Debate, ki niso vezane na ostala področja...

legendarac
Novinec

Re: Motorno Olje (VW - 1.2 TSI)

Napisal/-a legendarac Ne mar 25, 2012 6:08 pm

maniaxxx je napisal/-a:sam sem za TSI-ja prinesel olje s seboj ( SHELL ), in niso rekli niti besede, samo preverili so, če ustreza standardu in to je to.

Ne komplicirajo če imaš svoje olje in tudi v delovni nalog vpišejo da je olje last stranke. Če pa bo prišlo do kakšne okvare na motorju pa bodo komplikacije pri uveljavljanju garancije. :(
LP

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 25, 2012 6:14 pm

legendarac je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:sam sem za TSI-ja prinesel olje s seboj ( SHELL ), in niso rekli niti besede, samo preverili so, če ustreza standardu in to je to.

Ne komplicirajo če imaš svoje olje in tudi v delovni nalog vpišejo da je olje last stranke. Če pa bo prišlo do kakšne okvare na motorju pa bodo komplikacije pri uveljavljanju garancije. :(
LP

Zato se pri nakupu ne gleda samo na čim nižjo ceno ampak tudi na kvaliteto ter na goljufanje prodajalcev s fake prelitimi olji v originalnih embalažah :huh:

maarkec
Stalni uporabnik

Napisal/-a maarkec Ne mar 25, 2012 6:19 pm

spletna stran motornaolja.com jamci da so njihova olja original , sm se pozanimal, tko da če bi bilo slučajno kaj narobe z oljem, kar zelo dvomim v to, se lahko obrnes na njih, so mi sami rekli :D :D

preveč ljudi kupuju olje na tej spletni strani, da bi se lahko igral s kvaliteto olj

lp

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Ne mar 25, 2012 6:38 pm

maarkec je napisal/-a:spletna stran motornaolja.com jamci da so njihova olja original , sm se pozanimal, tko da če bi bilo slučajno kaj narobe z oljem, kar zelo dvomim v to, se lahko obrnes na njih, so mi sami rekli :D :D
preveč ljudi kupuju olje na tej spletni strani, da bi se lahko igral s kvaliteto olj
lp

A kar danes si to zvedel? Potem pa imajo res hud tempo, da jim rata delat vse dni v tednu, razen če nisi tam zaposlen... :roll:

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Ne mar 25, 2012 7:00 pm

maarkec je napisal/-a:spletna stran motornaolja.com jamci da so njihova olja original , sm se pozanimal, tko da če bi bilo slučajno kaj narobe z oljem, kar zelo dvomim v to, se lahko obrnes na njih, so mi sami rekli :D :D

lp

Sem jim tudi sam poslal mail v katerem sem spraševal ali mi jamčijo poreklo olja in ustrezne specifikacije v primeru okvare motorja v garanciji in nikoli nisem dobil odgovora :mrgreen:

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 25, 2012 7:04 pm

LP

to pa skoraj da ne verjamem, dejansko bi morali garancijo upoštevati, tudi če avto NI servisiran na uradnem VW servisu, če je le servisiran po zahtevanih standardih. Me zanima, kako bi bilo, če bi začeli komplicirati, zato ker sem olje, ki je ustreza NJIHOVIM standardom, ni bilo kupljeno na njihovem servisu, avto je pa zaribal, resno me zanimajo kako bi se pravno končala ta zgodba.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 25, 2012 7:39 pm

maniaxxx je napisal/-a:

LP

to pa skoraj da ne verjamem, dejansko bi morali garancijo upoštevati, tudi če avto NI servisiran na uradnem VW servisu, če je le servisiran po zahtevanih standardih. Me zanima, kako bi bilo, če bi začeli komplicirati, zato ker sem olje, ki je ustreza NJIHOVIM standardom, ni bilo kupljeno na njihovem servisu, avto je pa zaribal, resno me zanimajo kako bi se pravno končala ta zgodba.

Od vsakega olja, ki ga prineseš s sabo odlijejo vzorec in ga popišejo. V primeru, da bi motor zaribal bi ta vzorec poslali na analizo, kjer bi se ugotovilo, če ustreza predpisanim standardom ;)

Noben pa ni rekel, da ne smeš prinesti svojega olja.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 25, 2012 7:42 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:

LP

Od vsakega olja, ki ga prineseš s sabo odlijejo vzorec in ga popišejo. V primeru, da bi motor zaribal bi ta vzorec poslali na analizo, kjer bi se ugotovilo, če ustreza predpisanim standardom ;)

Noben pa ni rekel, da ne smeš prinesti svojega olja.

To je pa verjetno na novo? Mojega olja niso nikamor odlivali takrat. S tem pa, da menim, da je verjetnost, da zaradi drugje kupljenega olja zariba motor enaka skoraj ničli, no pri TSI je malo bolj verjetno oops
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 25, 2012 7:56 pm

maniaxxx je napisal/-a:To je pa verjetno na novo? Mojega olja niso nikamor odlivali takrat. S tem pa, da menim, da je verjetnost, da zaradi drugje kupljenega olja zariba motor enaka skoraj ničli, no pri TSI je malo bolj verjetno oops

Mogoče je tudi od servisa odvisno. Nekaj časa so od vseh jemali vzorce, zdaj pa spet ne. Sem nehal spremljat, ker imam preveč drugega dela :D

Ti bom drugič ob pijači povedal kaj se dogaja z olji v avtotrgovinah. Kot sem že omenil prelivanje slabših olj v original embalaže in take fore.
Pa ne trdim, da so vsi taki. Sam problem je, ker dejansko več ne veš komu zaupati. :roll:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 25, 2012 8:08 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:To je pa verjetno na novo? Mojega olja niso nikamor odlivali takrat. S tem pa, da menim, da je verjetnost, da zaradi drugje kupljenega olja zariba motor enaka skoraj ničli, no pri TSI je malo bolj verjetno oops

Mogoče je tudi od servisa odvisno. Nekaj časa so od vseh jemali vzorce, zdaj pa spet ne. Sem nehal spremljat, ker imam preveč drugega dela :D

Ti bom drugič ob pijači povedal kaj se dogaja z olji v avtotrgovinah. Kot sem že omenil prelivanje slabših olj v original embalaže in take fore.
Pa ne trdim, da so vsi taki. Sam problem je, ker dejansko več ne veš komu zaupati. :roll:

S drugim delom se strinjam, v današnjih časih je vse uperjeno v čimvečji dobiček, ne glede na posledice, in taki "trgovci" se mi gabijo. Dejansko tudi pooblaščenim servisom ne moreš vedno zaupat,.

Bova nadaljevala debato raje ob sokecu :mrgreen:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne mar 25, 2012 8:14 pm

maniaxxx je napisal/-a:Dejansko tudi pooblaščenim servisom ne moreš vedno zaupat,.

Se je dogajalo (oz. se še dogaja), da so nekateri pooblaščeni servisi dajali neoriginalne kose, zaračunali so pa original ceno (od kopij zavornih ploščic, diskov, xenon žarnic slabše kvalitete, kopij karoserijskih delov....).
Nimamo kaj. Cel svet postaja vsak dan bolj nepošten (milo rečeno). :?

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 25, 2012 8:21 pm

peroRS je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Dejansko tudi pooblaščenim servisom ne moreš vedno zaupat,.

Se je dogajalo (oz. se še dogaja), da so nekateri pooblaščeni servisi dajali neoriginalne kose, zaračunali so pa original ceno (od kopij zavornih ploščic, diskov, xenon žarnic slabše kvalitete, kopij karoserijskih delov....).
Nimamo kaj. Cel svet postaja vsak dan bolj nepošten (milo rečeno). :?

Bom reku sam been there done that :twisted: . Zato pa vztrajam, da sem zraven ob kakršnih koli posegih na avtu

KlemenP
Novinec

Napisal/-a KlemenP Po mar 26, 2012 8:26 am

legendarac je napisal/-a:Sem jim tudi sam poslal mail v katerem sem spraševal ali mi jamčijo poreklo olja in ustrezne specifikacije v primeru okvare motorja v garanciji in nikoli nisem dobil odgovora :mrgreen:

Evo sm jim jst tut mail poslal pa da vidmo če mi bojo kej odgovoril...

EDIT:

Pozdravljeni,

vsa motorna olja v naši ponudbi so originalna motorna olja, kar pomeni, da so nabavljena v preverjenih in uradnih distribucijskih prodajnih kanalih. Pooblaščenim osebam (inšpekcija, Durs itd.) lahko tudi kadarkoli dokažemo izvor olja in plačilo vseh zahtevanih dajatev.

Ker so olja originalna, nedvomno izpolnjujejo vse prikazane specifikacije in zato tudi v primeru garancijskega zahtevka na motor v garanciji olje ne bi moglo biti razlog za neizpolnitev garancijskega zahtevka.

Lep pozdrav,

Luka

Uporabniški avatar
marko21
Novinec

Re: Katero motorno olje uporabljate?

Napisal/-a marko21 Po mar 26, 2012 9:40 pm

Lp.

Na mojem MB z CDI motorjem moram delati servis. Zanima me če kdo pozna olje TOTAL QUARTZ 9000 5W-40 oz. ali je to olje dobro ?

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo To mar 27, 2012 8:28 am

marko21 je napisal/-a:Lp.

Na mojem MB z CDI motorjem moram delati servis. Zanima me če kdo pozna olje TOTAL QUARTZ 9000 5W-40 oz. ali je to olje dobro ?

Načeloma bi moralo biti vredu.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko To mar 27, 2012 11:14 am

Kaj pravite na tole olje za mojga VM mlinčka?

FUCHS TITAN UNIVERSAL HD SAE 15W-40

Cena se mi zdi ugodna...

http://www.kmetijskaoprema.si/default.a ... 0HD%201540
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
alexmazda
Novinec

Napisal/-a alexmazda To apr 03, 2012 10:36 am

5€ za liter mineralnega olja ni nekam ugodno ...

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To apr 03, 2012 9:12 pm

Pri nas v KZ je to olje po 38.60€
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Sr apr 04, 2012 11:35 am

alexmazda je napisal/-a:5€ za liter mineralnega olja ni nekam ugodno ...

Dobiš sintetiko za 5 eur liter

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne apr 08, 2012 6:01 pm

Sam uporabljam Aral za 1.4 TSI 160KM.

Nikoli nisem pomišljal, da bi se ukvarjal ali bi noter vlival boljše dražje olje. Kolega z Porschejem resda uporablja Motul, to pa zato ker se občasno podi po Grobniku.

Recimo za Ferrari priporočajo Shell Helix z boljšo gradacijo in to je to.

Seveda pa je važen interval menjave - nekje max 15.000km in to je to. Bolj kot katero olje.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov