Kael je napisal/-a:Eno vprašanje glede vgradnje plina v avto: vsi pravijo, da je poraba plina napram porabi "normalnega" goriva (bencin, nafta) nekoliko višja. Zdej pa mene neki zanima: imam dizla s katerim imam porabo okoli 5.2 l / 100km. Kakšno porabo lahko pričakujem ob vgradnji plina in istem režimu vožnje? Avto je Seat Leon 1.9 TDI.
The new Wärtsilä 50DF applies the sophisticated tri-fuel technology incorporated in the reliable and well-tried Wärtsilä 46 HFO engine. It can be run either on natural gas or on light fuel oil (LFO) or on heavy fuel oil (HFO).
Doc_ je napisal/-a:Dariooo je napisal/-a:ce gres po lj juzni obvoznici je na postajališču barje pumpa za plin...drugače pa pump do maribora je 100% kakih 10-15 pump...
je tolk pump na AC za LPG![]()
ja ben pol ni problema, hvala
Dariooo je napisal/-a:plinaš, povem ti da se motis....veliko ladij ki prevazajo utekocinjen plin laufajo na 4t dizel motor in ker tam je plin utekocinjen...se tistega ki se uparja izpuscajo v ozracje...zdaj pa bo oz je ze wartsila naredila dual fuel motor ki bo lahko laufal al na dizel (lahek al tezek) al na plin...The new Wärtsilä 50DF applies the sophisticated tri-fuel technology incorporated in the reliable and well-tried Wärtsilä 46 HFO engine. It can be run either on natural gas or on light fuel oil (LFO) or on heavy fuel oil (HFO).
http://www.wartsila.com/,en,productsservices,productdetail,product,09CAB12E-085D-4247-88D1-999939C359CD,C07E5137-8523-4165-BBF5-FDA48A7082BB,,.htm
LP
Doc_ je napisal/-a:Eno vprašanje.... drugi tedn grem na smučanje v Maribor, pa me zanima ali je na AC kakšna pumpa iz smeri LJ (sem pa iz primoske...)
hvala in LP
Dariooo je napisal/-a:hm...ladje se po cestah ne morejo vozit....a po slovenskem morju...a ga imamo sploh še kaj??
Doc_ je napisal/-a:Eno vprašanje.... drugi tedn grem na smučanje v Maribor, pa me zanima ali je na AC kakšna pumpa iz smeri LJ (sem pa iz primoske...)
hvala in LP
marjan novak je napisal/-a:Dejstvi je, da je temperatura pri izgorevanju plina precej višja od bencina, kar daje možnost poškodbe ventilov.
Zanima me kateri motorji slabo prenašajo plin - ta podatek vgrajevalci plina zamolčijo.
LP
ThugBoy je napisal/-a:Doc_ je napisal/-a:Eno vprašanje.... drugi tedn grem na smučanje v Maribor, pa me zanima ali je na AC kakšna pumpa iz smeri LJ (sem pa iz primoske...)
hvala in LP
Pred mariborom je ena. V slivnici, v bistvu takoj ko se konča avtocesta
lp
marjan novak je napisal/-a:Dejstvi je, da je temperatura pri izgorevanju plina precej višja od bencina, kar daje možnost poškodbe ventilov.
Zanima me kateri motorji slabo prenašajo plin - ta podatek vgrajevalci plina zamolčijo.
LP
Pero je napisal/-a:marjan novak je napisal/-a:Dejstvi je, da je temperatura pri izgorevanju plina precej višja od bencina, kar daje možnost poškodbe ventilov.
LP
Plin ima manjšo gorilno vrednost = nižja temperatura zgorevanja.
Probleme z ventili imajo motorji ki niso namenjeni neosvinčenemu bencinu. Pri modeernih ni problema. Če smo točni imajo probleme z sedeži ventilov.
Dizelski motor ne more delat samo na plin. Lahko dela samo na mešanico plina in dizla. Torej so prihranki drastično nižji. Torej se ne splača in se praktično ne uporablja, teoretično - seveda lahko.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov