Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Po apr 30, 2007 5:52 pm

Ja jaz tud zadnje čase dost takih srečujem tud s halogenkami, ki imajo levo luč višje nastavljeno kot desno. Jaz nevem, al so tak brezbrižni da bi si to porihtali, al so tak neumni da nevejo tega da more bit desna višje nastavljena.
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Sr maj 02, 2007 7:37 pm

MaTe0 je napisal/-a:Jaz bi pa rad vido če ma kdo zmontirat xenon na avtih brez clear glass stekla :) Se prav navadno steklo. Je to fejst moteče za voznike nasproti al ne? :) Hvala

JA, JE!
moj nasvet: odmisli si.
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo Sr maj 02, 2007 7:37 pm

sonic je napisal/-a:aja, še to: a so navadne luči pri golfu V tipa parabola ali leča?

:roll: :roll: :roll: Parabola, a ne! Poglej v zaromet pa bos vidu
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Sr maj 02, 2007 9:56 pm

kaj pa tistim ki sveti luč tako: _/ _/ zato se mogoče vidi kao da ma levo luč višje, v bistvi pa je ravno

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr maj 02, 2007 10:20 pm

v večini primerov je krivo to, da ljudje mislijo da je vseeno kak je žarnica obrnjena. Opazujte pa boste opazli da leva luč blešči večinoma avtom, ki uporabljajo H4 žarnice in jih vozijo nevedni ljudje ;)
LP Rok

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Po maj 07, 2007 2:40 pm

Okoli teh "BOSCH" xenon kitov naj bi se pripravljala tožba s strani zastopnikov Boscha v Sloveniji.
Kakorkoli že, tudi če sveti super, to vseeno ni Bosch. MacTron ma prav.

@Jurre: Je že res, da nima clear steklo, vendar pa je na tistem delu, kjer je leča (vsaj pri Mazdi in Porscheju vem da je tako) steklo vseeno clear v obliki kroga.

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Kraj: Wrhnka

Napisal/-a mega_ne Po maj 07, 2007 3:16 pm

Jaz sem štiri mesece nazaj pisal, kako sem si vgradil "BOSCH" xenonke v Cliota l.2002 s parabolo. Zdaj sem si kupil luči z lečo in taiste xenonke montiral v te luči in je snop totalno čuden. Pri vsaki luči gre na vogalih dost visok, na sredini pa je črta tko kot je treba. Pa "cut" je zdej dost boljši kot prej v parabolah, samo to mi pa ni jasno zakaj mi na obeh straneh na gor potegne snop. A ma slučajno kaj veze al je žarnica zasenčena al ne (tisto: d2r in d2s)? drugač luč sem nastavljal v vse smeri, tko da to nebi smelo bit problem.
Help me, pliiis.

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek Po maj 07, 2007 4:20 pm

pri meni tudi nakoncu desno navzgor potegne,ostalo je lepo odrezano

za desno luč mi je jasno da mora bit, da prej vidiš pešce

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Napisal/-a mega_ne Po maj 07, 2007 5:44 pm

meni pa poleg tistega snopa, ki mora bit tudi na levi nardi eno liso (odkar mam leče).

drugače da desno stran preveč osvetli tut ni dobr - pri prehitevanjih...

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sokol Po maj 07, 2007 6:12 pm

Ja kaj imaš zdaj ti zasenčeno žarnico v leči?

Uporabniški avatar
mega_ne
Stalni uporabnik

Napisal/-a mega_ne Po maj 07, 2007 6:19 pm

Sokol je napisal/-a:Ja kaj imaš zdaj ti zasenčeno žarnico v leči?

nevem kakšna je žarnica. v paraboli mi je nardila lep snop, samo bleščalo se je še mal okol - tko kot se ponavadi v paraboli. videl pa sem da je v leči noter en pleh na spodnji polovici... a ga to zmede?

Uporabniški avatar
Sokol
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Sokol Po maj 07, 2007 6:58 pm

Sem pogledal v tvojo garažo in vidim da imaš D2S kar je prava žarnica za lečo.Tisti plehec ki ga vidiš pa nardi tisti lepi cut off ob enem pa rahlo omeji snop da ne bi slučajno "zadeval" ob luč.Tako da tisto ni ovira.

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Napisal/-a xsara Če maj 10, 2007 12:15 pm

Lep pozdrav vsem na a.com

torej imam eno vprašanje glede xenon kita, ki sem ga včeraj dobil po pošti in ko sem ga začel montirati sem opazil da je žarnica od xenona kar nekaj daljša od originalne H7 halogenke in da posledično nasede na pleh oziroma zaslonko v paraboli žarometa, seveda se sedaj ne upam montirati zadeve da ne uničim žarnice, ker se le ta ne sme dotikati ničesar, zanima me predvsem, če je kdo imel podobne izkušnje s konkretnim avtom in sicer Citroen Xsaro letnik 2004, ki ima serijsko H7 zasenčene halogneske luči
nekako bi moral tist pleh malo naprej porinit, da bi bilo dovolj prostora za xenon žarnico ne vem, nakako mi tole ne diši preveč
kakorkoli že pomoč je seveda zaželjena od kogarkoli, seveda mi bi pa najbolj prav prišle konkretne izkušnje z istim vozilom kot je moj

Za morebitne predloge in pomoč se vam vsem lepo zahvaljujem..........

Miha
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Pe maj 11, 2007 6:39 am

lenivec je napisal/-a:če boš pleh premikal boš zjebal cutof od luči.
si dobil sploh prave žarnice?

zdravo, ja kakor sem jest razumu prodajalca naj bi bile prave žarnice in tudi potem včeraj sem poklical v Laško na firmo kjer prodajajo kite Kaixen in mi je tam gospod rekel, da bi pač moralo pasati in da nekako ne ve zakaj bi bil tist pleh prekratek,
sicer pa ali kdo ve če obstajajo različne dolžine xenon žarnic za H7 halogenke ali je ena dolžina in to je to?..................Miha....

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton Pe maj 11, 2007 10:29 am

Od kire firme je tvoj kit?

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Pe maj 11, 2007 1:03 pm

shelton je napisal/-a:Od kire firme je tvoj kit?

upam da ne boš slabe volje ampak je od Bosch super sicer tko piše na škatli in je seveda meni znano da ni to od Boscha, kar se tudi vidi po sami kvaliteti izdelave, sam je pa pocen, sej mogoče sem se nasral, sam dokler nimam namontiranega in dokler ne vidim kako dela res ne bom komentiral tako da....sej vem da se mi mogoče eni smejejo, češ kaj pa kupuješ kitajska j***a hahaha, sam ni panike, če se bo izkazal da je za en q.rac bom šel na Kaixen, nikol se ne ve..........

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Ne maj 13, 2007 11:40 am

@xsara: mogoc je res kitajska roba...pa sm zrad tega ze butl izpado... sam usen "bosch" mi pa sveti pa se enkrat ni blo kaj narobe!

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Po maj 14, 2007 10:10 am

tmtslash je napisal/-a:@xsara: mogoc je res kitajska roba...pa sm zrad tega ze butl izpado... sam usen "bosch" mi pa sveti pa se enkrat ni blo kaj narobe!

ja ti dam prav, sem tudi sam v petek namontiral ta Bosch kit in sveti fenomenalno, pravzaprav šele zdaj vidim kako nisem nič videl s halogenkami tko da kitajci gor kitajci dol, men ta kit deluje res uredu in upam da mi čimdlje zdrži........
čaw, Miha..........

roki125
Novinec

Napisal/-a roki125 Po maj 14, 2007 10:43 am

btw, z temi kiti slepite ostale udeležence v prometu... ;) če že hočte met xenon ugradite projektorje... (poleg tega da bol sveti...)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov