Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Nejko
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Nejko Če okt 01, 2015 12:23 pm

Da malo presekam temo o povratnem vodu...

Po petih lezih in 120.000km počasi prihaja čas za menjavo voza. Zanima me ali ima kdo kakšen predlog, dizelna namreč ne bi, ker sem s plinom do sedaj več kot zadovoljen...

Iščem torej bencinca, ki ga je mogoče predelati, pogoj je 7 sedežev, želja pa tudi avtomatik.

BTW...serijska Zafira ne pride v poštev ker je noter res porazna....

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Če okt 01, 2015 1:28 pm

Nejko je napisal/-a:Da malo presekam temo o povratnem vodu...

Po petih lezih in 120.000km počasi prihaja čas za menjavo voza. Zanima me ali ima kdo kakšen predlog, dizelna namreč ne bi, ker sem s plinom do sedaj več kot zadovoljen...

Iščem torej bencinca, ki ga je mogoče predelati, pogoj je 7 sedežev, želja pa tudi avtomatik.

BTW...serijska Zafira ne pride v poštev ker je noter res porazna....

Mogoče, Chrysler Voyager 2.4 ali pa 3.3 (cestnina?), brat je navdušen. :vrum
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe okt 02, 2015 6:15 am

vw sharan 1.8 - l.2015 koda motorja CDAA ...ali pa seat alhambra z isto kodo motorja..
plin je cnej k bencin

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe okt 02, 2015 12:26 pm

plinaš je napisal/-a:vw sharan 1.8 - l.2015 koda motorja CDAA ...ali pa seat alhambra z isto kodo motorja..

To bi bilo popolno, vendar ne vem kako je z vgradnjo rezervorja, ker mislim, da se ga ne dobiti z rezervnim kolesom.

habo66
Nov uporabnik

Napisal/-a habo66 Pe okt 09, 2015 11:23 am

Zdravo.
Ravno sem se registriral...
Kupil sem rabljenega C-Crosserja 2.4 cvt s Plineks sistemom. Po parih dneh so se pojavile težave. Pri mirovanju se voha plin, včekrat nam je tudi ugasnil, pa še ena težava z notranjo ključavnico. Skratka prodajalec (Daca d.o.o. Migojnice) je izjemno neprijazen in se z njim ne da mirno debatirati, najprej sva se sama zdirala, potem je pa še žena probala in enako, skratka nikakvi nivo. Gre se namreč zato, da bova uveljavljala to 30-dnevno garancijo in najbrž avto vrnila prodajalcu.
Za kaj pravzaprav pišem. Kupil bi enakega C-Corsserja, ampak nepredelanega, ker bi ga rad sam dal predelati na plin, da imam konec konec garancijo in imam izbiro kje in kaj. Torej ali ima kdo kakšen konkreten predlog, morda celo kaj bi bilo najboljše za ta avto. Je pa to Mitsubishijev motor (Outlander), 2.4 bencinar automatik.
Hvala. lp, G

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe okt 09, 2015 11:31 am

Pojdi nazaj do prodajalca in mu povej, če ne bo avto zrihtal ali ga nazaj vzel in vrnil denar boš prišel z odvetnikom kjer pa sploh ni debate, da ne bo dosegel svoje, ker je prodajalec dolžen upoštevat zakon o garanciji
Lp

habo66
Nov uporabnik

Napisal/-a habo66 Pe okt 09, 2015 12:10 pm

Saj sem mu že malce "zagrozil" s tržnim, kjer sem se tudi pozanimal, pa vseeno pravi da on s plinom nima nič. Skratka s tipom se ne da normalno pogovarjati, ker takoj začne nazaj sikati in se braniti. Naj še povem, da je bil avto odišavljen z eno smrdljivo dišavo, ki je še bolj smrdela v kombinaciji s plinom, in zdaj vidim da je bilo najbrž odišavljeno zaradi uhajanja plina... Ma stvar je da me skrbi če bo to znal sploh kdo popraviti, kadarkoli. Takoj en teden po nakupu avta smo namreč morali na "redni" servis plina na Plineks, saj je bil zadnji delan pred 50.000 km, servisno od plina pa nisem videl do praktično zadnjega trenutka - ta servis mi je po tistem najinem dretju on plačal. In tam naj bi vse nastavili, zamenjali neke filtre kaj jaz vem, skratka da je vse ok. Ampak zopet isto, se pravi vsake toliko crkne in smrdi.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So okt 10, 2015 8:51 pm

htt
http://www.googleadservices.com/pagead/ ... ponudba/v2

a se samo meni prikazuje ta reklama s textom "najk :tomidelej: valitetnejša predelava avta na plin v Sloveniji" ??? ampak res skoz kamor kliknem .. pol mora že bit res...

aja ..še nekaj bi vprašal - a je slučajno že rešena težava okoli povratnega voda bencina pri " "najkvalitetnejši predelavi avta na plin " ???? :?:

jap...načeloma se strinjam z japancem , da če nek monter ne zna režiti težave da je vse skupaj z napravo vred za en lulek... :tomidelej: :tomidelej:
plin je cnej k bencin

DarioKalem
Nov uporabnik

Kje avto predelati na plin

Napisal/-a DarioKalem Ne okt 18, 2015 5:01 pm

Zdravo
Po forumu iščem in iščem, tudi po drugih forumih pa nikjer ne najdem da bi nekdo govoril o temu kje je vredu vgraditi LPG
Svoj avto, citroen xsara picasso 2008letnik 1.6 80kw bi dal predelati na plin, avto ima prevoženih samo 70k, sedaj bom pa zaradi službe letno delal nekje okoli 35-40k
Nekaj sem se že pozanimal o Zavoli sistemu za tale avto.
Sedaj pa berem kje so ljudje koliko toliko strokovni in zaupljivi za tole vgradnjo, nekaj sem že gledal za Plineks in so me komentarji za v Ljubljani nekako odvrnili od tega.

Če je kdo kje bil zadovoljen bi prosil če lahko kaj napišete.
Še naj raje relacija od Nove Gorice pa do Ljubljane.

Hvala
Lp

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Re: Kje avto predelati na plin

Napisal/-a mrtwelvetrees Ne okt 18, 2015 5:18 pm

pa sej imaš glavno temo že odprto, kjer je ogromno napisanega
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Ne okt 18, 2015 7:46 pm

DarioKalem je napisal/-a:Zdravo
Po forumu iščem in iščem, tudi po drugih forumih pa nikjer ne najdem da bi nekdo govoril o temu kje je vredu vgraditi LPG
Svoj avto, citroen xsara picasso 2008letnik 1.6 80kw bi dal predelati na plin, avto ima prevoženih samo 70k, sedaj bom pa zaradi službe letno delal nekje okoli 35-40k
Sedaj pa berem kje so ljudje koliko toliko strokovni in zaupljivi za tole vgradnjo, nekaj sem že gledal za Plineks in so me komentarji za v Ljubljani nekako odvrnili od tega.

Hvala
Lp

Jaz mislim da je pravi naslov Primož Jazbar iz Sigas-a. Če boš vsaj malo bral ta forum boš na koncu prišel do tega da so sistemi več ali manj enaki, vse pa je na koncu odvisno od monterja ki zna zadeve urediti tako da delajo, še posebej ko/če pride do težav da jih zna odpraviti.
Upam trditi da noben plinski sistem ni 100% brezhiben (noja morda se kakšni fani Prinsa s tem ne boste strinaji, sorry), najbolj važno je kako sposoben je monter ki ti ga vgradi.
Pa dobro odločitev ti želim.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne okt 18, 2015 9:12 pm

bernikm je napisal/-a:

Hvala
Lp

Jaz mislim da je pravi naslov Primož Jazbar iz Sigas-a. Če boš vsaj malo bral ta forum boš na koncu prišel do tega da so sistemi več ali manj enaki, vse pa je na koncu odvisno od monterja ki zna zadeve urediti tako da delajo, še posebej ko/če pride do težav da jih zna odpraviti.
Upam trditi da noben plinski sistem ni 100% brezhiben (noja morda se kakšni fani Prinsa s tem ne boste strinaji, sorry), najbolj važno je kako sposoben je monter ki ti ga vgradi.
Pa dobro odločitev ti želim.

jaz imam x-pico na plin ... pa mare jo ima .. pa še nisem zasledil nobenega drugega tukaj , ki bi imel x-pico na plin s kakšno drugo napravo kot s prins-om pa da bi se pohvalil..

sem pa slišal da jim je nekje ratalo zažgat ventile ma tem za plin zelo neobčutljivem motorju...

pa da ne boš jamral ko ti ne bodo znali zmontirat pravega modula za nivo bencina pa ti bo skoz piskal..
plin je cnej k bencin

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Ne okt 18, 2015 9:22 pm

Hvala
Lp

Lepo pozdravljen!

Kot je že eden od predhodnikov rekel, Jazbar iz Jesenic na Dolenjskem ali pa Boyski iz Opatije, kateri ti za 1200€ vgradi BRC sistem, bistveno naprednejši.
Prins pri nas nikakor ni vreden svojega denarja. Ali je material predrag ali pa IQ sistemi sebe precenjujejo z zlatarskimi cenami svojega dela. Odsvetujem, enostavno je škoda dati toliko več denarja, avto pa bo delal enako. ;)

LP

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne okt 18, 2015 9:28 pm

zzitop je napisal/-a:
Lepo pozdravljen!

Kot je že eden od predhodnikov rekel, Jazbar iz Jesenic na Dolenjskem ali pa Boyski iz Opatije, kateri ti za 1200€ vgradi BRC sistem, bistveno naprednejši.
Prins pri nas nikakor ni vreden svojega denarja. Ali je material predrag ali pa IQ-sistemi sebe precenjujejo z zlatarskimi cenami. Odsvetujem, enostavno je škoda dati toliko več denarja, avto pa bo delal enako. ;)

LP

v čem že je brc naprednejši ?? upam da boš podkrepil tvojo trditev s kakšnimi konkretnimi podatki ali pa s svojo x-picasso na plin z brc-jem ..

in ne . avto ne dela enako pa če se na glavo postaviš.. še dva avta istega modela in istega letnika in iste kode motorja ne delata enako kamoli z dvema različnima napravama ..
plin je cnej k bencin

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop Ne okt 18, 2015 9:41 pm

BTW, ne bi bilo potrebno citirati. Da, BRC je naprednejši v primerjavi s kakim Lovatom ali Zavolijem.

In ja, vozilo bo delovalo v redu. Glede na tvoje čustveni izliv pa mislim, da nadaljnji komentarji niso potrebni.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po okt 19, 2015 2:20 am

zzitop je napisal/-a:BTW, ne bi bilo potrebno citirati. Da, BRC je naprednejši v primerjavi s kakim Lovatom ali Zavolijem.

In ja, vozilo bo delovalo v redu. Glede na tvoje čustveni izliv pa mislim, da nadaljnji komentarji niso potrebni.

ja šef... pravzaprav pa ne šef .. malo se skuliraj - citiranje ima svoj namen ..če ne drugega lažje najdem komu sem odgovarjal na kaj čez leta ..

brc , lovato , landi renzo pa še kateri italjanski proizvajalec bi se našel - tukaj se sploh ne ve kdo je čigav lastnik in kdo v resnici diktira katera blagovna znamka bo prodajala plinsko napravo določene razvojne stopnje ...

kar se pa mojih izliv tiče je bil tudi ta komentar nepotreben ..

se mi zdi da sem to že oomenil pa se mi ne da preverjat ..
v navodilih za montažo naprave neke italjanske firme je za hyundai i30 napisano , da se odstrani žarnica
za check engine iz armature ..
finta je v tem , da drugače neprestano gori ko se vozi na plin , napaka pa " ni kritična " za samo delovanje motorja ..

kaj pomeni , če si brez lučke za check engine pa presodite sami..
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Po okt 19, 2015 6:18 am

Pa da še sam malo vskočim . . .

plinaš je napisal/-a:
bernikm je napisal/-a:jaz imam x-pico na plin ... pa mare jo ima .. pa še nisem zasledil nobenega drugega tukaj , ki bi imel x-pico na plin s kakšno drugo napravo kot s prins-om pa da bi se pohvalil..

sem pa slišal da jim je nekje ratalo zažgat ventile ma tem za plin zelo neobčutljivem motorju...

pa da ne boš jamral ko ti ne bodo znali zmontirat pravega modula za nivo bencina pa ti bo skoz piskal..

Ima brat v Xsari Picasso sistem AGC Compact - poljaka, montiral Primož Jazbar (kot je že bilo napisano :bow ) in deluje super.

Poznam pa tudi druge, ki pa imajo XY sisteme v Xsarah in se tudi ne pritožujejo, tako da . . ., ja . . . obstaja več poti . . .

:vrum
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Po okt 19, 2015 8:19 am

plinaš je napisal/-a:
zzitop je napisal/-a:BTW, ne bi bilo potrebno citirati. Da, BRC je naprednejši v primerjavi s kakim Lovatom ali Zavolijem.

ja šef... pravzaprav pa ne šef .. malo se skuliraj - citiranje ima svoj namen ..če ne drugega lažje najdem komu sem odgovarjal na kaj čez leta ..

brc , lovato , landi renzo pa še kateri italjanski proizvajalec bi se našel - tukaj se sploh ne ve kdo je čigav lastnik in kdo v resnici diktira katera blagovna znamka bo prodajala plinsko napravo določene razvojne stopnje ...

Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po okt 19, 2015 7:34 pm

http://www.landi.it/layout.jsp?idz=1007 ... 151&lang=3

landi renzo ima pa lovato in aeb ... eurogas ..

ker pa sta oba giganta delniški družbi se dejansko ne more točno vedeti kdo je lastnik koga ... vsaj v celoti ne ..
plin je cnej k bencin

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Po okt 19, 2015 10:15 pm

plinaš je napisal/-a:http://www.landi.it/layout.jsp?idz=10073&idtp=151&lang=3

landi renzo ima pa lovato in aeb ... eurogas ..

ker pa sta oba giganta delniški družbi se dejansko ne more točno vedeti kdo je lastnik koga ... vsaj v celoti ne ..

Pa saj s Prinsom ni kaj dosti drugače...

http://www.westport.com/news/2014/westport-acquires-prins-autogassystemen
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 32 gostov