Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr jul 16, 2008 8:16 am

Prispel je Garminov navigacijski paket za laptope:
http://www.mimovrste.com/artikel/318003 ... -mobile-pc
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty So jul 19, 2008 4:57 pm

povedal vam bom zanimivo situacijo....imam kot sem tukaj že omenjal imam nuvi 300 deluxe http://www.garmin.si/view_product.php?p ... 0-00455-14 in sem res zadovoljen nad njo, malo dragi dodatki ampak bistvo tega je da mi je po letu in pol vsakodnevne uporabe naenkrat izpisalo SYSTEM SOFTWARE MISSING. zdaj že mam občutek, da poleg tega, da me vsak teden 1x opozori da je moja kartografija starejša in naj si jo obnovim, še opozarja s tem da je ta navigacija stara in da si naj kupim novo :D trenutno je na servisu in me prav zanima kak se je to lahko zgodilo....

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jul 19, 2008 5:16 pm

Gotty je napisal/-a:povedal vam bom zanimivo situacijo....imam kot sem tukaj že omenjal imam nuvi 300 deluxe http://www.garmin.si/view_product.php?p ... 0-00455-14 in sem res zadovoljen nad njo, malo dragi dodatki ampak bistvo tega je da mi je po letu in pol vsakodnevne uporabe naenkrat izpisalo SYSTEM SOFTWARE MISSING. zdaj že mam občutek, da poleg tega, da me vsak teden 1x opozori da je moja kartografija starejša in naj si jo obnovim, še opozarja s tem da je ta navigacija stara in da si naj kupim novo :D trenutno je na servisu in me prav zanima kak se je to lahko zgodilo....

ja produkt je ukinjen in zdej zahtevajo da kupiš novega :D

erikmax
Nov uporabnik

Napisal/-a erikmax To jul 22, 2008 8:35 pm

PROBLEM!!!!

imam vgrajeno navigacijo CARMINAT. Ko vstavim cd mi ga po nekaj sekundah izvrže. Če kdo ve, bi bil zelo vesel za info.

Lp,

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Pe jul 25, 2008 10:03 pm

Jaz bi tudi prosil za odgovor...

Kakšno oznako ima zadnja verzija AdriaRoute in kakšno evropska karta?

Hvala.

...aja, imam Nuvi 350 ...(danes sem dobil novo ker je stara nekaj nagajala).....zakaj ne morem spremeniti tip vozila? :?

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty Pe jul 25, 2008 10:20 pm

City Navigator NT V9 je zadnja izdaja nadgranje to vem

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So jul 26, 2008 12:41 am

Zadnji je CityNavigator NT Europe 2008, Adria Route pa nosi oznako 2.10

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 So jul 26, 2008 1:20 am

a mogoče kdo ve če so že prišle posodobitve za navigon 2100 :?:
Slika

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne jul 27, 2008 9:01 pm

Hvala BBoss! ;) Imam ta prave karte..... :D

Ni mi pa jasno .....tale avtocesta na Gorenjskem ....Vrba - Podtabor, zakaj ni vpisana? :?

Tudi stara cesta je precej spremenjena ...zakaj tega ni v Adria Route 2.10 ?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jul 27, 2008 9:17 pm

For je napisal/-a:Ni mi pa jasno .....tale avtocesta na Gorenjskem ....Vrba - Podtabor, zakaj ni vpisana? :?

torej pri City Navigator NT Europe 2008 ni vpisane AC A2 Peracica ker je bila odprta
nekje 29.Novembra 2007 ...ravno takrat oz. par tednov pa je izsla ta razlicica...

zakaj pa v AR 2.10 ni sprememb kjub temu da je izsla 16. Junija 2008 je pa zanimivo.
Sicer pa se AC gradnja se ni zakljucila v popolnem... torej bo popravek lahko v 2.11
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jul 27, 2008 9:26 pm

Ima mogoče kdo od vas Wayfinderja, ki ga (lahko) dobiš skupaj v paketu s Sony Ericsson P1i)?

Sam sem kupu ta mobitel brez Wayfinderja, ampak ga bom najverjetneje dokupil (sem že gledal na bolhi, kjer vidm, d so kr ugodni nekateri). Baje je zadeva kr dost natančna.
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jul 28, 2008 9:18 am

MacTron je napisal/-a:
For je napisal/-a:Ni mi pa jasno .....tale avtocesta na Gorenjskem ....Vrba - Podtabor, zakaj ni vpisana? :?

torej pri City Navigator NT Europe 2008 ni vpisane AC A2 Peracica ker je bila odprta
nekje 29.Novembra 2007 ...ravno takrat oz. par tednov pa je izsla ta razlicica...

zakaj pa v AR 2.10 ni sprememb kjub temu da je izsla 16. Junija 2008 je pa zanimivo.
Sicer pa se AC gradnja se ni zakljucila v popolnem... torej bo popravek lahko v 2.11

Saj je cel kup manjkajočih cest, poleg omenjene še predor Šentvid s povezovalno cesto in pa AC mimo Otočca, pa AC od Pesnice proti Lenartu. V glavnem AR rabi update, CN pa še tolk bolj, ker je še več manjkajočih odsekov.

Uporabniški avatar
m.a.t
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.t Po jul 28, 2008 10:25 am

navigacija BECKER TA 7977. Vaše mnenje bi prosil. Hvala pa lep pozdrav

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po jul 28, 2008 7:32 pm

BBoss je napisal/-a:
MacTron je napisal/-a:

Saj je cel kup manjkajočih cest, poleg omenjene še predor Šentvid s povezovalno cesto in pa AC mimo Otočca, pa AC od Pesnice proti Lenartu. V glavnem AR rabi update, CN pa še tolk bolj, ker je še več manjkajočih odsekov.

Kaj se pa jezite? Sem se vozil po Franciji (cca kakšnih 2K km) pravkar in z naloženim CN Europe 2008. Falil je skoraj vsak drug rondo in podobne zadeve... :D (Ker sem po AC prevozil le kakšnih 40 km, vse ostalo po magistralkah.)

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po jul 28, 2008 9:54 pm

Ma, noben se ne jezi ....je pač zanimivo to, da še niso vpisane te spremembe.

Po Franciji sem tudi jaz veliko vozil, pa nisem doživel veliko tega. Sem pa, po Nemčiji pogosto zabluzil zaradi novih cest....

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Po jul 28, 2008 11:31 pm

Domov sem se vrnil v petek (zato so moji vtisi še čisto sveži) in v kratkem času sem prevozil celotno jugovzhodno in vzhodno Francijo, departmajev Alpes, Haute Alpes, Alpes-Provanse, Savioe, Haute Savoie (od Nice, Marseillesa, Avignona pa vse do Lyona, Grenobla, Albertvilleja in Chamonixa). In to skoraj izključno po magistralnih cestah.
Ceste niso manjkale (no, če odštejem to, da me je kakšne 3x hotel Garmin v mestu poslati v enosmerno ulico (!!!!!), ki je gotovo tam bila enosmerna vsaj že ene 2-3 leta (verjetno pa tudi veliko več), moram pa pohvaliti, da je v novem CN vnešeno tudi večino speed camer in pa ostali Poi so zelo dodelani (razni parkingi, shopping centri, črpalke itd...).
Ceste notri so manjkale tako-tako (2 ali 3 tudi) in kakšna četrtina (mogoče malo manj) rondojev - ki jih je tam malo morje, od katerih se je videlo, da jih je nekaj čisto novih, nekaj pa že konkretno starih.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To jul 29, 2008 6:42 am

Sam sem v preteklem mesecu od dobaviteljev dobil kar nekaj testnih različic njihovih prodajnih adutov in moram rečt da so me razočarali vsi po vrsti razen modelov Garmina in Blaupunkta. Mi tudi hodi slabo, ko berem razne opise stručkotov v revijah kot je tista Telefonija ki je pridodana Jokerju/Mojemu Mikru... nobene slabosti predstavljene, all peaches and cream.... bljak.

Ob testu Mio Moov 330 mi je celo pot od Kranjske Gore pa do Udin (avtocesta!) kazal da je omejitev 50km/h v samih Udinah je pa našel celo 2 nakupovalna centra, ki jih itak že najdem, če vozim z zavezanimi očmi... skratka, naprava ki naj bi s ceno spodkopala odlični Nüvi 760, pade po celi črti že ob prvem enostavnem preizkusu...

Garmin po drugi strani še vedno navdušuje z enostavnim vmesnikom, dobro kartografijo ter odlično pokritim Balkanom (AdriaRoute 2.10 za HR/Bih, SCGRoute 1.9 za Srbijo in Črno Goro). Npr. Beograd je odlično pokrit v SCGRoute, prav tako vse male vasice širom Srbije... tako da predstavlja še vedno najboljšo izbiro za to regijo prav Garmin s temi programskimi dodatki.

Blaupunkt Lucca navigacija je ena redkih, ki ima zares dobro zasnovano vmesnik in prav tako kartografijo. Slovenija je izrisana zelo podrobno, tako da najdeš še kakšno odročno pot, ki jo nisi opazil ob letih vožnje tam skozi.

Stestiral sem tudi nove ThinkNavije, ki sedaj kapljajo v Slovenijo prvič in je precej dobra zadevca (npr. T7 model z ogromnim zaslonom), le navaditi se je treba na malce špartanski vmesnik. Z nameščenim Windows CE je brskanje po folderjih enostavno, vgrajena DVB-T TV pa itak deluje le v tujini.

Vedno več je teh kitajskih kopij eno in istih naprav z vedno drugimi imeni, ki uporabljajo prav zanikrne upor. vmesnike ob katerih se moraš ob cesti ustaviti, da celo sopotniku razložiš kaj je treba kliknit. Kar je groza če pomisliš, da je prvotno vsaka taka naprava zasnovana prav za to, da ti hitro najde pot do zastavljenega cilja ali poišče kakšno nujno zadevo (bankomat, restavracijo, bencinsko, policijo)...

Moje mnenje: ponudba naprav Garmin z nadgradnjami je še vedno najboljša izbira. Osebna izbira: Nuvi 255W ali Nuvi 760 za bolj zahtevne (bluetooth telefonija, FM oddajnik, TMC).
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
m.a.t
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.t To jul 29, 2008 9:22 am

A ima sploh kdo izkušnje z navigacijo BECKER. Kakšno oceno bi vi dal.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM To jul 29, 2008 9:29 am

ice je napisal/-a:Sam sem v preteklem mesecu od dobaviteljev dobil kar nekaj testnih različic njihovih prodajnih adutov in moram rečt da so me razočarali vsi po vrsti razen modelov Garmina in Blaupunkta. Mi tudi hodi slabo, ko berem razne opise stručkotov v revijah kot je tista Telefonija ki je pridodana Jokerju/Mojemu Mikru... nobene slabosti predstavljene, all peaches and cream.... bljak.

Ob testu Mio Moov 330 mi je celo pot od Kranjske Gore pa do Udin (avtocesta!) kazal da je omejitev 50km/h v samih Udinah je pa našel celo 2 nakupovalna centra, ki jih itak že najdem, če vozim z zavezanimi očmi... skratka, naprava ki naj bi s ceno spodkopala odlični Nüvi 760, pade po celi črti že ob prvem enostavnem preizkusu...

Garmin po drugi strani še vedno navdušuje z enostavnim vmesnikom, dobro kartografijo ter odlično pokritim Balkanom (AdriaRoute 2.10 za HR/Bih, SCGRoute 1.9 za Srbijo in Črno Goro). Npr. Beograd je odlično pokrit v SCGRoute, prav tako vse male vasice širom Srbije... tako da predstavlja še vedno najboljšo izbiro za to regijo prav Garmin s temi programskimi dodatki.

Blaupunkt Lucca navigacija je ena redkih, ki ima zares dobro zasnovano vmesnik in prav tako kartografijo. Slovenija je izrisana zelo podrobno, tako da najdeš še kakšno odročno pot, ki jo nisi opazil ob letih vožnje tam skozi.

Stestiral sem tudi nove ThinkNavije, ki sedaj kapljajo v Slovenijo prvič in je precej dobra zadevca (npr. T7 model z ogromnim zaslonom), le navaditi se je treba na malce špartanski vmesnik. Z nameščenim Windows CE je brskanje po folderjih enostavno, vgrajena DVB-T TV pa itak deluje le v tujini.

Vedno več je teh kitajskih kopij eno in istih naprav z vedno drugimi imeni, ki uporabljajo prav zanikrne upor. vmesnike ob katerih se moraš ob cesti ustaviti, da celo sopotniku razložiš kaj je treba kliknit. Kar je groza če pomisliš, da je prvotno vsaka taka naprava zasnovana prav za to, da ti hitro najde pot do zastavljenega cilja ali poišče kakšno nujno zadevo (bankomat, restavracijo, bencinsko, policijo)...

Moje mnenje: ponudba naprav Garmin z nadgradnjami je še vedno najboljša izbira. Osebna izbira: Nuvi 255W ali Nuvi 760 za bolj zahtevne (bluetooth telefonija, FM oddajnik, TMC).

Kar se kartografije tiče, bi se strinjal za Garmina, vendar mene osebno moti premalo info že v klasičnem pogledu (pogledu karte), npr hitrost moraš kliknit na potovalni računalnik, potem omejitve na cestah itd.. No mogoče je v novem vmesniku to popravljeno, jaz imam še Nuvija 350.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To jul 29, 2008 9:54 am

serija 2x5 od garmina ima to že popravljeno tako, da vidiš hitrost tudi med navigacijo in pri CN so tudi omejitve označene tako, da ti to prikazuje na ekranu.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov