glede same teme (norcev) pa:
-nikakor ne odobravam divjakov v pravem pomenu besede (100na uro skozi naselja in podobni manevri po cestah)
-sploh ne prebavljam raznih osebkov, ki mislijo, da so prijeli boga za j**** ker so kupili BMW/Audi/vstavi poljubno nemško znamko in izsiljujejo prednost, zapirajo tiste, ki jih poskušajo prehiteti ipd
-na splošno netolerantnih voznikov, ki mislijo da je cesta njihova
AMPAK
pod to netolerantnost smatram tudi osebke, ki pri mokri cesti, dežju... vozijo s svetlobno hitrostjo 40 km/h, pri tem naredijo za sabo dolgo kolono, vendar pa se ne umaknejo s ceste, da bi sprostili promet. Opažam, da nekateri na tem forumu vztrajno zagovarjajo take voznike. Nažalost je takih voznikov vse več. Tedensko se vozim na relaciji Tolmin-Koper-Tolmin, in ob vsakem dežju se pojavlja ista zgodba. Ljudje panično zavirajo in če imam srečo, se lahko vozim s 60 km/h, velikokrat pa moramo drveti s svetlobnimi 40km/h, pri tem pa še zavirati pred vsakim ovinkom (vem, 40 na uro je zaj*bana hitrost, takoj te katapultira iz ovinka) Sicer se mi nikoli ne mudi, ampak se velikokrat sprašujem, zakaj moram za 36 kilometrov iz Solkana do Tolmina skoraj vedno porabiti več kot 3/4 ure - ob konstantni hitrosti 60 na uro bi za to pot moral porabiti 36 minut! Par strani nazaj se je nekdo zgražal nad uporabnikom, ki je prinal, da vozi po soški s hitrostjo 90-100 na uro, zaradi tega je bil označen za divjaka in ne vem kaj še vse...Sorry, ampak med Solkanom in Doblarjem so 4 ovinki, ki se jih ne da speljati z najvišjo omejeno hitrostjo - 90 km/h (in še to sta dva oinka v Kanalu, kjer je tako ali tako omejitev 50.
Da se vrnem h kamikazam, ki drvijo s 40 na uro. Občasno me spravijo v slabo voljo, ker se mi po domači cesti pač ne da cijaziti, ampak še nikoli me niso spravili ob živce, kaj šele da bi zaradi njih prehiteval v škarje, pa vendar se velikokrat sprašujem, kaj taki ljudje počnejo na cesti. Zdej ne vem, lahko da sem jaz čuden, ampač, ke se človek ne čuti dovolj sigurnega, da bi peljal vsaj blizu omejitvi...hja, ne vem, kako je dobil izpit...nesigurni ljudje za moje pojme nikakor ne sodijo za volan!
Lahko bi nakladal še ne vem koliko časa, ampak bom na hitro povzel moje mišljenje o tej temi. Mislim, da na naših cestah predvsem primanjkuje strpnosti (tako do počasnih, kot tudi do hitrejših), obenem pa mislim, da bi bilo potrebno nekaj spremenit pri naših avtošolah, ker takih pacientov, kot sem jih že videl po naših cestah, jih nisem videl nikjer drugje (niti v Italiji, Franciji, Nemčiji, niti na Hrvaškem, v Bosni in Srbiji)
za konec pa še ena misel - včasih so se v naših koncih (na Primorskem) pi*dili na italijanske voznike, v sedanjosti pa opažam, da postajajo italijanski vozniki mojstri volana proti našim - večkrat vidim, da Italijan prehiti Slovenca, kot pa obratno.