Debate, ki niso vezane na ostala področja...

J1897
Novinec

Re: Dizli izgubili prevlado v Evropi

Napisal/-a J1897 Sr apr 04, 2018 8:37 am

Pa saj to govorim že cel čas - pri vsej histeriji se ne gre za ekologijo, kljub temu pa veliko ljudi govori kot da bi prepoved dizlov prinesla ne vem kakšen napredek prav na tem področju. In ta zlagana ekoozaveščenost me zelo moti. Nič drugega.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Sr apr 04, 2018 9:54 am

Še enkrat bolj počasi preberi kaj je napisal

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Sr apr 04, 2018 5:58 pm

Ne bo pomagalo. Noce vedet, ne zanima ga, on samo hoce prisparat 400 evrov na leto, drugo ni pomembno.
Za Zemljo bi bilo najboljse da se ljudje zastrupimo in izumremo. Zemlja bi prezivela.

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Sr apr 04, 2018 7:04 pm

Influenz je napisal/-a:Še enkrat bolj počasi preberi kaj je napisal

No in kaj je takega napisal?
Da. Dejansko 300, 400 metrov pri noxih in pm delcih ze veliko pomeni. Tu se ne gre za ekologijo, naravi je precej vseeno s cim se mi strupimo, rastline bojo prezivele, zivali pa umrejo prej za cim drugim kot za rakom, ampak za ljudi.

Pomembnih je tistih 300-400 metrov. Še sam je povedal da ne gre za ekologijo. Puca anti-dizelašem k*rac za okolje, važno da bo sosed moral zamenjati dizelskega polota za bencinarja. Hint: v radiusu 300-400 metrov od prometnih cest ne živijo nobene ogrožene živalske vrste, polarni medvedi denimo živijo zelooo daleč stran od človekovih naselij.
cc09 je napisal/-a:Ne bo pomagalo. Noce vedet, ne zanima ga, on samo hoce prisparat 400 evrov na leto, drugo ni pomembno.
Za Zemljo bi bilo najboljse da se ljudje zastrupimo in izumremo. Zemlja bi prezivela.

Česa nočem vedet? Onesnaževanja dizlov nisem nikoli zanikal, za razliko od "eko" anti dizelašev se samo zavedam, da je pri vsem svetovnem onesnaževanju dizel verjetno še najmanjši problem.
Prišparal bi rad 400€ :lol: Seveda, zato pa vozim lupota tdi, nič ne kuri pa zastonj zavarovanje je :roll: Sarcasm off, dizla (in to ne lupota) vozim zgolj zato, ker (pametnega) bencinarja ni bilo na voljo. Če pa mi kupiš Giulio Quadrifolio, jo bom z največjim veseljem registriral, zavaroval, vozil in tudi tankal. Obenem bom pa še super zeleni eko supermen rešitelj okolja :DDD pa še 400€ ne bom prišparal, da bojo "eko" friki še bolj zadovoljni (od kod vam te cifre mi pa tud ni jasno)

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Sr apr 04, 2018 7:16 pm

To smo že dali čez. Noben ti ne bo ničesar kupil, kvečjemu boš plačeval večje dajatve zaradi dizelskega avtomobila.

alexwell
Stalni uporabnik

Napisal/-a alexwell Sr apr 04, 2018 7:23 pm

o kakšnih dajatvah? prvič slišim.

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Sr apr 04, 2018 7:24 pm

Eh sigurno bodo kak nov davek nabili. Ker v modernem svetu se za okolje skrbi z davki.

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Sr apr 04, 2018 7:29 pm

Česa nočem vedet?

Vsaj trikrat sem ti napisal pa se zmeraj pol k***a ne razumes. Nekaterim ni namenjeno, da bi razumeli.

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Sr apr 04, 2018 7:32 pm

No, kaj si že trikrat napisal? Da se ne gre za ekologijo si napisal zgolj enkrat. Se pa s tem stavkom popolnoma strinjam in ga tudi popolnoma razumem.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr apr 04, 2018 9:13 pm

Počasi bo dovolj teh veleidiotizmov, češ da pri dizlih ne gre za ekologijo. Varovanje okolja = varovanje zraka , posledično tudi varovanje pljuč/zdravja.
Stalna mantra o "zlaganosti" ekologov pove nekaj samo o izjavljalcu.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če apr 05, 2018 6:13 am

Seveda se jim nne gre, če pa se namesto dizlov zagovarja in uporablja bencinarje.

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Če apr 05, 2018 6:38 am

Jasno, da prepoved dizlov v (nekaterih) mestih ne bo rešila celotne Zemlje, bo pa bistveno izboljšala kvaliteto zraka v teh mestih, kar je tudi namen tega ukrepa, odkar postalo jasno, da so izpusti dizelskih motorjev še vedno bolj umazani oz. bolj škodljivi kot izpusti ostalih motorjev na notranje izgorevanje. Seveda pa tudi ti niso idealni in naslednji korak, čez nekaj let, bo prepoved tudi teh.

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če apr 05, 2018 7:00 am

Neverjetno koliko tep.cev razmišlja samo dvonivojsko: ali bo ta ukrep brez učinka (tj. en ekstrem) ali pa bo rešil Zemljo (drug ekstrem).
Logično je, da bo vsak tak ukrep zmanjšal emisije v mestih, še povsod, kjer so te omejitve že uvedli, jih je in tudi v Sloveniji jih bo!
Res je, dovolili bodo vožnjo z bencinarji, ker bi sicer ves promet v trenutku obstal, ker ni dovolj razširjene brezfosilne alternative. Sčasoma bodo tudi bencinarje ukinili, ampak to ne pomeni, da so bencinarji kar čisti napram dizlom (spet dvonivojsko razmišljanje tep.cev).

In tako se sprašujem, kaj smiselnega se bo sploh še našlo v prihodnjih postih pod to temo, seveda, če izvzamemo to brezvezno dvonivojsko drgnenje tep.cev!
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če apr 05, 2018 7:26 am

Jaz sem enonivojski tep.ec :) Jaz !VEM! da je dizl zakon! :P (aja,pa dvotaktn je tut zakon, pa bencinar brez auspuha tut) :P
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če apr 05, 2018 7:57 am

Dizel je zakon.
Zdaj imam bencinarja in z podobno vožnjo kuri +11l dizel je pa okrog 6.5l
Lp

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če apr 05, 2018 10:32 am

Jaz po novem tut, moj novi dizel kuri 5.5 s tem da ga ne šparam kej preveč ;) Da ne omenjam boljšega občutka v vožnji, predvsem med pospeševanjem, prej sem moral bencinarja terat da je kam šel, sedaj pa pač gre.

In ja, mi gre konkretno na živce da se je treba ekologijo začet na mojem pragu, medtem pa drugje tovarne in ostali transport konkretno bolj onesnažuje. In če ste že taki ekologi, zakaj se ne spotaknete ob izdelavo baterij za električne avte in nato njihovo reciklažo oz. razgradnjo? Ali pa ob onesnaževanje morja s plastiko? Ali pa z onesnaževanjem na Kitajskem, kjer še neba ne vidijo zaradi smoga? Je veliko področij kjer se bi lahko naj naredilo, ampak tam ni interesa, ribam ne morejo zaračunat davka zaradi plastike, nam dizelašom pa lahko.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Če apr 05, 2018 11:07 am

Najlažje je s prstom kazati na druge. Potem lahko rečemo da indijci itak onesnažujejo bolj kot evropejci in odpremo nazaj vse stare termoelektrarne pa zmečemo vse filtre iz avtomobilov.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo Če apr 05, 2018 11:34 am

Seveda, če pa 100x ali raje več bolj onesnažujejo kot jaz z EURO6 motorjem. Da se bo pa meni v glavo vbijalo ekologijo, na drugi strani se pa nič ne naredi na ostalem onesnaževanju, je pa tut bosa.

Influenz
Novinec

Napisal/-a Influenz Če apr 05, 2018 11:44 am

Ekologijo boš čutil na denarnici. Itak drugih načinov ni.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če apr 05, 2018 12:25 pm

DePalmo je napisal/-a:Seveda, če pa 100x ali raje več bolj onesnažujejo kot jaz z EURO6 motorjem. Da se bo pa meni v glavo vbijalo ekologijo, na drugi strani se pa nič ne naredi na ostalem onesnaževanju, je pa tut bosa.

To pa nimaš prav. Evo en primer:
https://www.vecer.com/finska-zeli-posta ... og-6241236
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov