Debate, ki niso vezane na ostala področja...

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel To apr 28, 2009 7:11 am

asfalt je napisal/-a:Zelo mi je žal,da se niso ubili.

Meni je pa žal, da se nisi ti!!!!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To apr 28, 2009 7:28 am

Poleg že omenjene vzgoje in preveč zaščitniških staršev je za situacijo, kakršno imamo na cestah kriva tudi zakonodaja ter vsesplošno stanje v družbi.

Ta, ki se je zaletel v avtobus, je menda povratnik oz. bil je brez izpita + še pijan! Za take, ki jih nič ne izuči in ki povzročijo tragedijo kot povratniki, je možna le ena rešitev: Likvidacija oz. odstranitev iz družbe!! Za take ljudi bi morali uvest neke vrste hitra sodišča, ki bi jih po hitrem postopku tudi odstranila, ker so pač za družbo nevarni. Ampak kaj, ko se potem takoj oglasijo vsa tista društva in organizacije za zaščito človekovih pravic, svoboščin in kojega k**ca še, ki so 100 na uro glasni. Marš nekam! :evil:

Hočete ali nočete in marsikdo se tudi ne bo strinjal z mano, ampak ljudi je do neke mere treba nadzorovati! Pač v človeški naravi je tako, da če daš ljudem preveč pravic in svoboščin, jih bo marsikdo izkoriščal, hkrati pa pozabil na vse dolžnosti in odgovornosti do drugih oz. do družbe. Rak rana demokracije! In to se zelo nazorno kaže, če se spet malo vrnem na vzgojo, pri preveč zaščitniških starših. Ki namesto, da bi mularijo dali čez koleno, jih vehementno zagovarjajo in branijo na koncu pa še koga tožijo in grejo jokat na TV! Vsi vidijo samo svoje pravice, da bi pa kdaj kdo videl tudi svojo lastno odgovornost in dolžnosti, to pa ne! :evil: Ne vem kam to vse pelje... :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Sigor
Stalni uporabnik

Kraj: MB - okolica

Napisal/-a Sigor To apr 28, 2009 8:03 am

Se s trinjam z Polo78 in Templar.
Imam dva otroka, v osnovno šoli je vse bistveno drugače kot pred leti, ko smo mi hodili v šolo. Otroku pa ja ne sme nihčne nič, niti rečt, kaj šele kaj več. Ko pa rečeš učiteljem, da naj bodo strogi, te pa gledajo kot sedmo čudno.
Se spomnim, kak je zaleglo, ko si v šoli kaj naštimal, pol si jih pa tam pred semi dobil eno za uho :)
Tale pacient, ki se je zaletel v avtobus ...... Če je na avtobusu moj otrok, se potrudim, da tisti pacient svoj živi dan več ne bo videl avtomobila od blizu.
Tile frajerčki 16-letni, pridni in trezni, so pa verjetno čista kopija svojih staršev. Jaz bi oboje pošteno pretepal kar lep čas.
Slika

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To apr 28, 2009 9:52 am

žal starši danes nimajo skor nobenega vpliva več na svoje otroke. tukaj največ naredi družba, kolegi, sošolci. kob takega mulota objestnega opomniš, naj se lepše obnaša, te ponavad samo zviška pogleda in reče."kaj mi boš pa naredu??" bil sem priča ko je tak postavljaški mulc čez križišče peljal s preveliko hitrostjo, med zavijanjem je izgubil oblast nad avtom in poletel čez robnik točno v avtobusno postajo. na srečo tam ni blo nobenga.
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

p|X|
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a p|X| To apr 28, 2009 9:58 am

kolegi ki pridno zagovarjajo onih 7 mulcov me zanima če bi to še vedno delali

če bi jih povozili katerega družinskega člana, morda do smrti ali pa do invalidnosti,
tako da bi potrebovali 24 urno oskrbo.

Tako podpiranje in češ se zgodi je sam bullshit, ki še več bullshita naredi.

Prisilno delo pa pika.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To apr 28, 2009 10:03 am

Mgajvr je napisal/-a:žal starši danes nimajo skor nobenega vpliva več na svoje otroke. tukaj največ naredi družba, kolegi, sošolci. kob takega mulota objestnega opomniš, naj se lepše obnaša, te ponavad samo zviška pogleda in reče."kaj mi boš pa naredu??" bil sem priča ko je tak postavljaški mulc čez križišče peljal s preveliko hitrostjo, med zavijanjem je izgubil oblast nad avtom in poletel čez robnik točno v avtobusno postajo. na srečo tam ni blo nobenga.

Da starši nimajo nobenega vpliva so si sami krivi, če se oni obnašajo do avtoritet, primernega zgleda ipd. zaničevalno in jih ne upoštevajo ne morejo pričakovat da bodo otroci ko dovolj odrastejo upoštevali njih.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To apr 28, 2009 10:11 am

Templar je napisal/-a:
Mgajvr je napisal/-a:žal starši danes nimajo skor nobenega vpliva več na svoje otroke. tukaj največ naredi družba, kolegi, sošolci. kob takega mulota objestnega opomniš, naj se lepše obnaša, te ponavad samo zviška pogleda in reče."kaj mi boš pa naredu??" bil sem priča ko je tak postavljaški mulc čez križišče peljal s preveliko hitrostjo, med zavijanjem je izgubil oblast nad avtom in poletel čez robnik točno v avtobusno postajo. na srečo tam ni blo nobenga.

Da starši nimajo nobenega vpliva so si sami krivi, če se oni obnašajo do avtoritet, primernega zgleda ipd. zaničevalno in jih ne upoštevajo ne morejo pričakovat da bodo otroci ko dovolj odrastejo upoštevali njih.

od kolega mlajši brat bo letos star 14, pa sm včeri zvedu da še kr zraun atije pa mamice spi :lol: :lol: :lol: , še posebi ko je nevihta ali kake otroške more... :P
tak človk še ni, da bi šel delat izpit
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
Mgajvr
Uporabnik

Kraj: okolica litije

Napisal/-a Mgajvr To apr 28, 2009 10:24 am

templar poznam familijo s tremi otroci, pa samo en otrok dela probleme. ko mu je oče dal eno vzgojno, ga je mali prjavu policiji, socialni in kaj vem kam še. tko da je stari zdej na pogojni zarat neposlušnega froca
xXx

Skoda driver

tolk časa sm jo porivou, da je mi je vžgala in ušla...

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To apr 28, 2009 10:36 am

Pol pa naj kdo reče da mondeo ni varn avto če so se res pelali 180 kot so rekli po TV ;)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo To apr 28, 2009 10:42 am

Če bi se razsipali pri 180 na uro še do danes ne bi avtomobila našli, tistih 7 bi pa le še posesali ven iz avtomobila...
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

p|X|
Novinec

Napisal/-a p|X| To apr 28, 2009 11:14 am

Mgajvr je napisal/-a:templar poznam familijo s tremi otroci, pa samo en otrok dela probleme. ko mu je oče dal eno vzgojno, ga je mali prjavu policiji, socialni in kaj vem kam še. tko da je stari zdej na pogojni zarat neposlušnega froca

da to meni naredi ni več dobrodošel v bajti, pa naj bo pri socialni kar

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter To apr 28, 2009 11:39 am

Drocky je napisal/-a:sem pa zdej šel v globoki offT, se oproščam

Sploh ni offtopic ;) :(

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor To apr 28, 2009 12:00 pm

... aktualni nesreči sta v posmeh policistom, ki so pred dnevi izvajali poostreno kontrolo hitrosti.

Bi pa tu javno vprašal vas za mnenje : kaj menite o kazni recimo leto dni družbenokoristnega dela za takšne povzročitelje ?

Primerna, neprimerna, prestroga, premila ... ?

LP

p|X|
Novinec

Napisal/-a p|X| To apr 28, 2009 12:01 pm

povsem primerna ;) tako se nebi zmazali z očijevim plačilom kazni

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar To apr 28, 2009 12:26 pm

myster je napisal/-a:od kolega mlajši brat bo letos star 14, pa sm včeri zvedu da še kr zraun atije pa mamice spi :lol: :lol: :lol: , še posebi ko je nevihta ali kake otroške more... :P
tak človk še ni, da bi šel delat izpit

14? To še ni nič. Vem za še hujše paciente pa bom raje tiho, da se ne bo kdo prepoznal... Lahko samo rečem da ima izpit že nekaj časa pa še vedno vozi pijan, ker takrat je itak "naj jači".

Privzgojit otroku občutek za odgovornost je zelo težko sploh če ga strš sam nima.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

p|X|
Novinec

Napisal/-a p|X| To apr 28, 2009 12:54 pm

Templar je napisal/-a:

Privzgojit otroku občutek za odgovornost je zelo težko sploh če ga strš sam nima.

se čist strinjam

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To apr 28, 2009 2:03 pm

Doktor je napisal/-a:... aktualni nesreči sta v posmeh policistom, ki so pred dnevi izvajali poostreno kontrolo hitrosti.

Bi pa tu javno vprašal vas za mnenje : kaj menite o kazni recimo leto dni družbenokoristnega dela za takšne povzročitelje ?

LP

Kazen bi bila primerna. Ima pa kot rečeno problem svoje "korenine" nekje drugje (zakonodaja, stanje v družbi,...).

Kar se pa policistov tiče, sicer takih nesreč ne morejo preprečiti, sem jih pa ta vikend spet srečaval na takih mestih, ki niti pod razno niso črne točke, so pa zelo idealna za polnjenje proračuna. Ravna ter široka cesta, daleč naokoli nobenega naselja, niti hiše, kaj šele vrtca ali šole, eno zelo nefrekventno križišče v obliki "črke T", hitrost pa tam znižana iz 90 na 60. In so veselo ciljali z radarjem. :roll:

Ista pesem nato v naselju. Ravna in relativno široka cesta, omejitev 50, poleg ceste nobene hiše, nobenega otroškega igrišča ipd. in veselo merijo. 150 ali 200 metrov stran pa vzporedna cesta, ravno tako ravna, a zgoščeno naselje in poleg tudi igrišča. Tam jih pa seveda ni bilo in jih nasplošno nikoli ni!! :evil: Pa čeprav je marsikdo tam mimo v preteklosti že pripeljal tudi s stotico! Da jim je**š vse po spisku!

In tudi tak pristop naše preljube policije ne bo pripomogel k zmanjšanju nesreč. Pač oni so državni inkasanti in boli jih k***c za varnost in za vse divjake, norce in drugo golazen iz naših cest. Važno, da bodo polovili vse tisti, ki prekoračijo hitrost za 5 ali 10 km/h in krpali proračun. :roll: Matr, me take stvari razpizdijo...
Antiznačkar po prepričanju

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To apr 28, 2009 2:19 pm

Doktor je napisal/-a:... aktualni nesreči sta v posmeh policistom, ki so pred dnevi izvajali poostreno kontrolo hitrosti.

LP

eno leto je za takšno nesrečo s takšnimi prekrški PREMALO!

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To apr 28, 2009 2:44 pm

mogoče bi pa pomagalo, če bi na hrbtu imeli napisano kaj so nardili narobe in pa da bi delali javna dela. Poleg kazni, ker kazni že zdej lahko z javnimi deli odslužiš.

Očitno je, da se večina bori samo za to, da bi bli čimvečji carji v družbi.
LP Rok

Uporabniški avatar
Ronin
Stalni uporabnik

Napisal/-a Ronin To apr 28, 2009 3:46 pm

Drocky je napisal/-a:mogoče bi pa pomagalo, če bi na hrbtu imeli napisano kaj so nardili narobe in pa da bi delali javna dela. Poleg kazni, ker kazni že zdej lahko z javnimi deli odslužiš.

Očitno je, da se večina bori samo za to, da bi bli čimvečji carji v družbi.

Ceprou se je to izvajalo v različnih državah (poleg javno-koristnega dela), je problem ker se potem pojavijo varuhi človekovih pravic in jih zacnejo zagovarjat, da to ni clovesko in ne vem kaj se use...in so tisti, ki delajo piz.darije prepogosto zasciteni. Nben pa od unih ne razmislja, da potencialni povzrocitelj prometne nesrece lahko enkrat nasadi nekoga od tistih oz. bliznjih.
There is no time...
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov