japanac je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:sem imeltak lep sestavek pa me ta forum vrže ven po določenem času tako da se boste morali zadovoljiti z mojim vsakdanjim cinizmom...
Če bi sam uporabljal "cinizem" bi rekel nabavi si računalnik in/ali zamenjaj ponudnika interneta, pa ne mi rečt da vam, nism reku ...
forum ..forum..ne računalnij in ne internet ...
plinaš je napisal/-a:potem so razne reklame o najboljših navaden nateg ..
Najboljšega Ni, dokler se ne zmontira nekaj novih enakih vozil z različnimi napravami in se zadevo preveri - to je verjetno znanstvena fantastika.
Nikoli ni bilo govora o najboljšem, ampak o razmerju cena/kvaliteta. Čeprav danes tudi nekateri ponudniki vgrajujejo za okoli 600 € in po informacijah tudi te zadeve delujejo BP.
1-vi ponudnik:
-ker edini lahko dokažemo 100% prilagoditev LPG predelave vašemu motorju,
-ker samo naši servisi uporabljajo navodila v slovenskem jeziku,
-ker imamo najbolj zmogljiv uplinjevalec,
2-gi ponudnik:
-Edini s certifikatom kakovosti na področju avtoplina
-Edini s svojo raziskovalno skupino
-Podjetje z največ predelanimi vozili in izkušnjami
-Prvi nudimo brezplačno diagnostiko za ugotovitev napake
-smo v sodelovanju z zunanjimi sodelavci razvili ter tudi patentirali različne komponente plinskega sistema. Gre za povsem nove produkte na slovenskem in svetovnem tržišču.
- pa strokovnjaki že razvijajo komponente sistema , ki ne bo imel vbrizga goriva samo v realnem času, tako da bo primeren tudi za vozila z sodobnimi motorji.
no tukaj ena pripomba : kaj pa bo??vbrizg v prihodnosti??
3-ji ponudnik:
-Podjetje xxx d.o.o. je proizvajalec visokotehnološke avtoplinske opreme. Tehnologijo smo razvili sami in jo zaščitili s patentom. Sistem po patentiranem postopku omogoča vodenje vbrizga avtoplina v realnem času,
- ko se je skupina strokovnjakov s področja avtoplina, avtoelektrike in alternativnih virov energije združila v razvoju novega lastnega sistema, ki bo odpravil pomanjkljivosti konkurenčnih sistemov.
-Razvili smo lasten sistem,
-Vsi testi so potrdili brezhibno delovanje osnovnega koncepta,
-Sama tehnologija je patentirana, in tako zagotovljena zaščita pred kopiranjem in tudi zaščita potrošnika, saj samo avtoplinski sistem xxx ponuja vodenje vbrizga avtoplina v realnem času.
4-ti ponudnik :
-Smo podjetje, ki je prvo pripeljalo na slovenski trg avtoplinske sisteme
-vgrajujemo sisteme, narejene po naših lastnih zahtevah,
-imamo mehanike z največ izkušnjami,
-edini ponujamo sisteme s funkcijo samonastavljanja v vseh režimih vožnje,
-od nas lahko pred samo vgradnjo upravičeno pričakujete strokovno svetovanje glede vgradnje avtoplinske naprave.
-Torej tovarniška garancija pa ne zajema odprave posledic napak, ki so nastale zaradi predelav ali dodatnih naprav v vozilu – za kar mora pač poskrbeti vgrajevalec le tega.
-Chevrolet pri tem le dodaja, da ne priporoča vgradnje plinskih naprav v njihova vozila.
5-ti ponudnik:
-V mehaničnih delavnicah vgrajujemo vrhunski plinski sistem z več kot 50 letno tradicijo in vrhunskim razvojem.
-Zadostuje že enkratni servisni poseg na vsakih 15.000 prevoženih km, kjer se izvede
čiščenje plinskega filtra
-A je res, da se s plinom kvarijo ventili motorja in lahko pride do težav ?Zato uporabljamo dodaten vbrizg bencina v plin, ter tako zadostimo potrebam po mazanju
6-ti ponudnik:
- Je edini sistem, katerega je mogoče pri novem vozilu, dobiti s prvo vgradnjo.
-Če boste bolj podrobno pogledali boste opazili da je v vaše vozilo vgrajen sistem xxx xxx
7-mi ponudnik:
-Trenutno najboljši avtoplinski sistem na svetu.
kar med drugim dokazujejo tudi zmage na avtomobilskih dirkah s športnimi avtomobili predelanimi na avtoplin.
-Predelava je s tehničnega vidika razmeroma preprosta in ne zahteva nobene mehanske predelave na motorju.
-Pri novejših izvedbah je dodan še računalnik za optimalno doziranje plina, kar zmanjšuje porabo goriva in poveča zmogljivost vozila.
-Za vžig motorja potrebujemo nekaj kapljic bencina, potem pa je preklop na avtoplin samodejen.
-Plinska napeljava ne zahteva posebnega vzdrževanja; zadostuje, da enkrat na leto na pooblaščenem servisu
očistijo plinski filter in pregledajo cevi.
8-mi ponudnik:
-Odlikuje nas visok nivo strokovne usposobljenosti, ...... ter
neprecenljive izkušnje. wau ...
-
Večina vozil je predelanih na plin že v nekaj urah oziroma v enem dnevu!
waaauuu.. 9-ti ponudnik:
-najboljše vbrizgavanje plina
-povečana moč motorja ?????
-izdelek,ki mu ni para
-2 leti garancije
-150000km garancije - a to se stranka pač odloči kaj mu je ugodnejše?
-garancija in pogoji , ki se ne odbijajo
- možnost uporabe v 16V motorjih - super končno ena naprava za 16 ventilarje
- Z
iznajdbo podjetja smo se odločili ponuditi kompletno inštalacijo za avto plin,
če si želite ogledati videoposnetek ,se prijavite ....... .... kr sami ga glejte..
10-ti ponudnik:
-Home ›
MOŽNE TEŽAVE › CHEVROLETMožnost pojava komplikacij pri montaži ne velja za sisteme xxx!
-Spisek možnih težav za posamezno znamko in model vozila je narejen na podlagi izkušenj različnih monterjev ob vgradnjah različnih sistemov za plin.
-Večina navedenih težav se ob vgradnji sistemov xxx NE pojavlja. Izjema so zahteve po prilagoditvi sistemov vozila za nemoteno delovanje plinskega sistema kot so emulatorji nivoja bencina,
povratni vodi bencina, ipd.
zanimivo kajne ..en od ponudnikov - manj znanih - pa ima to na svoji strani napisano ..
11-ti ponudnik:
- V kolikor je za vozilo predvideno hlajenje (podmazovanje), je bencinsko podmazovanje že vključeno v ceni. Dodatnega stroška z mazivi ni, saj sistem za hlajenje uporablja bencin...
-
GARANTIRAMO NAJMANJ 40% PRIHRANKA ... in zakaj se derejo ?
-Nastavek za točenje plina in točilne ročke na bencinskih servisih so prirejene tako, da je točenje omogočeno samo takrat, ko je spoj neprodušen .....
v to malce dvomim...
-
Po predelavi ni potrebno nobeno dodatno vzdrževanje ali
dolivanje tekočin (podmazovanje z bencinom). a me *** ? kolikšna je ta poraba bencina za podmazovanje?
dvomim,da je to všteto v tistih
garantiranih 40% prihranka...
-Poleg zanesljivosti sistem zagotavlja do 45% prihranek ob 1% izgubi moči.
12-ti ponudnik:
- ker za dolgo in dobro delovanje sistema vgradimo vrhunske komponente .. opomba : vgrajena naprava skombinirana s komponentami 6-ih različnih proizvajalcev...
- ker v veliki strojni delavnici izdelamo nosilce komponent individualno za vsako vozilo
posebej ....

za te nosilce naredit sta dosti 2m2 ...
- ker imamo certifikate, da smo pooblaščeni monter s strani proizvajalca avtoplinskih
sistemov ...
to mora imeti najmanj 6 certifikatov..sedaj vem zakaj je potrebna velika delavnica...
- ker smo v primeru kakršnih koli nejasnosti ali problemov vedno pripravljeni pomagati in
svetovati.................................................
............*Zaradi narave dela se velikokrat
ne moremo oglasiti na telefon. V
tem primeru nam prosimo pošljite
sporočilo - SMS ali e-pošto na katero
se odzovemo v najkrajšem možnem
času. Hvala.
...... ni za kaj ...ampak razumem...
- ker boste z našo predelavo na vašem vozilu absolutno zadovoljni... .... in če to ne bo res ?
13-ti ponudnik:
-V katera vozila je možno vgraditi avtoplinski pogon?
Avtoplinski sistem je možno vgraditi v vsa vozila z bencinskim motorjem.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
to so bili c/p s strani , ki so na internetu ...
za prins-a pa nisem naj kdo drug..
....................................................................................................................
plinaš je napisal/-a:će meni nekdo reče da ne ve kaj pomeni koda napake pomeni :
To mislim, da smo razčistili in ni bilo govora o tem, da se ni vedelo kaj pomeni koda. Je pa res, da mi na forumu nismo vedeli, saj ni bila objavljena. Vsekakor pa reševanje teče v "pravi smeri", škoda da že takoj uporabnik ni specificiral napake ampak šele po slabih dveh letih.
koga briga če na forumu nismo vedeli... to bi moral vedeti monter in napako odpraviti kajne..
uporabnik /lastnik avta mora specificirati napako ?? a dej no bejž no .. saj znaš bolje kot tako...
plinaš je napisal/-a:bolj pomembno je tisto : "svoje sem povedal..samo ne mi potem jokcat po forumu" ..
Vsaj po mojem mnenju je to ravno nasprotno od tega, čemur so namenjeni forumi. Nekako v stilu:
- mi vozimo VAG skupino in Mercedese in nimamo težav . . . . vsi ostali s težavami pa . . . .
svoje sem povedalHallooooo . . .
polepšal si mi dan z VAG
plinaš je napisal/-a:pred montažo vsi pametni pa najboljši pa to se komot zmontira...
Glede svojega monterja z lahkoto trdim, da ni nikoli ob moji prisotnosti rekel nobene besede preko konkurence
(pa čeprav sem ga večkrat izzval), celo povedal je, da se občasno slišijo in skupaj poskušajo reševati kakšne zaplete.
se strinjam..pred strankami blatiti konkurenco je poslovno slaba poteza ... kaj je pa potem ko stranka odide je pa drugo...
plinaš je napisal/-a:ko pa pride do - normalno - rešljivih težav pa "kva s prasc nočeš pomagat" pa "privoščiš drugemu težave" in ostale pripombe v stilu "plin je za en drek" ...
pa ni res ..plin je cool ..pa pocen...pa ekološki .. bolj kot dizelski euro 6 vw
- plin je cool . . . . zakaj že ???????
- pa ekološki . . . ja super, že 10 + let vozimo večinoma na plin, ogrevamo se na elektriko,
torej smo ekološki, soseda pa kurita odpadni les, eden celo prepojenega s smolo, tako da ne moremo niti perila sušiti zunaj . . . in kaj imam od tega ??????
Na plin se vozimo izključno zaradi cenovnega prihranka, ker prevozimo precej kilometrov in se pozna v "prašičku". To je en in edini razlog. Tako da, tudi če bi imeli manjše težave, ki pa jih nimamo bi vztrajali, saj se nam izplača.
a ni cool ? a sm kaj zgrešil ? a je hot mogoče ???
lej - prav žal mi je , da imaš tako neekološke sosede .. sam ti nisem jaz kriv .... drugače je pa plin bolj ekološki za ogrevanje kot elektrika ...
in žal mi je tudi tebe ker si priznal , da si en navaden slovencelj ki gleda samo nase in samo na denar ...
plinaš je napisal/-a:in vsakič ko gre nekomu na avtu nekaj narobe zaradi natege,narcisoidnosti , šalabajzerstva ali škrtosti me zaboli..
pa ne mi rečt da va, mism reku ..
Če te zaboli, pa poskusi pomagat in ne s cinizmom, oz. z zgornjo izjavo.
zakaj nisi citiral vsega ? ok bom jaz :
in vsakič ko gre nekomu na avtu nekaj narobe zaradi natege,narcisoidnosti , šalabajzerstva ali škrtosti me zaboli..
res pa je da če se to zgodi šele po mojem predhodnem opozorilu to pozdravi en mrzu pir ..Sicer pa . . . teramo dalje.