BBoss je napisal/-a:Aha, lani je bilo do 11.februarja "že" 29 mrtvih (samo v januarju 21) - se pravi, da je situacija vseeno bistveno boljša in pred startom novega ZVCP-ja bo treba preveriti statistiko, da nam na koncu leta ne bodo tupili, da je manjše število mrtvih bilo samo zaradi novega ZVCP-ja.

želel sem opozoriti, da ne hvali dneva pred večerom...
kixs je napisal/-a:Ce malo razmislimo, bodo taksne kazni precej ucinkovite. Kot vidimo vecina voznikov divja ali dela neumnosti in CE bodo take polovili, bodo kmalu ali brez denarja ali brez avta ali brez izpita ali celo 2 metra pod ruso.

Dejstvo je, da bo zaradi teh divjakov nastradal veliko večji procent nedolžnih ljudi, ki bodo samo takrat pritisnili na plin in pristali pred radarjem...
upam si staviti, da tudi ti, kdaj pa kdaj pritisneš plin preko omejitev, mislim... kdo pa ga ne... priznam, da jaz tudi to storim, v veliki večini, ko grem v zgodnjih jutranjih urah domov, govorim o času med 2. in 4. uro, koga ogrožam takrat, če se izven naselja, po cesti ki jo poznam kot lasten žep, namesto 90 peljem 120? sem zaradi tega divjak?
kixs je napisal/-a:Obvezni del bi moral biti tecaj varne voznje in psiho-motoricni test!
se ne bi mogel bolj strinjat!
imel sem sošolca, starega 18 let, seveda je frajer imel vozniški izpit in on se nam v odmorih hvali, kako je z fotrovim avtom skočil, ker je preveč pripeljal in ni videl ležečega policaja, kako je bilo ko je iz ceste zletel, itd... Hočem povedat, da je res ta fant bil star 18 let, ampak razmišljanje je imel na nivoju 13letnega otroka in za to oceno nisem rabil biti psiholog, saj je bilo več kot očitno. Priznam da sem se ga bal srečat na cest, saj je potencialno nevaren za druge...
ampak zanimivo nikoli se ni hvalil, da so ga policisti prijeli pri hitri vožnji...
še za konec:
doživel sem primer, ko sem se zjutraj na poti v službo, na mariborski cesti (omejitev 50km/h) peljal za policijskim vozilom, ki ni bilo na nujni vožnji, okrog 80km/h. 12ur pozneje, ko sem se peljal domov, so na tej cesti imeli radar...
tudi na avtocesti sem se za policijskim vozilom peljal 170 in mu nisem mogel sledit, celo čez tunel, seveda sem jaz moral upočasnil tam...
povejte mi, ali bosta ta "divjaka" kdaj naletela na radar in plačala teh 250€ in 3KP oz. 166,92 €?
povejte mi ime ene osebe, ki služi na policiji in že ima kazenske točke?
dejstvo je, da vrana vrani ne izkljuje oči...