Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe feb 29, 2008 1:11 am

-=davor=- je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Lansko leto 293mrtvih letos do 11 februarja pa "že" 19. Če izračunamo bi jih pri takem "tempu" bilo letos potem takem "le" 165. Daleč najboljše stanje kadarkoli Mate pa pravi, da se stanje poslabšuje. Pa koga imajo oni za norca? :shock: :shock: :shock:

Kaj vse nam ne bodo prodali ali pa vsaj poskušali prodati - upam, da take arogance ljudje ne bomo pozabili, ko bomo šli na volitve.

Upam da si upošteval, da se še sezona ni začela

Zanima me koliko se je povečala varnost slovenskih cest od zadnjega dviga kazni?
in koliko tega denarja bodo namenili za povečanje v bodoče... :roll:

Aha, lani je bilo do 11.februarja "že" 29 mrtvih (samo v januarju 21) - se pravi, da je situacija vseeno bistveno boljša in pred startom novega ZVCP-ja bo treba preveriti statistiko, da nam na koncu leta ne bodo tupili, da je manjše število mrtvih bilo samo zaradi novega ZVCP-ja. :roll:

Uporabniški avatar
-=davor=-
Novinec

Kraj: Ptuj - Slovenske Gorice

Napisal/-a -=davor=- Pe feb 29, 2008 2:54 am

BBoss je napisal/-a:Aha, lani je bilo do 11.februarja "že" 29 mrtvih (samo v januarju 21) - se pravi, da je situacija vseeno bistveno boljša in pred startom novega ZVCP-ja bo treba preveriti statistiko, da nam na koncu leta ne bodo tupili, da je manjše število mrtvih bilo samo zaradi novega ZVCP-ja. :roll:

želel sem opozoriti, da ne hvali dneva pred večerom...

kixs je napisal/-a:Ce malo razmislimo, bodo taksne kazni precej ucinkovite. Kot vidimo vecina voznikov divja ali dela neumnosti in CE bodo take polovili, bodo kmalu ali brez denarja ali brez avta ali brez izpita ali celo 2 metra pod ruso. :(

Dejstvo je, da bo zaradi teh divjakov nastradal veliko večji procent nedolžnih ljudi, ki bodo samo takrat pritisnili na plin in pristali pred radarjem...

upam si staviti, da tudi ti, kdaj pa kdaj pritisneš plin preko omejitev, mislim... kdo pa ga ne... priznam, da jaz tudi to storim, v veliki večini, ko grem v zgodnjih jutranjih urah domov, govorim o času med 2. in 4. uro, koga ogrožam takrat, če se izven naselja, po cesti ki jo poznam kot lasten žep, namesto 90 peljem 120? sem zaradi tega divjak?

kixs je napisal/-a:Obvezni del bi moral biti tecaj varne voznje in psiho-motoricni test!

se ne bi mogel bolj strinjat!

imel sem sošolca, starega 18 let, seveda je frajer imel vozniški izpit in on se nam v odmorih hvali, kako je z fotrovim avtom skočil, ker je preveč pripeljal in ni videl ležečega policaja, kako je bilo ko je iz ceste zletel, itd... Hočem povedat, da je res ta fant bil star 18 let, ampak razmišljanje je imel na nivoju 13letnega otroka in za to oceno nisem rabil biti psiholog, saj je bilo več kot očitno. Priznam da sem se ga bal srečat na cest, saj je potencialno nevaren za druge...

ampak zanimivo nikoli se ni hvalil, da so ga policisti prijeli pri hitri vožnji...

še za konec:

doživel sem primer, ko sem se zjutraj na poti v službo, na mariborski cesti (omejitev 50km/h) peljal za policijskim vozilom, ki ni bilo na nujni vožnji, okrog 80km/h. 12ur pozneje, ko sem se peljal domov, so na tej cesti imeli radar...
tudi na avtocesti sem se za policijskim vozilom peljal 170 in mu nisem mogel sledit, celo čez tunel, seveda sem jaz moral upočasnil tam...

povejte mi, ali bosta ta "divjaka" kdaj naletela na radar in plačala teh 250€ in 3KP oz. 166,92 €?
povejte mi ime ene osebe, ki služi na policiji in že ima kazenske točke?

dejstvo je, da vrana vrani ne izkljuje oči...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Rottie
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Rottie Pe feb 29, 2008 9:37 am

kixs je napisal/-a: ....
Drzava pa bi morala to delno subvencionirati, ce se ji ze gre za manj nesrec.

lp

Državi se ne gre za varnost, saj za njih je to nekaj najslabšega kar se lahko zgodi ... veš kakšen upad dohodka bi bil takoj. Si upam trditi, da bi v primeru, da bi danes vsi začeli vozit brez prekrška, v parih mesecih že povečali DDV ali nabili kakšen drug hud davek, da bi pokrili miljonski primanklaj v proračunu.

Država bo tudi v prihodje samo povečevala kazni, vse do meje, ko bo folku dost in se bo resno zbunil.
Letos bodo dvignili za 100% kazni, čez leto ali dve pa verjetno spet, ker bo stanje na cestah še vedno isto in bodo imeli še vedno isti izgovor za povečevanje kazni. :twisted:
Slika
SpeedHeads ... The Lifestyle of Fast Cars

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Po mar 24, 2008 7:31 pm

Kaj je zdej s tem zakonom?a že velja oz. kdaj je mišljeno, da ga bodo sprejeli?a se že ve kolikšen je predviden vacatio legis?

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Po mar 24, 2008 11:13 pm

ne vem zakaj na tko dolgo in široko razgljabljat. bistvo je da država hoče na tak način samo kasirat. j**e se njim za našo varnost. oz. če smo mrtvi jim ne pomagamo kaj dosti plačevat davkov. valjda da ns hočejo čim bolj iztisnit. dokler se bomo pustili bodo izkoriščali naše živce. ko pa nam bo dopizdlo pa ...

zaplemba avta? ma komu? na licu mesta ga koknem!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po mar 24, 2008 11:17 pm

rečeš mu da letiš domov sam po rezervne kluče nazaj pa s šrotarco prletiš :lol: :lol:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
žajfa
Nov uporabnik

Napisal/-a žajfa Po mar 24, 2008 11:57 pm

RED_line je napisal/-a:ne vem zakaj na tko dolgo in široko razgljabljat. bistvo je da država hoče na tak način samo kasirat. j**e se njim za našo varnost. oz. če smo mrtvi jim ne pomagamo kaj dosti plačevat davkov. valjda da ns hočejo čim bolj iztisnit. dokler se bomo pustili bodo izkoriščali naše živce. ko pa nam bo dopizdlo pa ...

zaplemba avta? ma komu? na licu mesta ga koknem!

Ja halooo, kdaj pogruntaš. Je*e se jim.
lp

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody Po mar 24, 2008 11:59 pm

če bi se jim tolk šlo za varnost bi mnda prvo ceste zrihtal....po makadamu se bolš peleš kokr pa po naših cestah :evil: :evil: :evil:
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
žajfa
Nov uporabnik

Napisal/-a žajfa To mar 25, 2008 12:05 am

im nobody je napisal/-a:če bi se jim tolk šlo za varnost bi mnda prvo ceste zrihtal....po makadamu se bolš peleš kokr pa po naših cestah :evil: :evil: :evil:

Ja in, kje naj pridobijo denar za obnovo cest. Najprej bodo kazni nabil, več denarja, nekaj krat večji proračun, potem pa počasno obnavljanje nevarnih cest.
lp

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line To mar 25, 2008 12:31 am

koga?ceste bodo iste. njihove žepe bodo samo polnili. dnarja bi bilo dovolj, če ne ga ne bi na legalen način kradli.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
-tomi-
Novinec

Napisal/-a -tomi- Če apr 03, 2008 8:59 am

ojla, iščem če so kje že postane vse kazni enem mestu (tud une ki se niso spremenile), najdem samo une "ta udarne" po okoli jurja za hitrost in alkohol, mene pa zanimajo vse oz. tud tiste za mobitel, rdeča luč, za 2km/h prehitro vožno ...mi lahk kdo polinka?

najlepša hvala!!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če apr 03, 2008 9:22 am

Eno par resnih vprašanj;

Ali je napad na uradno osebo cenejši kot 30km/h prehitro v naselju?
Ker v tem primeru oba policaja polomim z maglitko in jima odvzamem vse dokaze, da sem prehitro peljal. Z dobrim odvetnikom, bi pa še brez kazni prišel skozi, ker sta me policaja ustrahovala.

Ali je pobeg cenejši kot 30km/h prehitro v naselju?
Ker v tem primeru jim pobegneš in se odpelješ domov, doma pa trdijo, da si bil na družinskem kosilu z njimi (če te policaji niso slikali nimajo nobenih materialnih dokazov), ti imaš pa celo familjo, ki so s tabo jedli družinsko kosilo.

Pa da ne bo kdo mislil, da jaz to razmišljam, ampak to so razmišljanja ljudi s katerimi se pogovarjam vsak dan in ki so zgledni družinski ljudje. Vse bolj se mi zdi, da bo ta država ljudi pahnila v kriminal, tudi tiste, ki so sedaj zgledni umirjeni državljani in ne delajo problemov. In vedno bolj se mi zdi, da bodo ravno ti zgledni umirjeni državljani koga med pobegom ubili ali pa bodo ubiti pri napadu na uradno osebo, ker ne bodo hoteli plačat take kazni, ki jim odvzema možnost preživetja, kriminalci pa kot ponavadi spet ne bodo plačevali za kazni, ker nimajo, ali pa se bodo drugače zvlekli ven iz te situacije.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Če apr 03, 2008 9:54 am

izjava žerjala da višje kazni pinašajo večjo varnost v prometu je ena .... idjotska prov no...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če apr 03, 2008 10:16 am

mogoce bi blo treba z maglitko polomt unga k se je sploh spomnu tega zakona.

kok stane napad na uradno osebo? in kok ga lahk to napades?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če apr 03, 2008 10:16 am

Skull23 je napisal/-a:izjava žerjala da višje kazni pinašajo večjo varnost v prometu je ena .... idjotska prov no...

nič ni idijotsko, ziher je res... ampak vprašanje je če je to prava pot...

kazn za mobitel 130€ mislim da, 5x premajhna!

Uporabniški avatar
Skull23
Poznavalec foruma

Kraj: Kolomban

Napisal/-a Skull23 Če apr 03, 2008 11:11 am

kolesar je napisal/-a:
Skull23 je napisal/-a:izjava žerjala da višje kazni pinašajo večjo varnost v prometu je ena .... idjotska prov no...

dej raje poglej statistike v zadnjih nekaj letih, ko so kazni stalno naraščale, in število poškodovanih in nesreč tudi.

Preventiva nekaj naredi za povečanje varnosti, ne kurativa.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če apr 03, 2008 11:23 am

Skull23 je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

dej raje poglej statistike v zadnjih nekaj letih, ko so kazni stalno naraščale, in število poškodovanih in nesreč tudi.

Preventiva nekaj naredi za povečanje varnosti, ne kurativa.

kaka bi šele bla statistika če nebi kazni dvignal?
včiri sm bil na posvetu o varnosti v cestnem prometu... po celi evropi se je varnost poslabšala.. (mi smo še vedno pri repu..)

kolk stane prehitevanje čez polno črto?
pa kdo si jemlje k srcu preventivo?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če apr 03, 2008 12:11 pm

kolesar je napisal/-a:dej raje poglej statistike .....

...to je šele pravo sranje(vidim pri nas na meji) osem se jih z nekimi statistikami ukvarja, piše neka brezvezna poročila nadrejenim, te "nadrejeni" zopet nekim višjim nadrejenim, dva v "hiški" sedita in zopet tone papirjev in papirologije in tako začaran krog - zakone pa že od osamosvojitve piše (oziroma bom rekel "hara" po policiji) par ljudi, (vidimo jih včasih na "trenjih") ki dejansko pojma nimajo, ker drugače bi se le nekaj moralo v pozitivno smer premakniti po osemnajstih letih, tako vse slabše in slabše - in pika na i, je pa še ta (ne morem se drugače izrazit) "revež" od ministra, ki sploh ne šteka zakaj se gre in je zbegan, da neve niti kolk je 2x2 se mi zdi, da je bolj primeren za oddajo "a´s ti tud not padu" ...

Lahko, pa da se vse dogaja z razlogom,
ker je pobiranje kazni v Sloveniji prevelik biznis in bi se nabralo premalo denarja, če bi se problema rešili po pravi poti (preventiva, pred kurativo).... Dejansko jih boli falus za znižanje hitrosti in žrtev, gre samo in edino za pobiranje keša. V nasprotnem bi se zgledovali po tujini, po kateri se tako radi zgledujejo, ko je treba nabijati trošarine ali davke...

Uporabniški avatar
the_man
Novinec

Kraj: all around

Napisal/-a the_man Če apr 03, 2008 1:00 pm

nebivedu je napisal/-a: Vse bolj se mi zdi, da bo ta država ljudi pahnila v kriminal, tudi tiste, ki so sedaj zgledni umirjeni državljani in ne delajo problemov. In vedno bolj se mi zdi, da bodo ravno ti zgledni umirjeni državljani koga med pobegom ubili ali pa bodo ubiti pri napadu na uradno osebo, ker ne bodo hoteli plačat take kazni, ki jim odvzema možnost preživetja, kriminalci pa kot ponavadi spet ne bodo plačevali za kazni, ker nimajo, ali pa se bodo drugače zvlekli ven iz te situacije.

morda res,sem pa prepričan da bo nas,ki se še šolamo,pahnila v izselitev in iskanje priložnosti v kateri drugi državi,no,pa ne samo nas "mladih",tudi ljudje v srednjih letih bodo po moje ubrali podobne rešitve.
ne pravim da vsi,a po moje se bo odstotek teh povečal ;)

lp
za prepoznavnost športnosti avtomobilske firme tekmujejo v formuli 1, rally-u, nascar,...vw pa svojim izdelkom preprosto nadane oznako GTI

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če apr 03, 2008 1:27 pm

zakaj vsi na statistiko gledate nemerodajno? gledate sam na plat statistike ki ustreza vašemu argumentu.

ce se ze zgovarjate na statistiko, primerjajte stevilo vozil in potem to primerjajte s stevilom nesrec, samo tako se vidi pravo povprecje nesrec v procentih od celote.

ce das samo en avto na slovenske ceste bo na leto najvec nevem 5 smrtnih zrtev, zato je primerjava stevila nesrec izpred 10 let in zdaj TOTALNA NEUMNOST.

ce gledamo tako debilno na stvar, potem z lahkoto recemo, da smo prometno ena izmed najvarnejsih drzav v evropi saj imamo manjse stevilo zrtev in nesrec na leto kot recimo nemcija ali mogoce velika britanija...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov