comfortably numb je napisal/-a:....
Včeraj sem poblendal gospe ki je imela prižgano zadnjo meglenko v koloni in mi je pokazala fuckoff, kao, kam naj grem če smo v koloni, sploh ni pomislila ali pogledala če je kaj drugega narobe. Ampak ker imam precej izkušenj sem še malo podaljšal varnostno razdaljo in naj me ima za divjaka, ampak sem doprinesel za mirnejšo vožno sebe, nje in drugih...
Xhair, nič osebnega, te ne poznam, komentiral sem le kar vidim in sklepam z videov.
Pero je napisal/-a:Hitro peljat ni problem, problem je hitro ustavit
comfortably numb je napisal/-a:Bi pa komentiral njegov video in početje. Nihče ni še omenil razliko med njim in tistim v Mercedesu spredaj. Lastnik Mercedesa je bil na cesti zgolj zato da se pripelje od točke a do točke b, po mojem mnenju se je vozil s čisto spodobno hitrostjo. Ampak lastnik Mercedesa ima najbrž druge stvari v življenju ki ga veselijo, hobije, družbo, najverjetneje ga zanima kultura, film, glasba na čisto drugem nivoju kot voznika golfa in mu je ta vožnja po taki cesti odveč.
Vsaj po videih sodeč, pa je xhair-u to kar počne na cesti z avtomobilom hobi in užitek, kar recimo tisti spredaj ne razume, niti sam ne razumem, da bi izgubljal čas s snemanjem prometa. Ampak če mu je to fetiš, pa naj, ampak sem prepričan če bi, ko je prišel za Mercedesa še malo povečal varnostno razdaljo, bi tudi voznik Mercedesa vozil bolj samozavestno in mogoče hitreje, kot je že bilo omenjeno ni vožnja za vse.ž
lisko je napisal/-a:Drugi norec je bil model v 1.0 lupoto...Tip za začne na začetku ravnine ( ki se spušča navzdol po klancu) zaganjat v rit...opazim...se umaknem skrajno desno in popustim gas...tip se skoraj zapiči v rit...kmalu za tem se ojunači in začne manever, ki mu navadni vozniki pravimo prehitevanje....seveda je trajao celo večnost , da je prišel do polovice avta a kaj potem? Iz daljave na začetku ravnine zagledama nasproti vozečega (prostora je bilo toliko, da kamot prehitevaš kamijon pa ne boš oviral nasproti vozečega) hitrost okrog 80....Prekinjena črta...dolga pregledna ravnina...opazujem tipa...prvo malo piknem po zavorah , da lahko kamot prišel mimo a tip se odloči zavirat...seveda sledi manever popuščanja zavor in metanje eno brzino nižje , da je lahko varno prišel nazaj za mene....potem se tip odloč šotorirat za mano....v nasljednji ravnini ( kjer je običajn manever lahko prehitevanje dveh kamionov) se zgodba ponovi s to razliko, da sam več ni vedel ali bi zaviral ali pospeševal....seveda sem se skušal mu prilagajat ( ko sem videl , da bo začel prehitevat sem se umaknil desno in popustil gas....) potem je bil na sred avta in videl iz daljave nasproti vozečega pa več ni vedel ali bi zaviral ali pospeševal....Jaz pa tudi ne...na koncu sma oba peljala 40 in komaj kaj preprečla čelni trk....
comfortably numb je napisal/-a:Jaz sem tudi na strani Manfreda in ostalih par ki razmišljajo nekaj potez vnaprej kot je nekdo omenil nekaj strani nazaj.
Moja potovalna hitrost je 110-130km/h na voznem pasu, ravno zato da nimam sploh opravka z ljudmi ki zagovarjajo xhairovo početje in podobne cestne vragolije.
Ni lepšega kot to na lep sončen dan, z dobro glasbo, družino, prijatelji ali celo sam in s kakšnim cigaretom, to je užitek, ne pa vožnja 185km/h. Ampak
to traja nekaj časa da posameznik to dojame. Če vam je do športne vožnje, Grobnik je zelo blizu in dostopen. Tam se lepo vidi kdo je dober in hiter, ampak najbrž bi marsikateri dirkač s cest pokleknil pred kakšnim "nedeljskim" voznikom. Ampak ne, zakaj bi plačeval za dirkanje če je to omogočeno zastonj.
Sem se vozil par dni po Nemčiji, ko sem se vrnil čez Jesenice, sem imel v desetih kilometrih tri živčne zlome.
Bi pa komentiral njegov video in početje. Nihče ni še omenil razliko med njim in tistim v Mercedesu spredaj. Lastnik Mercedesa je bil na cesti zgolj zato da se pripelje od točke a do točke b, po mojem mnenju se je vozil s čisto spodobno hitrostjo. Ampak lastnik Mercedesa ima najbrž druge stvari v življenju ki ga veselijo, hobije, družbo, najverjetneje ga zanima kultura, film, glasba na čisto drugem nivoju kot voznika golfa in mu je ta vožnja po taki cesti odveč.
Vsaj po videih sodeč, pa je xhair-u to kar počne na cesti z avtomobilom hobi in užitek, kar recimo tisti spredaj ne razume, niti sam ne razumem, da bi izgubljal čas s snemanjem prometa. Ampak če mu je to fetiš, pa naj, ampak sem prepričan če bi, ko je prišel za Mercedesa še malo povečal varnostno razdaljo, bi tudi voznik Mercedesa vozil bolj samozavestno in mogoče hitreje, kot je že bilo omenjeno ni vožnja za vse.
Tako da jaz zagovarjam popolno strpnost in da se nekomu ki se ne znajde na cesti pomaga. Pa četudi to zahteva da bomo na cilju minuto kasneje.
Včeraj sem poblendal gospe ki je imela prižgano zadnjo meglenko v koloni in mi je pokazala fuckoff, kao, kam naj grem če smo v koloni, sploh ni pomislila ali pogledala če je kaj drugega narobe. Ampak ker imam precej izkušenj sem še malo podaljšal varnostno razdaljo in naj me ima za divjaka, ampak sem doprinesel za mirnejšo vožno sebe, nje in drugih...
Xhair, nič osebnega, te ne poznam, komentiral sem le kar vidim in sklepam z videov.
comfortably numb je napisal/-a:Sem se vozil par dni po Nemčiji, ko sem se vrnil čez Jesenice, sem imel v desetih kilometrih tri živčne zlome.
Manfred je napisal/-a:comfortably numb je napisal/-a:Sem se vozil par dni po Nemčiji, ko sem se vrnil čez Jesenice, sem imel v desetih kilometrih tri živčne zlome.
Tale stavek lepo zadene bistvo. Jaz imam identične izkušnje. Velika razlika je med hitro vožnjo in divjaštvom, objestnostjo, nadutostjo itd. Gre enostavno za kulturo, ki je mi nimamo, ne v prometu ne kje drugje. Pri nas je fino če se ne držiš pravil, pri nas je tisti frajer, ki nori in ogroža druge. Enostavno bo potrebno še nekaj generacij, da se bo to spremenilo, če se bo sploh kdaj. Naš narod enostavno ne premore in ni sposoben kulturnega obnašanja !
Žal ampak tako je !
LP
comfortably numb je napisal/-a:Še vedno ne razumeš? Ti "egoisti" so postali egoisti, ravno zaradi divjakov ki jih braniš, sedaj že v ne vem katerem postu. Za rešitev problema je treba vedno odpravit vzrok, ne pa se ukvarjat s posledicami.
~toMmy~ je napisal/-a:comfortably numb je napisal/-a:Še vedno ne razumeš? Ti "egoisti" so postali egoisti, ravno zaradi divjakov ki jih braniš, sedaj že v ne vem katerem postu. Za rešitev problema je treba vedno odpravit vzrok, ne pa se ukvarjat s posledicami.
