Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a scmoky Ne dec 26, 2010 10:30 pm

plinaš je napisal/-a:

plinaš je napisal/-a:če prehitevani samo stopi s stopalke za gas je samo prehitevanje lahko celo krajše od srečevanja z nasproti vozečim vozilom kjer oba upočasnita..teoretično je to dokazljivo..

za to ne rabiš srednje šole kamoli faksa ... in tudi v realnosti je lahko - seveda čisto odvisno od voznikov - prehitevanje krajše od srečevanja ... samo malo se je treba spomniti nazaj - vsaj tisti , ki imajo čez 5 let izpit - in priklicati v spomin dva stoječa avtomobila z novimi lastniki - po možnosti nedeljskimi vozniki - kako se nihče noče premakniti ne naprej ne nazaj ker ne vedo kje so mere vozila hkrati pa se bojijo poškodbe na lepotcu ... prostora pa za srečanje avtobusa in kombija .. in takrat je trajalo srečanje teh dveh vozil cca 3-4 min preden so jih ostali vozniki , ki so seveda izstopili , le usmerili z rokami v mimohod ... pa da ne bo kdo mislil , da je kateri od teh dveh parkirancev vsaj pomahal v zahvalo...ne , pogledi so bili mrki ...

To si ti napisal tak da ti raje malo beri nazaj sploh prvi del je čista nebluza
To kar pa zaj pišeš pa se strinjam samo tu ni nobene fizike vmes kot si jo prej omenjal prej kultura vožnje

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 26, 2010 10:38 pm

scmoky je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:

plinaš je napisal/-a:če prehitevani samo stopi s stopalke za gas je samo prehitevanje lahko celo krajše od srečevanja z nasproti vozečim vozilom kjer oba upočasnita..teoretično je to dokazljivo..

za to ne rabiš srednje šole kamoli faksa ... in tudi v realnosti je lahko - seveda čisto odvisno od voznikov - prehitevanje krajše od srečevanja ... samo malo se je treba spomniti nazaj - vsaj tisti , ki imajo čez 5 let izpit - in priklicati v spomin dva stoječa avtomobila z novimi lastniki - po možnosti nedeljskimi vozniki - kako se nihče noče premakniti ne naprej ne nazaj ker ne vedo kje so mere vozila hkrati pa se bojijo poškodbe na lepotcu ... prostora pa za srečanje avtobusa in kombija .. in takrat je trajalo srečanje teh dveh vozil cca 3-4 min preden so jih ostali vozniki , ki so seveda izstopili , le usmerili z rokami v mimohod ... pa da ne bo kdo mislil , da je kateri od teh dveh parkirancev vsaj pomahal v zahvalo...ne , pogledi so bili mrki ...

To si ti napisal tak da ti raje malo beri nazaj sploh prvi del je čista nebluza
To kar pa zaj pišeš pa se strinjam samo tu ni nobene fizike vmes kot si jo prej omenjal prej kultura vožnje

ne pa nism...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
scmoky
Novinec

Napisal/-a scmoky Ne dec 26, 2010 10:45 pm

Na prejšnih straneh si tole napisal... Tak da ne pa nism pa takih igerc se ne grem ;)
Jaz sem se pač malo spotakno ob tvoje fizikalno neznanje in nič drugega ;)

Za prehitevanje na x-haira pa nevem zakaj zaboga ga ni spustil, če vidiš da je hitrejši in da te hoče prehitet mu to čim hitreje omogočiš. Res ne razumem tega balkanesega razmišljanja in ogoržanje sebe in ostalih udeležencev.. Eni izivat za brezveze, zato pa je fajn met avto z nad 200 konji da ti taki d(i)rkač ne ovira in ga najhitreje obideš. Drugače pa sam vozim lepo po omejitvah in kolikor se da dinamično zraven, če ej kdo hitrejši mu nakažem s smernikom da lahko prehiti, ne pa tako kot eni ko vidijo da ga začne kdo prehtevat pa šalta dve prestavi nižje pa stopalko za gas v poden :huh:

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po dec 27, 2010 12:03 pm

Jerch_ je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a: Ženska pač res ni dojela, da ni sama na cesti, in se je ustavila sredi avtoceste, ker se je pred njo postavil berlinski zid, in ti to očitno podpiraš, krivdo vališ pa na tiste, ki so se normalno vozili po avtocesti. Ko ti jih zmanjka povej, ti jih pripeljem. ;)

Kaj bi pa rekel, če bi recimo tam bila počena guma tovornjaka? Kdo bo pa potem kriv? Pa da ne govorim o tem, da lahko tudi pričakuješ na voznem pasu ustavljen avto zaradi nesreče. Ali se morda na voznem pasu ne more zgodit nesreča?

Tisti tvoj prispevek, ki sem ga pa prej citiral, pa sploh pove marsikaj o tebi. Jasno si napisal, da ti je popolnokma odveč mislit na ovire za ovinkom (otrok, plaz, kamijon, avto...). In ti raje naprej goniš po svoje.

dragi moj.. sem videl že gajbe in nevem kaj še vse na AC, pa nisem ustavil in se smilil samemu sebi. poleg tega mi je medved lezel čez avtocesto pred nosom in sem prepričan, da ga tudi ti z nevem kako prilagojeno hitrostjo nebi opazil in dovolj zgodaj zabremzal. tako kot nebi opazil pof**anga cepca, ki je ob 2eh zjutraj vozil pijan v nasprotno smer po AC.
gospe, ki javno prizna, da (predpostavljam) zaradi osebne nesposobnosti je ustavila na sredi avtoceste in s tem povzroči verižno trčenje pa res ne moreš zagovarjat, ne glede na to, da se je lancia hf malo grdo, morda agresivno izrazil.. sicer pa glede nato, kako na forumu vsi napihujete zadeve, morda sploh ni pretiraval!

Tako kot običajno, spet ne razumeš kaj hočem povedat. Nikjer nisem zagovarjal žensko, ki je ustavila na voznem pasu. Če dobro opazuješ, lahko tudi medveda na avtocesti pravičasno opaziš. Pa še vedno čakam, da mi citiraš, kje sem zagovarjal počasno vožnjo, ker naj bi bila taka vožnja najbolj varna. Poleg tega pa še čakam tudi na odgovor lancia_hf.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Po dec 27, 2010 3:05 pm

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po dec 27, 2010 5:18 pm

goldhorn je napisal/-a:Odličen video snežne "nesposobnosti", v katerem se marsikdo tukaj lahko najde. :)

http://www.zurnal24.si/rumenjak/nedeljski-voznik-schumacher-in-starejsi-obcan-hakkinen-reklama-smesno-mercedes-196394/video

Na evo, zdej bodo pa naše zvezdice mele prikladen izgovor saj bi vsi radi bli Schumacherji. ;)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po dec 27, 2010 5:38 pm

Ful lušna punca na posnetku :8

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 Po dec 27, 2010 5:52 pm

nevermind je napisal/-a:Ful lušna punca na posnetku :8

No, obstaja še nemška varianta, boljša :)
http://www.youtube.com/watch?v=G2edo3kIRqo
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Po dec 27, 2010 6:03 pm

Sophie Myles ;)
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Po dec 27, 2010 6:24 pm

grega983 je napisal/-a:

No, obstaja še nemška varianta, boljša :)
http://www.youtube.com/watch?v=G2edo3kIRqo

hehe ......der KAISER
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 28, 2010 10:13 am

True :DDD

Dobra reklama :D

egonk
Nov uporabnik

Napisal/-a egonk To dec 28, 2010 5:48 pm

Moj prvi post :)

Trenutno ne živim v Slo, ampak se vseeno občasno pripeljem nazaj malo po obiskih in poslih. Malo v razmislek: opažam, da so slovenski vozniki manjših avtomobilov dejansko že čisto prestrašeni, ko se spravijo prehitevat na ACju. Dostikrat se mi zgodi, da se komu približam in mu sledim z veliko varnostno (za slovenske razmere astronomsko - vsaj 2 sekundi). Vozniku kmalu popustijo živci in začne pospeševati ter na silo iskati luknjo kar npr. pripelje do tega, da se zrine 1 meter pred tovornjak. V tujini tega ne opažam, očitno je izsiljevanje na prehitevalnem pasu slovenski nacionalni šport?

Pa mogoče še ena dodatna prigoda: pred časom sem se peljal mimo Beljaka skozi tunele kjer je 100. Bila je kar velika kolona vozil in sem se odločil, da grem prehitevat s tempomatom 100 po garminu (ostali so se peljali verjetno 100 po števcu, kar je recimo dejanskih 94?). V samem tunelu, kjer tudi garmin ne dela, se mi je na res noro majhno razdaljo prilepil temen pasat - komaj sem videl luči v zadnji šipi! Kaj več nisem videl, ker je bilo ponoči. Ker je bila kolona res dolga, sem malo pospešil. Ta situacija se je vlekla do izhoda iz tunela, kjer sem pospešil na 135 po garminu, da bom čimprej fraj klopa na riti. No in ko sem končno prišel do voznega pasa, pasat po gasu, pred mene in seveda "POLIZEI". Zaračunal mi je dve kazni - 115 v tunelu in 135 izven. To je bilo 2x25EU, kar sem pač plačal na mestu in šel dalje. A kdo ugane, kako zdaj reagiram na klope na riti?

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred To dec 28, 2010 7:41 pm

Spoštovani !

Sem malo starejši bralec foruma in sem prevozil že kar nekaj kilometrov in na srečo spoznal kulturo voznikov tudi v tujini.
Neverjetno mi je kako nekateri tudi na tem forumu zagovarjajo kršenje zakonodaje in kako so zgroženi nad kakšnim počasnejšim voznikom. Jaz lahko dodam le to, da toliko agresivnosti, nadutosti, objestnosti, nekulture in kršenja predpisov redko vidiš še kje, če sploh kje. Imamo se za nekaj več v resnici, pa smo vsaj kar se tiče kulture v prometu totalno na dnu in jaz priznam, da me je sram, ko vidim kako se ljudje obnašaja na cesti in ne samo v domovini tudi v tujini. Ne čudim se anketam v tujini, ki nas uvrščajo med najbolj nadute in zoprne narode !!

Lep pozdrav !

Airmatic7
Nov uporabnik

Napisal/-a Airmatic7 To dec 28, 2010 8:01 pm

@egonk: Pa lahko policija to počne? Ne kršijo tudi oni kakšnega zakona s to varnostno razdaljo in provociranjem?

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R To dec 28, 2010 8:08 pm

Manfred je napisal/-a:Spoštovani !

Sem malo starejši bralec foruma in sem prevozil že kar nekaj kilometrov in na srečo spoznal kulturo voznikov tudi v tujini.
Neverjetno mi je kako nekateri tudi na tem forumu zagovarjajo kršenje zakonodaje in kako so zgroženi nad kakšnim počasnejšim voznikom. Jaz lahko dodam le to, da toliko agresivnosti, nadutosti, objestnosti, nekulture in kršenja predpisov redko vidiš še kje, če sploh kje. Imamo se za nekaj več v resnici, pa smo vsaj kar se tiče kulture v prometu totalno na dnu in jaz priznam, da me je sram, ko vidim kako se ljudje obnašaja na cesti in ne samo v domovini tudi v tujini. Ne čudim se anketam v tujini, ki nas uvrščajo med najbolj nadute in zoprne narode !!

Lep pozdrav !

Pozdravljeni,

potem lahko na problematiko pogledate in komentirate širše in zajamete VSE udeležence, prav tako organe, ki so dejavni na asfaltnih površinah.

LP
RiDe hArD

egonk
Nov uporabnik

Napisal/-a egonk To dec 28, 2010 11:48 pm

Airmatic7 je napisal/-a:@egonk: Pa lahko policija to počne? Ne kršijo tudi oni kakšnega zakona s to varnostno razdaljo in provociranjem?

100%. Mogoče bi se šel kdaj drugič bosti, takrat sem pa vozil že kakih 9 ur in sem samo še čakal, da bom doma.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Sr dec 29, 2010 12:04 am

R 34 GT-R je napisal/-a:
Manfred je napisal/-a:Spoštovani !

Lep pozdrav !

Pozdravljeni,

potem lahko na problematiko pogledate in komentirate širše in zajamete VSE udeležence, prav tako organe, ki so dejavni na asfaltnih površinah.

LP

Zadeva je vkoreninjena v trdih glavah, vseh, ne le tistih na cesti.
Privoščljivi pokvečeni hinavski pezdetki, vsaj nekaj takega je pravil pokojni Rugelj...pa vi sami presodite.

Danes sem šel na štajersko in nazaj, moram reči, da je pot potekala gladko, brez kretenizmov, s potovalnih 140-160 in nekaj manj v tunelih.
Če bi bila vsaka pot taka...hitrejšim se umakneš, počasnejše prehitiš. Živi in pusti živeti.
Ne razumem zakaj se pri nas dela tak velik problem iz tega...
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Sr dec 29, 2010 7:33 am

bass je napisal/-a:Danes sem šel na štajersko in nazaj, moram reči, da je pot potekala gladko, brez kretenizmov, s potovalnih 140-160 in nekaj manj v tunelih.
Če bi bila vsaka pot taka...hitrejšim se umakneš, počasnejše prehitiš. Živi in pusti živeti.
Ne razumem zakaj se pri nas dela tak velik problem iz tega...

Vesel sem, da si imel lepo pot samo lepo prosim razloži mi zakaj si imel potovalno hitrost 140-160, če je omejitev 130. Ali to pomeni, da tudi v naselju voziš 60-80 km/h? Da ne bo pomote, sam ne zagovarjam omejitve 130 na avtocestah. Dejstvo je, če bi jo pri nas dvignili na 150, bi posamezniki oz. veliko njih vozili 180 in več.
Ravno v tem je problem Slovencev, enostavno nismo dovolj zreli, da bi spoštovali zakone. Vedno se najde določen procent ljudi, ki ne spoštujejo zakonov in so bolj "pametni" kot vsi ostali samo v naši domovini je ta procent enostavno previsok za normalno življenje. Če se ne srinjaš z zakoni in predpisi imaš do tega vso pravico, nimaš pa pravice jih kršiti in zraven še ogrožati druge. Ne zameri mi, še enkrat ti povem, da sem vesel, da si imel lepo pot, skoraj ni večjega užitka od tega, samo hotel sem pokazati, kje je srž problema seveda če zanemarimo še druge probleme, ki jih imamo, kot je nadutost in objestnost.

Hvala in veliko lepih km vam želim !

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 29, 2010 7:57 am

Tudi jaz imam tako potovalno hitrost. Pa ne napadam ljudi okrog sebe na AC, ampak lepo držim varnostno razdaljo, in ko tisti pred mano zaključi s prehitevanjem pospešim nazaj na prejšnjo hitrost (lepo oz. kulturno do ostalih udeležencev je tudi, da če ima voznik pred mano potovalno hitrost npr. 100 km/h, da za časa prehitevanja pospeši na 130 km/h). Seveda tiste, ki ne vejo kateri pas je vozni in kateri je prehitevalni ter kampiranjo na slednjem opozorim z levim smerokazom, če to nekajkrat ne zaleže pa poblendam, prehitevanje po desni pa mi ne pride niti na pamet. V splošnem torej jaz ne vsiuljejm moje hitrosti drugim, in tudi pričakujem, da tega ne bodo počeli ostali ko nikogar ne prehitevajo oz. da ko ne prehitevajo vozijo lepo kulturno no voznem pasu.

Problem ni, če ne nekdo potuje po AC 160 km/h in vozi kulturno, problem je ko nekdo vozi tako hitro in nervira, napada, živcira počasnejše od sebe (govorim o lepljenju na rit, divjem blendanju), tudi če si ti ravno sredni prehitevalnega manevera 5ih zaporednih tovornjakov oz. kakšni podobni situaciji.

Saj to smo vse že 100x povedali...

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Sr dec 29, 2010 9:23 am

domen_ je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Pa kakšnih kriterijih, si ravno TI tisti, ki bi se ti vsi morali prilagajat?
Odgovor je čisto preprost: kriterij, ki se mu moramo vsi prilagajati so cestno prometna pravila in razmere na cesti. In da ne bomo govorili o praznem zraku, bom še enkrat na konkretnem primeru povedal kaj je to: tisti Mercedes v x-hairovem filmcku je vozil razmeram primerno. Pa če se na glavo postaviš, 50km/h je na tisti ozki zasneženi in nepregledni cesti povsem primerna hitrost. Treba je imeti pred očmi konkretno situacijo.

Kako pa določiš kaj je primerno razmeram na cesti. A ti vremenar pove, piše na koledarju, radio. Povsod ti nabijajo prilagodi hitrost razmeram na cesti, a ni ga junaka, ki bi rekel po snegu, dežju, poledici se tok pa tok ne smeš peljati. Zakaj potem ni po snegu kar omejena hitrost npr. na 50km/h, da bo bolj varno. Hitrost vsak prilagodi po zmožnosti sebe in avta. Kaj je pa v takem primeru pravilno pa ne more noben trditi 100%. Zakaj je omejitev 50km/h v vaseh. Zato, ker do te hitrosti odrasel človek preživi nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, otrok pa mogoče. Tako, da omejitve niso zato, da varujejo pred poškodbo nekoga, ki bi mogoče prišel nenadoma na cesto, ampak mu zagotavljajo "preživetje" in še to samo v vaseh. Postavljene so pa zmeraj na zgornjo mejo ne pa spodnjo.
Se vidmo ko se zagledamo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov