Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So avg 02, 2008 10:05 pm

MacTron je napisal/-a:
For je napisal/-a:Ni mi pa jasno .....tale avtocesta na Gorenjskem ....Vrba - Podtabor, zakaj ni vpisana? :?
Tudi stara cesta je precej spremenjena ...zakaj tega ni v Adria Route 2.10 ?

torej pri City Navigator NT Europe 2008 ni vpisane AC A2 Peracica ker je bila odprta
nekje 29.Novembra 2007 ...ravno takrat oz. par tednov pa je izsla ta razlicica...

zakaj pa v AR 2.10 ni sprememb kjub temu da je izsla 16. Junija 2008 je pa zanimivo.
Sicer pa se AC gradnja se ni zakljucila v popolnem... torej bo popravek lahko v 2.11

Po kakšnem sistemu posodabljajo te karte? Mesečno, na vsakih par mesecov, pol leta, leto...???

Povejte mi, a je kaj zahtevno posodobiti svojo napravo ...glede na to da nisem to nikoli delal, me zanima.

Najbrž boste v tej temi poročali ko bo 2.11?

Par dni nazaj sem prosil enega da mi je v Nokio N95 naložil navigacijo...opazil sem da je vse enako kot v moji Nuvi 350 ...razlka je edino ta da v Nokii kaže še nadmorsko višino in veliko več držav lahko najdem :?
A lahko še v Nuvija to naložim? A je mogoče boljše da poiščem kakšnega strokovnjaka za to ....da ne bom kaj zabrljal :?

Hvala za odgovor ;)

pinca13
Nov uporabnik

LG

Napisal/-a pinca13 So avg 02, 2008 10:30 pm

pozdravljeni

zanima me nejak kupil sem si LG N10E in bi si rad dodal adriaroute in nevem kak imam
kaksno ideo al kak se to dela

upam da ni vprasanje prevec butasto

hvala

Idol Plemeniti
Nov uporabnik

Napisal/-a Idol Plemeniti Ne avg 03, 2008 9:00 am

Pozdravljeni,

Ma kdo kaksne izkusnje z GOclever http://www.goclever.net/?

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne avg 03, 2008 9:26 am

zakaj mi garmin na najde vseh krajev na hrvaškem? isto je pri adria route in priadria topo. ko pa grem gledat zemljevide na mapsource pa so vsi kraji gor. gre pa za nuvi 205.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne avg 03, 2008 9:34 am

Goclaverja sem imel priložnost preizkusiti tako z osnovnimi mapami in nato še z nadgrajenimi na zadnjo verzijo. Z nadgrajenimi je bilo sicer veliko več vnešenih hišnih številk ampak kaj ko se je recimo od štirih izbranih lokacij v Ljubljani kar 2x zmotil (napaka je bila tudi nekaj 100 metrov).

Podobno me je pustil na cedilu tudi na poti v Prekmurje, kjer me je nato "rešil" Garmin in AdriaRoute.

Glede map, ga jaz sicer ne bi odpisal saj so mape "živa" zadeva in obljubljajo, da jih bodo knstantno nadgrajevali tako, da verjamem, da bodo marskikatero zadevo s časom popravili.

So me pa bolj motile naslednje zadeve:
- Vakumski nosilec je milo rečeno glomazen in zaradi svoje velikosti ne more odpraviti rahlega podrhtavanja same navigacije med vožnjo.
- Podatkov na ekranu je tekom navigacije kar precej vendar so napisi absolutno premajhni in zaradi prejšnje točke so med vožnjo praktično neberljivi oziroma ti vzamejo prevč pozornosti, če hočeš med vožnjo preveriti katerega od podatkov. To je za varnost en big NO NO.
- Manjkajo statistični podatki vožnje - recimo povprečna hitrost, čas vožnje, število prevoženih kilometrov itd... Dopuščam možnost, da je to v kakšni drugi verziji napravice kot osnovni, ki sem jo preizkušal.
- Če sem napajal preko računalniškega USB-je se baterija sploh ni hotela polniti dovolj hitro tako, da je po 24 urah polnjenja prilezla le do slabe tretjine. Polnjenje preko avto vtičnice pa je bilo normalno tako, da se je zadeva napolnila po kakšnih petih, šestih urah vožnje.
- Zaradi majhnosti pisav (virtualne tipkovnice) je potrebno uporabljati priloženo pisalo za natančno vpisovanje. Med vožnjo je to početje (govorim za sopotnika) absolutno nemogoče in se je treba ustaviti, da lahko nastaviš ciljno lokacijo.

V glavnem... če bi ocenjeval od 1 do 10 bi dal oceno 5. Ko bodo izboljšali mape bi bila ocena 6 za kaj več pa si ta napravica, vsaj v trenuni podobi, ne zasluži.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne avg 03, 2008 9:43 am

SAVINJCAN je napisal/-a:zakaj mi garmin na najde vseh krajev na hrvaškem? isto je pri adria route in priadria topo. ko pa grem gledat zemljevide na mapsource pa so vsi kraji gor. gre pa za nuvi 205.

Hrvaška je tudi v AdriaRoutu precej slabo pokrita in z vsako novo mapo izdajajo spisek krajev, ki jih nova različica že pokriva. V glavnem Hrvaška pokritost je še svetlobna leta daleč od pokritosti Slovenije.

Kaj pa je krivo, da kraj najdeš v Mapsourcu v navigaciji pa ne, bi težko rekel. Mogoče je krivca slaba indeksacija naslovov, ulic. Lahko pa da se ti zadeva ni pravilno nadgradila in imaš v Mapsourcu višjo verzijo kot v GPS-ju. Preveri ali sta verziji identični.

Lahko pa napišeš tudi kateri kraj/naslov si iskal pa bom jaz preveril na svojem Garminu, če mi najde ta naslov. Tako bomo videli ali je to generalni problem ali je težava samo pri tebi.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne avg 03, 2008 12:40 pm

kdo kej ve, a je garmin ze izdal tist software, da lahko adriaroute furas na mobitelu?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne avg 03, 2008 12:51 pm

For: Po kaksnem sistemu posodabljajo ne vem... vem pa to da lahko sodelujes tudi sam
pri tem posodabljanju torej... poves dolocene podatke cest katere oni "zgresijo".

Torej na tvojega nuvija 350 lahko namestis City navigator NT 2008 vendar ce
se tega nisi pocel priporocam da to prepustis strokovnjakom... kajti gor imas
se vedno prejsnjo verzijo, ki ne vsebuje Slovenije. Prav tako pa lahko namestis
tudi AR 2.10... oz. jo lahko tudi ne namestis pac pa jo uporabljas iz SD kartice.

Razni ti mobilniki imajo namescene Garmin mobile XT kateri tudi podpira nekatere
nuvije in EDGE (kolesarski GPS racunalniki) tudi to verzijo se lahko dobi v SD obliki
kartice (torej XT europe in XT AR). Za zacetek probaj s kartico oz. vprasaj kar
direktno pri prodajalcih garmin opreme ker to so pa ze specificne stvari na starejsih nuvijih.

pinca13: ...smo ze enkrat povedal da je AdriaRoute (katerakoli verzija 1.5-2.10)
namenjena izkljucno Garmin napravam (EDGE, mobile, dlancniki, nuvi, zumo).
Tisti LG ima svoj software oz. OS WinCE 5.0 in kartografijo.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne avg 03, 2008 2:47 pm

BBoss je napisal/-a:
SAVINJCAN je napisal/-a:zakaj mi garmin na najde vseh krajev na hrvaškem? isto je pri adria route in priadria topo. ko pa grem gledat zemljevide na mapsource pa so vsi kraji gor. gre pa za nuvi 205.

Hrvaška je tudi v AdriaRoutu precej slabo pokrita in z vsako novo mapo izdajajo spisek krajev, ki jih nova različica že pokriva. V glavnem Hrvaška pokritost je še svetlobna leta daleč od pokritosti Slovenije.

Kaj pa je krivo, da kraj najdeš v Mapsourcu v navigaciji pa ne, bi težko rekel. Mogoče je krivca slaba indeksacija naslovov, ulic. Lahko pa da se ti zadeva ni pravilno nadgradila in imaš v Mapsourcu višjo verzijo kot v GPS-ju. Preveri ali sta verziji identični.

Lahko pa napišeš tudi kateri kraj/naslov si iskal pa bom jaz preveril na svojem Garminu, če mi najde ta naslov. Tako bomo videli ali je to generalni problem ali je težava samo pri tebi.

Naprimer Poreč in Umag mi ne najde, preveri prosim.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne avg 03, 2008 3:16 pm

Savinjčanj, eno napako delaš in sicer verjetno to, da imaš aktivno istočasno tako mapo od CityNavigatorja (CN) kot AdriaRoute (AR). V CN je namreč pokritost Hrvaške tako slaba, da razen galavnih povezav gor ni praktično nič.

Predlagam ti, da imaš vedno naenkrat aktivno samo eno izmed kartografij. To narediš tako, da vstopiš v nastavitve, poiščeš ikonco Karta, nato gumb O kartah, kjer imaš seznam naloženih kart. Aktivno mapo izbereš tako, da bo samo ta odkljukana. V tvojem primeru je to AR in se vrni na iskanje, kjer boš nato lahko enostavno izbral tako Umag kot Poreč.

Če boš pa rabil kam drugod po Evropi pa isto narediš samo, da izklopiš AR in priklopiš CN.

P.s. AdriaTopo lahko uporabljaš tudi kot prekrivno mapo samo na žalost to nekako ne deluje z novim AR 2.10. Deluje pa zadeva prav lepo kot prekrivna mapa preko CN tako, da imaš označene izohipse (oziroma senčni 3D model pri novejših Nüvijih serije 2x5).

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Ne avg 03, 2008 9:43 pm

A že kdo ve kje prodajajo in kje imajo na zalogi? Rabu bi GARMIN MOBILE PC!
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne avg 03, 2008 10:13 pm

bsheep: na mimovrste pise, da zaloga je torej...
http://www.mimovrste.com/artikel/318003 ... -mobile-pc

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Ne avg 03, 2008 11:54 pm

SAVINJCAN, jaz sem imel podoben problem ko sem iskal naslov v Malem Lošinju...
Spomnim se da po normalni pot ni šlo....potem sem (če se prav spomnim) vpisal "Cres" in sem nekaj našel.

Probaš vse poti ...recimo da iščeš MESTA ali VPIŠI IME ...kaj pa vem, mene tudi včasih zbega ko nekaj ne najdem, potem pa probam na drug način in najdem????

Mojo ulico kjer stanujem tudi nisem našel ker je drugače vpisana na karti. Potem sem šel na IŠČI VSE ULICE (al nekaj tazga) da sem sploh videl pod kam spada ulica in kako so jo imenovali???
Ma, 100 enih fint je s to navigacijo. Včasih je pač na karti najdem....pač zumiram in potem iščem....

MacTron je napisal/-a:For: Po kaksnem sistemu posodabljajo ne vem... vem pa to da lahko sodelujes tudi sam
pri tem posodabljanju torej... poves dolocene podatke cest katere oni "zgresijo".

Torej na tvojega nuvija 350 lahko namestis City navigator NT 2008 vendar ce
se tega nisi pocel priporocam da to prepustis strokovnjakom... kajti gor imas
se vedno prejsnjo verzijo, ki ne vsebuje Slovenije. Prav tako pa lahko namestis
tudi AR 2.10... oz. jo lahko tudi ne namestis pac pa jo uporabljas iz SD kartice.

Razni ti mobilniki imajo namescene Garmin mobile XT kateri tudi podpira nekatere
nuvije in EDGE (kolesarski GPS racunalniki) tudi to verzijo se lahko dobi v SD obliki
kartice (torej XT europe in XT AR). Za zacetek probaj s kartico oz. vprasaj kar
direktno pri prodajalcih garmin opreme ker to so pa ze specificne stvari na starejsih nuvijih.

Pri tem da lahko tudi sam sudelujem nisem vedel :shock: je pa to zelo koristno.
Na kakšen način in kakšne podatke je treba povedat?

Jaz imam čisto nov Nuvi 350 z City navigator NT 2008 in AR 2.10. To so mi pred kratkim na Graminovem servisu dali in naložili karte, tako to ni problem ...bom raje pri tem posodabljanju prosil kakšnega strokovnjaka ;)

Še eno vprašanje imam glede Nokie N95 in Garmina.....

Potem ko mi je kolega naložil te karte, sem opazil v GALERIJI - SLIKE/VIDEI tudi vse tiste ikone ki jih Garmin uporablja: raznorazne puščice, indikator baterije, signala ipd. To je noter v GALERIJI skupaj z vsemi slikami in videi ki jih delam.

Zdaj me zanima, a lahko jaz to zbrišem da mi ne zaseda prostor brezveze? Ali je mogoče to potrebno za pravilno delovanje navigacije?

Uporabniški avatar
Mr_Jingles
Novinec

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a Mr_Jingles Po avg 04, 2008 9:16 am

For je napisal/-a:Par dni nazaj sem prosil enega da mi je v Nokio N95 naložil navigacijo...opazil sem da je vse enako kot v moji Nuvi 350 ...razlka je edino ta da v Nokii kaže še nadmorsko višino in veliko več držav lahko najdem :?
A lahko še v Nuvija to naložim? A je mogoče boljše da poiščem kakšnega strokovnjaka za to ....da ne bom kaj zabrljal :?

Hvala za odgovor ;)

Pri garminu Nuvi 350 pogledaš nadmorsko višino tako, da pritisneš na zgornji levi kot, ko je naprava v start menijo...

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 Po avg 04, 2008 7:22 pm

Voith je napisal/-a:kdo kej ve, a je garmin ze izdal tist software, da lahko adriaroute furas na mobitelu?

Garmin Mobile XT. je pa samo za symbian telefone.
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po avg 04, 2008 9:53 pm

jst vam pa jutr (mogoče tud kkšn dan kasnej) poročam, kako se obnese Wayfinder.
Slika

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep To avg 05, 2008 11:59 am

MacTron jest bi rabu samo kartografijo brez GPS sprejemnika. Ker sprejemnik že mam sam ni od garmina sej nov problemov?!
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To avg 05, 2008 12:17 pm

For: Glede tistih slikc, ikon itd to je vse za bazo torej brez teh slik ti ne bo
kazalo npr: znakov, puscic, ki so potrebne za prikazovanje v sami kartografiji
torej kar pusti na miru in ne brisi...

Za sodelovanje pri kaksnih popravkih v kartografiji je verjetno potrebno navest
kategorijo cestisca, koordinate in pomoznosti se kaksne elemente... podobno
kot so storis pri POI vendar da je tu zgolj samo koordinata in ikonca oz. slika.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Napisal/-a soso To avg 05, 2008 12:23 pm

A za PC obstaja kakšna navigacija? (torrent)

LP
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To avg 05, 2008 3:37 pm

bsheep je napisal/-a:MacTron jest bi rabu samo kartografijo brez GPS sprejemnika. Ker sprejemnik že mam sam ni od garmina sej nov problemov?!

Evo, dons sm dobil na mobitel SE P1i inštaliran Garmin Mobile XT, GPS sprejemnik pa je Wayfinder in dela normalno. Kako se pa obnese, je pa treba še stestirat. Fotr pravi, da je boljše kot pri njegovem Garminu Edge.
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov