jurcek85 je napisal/-a:Na koliko časa kaj tankate bencin. Jaz sem za cca 8000+ km porabil en tank bencina 45l.
...kaj bi pa s tem rad izvedel?
Ce bi teh 8Kkm naredil z enim hladnim vzigom potem bi verjetno porabil toliko bencina dokler ti ne zagreje temperature hladilne do 35 stopinj oz. kolikor imas nastavljeno

Mislim, da tukaj tezko najdes nek skupni imenovalec.
Vec hladnih vzigov (krajse relacije) nizja zunanja temperatura in vecja kubikaza predelanege motorja ter seveda cesta po kateri vozis (nismo vsi na ravnicah doma), ko se ta vozi na bencin so faktorji, ki vplivajo na to koliko bencina porabis. Nenazadnje lahko kdaj za "test" tudi preklopis na bencin pa se bo tvoja potencialna analiza podrla...samo zanima me do kaksnih zakljuckov bi rad prisel?
Pri meni recimo na 90.000 plinskih km pri prejsnji Vectri C 2.0 turbo 210KM/1700kg (preklop nastavljen na 30 stopinj) Agis OBD-CAN, poraba bencina varirala od .05l/100km poleti, do 1,5l/100km pozimi ( povprecna poraba plina je bila na celo obdobje 10,5l/100km). Zjutraj ko je mrzlo se peljem 2km v konkreten hrib potem pa relacija 60km v eno smer vecinoma regionalke.
Sedaj na Insigni 2.0 turbo imam sistem tekoce faze, ki za hladen vzig naceloma ne potrebuje bencina...pa mi ga vseeno pri visjih obratih malo "spricne" notri (opazeno pri testih, ki smo jih delali)...se pa sedaj se nekaj "dodatno testira" tako da poraba bencina pri meni je trenutno konkretno prisotna

Mislim da pri nekemu povprecnemu motorju 1600ccm s povprecno voznjo lahko za celoletno povprecje racunamo kar od 0.5 do 1l na 100km pa se s to oceno cez prst ne bos kaj dosti zavajal. Vsaj take so bile moje izkusnje tudi po pogovoru s sodelavci, ki so tudi sami vozili predelave z uparjalnikom.