No vidiš, sedaj si pa pokazal, kako omejeno razmišljaš in zakaj sem že stokrat napisal eno in isto, pa nekateri še vedno ne dojamete. Tukaj leži bistvo večine problemov na cesti!SPET vidiš samo, da "branim divjake", čeprav zagovarjam splošno kulturo na cesti, ki nima nobene veze s tem kdo je "počasnela" in kdo "divjak". Umetno posiljujete dve skupini ljudi na cesti in se držite le ene perspektive, vse ostalo je za odstrel.
Obrni malo svoj post, pa dobiš čisto resnično izjavo:
Še vedno ne razumeš? Ti "divjaki" so postali divjaki, ravno zaradi egoistov ki jih braniš, sedaj že v ne vem katerem postu. Za rešitev problema je treba vedno odpravit vzrok, ne pa se ukvarjat s posledicami.
Recimo se nič hudega sluteč odpraviš od doma v Ljubljano. Predstavil bom skupek težav, ki se vedno pojavljajo, včasih vse v istem dnevu, včasih samo nekatere. Za začetek te nekdo ob jasnem vremenu že po nekaj minutah vožnje zaslepi z meglenkami(v primeru noči). Najprej dohitiš "turista", ki se po ravnini s cca. 70km/h vozi pol metra čez sredinsko črto in te kakšne pol minute sploh ne opazi, dokler mu ne potrobiš, potem pa panično cukne desno. Počasi dohitiš razvlečeno kolono, ki se vozi max. 70-80 km/h in se tudi na največjih preglednih ravninah noben ne odloči za prehitevanje. Greš prehitevat zadnjega in nenadoma se kljub precejšnji razdalji do naslednjega, ki jo je držal že nekaj kilometrov prej, odloči za drag race s tabo(dim iz auspuha, spredni konc v zraku, ker je pač varen počasen voznik in ti njega nimaš kaj spredaj ogrožat s svojim divjanjem nad 80km/h, saj je vendar ravno in pregledno, cesta pa normalno široka, pa še prekidana črta je! Ok ob varnih priložnostih prehitevaš dalje in nekoga tako prestrašiš (verjetno mu zmotiš poslušanje glasbe ali čik), da ti na polno zabremza, dokler se avtomobila po širini še napol prekrivata in se mu kljub veliki razdalji že precej približaš. Ja pač je zelo varno na polno bremzat, takoj ko te nekdo začne prehitevat. Mogoče bi bilo sicer nekoliko bolj varno, če se ti ne bi zabil v rit, ampak ok, če se gre za tako varnega počasnega voznika, že ve zakaj to počne. Nekako prideš mimo te kolone in greš dalje. Prideš do semaforja v mestu na poti in spet veselica. Prvi najprej porabi 10s, da opazi zeleno, nato še nekaj avtov za njim išče prvo, tisti pred tabo pusti takšno razdaljo do naslednjega, kot da je na avtocesti in gre čisto počasi čez rumeno čez, zato pač počakaš naslednjo rundo, vse na račun varnosti. Gremo dalje, dohitiš kamion in za njim kolonico vozil, ki en drugemo berejo drobni tisk na okviru tablice. Ok verjetno se nabijajo en na drugega, ker si tako nestrpno želijo prehiteti. Po nekaj ravninah je ta teorija ovržena in se trudiš nekako postopoma prehitet kolono, kar zahteva izključno zaradi "varnega" obnašanja vseh v njeh že koknkretne vozniške sposobnosti. Spet se nekako prebiješ dalje in prehitevaš osamljenega jezdeca, ki te pač po dveh kilometrih ovinkov ne opazi zadaj in te ob prehitevanju rine iz ceste, čeprav si že skoraj v ravnini z njim. Ves sproščen in v rožicah prideš na avtocesto, kjer se soočiš z že milionkrat omenjenimi problemi. Zanimivo, da se najde pogosto kdo še hitrejši(ker za toliko prehitevanja sploh ni treba posebno hitro vozit) in nima nobenih problemov prit mimo mene, še desni žmigavec mu dam po potrebi, če ocenim, da ni prepričan, če je cesta prosta.
Pa mi zdaj povej, kako prekleto varni so vsi ti vozniki, ki jih srečujem VEDNO, njihove sposobnosti opažanja prometa okrog sebe pa primerne kvečjemu za cirkuške električne avtomobilčke. In če se zgodi, da vmes kakšnemu od teh potrobim ali poblendam, bom seveda za večino njih "divjak" in bomo vsi zgroženi tukaj pisali o norcih in agresivnežih, ki ne sodijo na cesto.
Ne me je***, da se bo problem na naših cestah rešil z odpravo hitrejših voznikov, vsi ostali bodo pa čudežno pridobili znanje in sposobnosti, ki jih nikoli niso imeli!![]()
Če bi bilo divjakov na cesti za petino vseh ostalih nesposobnežev in egoistov, bi vsakemu od nas nekdo trobil in blendal najmanj enkrat na pol ure, samo večkrat! Tistega, ki mi enkrat ali dvakrat na mesec po nepotrebnem blenda in bi me najraje zrinil iz ceste, nikakor ne zagovarjam, nimam pa z njim niti približno toliko problemov, kot s celim kupom voznikov, ki me vsakodnevno rinejo iz ceste, slepijo z meglenkami, naredijo vse, da jih le ne bi prehitel, mi zapirajo prehod čez križišče, da ne bi slučajno bili en meter dlje od zbite kolone spredaj itd.
Dokler se pa takšni totalno ozkogledi kreteni ukvarjajo le z določanjem, kdo je "divjak" in do koga se bodo kako (prekleto nesramno) obnašali, na cestah ne bo miru. ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI!
Manfred je napisal/-a:To je to, prav o takih sem govoril. Večno prepričani, da imajo prav in so netolerantni. Po možnosti še menijo, da so nekaj posebnega z zagovarjanjem divjanja in kršenja. Nima smisla ! Kot sem rekel kar nekaj generacij bo potrebno.....
Lep pozdrav !
~toMmy~ je napisal/-a:Manfred je napisal/-a:To je to, prav o takih sem govoril. Večno prepričani, da imajo prav in so netolerantni. Po možnosti še menijo, da so nekaj posebnega z zagovarjanjem divjanja in kršenja. Nima smisla ! Kot sem rekel kar nekaj generacij bo potrebno.....
Lep pozdrav !
Ob vsem tem ti vidiš divjanje? Kje? :.
~toMmy~ je napisal/-a:................
Če bi bilo divjakov na cesti za petino vseh ostalih nesposobnežev in egoistov, bi vsakemu od nas nekdo trobil in blendal najmanj enkrat na pol ure, samo večkrat! Tistega, ki mi enkrat ali dvakrat na mesec po nepotrebnem blenda in bi me najraje zrinil iz ceste, nikakor ne zagovarjam, nimam pa z njim niti približno toliko problemov, kot s celim kupom voznikov, ki me vsakodnevno rinejo iz ceste, slepijo z meglenkami, naredijo vse, da jih le ne bi prehitel, mi zapirajo prehod čez križišče, da ne bi slučajno bili en meter dlje od zbite kolone spredaj itd.
Dokler se pa takšni totalno ozkogledi kreteni ukvarjajo le z določanjem, kdo je "divjak" in do koga se bodo kako (prekleto nesramno) obnašali, na cestah ne bo miru. ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI!
mr.ramo je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Manfred je napisal/-a:To je to, prav o takih sem govoril. Večno prepričani, da imajo prav in so netolerantni. Po možnosti še menijo, da so nekaj posebnega z zagovarjanjem divjanja in kršenja. Nima smisla ! Kot sem rekel kar nekaj generacij bo potrebno.....
Lep pozdrav !
tm kjer ti use kolone "živčno" prehitevaš
Manfred je napisal/-a:mr.ramo je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:
tm kjer ti use kolone "živčno" prehitevaš
Točno to !!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov