Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Če jan 21, 2010 1:00 pm

Na koncu pa bi še dobil kazen, ker si povzročil karambol, saj se mu nisi umaknil.
Jaz bom začel zdaj tud kontra vozit po AC, ker opažam, da so kazni manjše, kot pa rahla prekoračitev v naselju. :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

recept
Novinec

Napisal/-a recept Če jan 21, 2010 1:03 pm

odprti clio je napisal/-a:Vsaka čast na primeru :lol: misliš, da jih cestni delavci ločijo med seboj? Komur se ne ljubi iskati http://www.signaco.si/drugi_posk.htm . Kako pa ti uspe priti na cestnini na rdečo luč? :shock:

Najmanj bi jih moral ločiti med seboj nadzorni gradbišča, da ne govoriva o tistih delavcih, ki imajo vozniki izpit. Na linku, ki si ga dal, pa sta samo stari obliki obeh tabel. Nove so nekoliko bolj zgovorne in hkrati (če jo vidiš samo spodaj - recimo mimo tovornjakovega zadka) zavajajoče glede na stare.

Več: http://www.uradni-list.si/1/content?id=76048
Točneje: http://www.uradni-list.si/files/cache/R ... 000000.jpg

Na cestninski postaji imaš lahko rdečo luč nad vsako stezo (rdeči X) ali na tabli, kjer si nekoč odčital, koliko eurčkov moraš dati za cestnino. V drugem primeru sem za čakanje nazijal tehničnega direktorja DARSa (ker generalno niso uredili ob uvedbi vinjet), v prvem (ko so bile brez potrebe zaprte vse steze) pa samo vodjo regijske izmene. V obeh primerih sicer neprimerno ravnanje DARSovih ljudi.

Tvoje vprašanje še ni tako hudo. Sem že slišal vprašati, kje pred tunelom na AC je kakšen semafor (če hočemo biti aktualni a ne?)

sebaveh je napisal/-a:Za tole pa res prvič slišim :shock: Verjetno bo res tako, a kaj ko niti meni, niti 99,999% (ali pa raje kar 100%) ostalim voznikov, ni tega nihče pokazal v avtošoli. :?
Ali iz tega izvirajo tudi tiste poševne table na zadnji strani tovornjakov?

Ja. Avtošole so pri nas pod kritiko. Če vidim reklamo "Najceneje do izpita pri nas" ali parkirano/ustavljeno vozilo AŠ na mestu, kjer je to prepovedano,... dobim kar ošpice. Kako naj se potem kandidati naučijo voziti po predpisih?

Smer tabel na tovornjakih naj bi sicer bila smiselno enakopomenska, vendar nimam vira, ki bi mi to potrdil.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če jan 21, 2010 1:11 pm

Dejstvo je, da pr tej banana republiki tudi sam ne vem, če bi ga zaprl. In dejstvo je, da če bi to naredil bi naredil edino pravilno. Tako pa lahko fašem še, da se res nisem umaknil, da sem se namerno nastavil, da nisem prilagodil hitrosti :lol: , da ..... vse bi bilo na kamer. Sej to, da bi preprečil enemu nadaljno vožnjo kontra po AC sploh nima veze. Pri nas ne grejo več kazni na račun varnosti, ampak na drug račun. j*** ga, face it.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Kraj: Fram

Napisal/-a blackmagic Če jan 21, 2010 1:12 pm

kolesar je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
dejcc je napisal/-a:Kak pa bi blokiral takega voznika ? nimam idej kak to storit varno

pa kaj je z vami folk, se res ne znate ustavit na sredini pasa oz malo popreko??

a vids da kr rine naprej.pa sj bi se zaletu pa bi poj mal obvil se pa su naprej.
mogoce bo tole zlo sebicno sam da mi pa avto razbije pa ni treba.pa ne zato k mi ga je skoda ker pr 20 na uro bi vrjetn sam odbijac pa maska pocla.sam kako mamo pr ns postiman bi si moral nakonc sam krit stroske.hvala lepa

kolesar je napisal/-a:
dejcc je napisal/-a:Kak pa bi blokiral takega voznika ? nimam idej kak to storit varno

pa kaj je z vami folk, se res ne znate ustavit na sredini pasa oz malo popreko??

zakaj bi ga pa "jaz" ustavljal ? Moje je, da se mu srečno izognem, ker v naši državi, te lahko še kaznujejo, ker si vozil po prehitevalnem pasu in se nisi umaknil nasproti vozečem......

ne takih bedarij govorit...
pa če nebi vsak na svojo rit tkole gledu bi blo mogoč na naših cestah kj bolše ko je....

se ti ne zdi da bi s tem dejanjem lahko kaj hujšega prepreču?

pa če bi ti stal na cesti bi on zagotovo ustavu, saj hitrost ni bila velika..

To je podoben primer kot da kampiraš z 130 na prehitevalnem pasu pol si pa za 3/4 foruma "šerif". Pa lahko z tem dejanjem marsikatero nesrečo preprečiš. ;)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če jan 21, 2010 1:18 pm

blackmagic je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

a vids da kr rine naprej.pa sj bi se zaletu pa bi poj mal obvil se pa su naprej.
mogoce bo tole zlo sebicno sam da mi pa avto razbije pa ni treba.pa ne zato k mi ga je skoda ker pr 20 na uro bi vrjetn sam odbijac pa maska pocla.sam kako mamo pr ns postiman bi si moral nakonc sam krit stroske.hvala lepa

kolesar je napisal/-a:

zakaj bi ga pa "jaz" ustavljal ? Moje je, da se mu srečno izognem, ker v naši državi, te lahko še kaznujejo, ker si vozil po prehitevalnem pasu in se nisi umaknil nasproti vozečem......

pa če nebi vsak na svojo rit tkole gledu bi blo mogoč na naših cestah kj bolše ko je....

To je podoben primer kot da kampiraš z 130 na prehitevalnem pasu pol si pa za 3/4 foruma "šerif". Pa lahko z tem dejanjem marsikatero nesrečo preprečiš. ;)

seprau s tem k kampiras na prehitevalnem pasu povecujes varnost v prometu?
ti pa kolesar sta pa res posebna cloveka ocitno.
se je cel svet proti vajinima idejama zarotil.se mi prou smilta da vs folk ne zastopi.vidva bi morala pisat zakone to bi blo varno vse.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Napisal/-a blackmagic Če jan 21, 2010 1:25 pm

;) je na koncu mojega posta. Ne rabim se ti smilit. Nisem tabornik. :twisted:
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jan 21, 2010 1:25 pm

kolesar je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

kolesar je napisal/-a:

men se to nisi slučajno ne zdi primerljivo...

ker če se ne umakneš iz prehitevalnega se ti j**e za druge,...
če pa nasprotnega blokiraš, če nebi blo posledic zate, ti je pa mar za druge...

baucek
Novinec

Napisal/-a baucek Če jan 21, 2010 1:25 pm

Ta ko je prevozil predor v nasprotno smer (pa koliko sem videl še kar lep odsek avtoceste oz. obvoznice) - jaz bi ga ustavil pa mu dal trikrat okoli kepe, da bi zvezde videl.
Poleg tega pa odvzem vozniške za vedno pa še 5 let zapora - brez kakršne koli debate.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če jan 21, 2010 1:26 pm

blackmagic je napisal/-a:;) je na koncu mojega posta. Ne rabim se ti smilit. Nisem tabornik. :twisted:

jst sm te resn uzel kjub smskotu,ker si podpru kolesarjevo idejo o blokadi na cesti.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če jan 21, 2010 1:28 pm

kolesar je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:

kolesar je napisal/-a:

men se to nisi slučajno ne zdi primerljivo...

ker če se ne umakneš iz prehitevalnega se ti j**e za druge,...
če pa nasprotnega blokiraš, če nebi blo posledic zate, ti je pa mar za druge...

seprau usi uni ki ga niso blikiral pred mano so bli naumni jst nj bom pa pametn pa nj ga blokiram.
pa kako lahko pises o tem da ni posledic.ce si brez avta ne mores v sluzbo.ce nimas kaska ni nadomestnega,ce mas avto vredn par 1000 eur bo koj ekonomska totalka pa me prou zanima a bo poj zavarovalnico zanimal da si ti KAO preprecil hujso nesreco s tem "junaskim" dejanjem.nisi dobr premislu predn si napisal to kar si
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Napisal/-a blackmagic Če jan 21, 2010 1:30 pm

Brez skrbi, jaz tudi nebi svoje avta nastavljal . Jaz zato nisem pristojen da bi idiote na cesti ustavljal . 8)
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če jan 21, 2010 1:32 pm

blackmagic je napisal/-a:Brez skrbi, jaz tudi nebi svoje avta nastavljal . Jaz zato nisem pristojen da bi idiote na cesti ustavljal . 8)

ti poj nisi uzoren drzavljan in ti se j**e za druge. :lol:
Ni vse res kar napišem

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če jan 21, 2010 1:33 pm

blackmagic je napisal/-a:Brez skrbi, jaz tudi nebi svoje avta nastavljal . Jaz zato nisem pristojen da bi idiote na cesti ustavljal . 8)

Edino pravilno.
To je delo policajev. Namesto, da polnijo državno blagajno, naj raje ustavljajo take paciente na cesti.

Uporabniški avatar
blackmagic
Stalni uporabnik

Napisal/-a blackmagic Če jan 21, 2010 1:35 pm

Mogoče pa bi se. Pa bi bil v časopisu kak se z predsednikom rokujem, ker sem preprečil katastrofo.
Pol pa dobim nagrado 400 eur. Na avtu pa škode 2000 :lol:
Who cares about
the shining of the sun
when the earth is black
\,,/ 666 \,,/

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Če jan 21, 2010 3:14 pm

Jz osebno bi mu zaprl pot in ga zvleku z avta in ga držu tm dokler ne pridejo policaji in ga nej oni tepejo naprej. Pa vozniško bi mu strgu še za usput...

Mislm kolikokrat se bo moral še en obrnt na avtocesti da bomo dokončno prišli do zaključka da človek ki je to sposoben naredit NE MORE MET VOZNIŠKEGA IZPITA ever again. Nikol. Dosmrtna prepoved vožnje. Konec. Nimaš kej na cesti delat, tut s kolesom ne.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če jan 21, 2010 3:18 pm

LoCo je napisal/-a:Jz osebno bi mu zaprl pot in ga zvleku z avta in ga držu tm dokler ne pridejo policaji in ga nej oni tepejo naprej. Pa vozniško bi mu strgu še za usput...

Mislm kolikokrat se bo moral še en obrnt na avtocesti da bomo dokončno prišli do zaključka da človek ki je to sposoben naredit NE MORE MET VOZNIŠKEGA IZPITA ever again. Nikol. Dosmrtna prepoved vožnje. Konec. Nimaš kej na cesti delat, tut s kolesom ne.

in te bo tip tozu zarad nasilja.po bo pa se na sodiscu sodnica k itak so vse custvene pa potegnejo z starejsimi pa bos se vecja odskodnina....
policija ti bo pa kazn napisal ker unicujes uradne dokumente(al kar kol ze).
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jan 21, 2010 3:45 pm

abbe je napisal/-a:
LoCo je napisal/-a:Jz osebno bi mu zaprl pot in ga zvleku z avta in ga držu tm dokler ne pridejo policaji in ga nej oni tepejo naprej. Pa vozniško bi mu strgu še za usput...

in te bo tip tozu zarad nasilja.po bo pa se na sodiscu sodnica k itak so vse custvene pa potegnejo z starejsimi pa bos se vecja odskodnina....

Zakaj že ... državljanska aretacija, ker si se bal, da bo dementnež lahko še koga smrtno poškodoval. To ni nasilje edino dokumente mu ne smeš strgat lahko mu pa gume spustiš.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Če jan 21, 2010 3:58 pm

BBoss je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:

Zakaj že ... državljanska aretacija, ker si se bal, da bo dementnež lahko še koga smrtno poškodoval. To ni nasilje edino dokumente mu ne smeš strgat lahko mu pa gume spustiš.

aha itak ja.lahko ja.bi te rd poj vidu na sodiscu k bo starcek naredu vs zalosten obraz pa k bo prnesu dokumente da je bil poskodovan pa to.
bos koj vidu prekomerno uporabo sile...
ne piste kle kr neki o nekih drzavljanskih aretacijah.bos ti cloveka vn z avta zvleku pa se zgovarjal na to a predhodno si muz avm zapru pot tko da nima km it in me more vec ogrozat..
mater ste kle mojstri eni
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jan 21, 2010 4:11 pm

@abbe

ravno tako lahko ti narediš žalosten obraz in dodaš potrdilo od psihiatra, da si se tolk ustrašu, ker nisi pričakoval, da je lahko kdo tako neumen, da vozi v nasprotno smer in da si imel vedno zaupanje v ljudi in njihova ravnanja in da ti jih takole eden neuravnovešenec na tak grob način uniči.

Da je tako hudo, da se ponoči zbujaš ves premočen, ker ponovno in ponovno podoživljaš kako ti nekdo pripelje nasproti ravno tam, kjer tudi v teoriji ne bi smel. Vse skupaj podoživljaš kot, da bi te hotel ta starček namensko poškodovati oz. celo ubiti in da si vedno imel vero v starejše ljudi, ki si jo zdaj izgubil za vedno. :(

Ne gledat vedno tako črno belo in da bodo razni starčki z žalostnimi ksihti vedno takole speljali vodo na svoj mlin. Brez skrbi tudi sodniki v večini niso neumni in ne nasedajo zgodbicam. No ja če bi ga nabunkal bi bla pa druga zgodba. ;)

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če jan 21, 2010 4:11 pm

da nebo kdo pizdil kdaj pozneje na forumu, kak je na AC dobil nasproti koga pri 130+ in razbil avto zarad umikanja al pa preživlja nočne more zarad tega in podobna sranja....
pol bi še pa meli raznorazne sisteme za preprečitev vožnje v napačno smer, ki koštajo celo marijo in jih upravičevali, da človeško življenje nima cene. Očitno jo ma: ena štoštanga, maska pa možnost da dobiš kazen za pitajboga kaj.
Drugič rajš napište, da se vam j**e za druge in da bi radi meli karkoli sam zato, da rešite samo svojo rit ;)
LP Rok
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov