Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

J1897
Novinec

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a J1897 Sr dec 29, 2010 8:48 pm

Prebil sem se skozi vseh....35 strani te teme in sem se odločil, da moram tudi jaz nekaj pripomniti na to temo. Sam se nimam niti za najboljšega, niti za popolnega niti... voznika, vozim dinamično ampak ne divjam (čeprav opažam da je za dotične osebke na tem forumu vse nad 60 km/h svetlobna hitrost), prav počasi pa tudi ne vozim. Če bi hotel voziti počasi, bi si kupil aixama :mrgreen:
glede same teme (norcev) pa:
-nikakor ne odobravam divjakov v pravem pomenu besede (100na uro skozi naselja in podobni manevri po cestah)
-sploh ne prebavljam raznih osebkov, ki mislijo, da so prijeli boga za j**** ker so kupili BMW/Audi/vstavi poljubno nemško znamko in izsiljujejo prednost, zapirajo tiste, ki jih poskušajo prehiteti ipd
-na splošno netolerantnih voznikov, ki mislijo da je cesta njihova
AMPAK
pod to netolerantnost smatram tudi osebke, ki pri mokri cesti, dežju... vozijo s svetlobno hitrostjo 40 km/h, pri tem naredijo za sabo dolgo kolono, vendar pa se ne umaknejo s ceste, da bi sprostili promet. Opažam, da nekateri na tem forumu vztrajno zagovarjajo take voznike. Nažalost je takih voznikov vse več. Tedensko se vozim na relaciji Tolmin-Koper-Tolmin, in ob vsakem dežju se pojavlja ista zgodba. Ljudje panično zavirajo in če imam srečo, se lahko vozim s 60 km/h, velikokrat pa moramo drveti s svetlobnimi 40km/h, pri tem pa še zavirati pred vsakim ovinkom (vem, 40 na uro je zaj*bana hitrost, takoj te katapultira iz ovinka) Sicer se mi nikoli ne mudi, ampak se velikokrat sprašujem, zakaj moram za 36 kilometrov iz Solkana do Tolmina skoraj vedno porabiti več kot 3/4 ure - ob konstantni hitrosti 60 na uro bi za to pot moral porabiti 36 minut! Par strani nazaj se je nekdo zgražal nad uporabnikom, ki je prinal, da vozi po soški s hitrostjo 90-100 na uro, zaradi tega je bil označen za divjaka in ne vem kaj še vse...Sorry, ampak med Solkanom in Doblarjem so 4 ovinki, ki se jih ne da speljati z najvišjo omejeno hitrostjo - 90 km/h (in še to sta dva oinka v Kanalu, kjer je tako ali tako omejitev 50.
Da se vrnem h kamikazam, ki drvijo s 40 na uro. Občasno me spravijo v slabo voljo, ker se mi po domači cesti pač ne da cijaziti, ampak še nikoli me niso spravili ob živce, kaj šele da bi zaradi njih prehiteval v škarje, pa vendar se velikokrat sprašujem, kaj taki ljudje počnejo na cesti. Zdej ne vem, lahko da sem jaz čuden, ampač, ke se človek ne čuti dovolj sigurnega, da bi peljal vsaj blizu omejitvi...hja, ne vem, kako je dobil izpit...nesigurni ljudje za moje pojme nikakor ne sodijo za volan!
Lahko bi nakladal še ne vem koliko časa, ampak bom na hitro povzel moje mišljenje o tej temi. Mislim, da na naših cestah predvsem primanjkuje strpnosti (tako do počasnih, kot tudi do hitrejših), obenem pa mislim, da bi bilo potrebno nekaj spremenit pri naših avtošolah, ker takih pacientov, kot sem jih že videl po naših cestah, jih nisem videl nikjer drugje (niti v Italiji, Franciji, Nemčiji, niti na Hrvaškem, v Bosni in Srbiji)
za konec pa še ena misel - včasih so se v naših koncih (na Primorskem) pi*dili na italijanske voznike, v sedanjosti pa opažam, da postajajo italijanski vozniki mojstri volana proti našim - večkrat vidim, da Italijan prehiti Slovenca, kot pa obratno.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr dec 29, 2010 8:49 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
comfortably numb je napisal/-a:Še vedno ne razumeš? Ti "egoisti" so postali egoisti, ravno zaradi divjakov ki jih braniš, sedaj že v ne vem katerem postu. Za rešitev problema je treba vedno odpravit vzrok, ne pa se ukvarjat s posledicami.

No vidiš, sedaj si pa pokazal, kako omejeno razmišljaš in zakaj sem že stokrat napisal eno in isto, pa nekateri še vedno ne dojamete. Tukaj leži bistvo večine problemov na cesti! :roll: SPET vidiš samo, da "branim divjake", čeprav zagovarjam splošno kulturo na cesti, ki nima nobene veze s tem kdo je "počasnela" in kdo "divjak". Umetno posiljujete dve skupini ljudi na cesti in se držite le ene perspektive, vse ostalo je za odstrel.

Obrni malo svoj post, pa dobiš čisto resnično izjavo:

Še vedno ne razumeš? Ti "divjaki" so postali divjaki, ravno zaradi egoistov ki jih braniš, sedaj že v ne vem katerem postu. Za rešitev problema je treba vedno odpravit vzrok, ne pa se ukvarjat s posledicami.

Recimo se nič hudega sluteč odpraviš od doma v Ljubljano. Predstavil bom skupek težav, ki se vedno pojavljajo, včasih vse v istem dnevu, včasih samo nekatere. Za začetek te nekdo ob jasnem vremenu že po nekaj minutah vožnje zaslepi z meglenkami(v primeru noči). Najprej dohitiš "turista", ki se po ravnini s cca. 70km/h vozi pol metra čez sredinsko črto in te kakšne pol minute sploh ne opazi, dokler mu ne potrobiš, potem pa panično cukne desno. Počasi dohitiš razvlečeno kolono, ki se vozi max. 70-80 km/h in se tudi na največjih preglednih ravninah noben ne odloči za prehitevanje. Greš prehitevat zadnjega in nenadoma se kljub precejšnji razdalji do naslednjega, ki jo je držal že nekaj kilometrov prej, odloči za drag race s tabo(dim iz auspuha, spredni konc v zraku, ker je pač varen počasen voznik in ti njega nimaš kaj spredaj ogrožat s svojim divjanjem nad 80km/h, saj je vendar ravno in pregledno, cesta pa normalno široka, pa še prekidana črta je! Ok ob varnih priložnostih prehitevaš dalje in nekoga tako prestrašiš (verjetno mu zmotiš poslušanje glasbe ali čik), da ti na polno zabremza, dokler se avtomobila po širini še napol prekrivata in se mu kljub veliki razdalji že precej približaš. Ja pač je zelo varno na polno bremzat, takoj ko te nekdo začne prehitevat. Mogoče bi bilo sicer nekoliko bolj varno, če se ti ne bi zabil v rit, ampak ok, če se gre za tako varnega počasnega voznika, že ve zakaj to počne. Nekako prideš mimo te kolone in greš dalje. Prideš do semaforja v mestu na poti in spet veselica. Prvi najprej porabi 10s, da opazi zeleno, nato še nekaj avtov za njim išče prvo, tisti pred tabo pusti takšno razdaljo do naslednjega, kot da je na avtocesti in gre čisto počasi čez rumeno čez, zato pač počakaš naslednjo rundo, vse na račun varnosti. Gremo dalje, dohitiš kamion in za njim kolonico vozil, ki en drugemo berejo drobni tisk na okviru tablice. Ok verjetno se nabijajo en na drugega, ker si tako nestrpno želijo prehiteti. Po nekaj ravninah je ta teorija ovržena in se trudiš nekako postopoma prehitet kolono, kar zahteva izključno zaradi "varnega" obnašanja vseh v njeh že koknkretne vozniške sposobnosti. Spet se nekako prebiješ dalje in prehitevaš osamljenega jezdeca, ki te pač po dveh kilometrih ovinkov ne opazi zadaj in te ob prehitevanju rine iz ceste, čeprav si že skoraj v ravnini z njim. Ves sproščen in v rožicah prideš na avtocesto, kjer se soočiš z že milionkrat omenjenimi problemi. Zanimivo, da se najde pogosto kdo še hitrejši(ker za toliko prehitevanja sploh ni treba posebno hitro vozit) in nima nobenih problemov prit mimo mene, še desni žmigavec mu dam po potrebi, če ocenim, da ni prepričan, če je cesta prosta.
Pa mi zdaj povej, kako prekleto varni so vsi ti vozniki, ki jih srečujem VEDNO, njihove sposobnosti opažanja prometa okrog sebe pa primerne kvečjemu za cirkuške električne avtomobilčke. In če se zgodi, da vmes kakšnemu od teh potrobim ali poblendam, bom seveda za večino njih "divjak" in bomo vsi zgroženi tukaj pisali o norcih in agresivnežih, ki ne sodijo na cesto.

Ne me je***, da se bo problem na naših cestah rešil z odpravo hitrejših voznikov, vsi ostali bodo pa čudežno pridobili znanje in sposobnosti, ki jih nikoli niso imeli! :roll:

Če bi bilo divjakov na cesti za petino vseh ostalih nesposobnežev in egoistov, bi vsakemu od nas nekdo trobil in blendal najmanj enkrat na pol ure, samo večkrat! Tistega, ki mi enkrat ali dvakrat na mesec po nepotrebnem blenda in bi me najraje zrinil iz ceste, nikakor ne zagovarjam, nimam pa z njim niti približno toliko problemov, kot s celim kupom voznikov, ki me vsakodnevno rinejo iz ceste, slepijo z meglenkami, naredijo vse, da jih le ne bi prehitel, mi zapirajo prehod čez križišče, da ne bi slučajno bili en meter dlje od zbite kolone spredaj itd.

Dokler se pa takšni totalno ozkogledi kreteni ukvarjajo le z določanjem, kdo je "divjak" in do koga se bodo kako (prekleto nesramno) obnašali, na cestah ne bo miru. ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI!

Če sem za voznikom ki počne opisane stvari mi je odkrtio povedano čisto ravno, me tak voznik niti pod razno ne bo spravil ob živce. Bolj me srbi ko sem na nasprotnem pasu, da mi bo pa nekdo kateremu pa ni tako ravno kot je meni, priletel nasproti. Kriv pa bo seveda šerif.... Še mam predobro v glavi nedavni dogodek ko je en i**** z črnim oplom ( vectra astra, nekja od tega, LJ tablice) mene pa en kombi v tremarskem ovinku ( nekoč ena večjih črnih točk na celjskem področju) praktično v graben spravu da je lahko prešel vmes. Če bi jaz ali kombi končala v grabnu kaj bi bilo?

Treba se bo naučiti strpnosti do vseh, tako do šerifov, tako do dirkačev, pa bo potem morda kaj bolje. Do tedaj pa bo stanje na cestah takšno kot je ( glede kaj se dogaja na naših cestah, imamo dejansko še veliko sreče da ni več mrtvih in ranjenih )
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 29, 2010 9:03 pm

Manfred je napisal/-a:
mr.ramo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
Ob vsem tem ti vidiš divjanje? Kje? :.

tm kjer ti use kolone "živčno" prehitevaš :mrgreen:

Točno to !!

Nisi razumel ramotovega sarkazma,a? :D Se pravi ne smem prehitevat? Čeprav mi zakon to dovoljuje in to počnem premišljeno in varno, na cesti, ki jo dobro poznam? :D

gustelj je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:................
Če bi bilo divjakov na cesti za petino vseh ostalih nesposobnežev in egoistov, bi vsakemu od nas nekdo trobil in blendal najmanj enkrat na pol ure, samo večkrat! Tistega, ki mi enkrat ali dvakrat na mesec po nepotrebnem blenda in bi me najraje zrinil iz ceste, nikakor ne zagovarjam, nimam pa z njim niti približno toliko problemov, kot s celim kupom voznikov, ki me vsakodnevno rinejo iz ceste, slepijo z meglenkami, naredijo vse, da jih le ne bi prehitel, mi zapirajo prehod čez križišče, da ne bi slučajno bili en meter dlje od zbite kolone spredaj itd.

Dokler se pa takšni totalno ozkogledi kreteni ukvarjajo le z določanjem, kdo je "divjak" in do koga se bodo kako (prekleto nesramno) obnašali, na cestah ne bo miru. ŽIVI IN PUSTI ŽIVETI!

Se trudiš in trudiš, da te ne bi premagala čustva, a na koncu se hitro izkaže, da imaš resne probleme.
Pomoč!

Aja, kakšne pa? Se pravi, me ne smejo motit vozniki, ki kršijo zakon, ogrožajo mojo varnost, se v gužvi nabijajo v križišča, da drugim zaprejo pot, čeprav pred njimi vse stoji itd.? Si ti eden takšnih, da se počutiš ob tem postu ogroženo? :D Kapo dol! :lol:

comfortably numb je napisal/-a:Jaz še nisem doživel, da bi me kdo namerno zapiral ali zaviral pred mano, ali me ne bi spusti naprej, vsaj spomnim se ne. Vozim pa 16 let in sem na cesti vsak dan. Mogoče je to odraz drugih voznikov na mojo kulturo vožnje? Ne vem.
Jaz imam vsakodnevne probleme z vozniki ki mi vozijo pol metra za ritjo po Ljubljani ko vozim 75km/h, probleme imam z audisti ki ne morejo počakat da prehitim še dva kamiona, pa čeprav mi števec kaže že 150-160km/h, pa razna izsiljevanja iz odstavnega na prehitevalni,...

Ampak ne bomo prišli skupaj nikoli, jaz bi v primeru kot je tvoj, vozil v koloni, sem se naučil strpnosti in potrpežljivosti, grem od doma 5-10 minut prej. Ker konec koncev voznik ki menja vozni pas na mestni vpadnici 8x in je na koncu dve mesti za mano ni s svojo agresivnostjo in divjanjem naredil nič. Ampak ne vem kaj miu preprečuje da tega sploh ne opazi, vidim vsak dan ene in iste avtomobile ki počnejo iste stvari na istih mestih.

In vse kar zgoraj očitaš, nič od tega ne počnem, mislim da sem vsak dan na dolenjki skoraj edini ki spusti čez cesto starše ki vozijo otroke v šolo. Verjemi da mene ne boš sploh opazil v prometu.

To je to od mene, meni je na prvem mestu varnost, razmišljam pač v tej smeri, če vozim za nekim dedkom 30km/h kaj hujšega se ne more zgodit, ko je priložnost za prehitet, pač prehitim, pred tem pa nikoli ne trobim, svetim, ali se limam za rit, če ne bo šlo pa drugič. Pa sem včasih popizdeval kot ti, ampak izkušnje in zrelost opravijo svoje.

1. Saj ne delajo tega namerno, ampak so pozorni na vse, razen na dogajanje okrog njih.
2. Takšne kot si jih opisal, obsojam, tukaj ni debate.
3. Saj to je bistvo, da v prometu 99,9% sigurno ne izstopaš, če voziš kulturno in obzirno do ostalih.
4. Kje si pa videl, da jaz v takšnem primeru popizdevam? Počakam do priložnosti za prehitevanje, ponavadi do takrat še povečam razdaljo in vozim kar se da ekonomično, ob priložnosti pa mimo.

rosonero je napisal/-a:Če sem za voznikom ki počne opisane stvari mi je odkrtio povedano čisto ravno, me tak voznik niti pod razno ne bo spravil ob živce. Bolj me srbi ko sem na nasprotnem pasu, da mi bo pa nekdo kateremu pa ni tako ravno kot je meni, priletel nasproti. Kriv pa bo seveda šerif.... Še mam predobro v glavi nedavni dogodek ko je en i**** z črnim oplom ( vectra astra, nekja od tega, LJ tablice) mene pa en kombi v tremarskem ovinku ( nekoč ena večjih črnih točk na celjskem področju) praktično v graben spravu da je lahko prešel vmes. Če bi jaz ali kombi končala v grabnu kaj bi bilo?

Treba se bo naučiti strpnosti do vseh, tako do šerifov, tako do dirkačev, pa bo potem morda kaj bolje. Do tedaj pa bo stanje na cestah takšno kot je ( glede kaj se dogaja na naših cestah, imamo dejansko še veliko sreče da ni več mrtvih in ranjenih )

Na kakšen način si pa sploh lahko strpen do nekoga, ki te ogroža recimo sred prehitevanja?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Sr dec 29, 2010 9:11 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Recimo se nič hudega sluteč odpraviš od doma v Ljubljano. Predstavil bom skupek težav, ki se vedno pojavljajo, včasih vse v istem dnevu, včasih samo nekatere. Za začetek te nekdo ob jasnem vremenu že po nekaj minutah vožnje zaslepi z meglenkami(v primeru noči). Najprej dohitiš "turista", ki se po ravnini s cca. 70km/h vozi pol metra čez sredinsko črto in te kakšne pol minute sploh ne opazi, dokler mu ne potrobiš, potem pa panično cukne desno. Počasi dohitiš razvlečeno kolono, ki se vozi max. 70-80 km/h in se tudi na največjih preglednih ravninah noben ne odloči za prehitevanje. Greš prehitevat zadnjega in nenadoma se kljub precejšnji razdalji do naslednjega, ki jo je držal že nekaj kilometrov prej, odloči za drag race s tabo(dim iz auspuha, spredni konc v zraku, ker je pač varen počasen voznik in ti njega nimaš kaj spredaj ogrožat s svojim divjanjem nad 80km/h, saj je vendar ravno in pregledno, cesta pa normalno široka, pa še prekidana črta je! Ok ob varnih priložnostih prehitevaš dalje in nekoga tako prestrašiš (verjetno mu zmotiš poslušanje glasbe ali čik), da ti na polno zabremza, dokler se avtomobila po širini še napol prekrivata in se mu kljub veliki razdalji že precej približaš. Ja pač je zelo varno na polno bremzat, takoj ko te nekdo začne prehitevat. Mogoče bi bilo sicer nekoliko bolj varno, če se ti ne bi zabil v rit, ampak ok, če se gre za tako varnega počasnega voznika, že ve zakaj to počne. Nekako prideš mimo te kolone in greš dalje. Prideš do semaforja v mestu na poti in spet veselica. Prvi najprej porabi 10s, da opazi zeleno, nato še nekaj avtov za njim išče prvo, tisti pred tabo pusti takšno razdaljo do naslednjega, kot da je na avtocesti in gre čisto počasi čez rumeno čez, zato pač počakaš naslednjo rundo, vse na račun varnosti. Gremo dalje, dohitiš kamion in za njim kolonico vozil, ki en drugemo berejo drobni tisk na okviru tablice. Ok verjetno se nabijajo en na drugega, ker si tako nestrpno želijo prehiteti. Po nekaj ravninah je ta teorija ovržena in se trudiš nekako postopoma prehitet kolono, kar zahteva izključno zaradi "varnega" obnašanja vseh v njeh že koknkretne vozniške sposobnosti. Spet se nekako prebiješ dalje in prehitevaš osamljenega jezdeca, ki te pač po dveh kilometrih ovinkov ne opazi zadaj in te ob prehitevanju rine iz ceste, čeprav si že skoraj v ravnini z njim. Ves sproščen in v rožicah prideš na avtocesto, kjer se soočiš z že milionkrat omenjenimi problemi. Zanimivo, da se najde pogosto kdo še hitrejši(ker za toliko prehitevanja sploh ni treba posebno hitro vozit) in nima nobenih problemov prit mimo mene, še desni žmigavec mu dam po potrebi, če ocenim, da ni prepričan, če je cesta prosta.

Pretiravaš!!! Zakaj se enim vsakodnevno dogaja, ko nekoga prehitevajo, da tisti, ki ga prehitevajo pospešuje, enim se pa to ne dogaja?

Predvsem se pa kolone ne prehiteva, ker je lahko to zelo nevarno in poleg tega tudi dosti časa ne pridobiš.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 29, 2010 9:15 pm

J1897 je napisal/-a:Prebil sem se skozi vseh....35 strani te teme in sem se odločil, da moram tudi jaz nekaj pripomniti na to temo. Sam se nimam niti za najboljšega, niti za popolnega niti... voznika, vozim dinamično ampak ne divjam (čeprav opažam da je za dotične osebke na tem forumu vse nad 60 km/h svetlobna hitrost), prav počasi pa tudi ne vozim. Če bi hotel voziti počasi, bi si kupil aixama :mrgreen:
glede same teme (norcev) pa:
-nikakor ne odobravam divjakov v pravem pomenu besede (100na uro skozi naselja in podobni manevri po cestah)
-sploh ne prebavljam raznih osebkov, ki mislijo, da so prijeli boga za j**** ker so kupili BMW/Audi/vstavi poljubno nemško znamko in izsiljujejo prednost, zapirajo tiste, ki jih poskušajo prehiteti ipd
-na splošno netolerantnih voznikov, ki mislijo da je cesta njihova
AMPAK
pod to netolerantnost smatram tudi osebke, ki pri mokri cesti, dežju... vozijo s svetlobno hitrostjo 40 km/h, pri tem naredijo za sabo dolgo kolono, vendar pa se ne umaknejo s ceste, da bi sprostili promet. Opažam, da nekateri na tem forumu vztrajno zagovarjajo take voznike. Nažalost je takih voznikov vse več. Tedensko se vozim na relaciji Tolmin-Koper-Tolmin, in ob vsakem dežju se pojavlja ista zgodba. Ljudje panično zavirajo in če imam srečo, se lahko vozim s 60 km/h, velikokrat pa moramo drveti s svetlobnimi 40km/h, pri tem pa še zavirati pred vsakim ovinkom (vem, 40 na uro je zaj*bana hitrost, takoj te katapultira iz ovinka) Sicer se mi nikoli ne mudi, ampak se velikokrat sprašujem, zakaj moram za 36 kilometrov iz Solkana do Tolmina skoraj vedno porabiti več kot 3/4 ure - ob konstantni hitrosti 60 na uro bi za to pot moral porabiti 36 minut! Par strani nazaj se je nekdo zgražal nad uporabnikom, ki je prinal, da vozi po soški s hitrostjo 90-100 na uro, zaradi tega je bil označen za divjaka in ne vem kaj še vse...Sorry, ampak med Solkanom in Doblarjem so 4 ovinki, ki se jih ne da speljati z najvišjo omejeno hitrostjo - 90 km/h (in še to sta dva oinka v Kanalu, kjer je tako ali tako omejitev 50.
Da se vrnem h kamikazam, ki drvijo s 40 na uro. Občasno me spravijo v slabo voljo, ker se mi po domači cesti pač ne da cijaziti, ampak še nikoli me niso spravili ob živce, kaj šele da bi zaradi njih prehiteval v škarje, pa vendar se velikokrat sprašujem, kaj taki ljudje počnejo na cesti. Zdej ne vem, lahko da sem jaz čuden, ampač, ke se človek ne čuti dovolj sigurnega, da bi peljal vsaj blizu omejitvi...hja, ne vem, kako je dobil izpit...nesigurni ljudje za moje pojme nikakor ne sodijo za volan!
Lahko bi nakladal še ne vem koliko časa, ampak bom na hitro povzel moje mišljenje o tej temi. Mislim, da na naših cestah predvsem primanjkuje strpnosti (tako do počasnih, kot tudi do hitrejših), obenem pa mislim, da bi bilo potrebno nekaj spremenit pri naših avtošolah, ker takih pacientov, kot sem jih že videl po naših cestah, jih nisem videl nikjer drugje (niti v Italiji, Franciji, Nemčiji, niti na Hrvaškem, v Bosni in Srbiji)
za konec pa še ena misel - včasih so se v naših koncih (na Primorskem) pi*dili na italijanske voznike, v sedanjosti pa opažam, da postajajo italijanski vozniki mojstri volana proti našim - večkrat vidim, da Italijan prehiti Slovenca, kot pa obratno.

Mislim da so ti ki vozijo s svetlobno hitrostjo 40km/h bolj posledica odločitve naših policajev, da je skoraj vsaka nesreča plod neprilagojene hitrosti. In s svetlobno hitrostjo 40km/h so prilagodili hitrost, ter se sedaj nimajo več kaj bati. Zaradi neprilagojene hitroasti ne bodo več iz ceste leteli, če pa mora kolona za njimi trpet, pa jim je tako ali tako vseeno. Pa sej najbrž tudi ne vedo zakaj imajo avtomobili ogledala, tako da tistih zadaj tako ali tako ne vidijo. :twisted:
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 29, 2010 9:33 pm

zajbel je napisal/-a:Pretiravaš!!! Zakaj se enim vsakodnevno dogaja, ko nekoga prehitevajo, da tisti, ki ga prehitevajo pospešuje, enim se pa to ne dogaja?

Predvsem se pa kolone ne prehiteva, ker je lahko to zelo nevarno in poleg tega tudi dosti časa ne pridobiš.

Ne pravim, da se mi vsaka od teh stvari dogaja vsak dan, se pa vsaj nekatere od njih redno - vsakodnevo. Zakaj se nekaterim ne dogaja? Ker ne prehitevajo oz. ne vozijo po regionalnih cestah, kjer je dosti možnosti za to?

Kolono se da postopoma čisto varno prehitet, le na silo ne smeš rinit. Ne pridobiš dosti časa? Včasih mogoče ne, ampak na moji najpogostejši relaciji se še kako pozna, če se na začetku prepustiš toku ali če prehitevaš. Dostikrat sem prevozil to relacijo počasi in hitro, pa se hitro nabere pol ure.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Sr dec 29, 2010 9:40 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:Pretiravaš!!! Zakaj se enim vsakodnevno dogaja, ko nekoga prehitevajo, da tisti, ki ga prehitevajo pospešuje, enim se pa to ne dogaja?

Ne pravim, da se mi vsaka od teh stvari dogaja vsak dan, se pa vsaj nekatere od njih redno - vsakodnevo. Zakaj se nekaterim ne dogaja? Ker ne prehitevajo oz. ne vozijo po regionalnih cestah, kjer je dosti možnosti za to?

Kolono se da postopoma čisto varno prehitet, le na silo ne smeš rinit. Ne pridobiš dosti časa? Včasih mogoče ne, ampak na moji najpogostejši relaciji se še kako pozna, če se na začetku prepustiš toku ali če prehitevaš. Dostikrat sem prevozil to relacijo počasi in hitro, pa se hitro nabere pol ure.

38. člen

(1) Voznik ne sme prehitevati ali začeti prehitevati drugega vozila:

10. vozila ali kolone vozil, ki vozi z zmanjšano hitrostjo zaradi gostote prometa ali drugih razmer v prometu;

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr dec 29, 2010 9:43 pm

@~toMmy~: Če misliš cesto Kočevje-Ljubljana (ker si iz Vinice), potem te razumem, kaj si mislil z zgornjim ''dolgim'' postom.
Ampak se na tej cesti točno vidi, kdo prehiteva, ker se mu mudi, ker bi rad hitreje vozil ali kak drug razlog in na drugi strani se točno vidi, kdo je norec. Jih je vsakodnevno kar par, ki prehitevajo na takšnih ovinkih, da samo moliš, da bo prišel mimo.

Par lokacij je dobrih za prehitevanje in si hitro mimo, če že prehitevaš. Če je pa kolona, kar je pa velikokrat ozi. vedno, pa nimaš niti kaj dosti narediti, ker nima smisla prehitevat 15 avtov.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr dec 29, 2010 9:49 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Na kakšen način si pa sploh lahko strpen do nekoga, ki te ogroža recimo sred prehitevanja?

Na noben, sem preklel onemu v oplu vse živo. Bi verjetno tudi "pogovor" bil kar precej "zanimiv"

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr dec 29, 2010 9:51 pm

BBS je napisal/-a:@~toMmy~: Če misliš cesto Kočevje-Ljubljana (ker si iz Vinice), potem te razumem, kaj si mislil z zgornjim ''dolgim'' postom.
Ampak se na tej cesti točno vidi, kdo prehiteva, ker se mu mudi, ker bi rad hitreje vozil ali kak drug razlog in na drugi strani se točno vidi, kdo je norec. Jih je vsakodnevno kar par, ki prehitevajo na takšnih ovinkih, da samo moliš, da bo prišel mimo.

Par lokacij je dobrih za prehitevanje in si hitro mimo, če že prehitevaš. Če je pa kolona, kar je pa velikokrat ozi. vedno, pa nimaš niti kaj dosti narediti, ker nima smisla prehitevat 15 avtov.

hehe....na tej cesti mora bit med 5 in 7 zanimivo....

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 29, 2010 10:04 pm

BBS je napisal/-a:@~toMmy~: Če misliš cesto Kočevje-Ljubljana (ker si iz Vinice), potem te razumem, kaj si mislil z zgornjim ''dolgim'' postom.

Ne, ne in ne! :D Iz Vinice v Ljubljano pa res nima smisla čez Kočevje, razen če nimaš vinjete, je ena varjanta, pa še to ne najbolj ugodna. Gre se za ruto Vinica-Črnomelj-Žužemberk-Bič-LJ oz. Žužemberk-Ivančna G., na Bič grem raje zaradi izredno malo prometa in tudi za odtenek prej prideš, kljub vožnji v 3. in 4. večino časa, je pa nekaj več avtoceste. Pač na tej cesti je od Vinice do Žužemberka cel kup dolgih preglednih odsekov za prehitevanje, je pa zaradi bližine mejnega prehoda tudi dosti gastarbajterjev in turistov. Norcev pa ne manjka tudi pri nas, takšna (samo)morilska prehitevanja, da skoraj ne moreš vrjet.

Sicer pa od kod vama ideja, da je treba celo kolono v enem šusu prehitet? :D
Slika

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Sr dec 29, 2010 10:15 pm

naliM, ~toMmy~

Lejta to če sem jaz razumel sarkazma ali ne je v končni fazi moj problem. Sarkazem samo kaže na vajino mentaliteto.
Očitno sta odlična voznika z izjemno dolgim stažem in do potankosti obvladujeta svoje vozilo. Na žalost nismo vsi tako super in nezmotljivi vozniki, ampak žal ceste ne ločujejo oz. ne morete imeti lastnih cestnih površin. Zakoni so pisani za vse tako za vas super voznike, kot za ostale in tudi strpnosti, bi se morali navaditi vsi. Upam, da se vama nikoli ne zalomi in da ne bo še kdo "deležen" vajinih načel in sposobnosti. Kot rečeno vse to se dogaja v glavah. Sarkazem pri opazki o živčnem prehitevanju gor ali dol ampak verjamem glede nato, da so vsi okol tebe ne sposobni vozniki, da to počneš. Verjamita pa, da veliko bolj spošutjem nekoga, ki si v glavi prizna, da ni popolnoma prepričan v svojo vožnjo in le temu prilagodi svojo hitrost, pa čeprav je to 10km/h pod dovoljeno, kot pa take heroje.

LP
Zadnjič spremenil Manfred, dne Če dec 30, 2010 7:33 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 29, 2010 10:26 pm

Manfred je napisal/-a:naliM, ~toMmy~

Lejta to če sem jaz razumel sarkazem ali ne je v končni fazi moj problem. Sarkazem samo kaže na vajino mentaliteto.
Očitno sta odlična voznika z izjemno dolgim stažem in do potankosti obvladujeta svoje vozilo. Na žalost nismo vsi tako super in nezmotljivi vozniki, ampak žal ceste ne ločujejo oz. ne morete imeti lastnih cestnih površin. Zakoni so pisani za vse tako za vas super voznike, kot za ostale in tudi strpnosti, bi se morali navaditi vsi. Upam, da se vama nikoli ne zalomi in da ne bo še kdo "deležen" vajinih načel in sposobnosti. Kot rečeno vse to se dogaja v glavah. Sarkazem pri opazki o živčnem prehitevanju gor ali dol ampak verjamem glede nato, da so vsi okol tebe ne sposobni vozniki, da to počneš. Verjamita pa, da veliko bolj spošutjem nekoga, ki si v glavi prizna, da ni popolnoma prepričan v svojo vožnjo in le temu prilagodi svojo hitrost, pa čeprav je to 10km/h pod dovoljeno, kot pa take heroje.

LP

Ti si resno omejen po tvojih postih sodeč! :D Sarkazem kaže na mentaliteto? Kakšno pa? :D Se strinjam, da more vsak imeti lastnih cestnih površin, zato bi lahko vsi bili bolj obzirni do ostalih in pozorni na dogajanje okrog sebe, pa nažalost niso. Sem kje napisal, da sem popoln voznik al od kod jemlješ take bisere? Se pravi, če vozim hitrejše kot ti, se imam avtomatsko za "heroja"? :D

Če ne dojameš tako očitnega sarkazma, lahko jaz po tvoji logiki sklepam, da ti slabo opažaš tudi na cesti? Če smo že pri naključnem sklepanju o uporabnikih na forumu, brez kakšnega feedback-a! :D
Slika

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr dec 29, 2010 11:23 pm

Sorry toMmy, sem zamešal vaše Vinice in Vinice pri Ribnici, sem mislil, da si ti iz Ribnice.
Potem pa je itak logično, da ne greš čez Kočevje. In imaš srečo, da se ne voziš vsakodnevno po tej cesti v Lj., ti je verjetno marsikakšen norec prihranjen :D
Sicer pa ne vem, kako je na vaši cesti...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 29, 2010 11:31 pm

BBS je napisal/-a:Sorry toMmy, sem zamešal vaše Vinice in Vinice pri Ribnici, sem mislil, da si ti iz Ribnice.
Potem pa je itak logično, da ne greš čez Kočevje. In imaš srečo, da se ne voziš vsakodnevno po tej cesti v Lj., ti je verjetno marsikakšen norec prihranjen :D
Sicer pa ne vem, kako je na vaši cesti...

Aja pa res. Ampak tisto so Vinice, pri nas je pa tista Vinica :D . Drugače je tam v bližini Vinic tudi Podklanec, pri nas pa isto :D . Sem tudi tam šel že kar nekajkrat mimo, ampak ponavadi ni bilo dosti prometa ali pa toliko, da nisem imel kaj "rinit" po dokaj neznani cesti, tako da ni bilo posebnih težav. Aja je pa tista cesta zelo dobra varianta za na slovensko obalo iz naših koncev.
Slika

Manfred
Novinec

Napisal/-a Manfred Če dec 30, 2010 7:40 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Manfred je napisal/-a:naliM, ~toMmy~

Lejta to če sem jaz razumel sarkazem ali ne je v končni fazi moj problem. Sarkazem samo kaže na vajino mentaliteto.

LP

Ti si resno omejen po tvojih postih sodeč! :D Sarkazem kaže na mentaliteto? Kakšno pa? :D Se strinjam, da more vsak imeti lastnih cestnih površin, zato bi lahko vsi bili bolj obzirni do ostalih in pozorni na dogajanje okrog sebe, pa nažalost niso. Sem kje napisal, da sem popoln voznik al od kod jemlješ take bisere? Se pravi, če vozim hitrejše kot ti, se imam avtomatsko za "heroja"? :D

Če ne dojameš tako očitnega sarkazma, lahko jaz po tvoji logiki sklepam, da ti slabo opažaš tudi na cesti? Če smo že pri naključnem sklepanju o uporabnikih na forumu, brez kakšnega feedback-a! :D

Samo še tole, ker kot rečeno nima smisla. Sarkazev pri vsebini teme o kateri razpravljamo jasno ka že na tvoj/vajin odnos do te problematike. Za lažje razumevanje:
mentalitéta -e ž (ẹ̑) skupek misli, pojmov, sodb o življenju, svetu, morali; miselnost
Seveda sem po tvojih kriterijih omejen, saj zagovarjam nekaj kar nikoli ne boš razumel !

Lp in lepe praznike !

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 30, 2010 7:44 am

Manfred, že drugič ti pišem, da mešaš tipe voznikov med sabo. S tem povzročaš samo zmedo in tudi sam kažeš na svojo prometno razgledanost. Potemtakem si tudi ti v skupini ljudi ki bremzajo napredek slovenske vozniške kulture.

Uporabniški avatar
Gregson007
Novinec

Kraj: LJ.

Napisal/-a Gregson007 Če dec 30, 2010 8:08 am

včeraj popoldan srečal na S obvoznici totalka pjanga dolenčka v belem kangooju ( verjetn kakšn vodovodar ki je cel dan na terenu in ga žge), vozil je po odstavnem pasu 60, tam kjer je priključek na obvoznico mi je presekal pot, gledal sem ga že ko sem peljal dol po uvozu in začel bremzat, brez glave je nadeljeval po odstavnem, nakar se vključim na vozni pas in grem na njegov lev bok in ga gledam, kako napol spi oz. sploh se ne zaveda z napol zaprtimi očmi - ne levo ne desno samo ravno je ciljal, veseli december je v polnem teku, če ne bi imel jaz otroka s sabo bi si že kaj privočil da ga zbudim :roll: in potem zrinem in prisilim da zapelje na naslednjem izvozu ven, policajev pa itak nikjer ko jih rabiš
Alfa Romeo 156 Jtd-mjet Sw l.2004 & 146 1.4 Ts 16v l.2000

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 30, 2010 12:13 pm

Manfred je napisal/-a:Samo še tole, ker kot rečeno nima smisla. Sarkazev pri vsebini teme o kateri razpravljamo jasno ka že na tvoj/vajin odnos do te problematike. Za lažje razumevanje:
mentalitéta -e ž (ẹ̑) skupek misli, pojmov, sodb o življenju, svetu, morali; miselnost
Seveda sem po tvojih kriterijih omejen, saj zagovarjam nekaj kar nikoli ne boš razumel !

Lp in lepe praznike !

Se pravi sarkazem pri debati je en velik bav bav, ker ga ti ne razumeš? Omejen si, ker imaš zelo omejen pogled na problematiko, za "pravilnega" vidiš le svoj pogled na vožnjo in vse ostalo zavračaš kot nevarno. Preberi še lizardov post, mogoče ti bo malo pomagalo. Čeprav si prej napisal drugače, niti približno ne ločiš hitre vožnje in divjanja, ampak tudi varno prehitevanje v zakonskih okvirih mečeš v isti koš z divjanjem, frajerji, heroji in drugimi oblikami "junaštva" in me tlačiš med take, ki jih preziram.

Tvoja ozkoglednost se je posebno razplamtela ob zelo očitnem očitnem sarkazmu, ki je sprožil tvoj navdušen odziv, podkrepljen s celo dvema klicajema. Živo si predstavljam, kako si navdušeno poskočil ob prebiranju! Niti pomislil nisi, da je tisti post mogoče mišljen nekoliko drugače. :D
Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če dec 30, 2010 12:51 pm

Gregson007 je napisal/-a:včeraj popoldan srečal na S obvoznici totalka pjanga dolenčka v belem kangooju ( verjetn kakšn vodovodar ki je cel dan na terenu in ga žge), vozil je po odstavnem pasu 60, tam kjer je priključek na obvoznico mi je presekal pot, gledal sem ga že ko sem peljal dol po uvozu in začel bremzat, brez glave je nadeljeval po odstavnem, nakar se vključim na vozni pas in grem na njegov lev bok in ga gledam, kako napol spi oz. sploh se ne zaveda z napol zaprtimi očmi - ne levo ne desno samo ravno je ciljal, veseli december je v polnem teku, če ne bi imel jaz otroka s sabo bi si že kaj privočil da ga zbudim :roll: in potem zrinem in prisilim da zapelje na naslednjem izvozu ven, policajev pa itak nikjer ko jih rabiš

Nama s punco je bil včeraj eden naklonjen. Kdo? Ne vem, ma vsekakor naju ma rad. Ob prihodu domov sva nazdravla. Točno v tem križišču, ko je pametna oseba pisala doktorat kako je z lučmi, je priletel na polno brez zaviranja, kot da bi bil na prednostni cesti. :huh:
http://www.youtube.com/watch?v=BN6EZYcyimw

K sreči je bil še kolega za mano, kateri je tukaj zavijal desno za Cerkno. Nek približek sva sestavla kako je zgledal džip, ker se ga išče. Itak, šihti so se končali in klapa da PLEHA nabita. :roll:
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov