Debate, ki niso vezane na ostala področja...

miko
Nov uporabnik

Napisal/-a miko Če apr 03, 2008 10:13 pm

Ko bodo kazni vezane glede na dohodek bo malo več reda na cesti ,prej ne.To pa v tej "demokratični" Sloveniji še ne bo kmalu.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če apr 03, 2008 10:23 pm

Kam gre denar od kazni si lahko mislite - nazaj v ceste direktno ne čeprav bi bilo to najbolj pametno za izboljšavo prometne varnosti. Žal, sem pa mislil, da se jim je "poslabšalo", ker so rekli, da bodo šle kazni za neuporabo vinjete direktno DARS-u... ampak so me spet "pozitivno" presenetili in spremenili odločitev.

Tako bodo tudi DARS-ovci pobirali kazni za v proračun. Me zanima a bodo oni tud dobil normo tako kot policaji, kolk kazni morajo naloviti čez mesec, da bo prašičevec zadovoljno krulil in bodo inkasanti pohvaljeni. Z dobrim ulovom lahko prideš do diamanta al pa vsaj do naziva "uslužbenec meseca".

Pa še ena zanimivost - kazni za neuporabo vinjete bodo od 300-800€ a če plačaš takoj oz. v 8 dneh bo kazen polovična. No super še en dokaz, da z nižanjem kazni poskušajo ljudi pripraviti, do tega, da bodo reskirali in se vozili brez. Ker računajo, da bodo lahko imeli dober nadzor (veliko delavcev DARS-a) se jim splača nižat kazen in računati, da bo veliko kršiteljev, ki jih bodo oglobili za trojno ceno + ceno vinjete. :D

Na cestah pa so ugotovili, da ne bodo mogli zagotoviti dovolj policajev za popoln nadzor ZVCP-ja pa jim je edina rešitev s povečevanjem kazni v nebo in v bistvu v strahu držati 90% nacije, da se jim lahko zgodi in zajebe ter kasira polno.

Če kdo misli, da je nedotakljiv, če se bo striktno vozil po predpisih si samo poglejte kazen za neprilagojeno hitrost. 450€ in kaj pa vem koliko točk. Če se bo policaj al pa druščina policajev odločila, da si vozil neprilagojeno se lahko z nago ritjo na črepinje usedeš pa ne bo nič zaleglo.

Mogoče se zato eni vozijo 60 tam kjer je omejitev 90 - mogoče imajo pa prav in so si zakon bolje prebrali kot vsi ostali - tega ne bomo vedeli dokler nas ne bo g. policaj malce oglobil (za eno minimalno slovensko plačo). :lol:

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če apr 03, 2008 10:55 pm

BBoss je napisal/-a:Če kdo misli, da je nedotakljiv, če se bo striktno vozil po predpisih si samo poglejte kazen za neprilagojeno hitrost. 450€ in kaj pa vem koliko točk. Če se bo policaj al pa druščina policajev odločila, da si vozil neprilagojeno se lahko z nago ritjo na črepinje usedeš pa ne bo nič zaleglo.

460€ + 7 KT. In če to pokasira mladi voznik, ga je fejst naje*u.
Slika

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Če apr 03, 2008 11:24 pm

Kaj je zdaj mi bogi slovenčki kje je zdaj protest?

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe apr 04, 2008 1:28 am

IcEm4n je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Če kdo misli, da je nedotakljiv, če se bo striktno vozil po predpisih si samo poglejte kazen za neprilagojeno hitrost. 450€ in kaj pa vem koliko točk. Če se bo policaj al pa druščina policajev odločila, da si vozil neprilagojeno se lahko z nago ritjo na črepinje usedeš pa ne bo nič zaleglo.

460€ + 7 KT. In če to pokasira mladi voznik, ga je fejst naje*u.

Seksi! Pol pa še uklonilen zapor, če nimaš denarja, pa da daš (nekateri tudi) 1/12 letnega prihodka državi! yeeeeeeeeeeeeee!

Namesto, da bi plavi začeli delat tisto za kar so plačani, bodo pa raje stali na inkasantskih mestih, kjer bodo našli pravo bonanco!

Saj že zdaj so ti pa plavi lahko dali kazen, da ga "kao nisi ubogal", če je mal pobliskal z lučkami za tvojo ritjo. (Isto 700€ kazni.) Pa si se lahko na trepalnice postavil, da se nisi mogel ustavit, ko ti bo rekel "Saj sva dva policaja v avtu." :D

Živela naša super država, kjer take zakone sprejme 39 poslancev! (26 jih je bilo proti, ostali pa... So ga zgleda pili v bifeju!)

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Pe apr 04, 2008 2:23 am

Ma jst itak vem, da če ga bom žgal 150 po ovinkih ne bo nikogar nikjer, ko bom pa pripeljal 60 do table za naselje bo pa povsod polno policajev. Vsaj do sedaj je blo tko :lol:

Uporabniški avatar
sergej
Novinec

Kraj: Lovrenc na Pohorju

Napisal/-a sergej Pe apr 04, 2008 6:38 am

Mi lahk tu bla,bla bla, zakon bo in to z nenormalnimi globami :roll:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe apr 04, 2008 9:05 am

Voith je napisal/-a:no pa da vidmo kok bo manj smrtnih zrtev in kaj bojo pol ko jih bo se vec

....prvi dan trije.... :lol: ....

..in kot zanimivost: vsi so se z neprilagojeno hitrostjo na "štreko" zapeljali.... :roll:

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe apr 04, 2008 9:52 am

Obstajajo sploh podatki, koliko država zasluži od kazni? Menim, da so ti dohodki minimalni.

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Pe apr 04, 2008 10:22 am

xandrej je napisal/-a:Kaj je zdaj mi bogi slovenčki kje je zdaj protest?

zmenmo se ane...
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Pe apr 04, 2008 10:38 am

zablokirat polovico ljubljane! pred parlament z avti na protest! sm že razmišljal da bi sam šel gnjavit že ki noben si nič ne upa ali se jih preprosto ne da!
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe apr 04, 2008 11:18 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Obstajajo sploh podatki, koliko država zasluži od kazni? Menim, da so ti dohodki minimalni.

A 100 miljonov € je malo? Saj zato pa so povečali kazni za 100%, da bodo "zaslužili" 200 miljonov €... Hja inflacija se mora poznati tudi pri kaznih. ;)

Mejduš 200 miljonov, pa saj tolk cel DARS pokasira v enem letu od cestninjenja AC :shock: :shock:

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi Pe apr 04, 2008 11:58 am

Bogaboječ narod, ki ga je treba tepst po hrbtu in to na vsakem koraku, da se ne spozabi in reče kaj nazaj :?

Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Pe apr 04, 2008 1:16 pm

Jaz nekako kolebam med ZA in PROTI, a bolj ko berem tele vaše prispevke, sem za.

Vsi govorijo o neki vzgoji in boljših avtošolah, ki bi bile bolj smiselne za zmanjšanje žrtev. Ampak dragi moji, v ZDA ali Avstraliji ali še kod sploh nimajo avtošol, pa so žrtve občutno nižje. Mogoče nam ravno avtošole dajejo korajžo v kri in bi jih morali ukiniti, da bi imeli več rešpekta pred asfaltom?

Še vedno smo fatalistični Slovani, nihče ne ve, kaj bi pomagalo za zmanjšanje žrtev. Zato s tega stališča podpiram ta zakon kot eksperiment, slabše itak ne more biti.

Z osebno.egoističnega stališča sem jasno proti zakonu, ker me bo omejeval. Da bom pred vsakim znakom prestrašeno bremzal in se bal policajev kot hudič križa, bo podobno depresivno kot po uvedbi kadilskega zakona. A važno, da je oboje dobro za zdravje.

Marička
Nov uporabnik

Kazni in predpisi

Napisal/-a Marička Pe apr 04, 2008 1:52 pm

Takole pravim,predpisi so za to,da se spoštujejo.Ko so državni organi beri(uradniki)nesposobni kaj pametnega povedat oziroma izmislit posežejo po najkrajši poti toje kaznovalna politika in tako skušajo polniti državno blagajno,ki je kot vreča brez dna.Glede vozniške kolture pa se tudi da razpravljati,torej naj vsak pred svojim pragom pomete potem pa naj soseda opominja.Glede socialnih problemov pa je moje mnenje takšno,če si socialni problem potem se tako ali tako ta zakonodaja ne tiče tebe osebno,saj kot takšen tako ali tako ne moreš imeti avtomobila,ko pa si ga boš lahko privoščil pa se drži vseh omejitev kot takrat ko greš k sosedom Avstrjcem.
Bolj pa me seveda moti to da bomo z vinjetami polnili državno blagajno,ker se bo denar od prodaje stekal v integralni proračun(državno malho)ne pa k Darsu za poplačilo dogov.
Sicer menim,da sploh nebi smeli plačevat cestnine saj jo itak ob registraciji znova in znova plačujemo.

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Pe apr 04, 2008 2:05 pm

Veste kaj me najbolj moti ?

Za vsako k***čevo zadevo, ki jo prlimam na avto, hočejo 100 papirjev, pa homologacijo, pa certifikat, pa podatke o strokovni montaži......
Koliko je najvišja dovoljena hitrost v Sloveniji ? 130 km/h !!!!!!!!
Naj lepo prepovejo prodajo avtomobilov, ki presegajo najvišjo dovoljeno hitrost in pika.
Tistega, ki ulovijo z preveliko hitrostjo, enostavno potegnejo iz avtomobila, pokličejo vlečno službo, ta pa avto odpelje na prešo. Lastnik pa lepo dobi domov "kocko" in račun za vse skupaj + kazen !!!!

Denar, ki ga bodo sedaj pobrali, pa bi lahko namenili za elektronski nadzor hitrosti avtomobila; to je, ko pripelješ do naselja, avto samodejno zmanjša hitrost na 50 km/h, voznik pa lahko sam še zmanjša hitrost, 50 km/h pa ne more preseči, dokler ne zapusti območja naselja.... Vemo, da sodobna elektronika omogoča že nešteto možnosti.
Že sama uporaba tempomata je dokaz, sodobnejši pa imajo celo prednastavljene vrednosti, ki si jih lahko dodatno prilagodimo. Prideš v naselje, klik, pa se peleš 50. Prideš na AC, klik, pa se peleš 130.....

Sam ne podpiram takih kazni, saj so res neživljenske. Očitno pa v Sloveniji nimamo strokovnega kadra, ki bi mel j***a in udaril po mizi, ter povedal svoje.
Mamo samo ene bukselne, ki jodlajo tako, kot JJ špila.... Ampak za špilanje je potrebno imeti posluh...
Sprašujem se, kolikšno plačo ima tip, ki je take kazni predlagal... Ziher ne 500€...

Smo pa res ena Republika palma de coco.......................
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Pe apr 04, 2008 4:20 pm

Ne dirkališča ampak iz vseh cest naredimo polžišče. In ko bodo orng zastoji nas bodo še prosili in mahali z loparčki naj vozimo hitreje. Kar se pa policije tiče, bi pa pri takšnih kaznih policist obvezno moral podati materialni dokaz o prekršku ne kar neki da se jim verjame na besedo. Takšne zadeve bi moralo sodišče brezkompromisno zavreči.

lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe apr 04, 2008 4:34 pm

raj rec eno nulo več pr tisti 500ki :D :D :D
Slika

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Pe apr 04, 2008 5:10 pm

Joie zakaj si pa kolebal med za in proti, kaksni argumenti za eno ali drugo stran? (pa recimo da ne bi prebral prispevkov na forumu)

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line Pe apr 04, 2008 7:32 pm

ne podpiram zakona zato ker je samo še en razlog za polnit državno blagajno.
če bi naši politiki od K%$#a zares želeli da bi bilo manj nesreč bi se stvar malo drugače lotili. hitra vožnja sploh ni razlog za nesreče. zakaj? kr odgovoren voznik ve kje lahko vozi hitro in takšen v naselju gre bolj počasi ter vozi z rezervo. neodgovoren pa misli da je boga primil za j***a in bo vozil hito na nemogočih lokacijah, sprobaval bo svoje meje in ga ne bo brigalo za nič okoli njega. takemu se bo zgodila nesreča, ker je idjot! in danes je takšnih zmeraj bolj zaradi vzgoje. preprosto ljudje so šli v k%?$=. kakšne ljudi vidiš vse povsod da te je že gorza.nobenga spoštovanja, človeškega odnosa nič! in taki debilni ljudje so na žalost po večini bogati. zato tašnim kazen ne zaleže popolnoma nič. zato meni bo šla sprednja tablica dol in naj polne kdo drugi blagajno slovenije, jaz na tak način je že ne bom.
gassssssssssssssssss
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov