Kam gre denar od kazni si lahko mislite - nazaj v ceste direktno ne čeprav bi bilo to najbolj pametno za izboljšavo prometne varnosti. Žal, sem pa mislil, da se jim je "poslabšalo", ker so rekli, da bodo šle kazni za neuporabo vinjete direktno DARS-u... ampak so me spet "pozitivno" presenetili in spremenili odločitev.
Tako bodo tudi DARS-ovci pobirali kazni za v proračun. Me zanima a bodo oni tud dobil normo tako kot policaji, kolk kazni morajo naloviti čez mesec, da bo prašičevec zadovoljno krulil in bodo inkasanti pohvaljeni. Z dobrim ulovom lahko prideš do diamanta al pa vsaj do naziva "uslužbenec meseca".
Pa še ena zanimivost - kazni za neuporabo vinjete bodo od 300-800€ a če plačaš takoj oz. v 8 dneh bo kazen polovična. No super še en dokaz, da z nižanjem kazni poskušajo ljudi pripraviti, do tega, da bodo reskirali in se vozili brez. Ker računajo, da bodo lahko imeli dober nadzor (veliko delavcev DARS-a) se jim splača nižat kazen in računati, da bo veliko kršiteljev, ki jih bodo oglobili za trojno ceno + ceno vinjete.
Na cestah pa so ugotovili, da ne bodo mogli zagotoviti dovolj policajev za popoln nadzor ZVCP-ja pa jim je edina rešitev s povečevanjem kazni v nebo in v bistvu v strahu držati 90% nacije, da se jim lahko zgodi in zajebe ter kasira polno.
Če kdo misli, da je nedotakljiv, če se bo striktno vozil po predpisih si samo poglejte kazen za neprilagojeno hitrost. 450€ in kaj pa vem koliko točk. Če se bo policaj al pa druščina policajev odločila, da si vozil neprilagojeno se lahko z nago ritjo na črepinje usedeš pa ne bo nič zaleglo.
Mogoče se zato eni vozijo 60 tam kjer je omejitev 90 - mogoče imajo pa prav in so si zakon bolje prebrali kot vsi ostali - tega ne bomo vedeli dokler nas ne bo g. policaj malce oglobil (za eno minimalno slovensko plačo).