adamovc je napisal/-a:A ti slučajno meni fizično groziš, ker sem te opozoril, da mi (posredno) kradeš? A misliš, da jaz pa z veseljem plačujem vse možne davke in prispevke v državno blagajno? Vedno in povsod zagovarjam čim manjšo obdavčitev in na volitvah vedno volim stranko, ki se zavzema za najnižje davke - kako pa ravnaš ti v takih primerih? Glede na obnašanje predvidevam, da si eden tistih, ki javno zagovarjajo čim večje davke za vse, ki prikažejo višje dohodke kot sami, želijo, da jim država vse plača, sami pa iščejo vse možne načine, kako bi goljufali, saj je to ja njihova "pravica". Me prav zanima, kako bi odreagiral, če bi si nekdo kar malo sposodil tvoj avto in se z njim vozil naokoli, kot argument pa bi navedel, da je kupil že svoj avto, zakaj bi še enega, saj se lahko naenkrat vozi le v enem!
js ti ne grozim. reku sm samo, da ce mislis, da sem tat, ki ti kakorkoli krade lahko prides po vinjeto, ti jo js castim.
pritisk mi naraste za 200% ce mi zacnes ti al pa kdorkol razlagat, da sem tat.
delam in ne kradem. se najlazje bi blo vseskp pustit in krasti, ker itak vsi zmer jebejo tistga k posteno dela, tatove in razne nepridirave se pa pusti namiru ker so ze tko al tko revezi.
js nocem ,da mi drzava karkoli placa in se tut nikol v zivljenu nisem slepal na neko socialno in whatnot. dokler mam roke in noge, nerabm socialne pomoci in mi je tut pod castjo, da bi jo sploh sprejel.
se pa tut ne pocutim uredu, da me nateguje ta drzava iz dneva v dan bolj. polnjenje proracuna z nerealnimi kaznimi, katerih edini rezultat je to, da so ze vse preracunal kam bo sel dodaten denar v proracunu. ljudje se pa se naprej veselo pobijajo zarad neprilagojene hitrosti. seveda, vsaka hitrost je neprilagjena na nasih cestah, ki so kakor uvozene iz kube. namesto da se jim oci svetijo od denarja, ki ga bodo pokradli z vinjetami, bi lahko popravili cestne odseke, kjer se vsako leto pobije vec kot 10 ljudi. a o tem lahko samo sanjamo. sej je v planu pravijo. do leta 3201. sam do takrat boste pa za neprilagojeno hitrost placevali vsak po 1000e, od naslednjega leta pa 2000, ker bojo jasno spet ugotovili da je zrtev prevec.
pol mamo tle uklonilni zapor. kolega je sel v uklonilni zapor, ker je bil dolzan drzavi par100e in ni imel. so ga zaprl za en mesec. ok, se strinjam, pravilno. AMPAK ZAKAJ POL TISTI Ki OCITNO POKRADEJO VSE IN PREVARAJO VSAZGA TADRUZGA VESELO PLEZAJO OKOL?
j***m ti tako pravico in sistem.
primerjava, ki si jo dal, pa ni na mestu. kot se nemorem voziti z dvema avtoma na enkrat prav tako se nemorem voziti z dvema avtoma naenkrat po avtocesti. ker vinjeto kupim jaz in to naredim zato da se bom jaz vozil po avtocesti, je ta vinjeta hoces noces vezana na osebo in ta oseba sem jaz.
tud ce mam 250 avtomobilov se bom po avtocesti vozil popolnoma glihtok kokr bi se ce bi mel en avto in zato niti pod razno nebom kupoval vec kot eno vinjeto. kar je tudi edino fer.