Joie de vivre! je napisal/-a:Obstajajo sploh podatki, koliko država zasluži od kazni? Menim, da so ti dohodki minimalni.
Japajade minimalni

Joie de vivre! je napisal/-a:Obstajajo sploh podatki, koliko država zasluži od kazni? Menim, da so ti dohodki minimalni.
RED_line je napisal/-a:ponavlja, zabiti ljudje delajo nesreče.....
Joie de vivre! je napisal/-a:....Ampak dragi moji, v ZDA ali Avstraliji ali še kod sploh nimajo avtošol, pa so žrtve občutno nižje. Mogoče nam ravno avtošole dajejo korajžo v kri in bi jih morali ukiniti, da bi imeli več rešpekta pred asfaltom?
Joie de vivre! je napisal/-a:Sam menim, da je zakon iz leta 1999 pomagal na bolje. Pred tem se je veliko bolj divjalo, prehitevalo, popivalo in ubijalo, po tem datumu so se razmere precej spremenile, vendar je na račun veliko gostejšega prometa število žrtev ostalo na približno enakem nivoju. Kdor se imel izpit že pred 1999, bo to dobro vedel.
Torej tudi zakona iz 2008 ne moremo avtomatsko obsojati (dobro, za vas forumaše je to isto, kot da bi kurbirju odrezal tiča), jaz trdim, da bo prispeval k večji varnosti.
Rottie je napisal/-a:Joie de vivre! je napisal/-a:Sam menim, da je zakon iz leta 1999 pomagal na bolje. Pred tem se je veliko bolj divjalo, prehitevalo, popivalo in ubijalo, po tem datumu so se razmere precej spremenile, vendar je na račun veliko gostejšega prometa število žrtev ostalo na približno enakem nivoju. Kdor se imel izpit že pred 1999, bo to dobro vedel.
Torej tudi zakona iz 2008 ne moremo avtomatsko obsojati (dobro, za vas forumaše je to isto, kot da bi kurbirju odrezal tiča), jaz trdim, da bo prispeval k večji varnosti.
Jst imam izpit in vozim vsak dan že od leta '92 in se prav ne strinjam s tabo. Sem sam eden tistih, ki se požvižgajo na omejitve in sem po prvem rigoroznem dvigu kazni začel le več vlaganju v tehniko, ki ti pomaga biti korak pred radarji in več pozornosti polagati gledanju za policijskimi zasedami ter s tem avtomatsko potem lahko manj časa posvečam ostalim udeležencem v prometu, še vedno pa vozim enako kot prej. Torej v primerih kot je moj (in takih je ogromno) ta zakon kvečemu poveča možnost, da spregledam kaj na cesti in zato naredim nesrečo ... no, na srečo se to še ni zgodilo in upam, da se tudi ne bo, ampak še vedno pa vem, da bi bil veliko bolj varen voznik, če se ne bi rabil toliko ukvarjat z radarji in se lahko popolnoma posvetil navadnemu prometu okoli sebe.
Če se spomniš dneva, ko so policaji štrajkali in ni bilo radarjev na cesti ... takrat sem videl, kako je voziti, da lahko 100% pozornosti posvečaš vožnji in ostalim udeležencem v prometu... in lahko rečem, da je razlika ogromnaaa. Takrat sem tudi videl, koliko dejansko podzavestno in zavestno porabim časa za opazovanje okolice ob cesti za radarji. Tudi sedaj, ko poleg ostalega še kr naprej buljim v vzvratno ogledalo za zasledovalci (provida), zaradi tega še bolj trpi opazovanje avtomobilov pred sabo oz. jih predvsem selekcioniram na potencialno nevarne in nenevarne glede na znamko in model, ne pa tolk kaj počne na cesti.
Moje trdno prepričanje je, da tak način reševanja problematike nesreč le vodi v več nesreč ... pa seveda nenormalno polni državno blagajno, kar jim je pa itak prvi in najbolj pomemben cilj.
Marička je napisal/-a:Glede socialnih problemov pa je moje mnenje takšno,če si socialni problem potem se tako ali tako ta zakonodaja ne tiče tebe osebno,saj kot takšen tako ali tako ne moreš imeti avtomobila,ko pa si ga boš lahko privoščil pa se drži vseh omejitev kot takrat ko greš k sosedom Avstrjcem.
Ronin je napisal/-a:Primerjanje Slovenije in ZDA je nekaj nepredstavljivega. In tam, ce naredis pi**arijo pa bodisi malo, gres kar tako v jeco, ampak to dajanje visokih kazni in podobno, ima tudi feedback.
Rottie je napisal/-a:Če se spomniš dneva, ko so policaji štrajkali in ni bilo radarjev na cesti ... takrat sem videl, kako je voziti, da lahko 100% pozornosti posvečaš vožnji in ostalim udeležencem v prometu...
myster je napisal/-a:to mene pi*di da za žmigovc se tako enostavno vklopi in izklopi, da bi znal vsak otrok, ki zna rečt mami.je še bolj enostavn od prižiganje luči v sobi, ker za izklop moreš spet pritisniti stikalo. v avtu pa se ugasne sam ko po križišču poravnaš volan in vedno ti je na dosegu volana, tako da samo en levi prst nasloniš na ročico ob volanu.a je to nekaterim tako težko?
to je tista lenoba, ki se jim ne lubi zapravi 0.05sekunde za dotik ročice.takim bi mogli kazni pisat, ker so nevarni v prometu.
------------------------------
angleži so raziskali uporabo telefona in uporabo prostoročnega sistema.osredotočaš se na pogovor in ne na cesto.če govoriš s sopotnikom ponavadi nisi tako osredotočen na sogovornika.tukaj jaz tut skepam, da bo še več nesreč, ker bodo ljudje pozorni na policaje ali pa policaje v civilnem avtu.živčn bo, kot bi imel tremo pred kakim nastopom.več pozornosti bo na števc in dogajanjem za prometom.
omenjena je bila policiska stavka...tist ko ni divjak se je peljal sproščeno in mu je bila vožnja užitek, a hkrati je zelo podrobno opažal dogajanje na cesti. tisti ko so pa divjaki bi pa v taki priložnosti preveč ušli izpod nadzora v prometu in samonadzora
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov