Debate, ki niso vezane na ostala področja...

mucek
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a mucek Po feb 08, 2010 7:48 pm

Jah, klinc pa EU direktive (plin naj bi bil 50% cene 95 oktanskega bencina ...).
No, pri prevoženih 70.000 km se nekako ne sekiram več - dokler je cenejši kot bencin sem še vedno v plusu :)

LP, Grega

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Po feb 08, 2010 7:51 pm

tud js poštudiru na to evropsko direktivo glede cene da more bit 50% 95 oktanca
a to država nč ne kontrolira al kako je z tem, al pač vsak deva ceno kot mu paše? :)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To feb 09, 2010 9:03 am

mucek je napisal/-a:Jah, klinc pa EU direktive (plin naj bi bil 50% cene 95 oktanskega bencina ...).
LP, Grega

kolikor vem,je to ,da te direktive še nisem videl... baje je vse kar je priporočilo evropske komisije,kako naj bi se cena oblikovala...
če pa je kdo to direktivo že kdaj srečal , naj jo linka tu gor !!!! obvezno !!!
se bomo pritožili na evropsko sodišče !! ( yeah, right ! )
plin je cnej k bencin

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero To feb 09, 2010 9:33 am

sm res .....glede tele direktive o ceni LPG, sem en dan malce brskal po netu in jo jo iskal ( sicer ne preveč zagreto ) a je nikjer nisem našel.....če je komu uspelo naj jo copy/paste sem

res bi bilo zanimivo videt vsebino te direktive....in koliko je pravno obvezujoča....

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe feb 12, 2010 7:46 am

Kakšne pa so izkušnje z sistemom Landi Renzzo?
Na novem Renaultu pri Renault-Nissan SLovenija priznavajo garancijo le, če se vgradi sistem tega proizvajalca, pri njihovem pooblaščenem izvajalcu, ki je Boštjan Vovk iz Trebnjega.

lp
J

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne feb 14, 2010 6:53 pm

Nejko je napisal/-a:Kakšne pa so izkušnje z sistemom Landi Renzzo?
Na novem Renaultu pri Renault-Nissan SLovenija priznavajo garancijo le, če se vgradi sistem tega proizvajalca, pri njihovem pooblaščenem izvajalcu, ki je Boštjan Vovk iz Trebnjega.

lp
J

se ti ni dalo brati , kajne ?! danes pri nas noben proizvajalec avtomobilov ne komplicira več okoli plinske naprave in garancije.. samo rečejo ti, da če pa nastane škoda na ventilih da ti tega ne bodo upoštevali...enostavno ..
pri prinsu imam pač to zavarovano , tako da me nič ne skrbi...
plin je cnej k bencin

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Ne feb 14, 2010 7:57 pm

in kaj se dogaja na ventilih keri avti občutljivi?

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Ne feb 14, 2010 9:06 pm

plinaš je napisal/-a:

lp
J

se ti ni dalo brati , kajne ?! danes pri nas noben proizvajalec avtomobilov ne komplicira več okoli plinske naprave in garancije.. samo rečejo ti, da če pa nastane škoda na ventilih da ti tega ne bodo upoštevali...enostavno ..

nene, se mi je dalo brati in to celo temo...vendar me zanimajo konkretne izkušnje z Landi Renzom...namreč samo ob vgradnji le-tega pri Vovku v Trebnjem mi Renault-Slovenija prizna garancijo na novo vozilo... Drugače pa sem se tudi sam navduševal nad Prinsom...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne feb 14, 2010 9:17 pm

Jaz sem samo slišal in ne me držat za besedo, da imajo probleme tukaj pri vovku, baje da nimajo pojma kaj delajo

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Ne feb 14, 2010 10:23 pm

pskoda je napisal/-a:Jaz sem samo slišal in ne me držat za besedo, da imajo probleme tukaj pri vovku, baje da nimajo pojma kaj delajo

...ampak njega pogojuje Renault zaradi garancije... meni tudi njihova spletna stran ni vzbujala ravno zaupanja...

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Ne feb 14, 2010 10:50 pm

plinaš je napisal/-a:

lp
J

Kako to misliš, zavarovano ???

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po feb 15, 2010 12:59 am

Mare77 je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

lp
J

Kako to misliš, zavarovano ???

če ti pride - dokazano seveda - do okvare na ventilih zaradi plina , je strojelom zavarovan s strani dobavitelja naprave....
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po feb 15, 2010 1:06 am

a33 je napisal/-a:in kaj se dogaja na ventilih keri avti občutljivi?

obstaja spisek... drugače pa : opel , japonci ( baje honda manj občutljiva ) , ford , veliko američanov , posche cayene , vw tuareg 3,2 v6 in isti motor v ostalih modelih in sevedaa renault - tukaj pa je vovk pooblaščeni serviser ... plin pa baje vgrajuje v sosednji delavnici - seveda je eden boljših vgrajevalcev , vendar nima dodatnega mazanja razen mehanski flash lube... sam sebi pa lahko vedno da garancijo , če pa gre kaj narobe zaradi plina, pa lahko upili renaulta pod garancijo...enostavno kajne..
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Po feb 15, 2010 3:45 pm

Eno vprašanje glede vgradnje plina v avto: vsi pravijo, da je poraba plina napram porabi "normalnega" goriva (bencin, nafta) nekoliko višja. Zdej pa mene neki zanima: imam dizla s katerim imam porabo okoli 5.2 l / 100km. Kakšno porabo lahko pričakujem ob vgradnji plina in istem režimu vožnje? Avto je Seat Leon 1.9 TDI.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Po feb 15, 2010 5:24 pm

dizla prehendlat na plin je precejsnja neumnost, ker se ti financno v resnici ne izplaca. O tem je bilo govora ze kar nekajkrat.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr feb 17, 2010 8:29 pm

plinaš je napisal/-a:
a33 je napisal/-a:in kaj se dogaja na ventilih keri avti občutljivi?

obstaja spisek... drugače pa : opel , japonci ( baje honda manj občutljiva ) , ford , veliko američanov , posche cayene , vw tuareg 3,2 v6 in isti motor v ostalih modelih in sevedaa renault - tukaj pa je vovk pooblaščeni serviser ... plin pa baje vgrajuje v sosednji delavnici - seveda je eden boljših vgrajevalcev , vendar nima dodatnega mazanja razen mehanski flash lube... sam sebi pa lahko vedno da garancijo , če pa gre kaj narobe zaradi plina, pa lahko upili renaulta pod garancijo...enostavno kajne..

Tale seznam bi bilo zanimivo videt, seveda malce bolj natančno opredeljenega ( kateri avti so "dobri" za na plin in kateri "slabi")

Bi prišel marsikomu ki se odloča za vgradnjo plina zelo prav...... ( konec koncev monterji bojo vgradil instlacijo v vsak avto, kasnejša je....ja pa lastniku lahko požre kr nekaj živcev in eurov :evil: )

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr feb 17, 2010 10:41 pm

sj tisto mazanje ventilov tud ni obvezno za vsak avto, tud čist odvisno od sistema do sistema in od avta do avta, npr. en sistem bo za en avto imel vpisan za to mazanje, drug sistem za isti avto pa ne

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če feb 18, 2010 9:12 am

pinny je napisal/-a:sj tisto mazanje ventilov tud ni obvezno za vsak avto, tud čist odvisno od sistema do sistema in od avta do avta, npr. en sistem bo za en avto imel vpisan za to mazanje, drug sistem za isti avto pa ne

take info ne bile slabe ....

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Če feb 18, 2010 9:28 pm

rosonero je napisal/-a:
pinny je napisal/-a:sj tisto mazanje ventilov tud ni obvezno za vsak avto, tud čist odvisno od sistema do sistema in od avta do avta, npr. en sistem bo za en avto imel vpisan za to mazanje, drug sistem za isti avto pa ne

to res nebi bilo slabo ... samo me prav zanima kdo bi se zaradi tega ,ker naprimer bmw ne potrebuje mazanja , odločil zanj namesto za nissan-a kupeja , ki ga potrebuje , čeprav mu je nissan "življenski " avto , obenem pa obstaja rešitev z mazanjem in to z garancijo v slučaju poškodb ...
jaz osebno se s tem ali avto potrebuje mazanje ali ne nebi obremenjeval..
plin je cnej k bencin

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Pe feb 19, 2010 9:59 am

plinaš je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:

to res nebi bilo slabo ... samo me prav zanima kdo bi se zaradi tega ,ker naprimer bmw ne potrebuje mazanja , odločil zanj namesto za nissan-a kupeja , ki ga potrebuje , čeprav mu je nissan "življenski " avto , obenem pa obstaja rešitev z mazanjem in to z garancijo v slučaju poškodb ...
jaz osebno se s tem ali avto potrebuje mazanje ali ne nebi obremenjeval..

res je ...

Verjetno bi bil še najbolj smiselln seznam vozil ( motorji in letniki ) katerim bi se bilo kljub vsemu pri vgradnji plina izogniti ....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov