bernikm je napisal/-a:Na Petrolu bo od jutri dalje avtoplin drazji. Iz 0,588 €/L se bo cena zvisala na 0,610 €/L.
japanac je napisal/-a:Bom še naprej točil pri ECO PLINIH, kjer je liter 0,53 €, sedaj bo prihranek že večji od 4 € na poln tank. Zanimivo.
kemykos je napisal/-a:Da jih sram ni teleta parlametska nerazgledana![]()
![]()
Ne razumem zakaj je šel diesel dol bencin in plin pa gor ? :/
jurcek85 je napisal/-a:Mene pa zanima kaj bilo lahko bil vzrok, da je Long Term Fuel Trim (Bank1) pri meni tako visok in se giblje med 20% in 26%.
jurcek85 je napisal/-a:Mene pa zanima kaj bilo lahko bil vzrok, da je Long Term Fuel Trim (Bank1) pri meni tako visok in se giblje med 20% in 26%.
jurcek85 je napisal/-a:Torej glede na tvoje navedbe je priporočljivo, da preverim te cevi, sesalni koš, filter zraka, loputo, .... Ali kaj druga?
Ker se mi pojavlja napaka P0171 (check engine) po cca 4000km od vgradnje plina.
Včeraj opravil test na pooblašečenem servisu in lambda sonda dela bp, saj mi je bilo rečeno, na servisu plina da lambda ni ok.
5cenic je napisal/-a:Je kdo na tem forumu naredil predelavo v tujini (Srbija)?
Kako je nato z ponastavitvijo plinske naprave po cca 5k km, ki je kolikor slišim skoraj vedno potrebna, servisi plinske naprave, reklamacijami itd. Za vse potrebno hoditi v Srbijo ali ima kakšno podjetje iz Srbije tudi v Slo podružnico, ki poskrbi za to.
Hvala za odgovore.
5cenic je napisal/-a:Hvala zzitop, me pa zanima ali to pomeni, da misli tvoj sosed sam delati potrebne servise (filtri, tekočine za mazanje, svečke itd.). Greš lahko omenjene servise delati tudi k kakšnemu drugemu mojstru v SLO ali le ti nočejo servisirati tujih vgradenj?
zzitop je napisal/-a:5cenic je napisal/-a:Hvala zzitop, me pa zanima ali to pomeni, da misli tvoj sosed sam delati potrebne servise (filtri, tekočine za mazanje, svečke itd.). Greš lahko omenjene servise delati tudi k kakšnemu drugemu mojstru v SLO ali le ti nočejo servisirati tujih vgradenj?
Ne vem točno, kako si to mislil. Filtri (oljni, zračni, kabinski,..), motorna olja in ostale tekočine, svečke itd... nimajo prav nobene veze z vgrajevalcem, tako da jih seveda lahko menjaš pri ostalih serviserjih v SLO.
Za plin je potrebno menjati samo filter plinaste in tekoče faze, kar pa ti spet komot naredi tudi vsak mehanik, če sam nikakor nočeš. Važno samo, da po menjavi in med delovanjem na plin preveri tesnjenje.
Tako da ne, sosed bo vse servise delal naprej kot do sedaj. Edina sprememba pri obstoječih servisih bo, da bo olje Total Quartz 5W40 zamenjal z Aral High Tronic New 5W40 zaradi ACEA C3 standarda (najprimernejši za LPG).
Dodatek bo menjava plinskih filtrov, kar pa je tudi vse.
plinaš je napisal/-a:fordovi motorji spadajo med slabše kar se tiče predelav na plin - enako kot se ljudje izogibajo oplov in renaultov - zaradi slabe kvalitete tovarniško vgrajenih sedežev ventilov in ventilov ...
pri renaultu je recimo svetla izjema 1.6 16v motor - k4m ali n - ki na plinu dela enkratno ...
5cenic je napisal/-a:Edit: aja še to, verjetno je v ceno pri Dori vključen tudi Srbski DDV. Ali ste razmišljali, da bi ga zahtevali nazaj, kakšen je postopek? Ali se sploh splača s tem ubadati?
zzitop je napisal/-a:@danci1973, ne vem, če se razumemo. V ceno v Srbiji, katero se plača vgrajevalcu, je vštet tudi srbski DDV. Pri nas na celotno ceno plačaš še SLO davek + carino. Z drugimi besedami, carino tudi na srbski davek, ravno tako davek na srbski davek.
Cenovno je to veliko večja razlika kot samo tistih srbskih 20%. Če bi to lahko dobil nazaj, bi suma bila lepo lepo znižana.
In seveda kolega @5cenic ne govori o švercanju naprave, saj v tem primeru ne bi niti homologiral, ne bi plačal pri nas niti davka niti carine.
Edit: Torej, končna cena skupaj z dajatvami je še vedno 20% večja v primerjavi s scenarijem, ko bi dobil srbski davek nazaj.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov