo vsega....Ali imam pa samo jaz tako smolo s tem.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če sep 24, 2015 7:48 am

Jaz bi jim kar tezil da zadevo uredijo. Ce ne pa zahteval vsaj pol denarja nazaj, al pa jim zagrozi z tozbo in demontazo na njihov strosek. Avto mora bit zrihtan v nulo.

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če sep 24, 2015 10:20 am

Midva s "plinašom" bi bila super soseda, verjetno je le vprašanje časa, kdaj bi komu prekipelo . . . in bi se v najboljšem primeru odselil . . . :g: v najslabšem pa . . . :/:o:/

plinaš je napisal/-a:zgleda se samo meni zdi debilno da daš za gsm 800 al pa jurja evrov

Pa poglejmo iz druge strani, marsikomu se zdi "debilno", da imaš nekaj sto € vreden avto in v njem montirano najdražjo napravo ter da za vzdrževanje vlivaš noter rabljeno olje, itd . . . o vsem si sam pisal, tako da ni nič izmišljeno. Je pa tako, nekdo v avtomobile, spet drugi v televizijo, telefone ali pa potovanja . . . važno je da denar kroži . . . =I

plinaš je napisal/-a:- na plinski napravi pa bi si zvrtal okroglo luknjo v koleno in jo spilil na kvadrat za 200 do 300 e razlike do res dobre naprave in dobrega monterja ..

200 do 300 € razlike ??? (to je verjetno kar na pamet)
Uporabnik "bernikm" je sicer izpustil prvo točko iz mojega "you have to do" spiska, to je nakup vozila z namenom predelave na plin, ampak se je po cca 2 letih odločil za to. Drugače pa mu nimam kaj očitati.
1. Prebral je forum (odljukano)
2. Zbral več ponudb (odljukano)
3. Odločil se je na podlagi referenc in tudi cene (odljukano)
Pravilna razlika v ceni do opevane najdražje instalacije je bila piši - pomni 970 € in ne zgoraj navedenih 200-300 € - torej skoraj dvokratna cena.
Glede res dobrega monterja, pa ni za Primoža na tem forumu napisanega nič negativnega, vsaj sam nisem zasledil ampak le priporočila, medtem ko imam osebno slabo izkušnjo z najdražjim sistemom in montažo le tega (to je če odmislimo ceno).

plinaš je napisal/-a:potem pa povrh vsega zmečeš še nekaj evrov za te obd vmesnike s katerimi se samo obremenjuješ ko ti zasveti check engine lučka - ki itak nebi smela zasvetit sam pustmo malenkosti - in je itk vsem jasno da je nekaj narobe ...

Sam v OBD vmesnikih in v tem, da občasno malo pogledaš zadeve npr. pred obiskom mehanika, ne vidim nič slabega. V nasprotnem primeru se ti pri naših mojstrih kaj hitro zgodi, da ti zamenjajo vse po vrsti in ti nato nalijejo še rabljeno olje, potem se pa žali na sodiščih in financiraj odvetnike. :ne

plinaš je napisal/-a:pol ti pa monter ne ve povedati zakaj ti sveti lučka - oz kar je še slabše ne zna nastaviti pravilnega doziranja plina ... povrh vsega to reče par monterjev , ki naj bi bili usposobljeni / izšolani /certificirani za ISTO napravo ... boloks , nonsens - ali šalabajzerstvo po balkansko "lako ćemo" ?

Monter ne ve povedat ???
Komaj v enem od prejšnjih postov je bilo na tem forumu navedeno, katero napako javlja in da sta mu oba monterja, kjer je imel avto povedala isto, kar sem sam ugotovil po googlanju (tukaj malo zamerim uporabniku "bernikm", da ni tega že prej obelodanil in ne komaj sedaj po dobrem letu in pol, saj se sam ne bi toliko angažiral).
Po drugi strani pa sem kar nekaj izvedel o težavi, ki se ne pojavlja samo na teh motorjih, je pa očitno problem, saj kot kaže emulatorja ta ta tip motorja ni, nekje sem prebral, da imajo američani tudi na drugih vozilih dobro zaščitene računalnike (ali je v tem težava, ne vem in ne bom trdil).

Ali je monter vedel za to težavo, preden se je lotil montaže, ne bom ugibal, ker to ve samo on. Če bi bil šalabajzer, bi zamenjal lučko Check Engine z nedelujočo in . . . ja tudi na take mojstre smo že naleteli . . . in se jim zahvalili za njihove storitve.

Kako bi se obnesel kateri drugi sistem, Prins, Plineks, G1, Landi Renzo, Versusgas, Atiker, Emmergas, OMVL, itd. je težko na pamet ugibati . . . eno so obljube drugo pa realnost.

plinaš je napisal/-a:kolikor se je pisalo v prejšnjih postih : "mora delat - nazaj mu pelji - če ne dela tako kot treba denar nazaj !" je sedaj navadno prelaganje problemov z napravami in monterji na povratni vod bencina ...

Če se ne motim je zadeva še v garanciji in v kolikor nisi zadovoljen se dogovori za demontažo (v tem času si glede na moje izračune tudi že pokril investicijo oz. si zelo blizu).

Sam bi sicer poklical še nekaj drugih monterjev, npr. zgoraj naštetih sistemov in jih povprašal ali so sposobni rešiti zadevo, mogoče ima kdo rešitev ali pa tudi ne. Potem si vsaj sam ne moreš očitat, da nisi naredil vsega.

Da zaključim sodelovanje na to temo iz moje strani.

Dejstva:
- monter očitno ne zna odpraviti napake ali pa je specifika in je ni mogoče odpraviti (če boš poskusil pri ostalih monterjih in bo kdo sposoben zadevo rešiti si boš sam najlažje odgovoril na to vprašanje)
- odloči se ali se boš vozil tako kot do sedaj (če se bo našla kakšna rešitev, si lahko brez skrbi, da te bo Primož poklical) ali pa naj ti demontirajo zadevo
- kot sem že govoril predelava ni "perpetuum mobile", saj v nasprotnem primeru vozil samo na bencin ne bi bilo

Uporabnik "plinaš" od tebe pa sem glede na to, da veš o vsaki zadevi vse, pričakoval vsaj "dobro prakso" pri reševanju te težave oz. namig na koga naj se obrne . . . ampak ne dajmo revežu vtreti sol na rano, kazensko, ker se ni odločil za enkrat dražji en in edini "tvoj" sistem, ki je neproblematičen in vse deluje iz prve, nikoli z njim ni nobenih težav, monterji so taki, da jih slikaš in imaš sliko na nočni omarici . . . . ali bi se pojavljala lučka pa žal ne vemo (ne moremo trditi, da ja in prav tako da ne).

Če sem koga užalil se opravičujem, saj to ni bil moj namen, forumi so v prvi vrsti namenjeni zbiranju informacij in reševanju težav (več glav več ve), ne pa izražanju svojih frustracij.
:vrum
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 40 gostov