Debate, ki niso vezane na ostala področja...

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a danci1973 Sr dec 30, 2015 6:49 pm

plinaš je napisal/-a:danci pri nas ki imamo indirekten vbrizg je tudi razlika - na plinu manj moči in navora . dejstvo pač .
vse se pozna - celo dva agregata , ki sta bila narejena en za drugim nimata identičnih krivulj moči in navora - dejstvo -a so razlike tako majhne da je pri tem razpravljati zelo pikolovsko ..

Razlika že je, najbrž, ampak ne 'precejšnja'.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Sr dec 30, 2015 9:31 pm

tudi ta "precejšnja" je lahko relativen pojem .. ob tem , da se pri lpg na direktnem vbrizgu dvigne moč in navor za 2-3% ter da se izpust CO2 zmanjša za 10% . no za tako "malenkost" morajo proizvajalci pri bencinskem motorju zmetati v razvoj na stotine miljonov kajne ..
plin je cnej k bencin

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Če dec 31, 2015 9:20 am

hribovc06 je napisal/-a:
madpanter je napisal/-a:Ima kdo vgrajen direct liqui max sistem od prinsa? Zanima me kako se to kaj obnese na fsi motorjih če lahko malo poroča. Ali to orignal bencinske injektorje zamenjajo z takimi za lpg/bencin ali kako? Kako je z valvcare?

Še glede povračila: Sistem je dražji, vendar če imaš motor z direktnim vbrizgom je tudi vrednost vozila višja, zato se mi zdi logično, da vanj ne tlačiš ravno vsako poceni zadevo. Jaz sem si zračunal povračilo po 70.000 km in trenutno mi še vedno kaže na to številko (vračunani servisi in malo rezerve). Ker imam namen avto vozit 300.000 km se mi zadeva definitivno splača.

Koliko te je pa stal sistem predelave za tvoje vozilo če ni skrivnost ? Pa koliko so potem letni stroški tega sistema (servisi, filtri itd), da si znam kot laik dejansko potem izračunati razliko med klasičnim in tem sistemom ?

Ko je meni Primož (Sigas) vgrajeval sistem sem ga spraševal tudi za ta sistem od Prinsa ki ne rabi bencina, pa je rekel da je investicija toliko višja, da rabiš kar konkretno število km da jo dobiš nazaj. V mojem primeru je bilo potrebnih cca 35.000km da se mi je povrnila investicija v plinsko napravo (sem v ta znesek vkalkuliral vse: strošek instalacije naprave, bencin ki ga porabiš pri mrzlih zagonih, letni servis, olje za mazanje ventilov..).
Ob upoštevanju vsega tega sem prišel do zaključka da dejansko (v povprečju) prišparam na 100km dobre 3€ (pred časom sem tudi objavil tabelo stroškov, če koga zanima). Aja, avto je Chevrolet Aveo 1.4 100km, poraba bencin cca 7l, plin med 7-8-9 litri (odvisno od letnega časa :-))

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če dec 31, 2015 10:19 am

moderator je napisal/-a:Ne vem, od kod ta fetiš citiranja predhodnih postov in me tudi ne zanima - SAMO NEHAJTE S TEM !! :twisted: Bo tudi preglednost boljša...

prins DLM pomeni direct liqui max - pomeni vbrizgavanje tekočega plina skozi bencinske injektorje na motorjih z direktnim vbrizgom goriva v sam valj motorja ..in samo na tak motor (tsi , gdi , .. ) se lahko tak sistem vgradi zaradi visokih pritiskov vbrizgavanja - več si lahko prebereš tukaj http://www.prinsautogas.com/en/products ... ystem.html in tukaj
http://www.avtonaplin.si/direct-liqui-m ... tni-vbrizg

tvoj aveo ima indirekten vbriz goriva v sesalni kolektor pred ventili zato se nanj ne more montirati DLM sistema ..
plin je cnej k bencin

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Če dec 31, 2015 11:01 am

moderator je napisal/-a:Ne vem, od kod ta fetiš citiranja predhodnih postov in me tudi ne zanima - SAMO NEHAJTE S TEM !! :twisted: Bo tudi preglednost boljša...

Hvala, vem da ne gre v moj avto, zanimalo me je bolj na splošno koliko stane ta zadeva. Ker vem da je 'klasični' Prins cca 2000€, ta je pa verjetno še dosti dražji ?

Uporabniški avatar
japanac
Novinec

Napisal/-a japanac Pe jan 01, 2016 8:30 am

V 2016 želim čimveč prevoženih "plinskih" kilometrov vsem uporabnikom brez kakršnih koli okvar in težav povezanih s predelavo oz pogonskim gorivom.

:pivo
Golf Plus 2.0 TDI (chiptuning)
Slika

BMW 320d (chiptuning)
Slika

bernikm
Novinec

Napisal/-a bernikm Pe jan 01, 2016 2:07 pm

japanac je napisal/-a:V 2016 želim čimveč prevoženih "plinskih" kilometrov vsem uporabnikom brez kakršnih koli okvar in težav povezanih s predelavo oz pogonskim gorivom.

:pivo

Se pridružujem željam za leto 2016, čim manj problemov in čimveč prevoženih kilometrov. Pa da cena LPG ostane na taki ravni kot je (lahko tudi nižji) :-)

zzitop
Uporabnik

Napisal/-a zzitop So jan 02, 2016 12:09 am

Srečno 2016!
Lepo po vsej verjetnosti prinaša "bencinski cent". V prvem letu 3 cente dodatka, v drugem 6 centov, v tretjem že 9 centov. Nisem se sicer zanimal, če bo na vse to še DDV, a se bojim, da....

Zanima pa me, če kdo kaj ve, kako bo s tem kvazi centom na LPG gorivo? Dobra ali slaba novica? :D

danci1973
Uporabnik

Napisal/-a danci1973 So jan 02, 2016 6:07 am

zzitop je napisal/-a:Srečno 2016!
Lepo po vsej verjetnosti prinaša "bencinski cent". V prvem letu 3 cente dodatka, v drugem 6 centov, v tretjem že 9 centov. Nisem se sicer zanimal, če bo na vse to še DDV, a se bojim, da....

Zanima pa me, če kdo kaj ve, kako bo s tem kvazi centom na LPG gorivo? Dobra ali slaba novica? :D

Slaba...

Prvi predlogi 'bencinskega centa' iz začetka 2015 so predvidevali nižji znesek za LPG (4,5 centa za bencin in diesel, 0,135 centa za LPG), pri zadnjih predlogih pa (vsaj zaenkrat) tega ni opaziti, ampak se govori o 'gorivu' na splošno:

Kot navaja STA, bi se po sedanjem predlogu v letu 2016 plačevalo tri cente na liter goriva, v letu 2017 šest centov, od leta 2018 naprej pa devet centov. Višina te dajatve bo sicer znana po tem, ko bodo opredelili, koliko denarja je za načrtovane projekte potrebnega. Razmišljajo tudi o tem, da bi bila lahko ta dajatev na bencinskih servisih na avtocestah do dvakrat višja, na bencinskih servisih ob meji pa je ne bi zaračunavali.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl So jan 02, 2016 12:02 pm

Eno vprašanje: po dolgem času sem spet vrgel oko na ceno plina: a konkretno znižanje cen goriva ni znižalo cene plina? :(
Še več pametovanj na Mtl blog.

eziga
Nov uporabnik

Napisal/-a eziga So jan 02, 2016 7:20 pm

Pred dvema tednoma sem dal predelati avto na plin preko kupončkov pri ponudniku avto-plin.eu. Cena je bila 650 € plus 70 € za izdelavo papirjev za homologacijo. Dodatnega mazanja nisem vzel. Nekateri so sicer rekli da ni potrebno, nekateri pa da je potrebno.
Zaenkrat sem zelo zadovoljen s predelavo in serviserjem, mislil sem namreč da bo predelava bolj komplicirana in instalacija bolj moteča. Moral pa sem uporabiti malo domišlije za umeščanje rezervne gume v "novo" prostornino prtljažnika. Odpovedati se ji namreč nočem :D

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem So jan 02, 2016 8:28 pm

Lahko razložiš, zakaj je treba skrivat model avta in njega motor?

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW So jan 02, 2016 9:10 pm

Bencinski cent bo veljal za plin?

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl So jan 02, 2016 9:13 pm

ModraW je napisal/-a:Bencinski cent bo veljal za plin?

Težko vedet v katero smer bodo šli birokrati na ministrstvu. Zadeve se spreminjajo stalno. Če bo pa bencinski cent veljal v absolutnem znesku tudi za plin, potem bo to lep udarec za plinaše :( . In dokaz, koliko se gre naši vladi za ekologijo.
Še več pametovanj na Mtl blog.

Uporabniški avatar
ModraW
Novinec

Napisal/-a ModraW So jan 02, 2016 9:19 pm

Al pa bodo "finto" nardil pa takrat ko se bo plin na borzi pocenil ga pri nas ne bodo znižal, pa bodo rekl nismo uvedl bencinskega centa, v resnici bodo pa trošarino vseen povečal-kar je isti šmorn za uporabnika. Davek na davek je bencinski cent.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne jan 03, 2016 6:59 pm

Pri zadnjih dveh oz. treh tankih opažam, da če na hitr prtisnem gas, mi avto tam nekje pri 160km/h zatrokira, predtem ko sem poleti testiral pline, se je pri petrolovi pludrgi to dogajalo še prej. Tako da predvidevam, da je to zdaj ista posledica, torej slaba kvaliteta omv- jevega lpg- ja, ker pred tem sem v večini tankal na MB24/Agip v Slovenski bistrici, in teh simptomov ni bilo. Čas za servis plina in menjavo svečk še ni. Sem pa nazadnje tudi opazil, da se mi je že parkrat zgodilo, da sem se vozu na benz, pa mi pred tem ni nič piskalo. Je ta posledica da ni nič piskalo, zdej zgolj zaradi druge mešance lpg- ja ali bi bilo to kaj drugega?
Zdej sem posledično zaradi nagradne igre omv :mrgreen:, tankal pač njihov lpg, ko skurim ta tank do konca, spet začnem hodit na MB24/Agip v Slovenski Bistrici. Predvidevam, da prej omenjenih problemov ne bo več :D.
Morda še kdo sedaj opaža kake simptome pri zimski mešanci?

nejc1986
Novinec

Napisal/-a nejc1986 Ne jan 03, 2016 8:31 pm

Imam 2 vprasanji, upam da ne bom kksne neumnosti vprasou, ampak tole je prva zima odkar je avto predelan na plin in se se ucim o vsem skupaj...

Torej, po 25t km se mi je prejsn tedn prvic przgala lucka za motor,avto delal bp,tester pokazu prerevno mesanco pri visokih obratih. Po ponovnih nastavitvah dela bp. Je to lhk povezano z zimsko mesanico?

Drugo, avto mi precej slabs ogreva notranjost,mam temperaturo na max, al pa recimo vsaj na 25stopinj in ni tko vroce k prejsne zime. Je to lhk povezan z pogonom na plin,najbrz ne,ampak vprasam vseen?

Hvala,lp

Aja,srecnega in zdravega in cimmanj oz.nic tezav z vozili :)

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Ne jan 03, 2016 8:56 pm

V letu in pol sm naredo cez 40.000km na plin z mojim lanosom prpeljan iz it, plinska napeljava nikoli servisirana nobena tezava doslej (trkam). Opazil sem da je plinski filter noter precej zapacan, ceprav se vedno dela bp bi ga kar zamenjal. Kje najceneje dobit filter za lpg? Sistem je regomvl, a so filtri univerzalni pa pasejo na vse?

eziga
Nov uporabnik

Napisal/-a eziga Po jan 04, 2016 8:09 am

esem je napisal/-a:Lahko razložiš, zakaj je treba skrivat model avta in njega motor?

Če se tole nanaša name, bi bil odgovor, da nisem želel iti preveč v detajle. Avto je VW Polo 1.4, 60 KM, 6N2, letnik 2000, ob predelavi 175.000 km :)

jurcek85
Nov uporabnik

Napisal/-a jurcek85 Po jan 04, 2016 9:13 am

Pozdravljeni,
pri meni se še vedno dogaja, da ko vozim na plin se mi prižge lučka za motor napaka long term fuel trim bank1 pa je od 20% navzgor. Zamenjani so bili tudi injektorji, "ki bi naj bili" posebej nastavljeni za moje vozile, vendar nič boljše.
Ko pa vozim na bencin lučka ugasne long term fuel trim bank1 pa je cca 3%.

Jaz še vedno trdim, da ne znajo pravilno nastaviti parametrov za plin. Ko sem bil prvič, drugič, tretjič na servisu so rekli da je lambda sonda. Vozilo sem dal preveriti na original servis in lambda je BP, ker po tem takem se lučka ne bi ugašala in vozilo bi delovalo drugače.

Kakšni predlogi?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov