Gotty je napisal/-a:povedal vam bom zanimivo situacijo....imam kot sem tukaj že omenjal imam nuvi 300 deluxe http://www.garmin.si/view_product.php?p ... 0-00455-14 in sem res zadovoljen nad njo, malo dragi dodatki ampak bistvo tega je da mi je po letu in pol vsakodnevne uporabe naenkrat izpisalo SYSTEM SOFTWARE MISSING. zdaj že mam občutek, da poleg tega, da me vsak teden 1x opozori da je moja kartografija starejša in naj si jo obnovim, še opozarja s tem da je ta navigacija stara in da si naj kupim novotrenutno je na servisu in me prav zanima kak se je to lahko zgodilo....
For je napisal/-a:Ni mi pa jasno .....tale avtocesta na Gorenjskem ....Vrba - Podtabor, zakaj ni vpisana?![]()
Tudi stara cesta je precej spremenjena ...zakaj tega ni v Adria Route 2.10 ?
MacTron je napisal/-a:For je napisal/-a:Ni mi pa jasno .....tale avtocesta na Gorenjskem ....Vrba - Podtabor, zakaj ni vpisana?![]()
torej pri City Navigator NT Europe 2008 ni vpisane AC A2 Peracica ker je bila odprta
nekje 29.Novembra 2007 ...ravno takrat oz. par tednov pa je izsla ta razlicica...
zakaj pa v AR 2.10 ni sprememb kjub temu da je izsla 16. Junija 2008 je pa zanimivo.
Sicer pa se AC gradnja se ni zakljucila v popolnem... torej bo popravek lahko v 2.11
BBoss je napisal/-a:MacTron je napisal/-a:For je napisal/-a:Ni mi pa jasno .....tale avtocesta na Gorenjskem ....Vrba - Podtabor, zakaj ni vpisana?![]()
torej pri City Navigator NT Europe 2008 ni vpisane AC A2 Peracica ker je bila odprta
nekje 29.Novembra 2007 ...ravno takrat oz. par tednov pa je izsla ta razlicica...
zakaj pa v AR 2.10 ni sprememb kjub temu da je izsla 16. Junija 2008 je pa zanimivo.
Sicer pa se AC gradnja se ni zakljucila v popolnem... torej bo popravek lahko v 2.11
Saj je cel kup manjkajočih cest, poleg omenjene še predor Šentvid s povezovalno cesto in pa AC mimo Otočca, pa AC od Pesnice proti Lenartu. V glavnem AR rabi update, CN pa še tolk bolj, ker je še več manjkajočih odsekov.
ice je napisal/-a:Sam sem v preteklem mesecu od dobaviteljev dobil kar nekaj testnih različic njihovih prodajnih adutov in moram rečt da so me razočarali vsi po vrsti razen modelov Garmina in Blaupunkta. Mi tudi hodi slabo, ko berem razne opise stručkotov v revijah kot je tista Telefonija ki je pridodana Jokerju/Mojemu Mikru... nobene slabosti predstavljene, all peaches and cream.... bljak.
Ob testu Mio Moov 330 mi je celo pot od Kranjske Gore pa do Udin (avtocesta!) kazal da je omejitev 50km/h v samih Udinah je pa našel celo 2 nakupovalna centra, ki jih itak že najdem, če vozim z zavezanimi očmi... skratka, naprava ki naj bi s ceno spodkopala odlični Nüvi 760, pade po celi črti že ob prvem enostavnem preizkusu...
Garmin po drugi strani še vedno navdušuje z enostavnim vmesnikom, dobro kartografijo ter odlično pokritim Balkanom (AdriaRoute 2.10 za HR/Bih, SCGRoute 1.9 za Srbijo in Črno Goro). Npr. Beograd je odlično pokrit v SCGRoute, prav tako vse male vasice širom Srbije... tako da predstavlja še vedno najboljšo izbiro za to regijo prav Garmin s temi programskimi dodatki.
Blaupunkt Lucca navigacija je ena redkih, ki ima zares dobro zasnovano vmesnik in prav tako kartografijo. Slovenija je izrisana zelo podrobno, tako da najdeš še kakšno odročno pot, ki jo nisi opazil ob letih vožnje tam skozi.
Stestiral sem tudi nove ThinkNavije, ki sedaj kapljajo v Slovenijo prvič in je precej dobra zadevca (npr. T7 model z ogromnim zaslonom), le navaditi se je treba na malce špartanski vmesnik. Z nameščenim Windows CE je brskanje po folderjih enostavno, vgrajena DVB-T TV pa itak deluje le v tujini.
Vedno več je teh kitajskih kopij eno in istih naprav z vedno drugimi imeni, ki uporabljajo prav zanikrne upor. vmesnike ob katerih se moraš ob cesti ustaviti, da celo sopotniku razložiš kaj je treba kliknit. Kar je groza če pomisliš, da je prvotno vsaka taka naprava zasnovana prav za to, da ti hitro najde pot do zastavljenega cilja ali poišče kakšno nujno zadevo (bankomat, restavracijo, bencinsko, policijo)...
Moje mnenje: ponudba naprav Garmin z nadgradnjami je še vedno najboljša izbira. Osebna izbira: Nuvi 255W ali Nuvi 760 za bolj zahtevne (bluetooth telefonija, FM oddajnik, TMC).
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov