Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

kamal
Novinec

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a kamal Če dec 30, 2010 1:07 pm

Saj se vidi že po teh komentarjih, da vsak svoje trobi v nedogled. To se vidi tudi na splošno v javnem življenju, da ko nekdo dejansko sprejme slabo odločitev, kako jo potem veselo zagovarja. Dejstvo je, da če voziš vsaj pribljižno po zakonih potem ne moreš biti srž spora. V zakonu piše, da se hitrejšega spusti ravno zato, ker je v naprej predvideno, da niso vsi sposobni v nulo obvladati vozila, da imajo strah pred temo, snegom, poledico, dežjem, soncem, različnim predvidevanjem, mišlenjem, različnih vrednotah itd. Drugače tega pravila ne bi bilo in bi vsak vozil po svojem občutku ali po domače.

Tu je že vnesena strpnost po zakonu iz obeh strani, vendar, ker gre potem za dva posameznika, ki imata svoj pogled na dejansko stanje pade vse to v vodo in tako postane nekdo divjak drugi pa šerif. Pa sta v bistvu samo dva, ki ne znata med seboj komunicirati in ne razumeta osnovnih oblik komuniciranja zaradi nešteto racionalnih slabo sprejetih odločitev. Kdo je pa kriv se pa gleda ravno tako kot to stori policija. To je tisti, ki ovira, povzroči nesrečo, gre zaradi neprilagojene hitrosti nekam. Njih ne zanima povod, ampak končno stanje, ki ga je dosti lažje ugotoviti in tudi potrditi s strani očividcev.

To je tudi pravilno, ker drugače bi bila velikokrat deljena krivda. Lahko pa še naprej debatirate, kako nekdo nečesa ni sposoben in je potrebno biti do njega strpen. Če se nisi sposoben umakniti potem ne moreš parkirati pred trgovino, frizerjem in tako tudi potem ne potrebuješ avtomobila, ker itak ne prideš na cilj, ker nisi sposoben. Zame je to samo izgovor, ki pride prav. Saj umakneš se lahko tudi počasi, previdno, varno. Noben te ne bo zaradi tega linčal.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Pe dec 31, 2010 8:19 am

kultura je na psu. ljudje so postali preveč egoisti, zato se dogajajo take in podobne stvari.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe dec 31, 2010 8:41 am

MRV je napisal/-a:kultura je na psu. ljudje so postali preveč egoisti, zato se dogajajo take in podobne stvari.

res je ..če se nam ne bi bilo treba pehati za vsak euro , bi bilo vse skupaj bolj tekoče ...no vsaj za danes vam želim veliko tekočega :pivo :pij:
( pa ne za volanom!! ) zdravo in srečno novo leto 2011
plin je cnej k bencin

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R So jan 01, 2011 10:46 pm

MRV je napisal/-a:kultura je na psu. ljudje so postali preveč egoisti, zato se dogajajo take in podobne stvari.

merica ali dve zdrave pameti bi tudi prav prišli :idea:
RiDe hArD

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ So jan 01, 2011 11:09 pm

No da napišem še kaj pozitivnega... Včeraj in danes pot iz jugovzhoda do jugozahoda Slovenije čez Ljubljano in nazaj presenetljivo sproščujoča. Relativno malo prometa, na avtocesti veliko tujcev, očitno vsi sproščeni, vglavnem po dolgem času mi je bil tak užitek prevozit toliko kilometrov!

V novem letu vam vsem želim čim več takšnih kilometrov! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
diamant72
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a diamant72 Ne jan 02, 2011 1:30 am

Mene pa zanima, zakaj mod dopusti obmetavanje z idioti, omejenci, ipd. Ali ni to v nasprotju s pravili, zdravo kmečko pametjo, itd.?
Trenutno vozim: BMW 645Ci (1:24), Maserati GranTurismo RC (1:18)
P.S. Iščem čarobno palčko, ki pretvarja 1:18 v 1:1. Tudi 1:24 v 1:1 bo ok...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 02, 2011 10:10 am

Si je že kdo pogledal - http://www.youtube.com/watch_popup?v=Z2mf8DtWWd8

Naši cepci tam v veliki zgradbi, pa nemasto da bi se osredotočili predvsem na dvigovanje ozaveščenosti voznikov, raje SAMO dvigujejo kazni, in s tem vršijo še dodaten psihološki pritisk, na že tako nervozne slovenske voznike, ki so potem še panični, namesto, da bi bili sproščeni, mirni in osredotočeni na cesto.

Škoda, a tudi pri nas bi lahko naredili take posnetke... a taki posnetki ne pirnašajo denarja oz. ravno obratno, ga samo vzemajo, divganje kazni pa je ravno obraten porces, kjer se denar samo služi.
Kaj je boljše - končati leto z manj smrtnimi žrtvami zaradi ozaveščenosti vozinikov, ali pa zaradi represivnih zakonov, pa presodite sami.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 02, 2011 10:56 am

diamant72 je napisal/-a:Mene pa zanima, zakaj mod dopusti obmetavanje z idioti, omejenci, ipd. Ali ni to v nasprotju s pravili, zdravo kmečko pametjo, itd.?

administratorji in moderatorji so na forumu zakonodajalci in kot v realnem življenju se tudi oni držijo ali pa ne svojih zakonov...če jim pa paše , si pa novega zmislijo ... samo na forumu ni demokracije dragi ...poklikal si , da se strinjaš a tem..

kar se tiče obmetavanja z nepreverjenimi in znanstveno nepodkrepljenimi vzdevki ... no ja mogoče se pa tudi oni kdaj strinjajo s kakim postom v katerem je to napisano... če te pa kaj hudo moti , pa imaš tisti klicaj zraven tipke "citiraj" ...

zdrava kmečka pamet ??? pozabi - to lahko iščeš na poljedelskem forumu ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom Ne jan 02, 2011 3:10 pm

Ker se pogovarjamo o idiotih in omejencih jih moramo tudi pravilno imenovati.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne jan 02, 2011 3:45 pm

joztom je napisal/-a:Ker se pogovarjamo o idiotih in omejencih jih moramo tudi pravilno imenovati.

2x 8) ..js res nevem a je treba se zmer spotaknt ob nepravilnem pravopisu :?:

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Ne jan 02, 2011 5:11 pm

joztom je napisal/-a:Ker se pogovarjamo o idiotih in omejencih jih moramo tudi pravilno imenovati.

A ni fino, ko lahko druge zmerjaš z idioti. Imaš takoj občutek da si nekaj več. Potem še rečeš, da so omejitve narejene za idiote. Super izgovor za kršenje pravil. Problem pa je, ko enkrat vidiš, da si sam mogoče še večji i****.

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Ne jan 02, 2011 11:44 pm

zajbel je napisal/-a:

A ni fino, ko lahko druge zmerjaš z idioti. Imaš takoj občutek da si nekaj več. Potem še rečeš, da so omejitve narejene za idiote. Super izgovor za kršenje pravil. Problem pa je, ko enkrat vidiš, da si sam mogoče še večji i****.

zajbel a si ti mogoče vozil zadnjič pred mano?
http://www.youtube.com/watch?v=KHnhQfIpIaE

sem imel čas in sem pač posnel malo gradiva... res je da teh 77km/h je dovoljenih po ac, ampak vidi se, da voznik pred mano reagira šele, ko izrazito zmanjšam varnostno razdaljo. torej, če bi jst vozil po zakonu (blendam in trobim že dolgo ne, ker nisem primitiven) se mi še dolgo nebi umaknil ;)

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Po jan 03, 2011 12:07 am

Jerch_ je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:

sem imel čas in sem pač posnel malo gradiva... res je da teh 77km/h je dovoljenih po ac, ampak vidi se, da voznik pred mano reagira šele, ko izrazito zmanjšam varnostno razdaljo. torej, če bi jst vozil po zakonu (blendam in trobim že dolgo ne, ker nisem primitiven) se mi še dolgo nebi umaknil ;)

Jaz tako ne vozim. In a lahko ti že enkrat nehaš ignororat moje vprašanje, da citiraj, ko sem se zavzemal za počasno vožnjo. Stalno me napadaš, da se zavzemam za to, celo šel si brat vse moje poste za nazaj. Vedno, ko te pa prosim, da mi to citiraš, pa ignoriraš. In na tak način se jaz s tabo res več ne mislim pogovarjat. Boš moral enkrat to kar trdiš, tudi dokazat.
Bi se pa dalo povedat marsikaj o varnosti vožnje in snemanju istočasno in obenem še zamnjševanje varnostne razdalje. Zalo pametno!

Uporabniški avatar
tosmjst
Novinec

Kraj: Tolmin

Napisal/-a tosmjst Po jan 03, 2011 3:59 am

Malo za hec, malo zares. Za vsakega član, ki piše v tej temi očitno veljasta dve pravil:
1. Vedno ima vsak prav.
2. Če kdo nima prav, še vedno velja prvo pravilo.
:D

Se opravičujem za of ampak sem prav moral to napisat :)

lep začetek prvega delavnega dne v 2011 vam želim.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po jan 03, 2011 12:45 pm

Jerch_ je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:

ma to ni vožnja ... samo malo divja tam spredaj... =P
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Po jan 03, 2011 2:24 pm

Jerch_ je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:

Sej to je problem ker dokler ne blendaš pa trobiš al pa v rit zlezeš se ti noben ne umakne al pa te celo ne vidi. Ajde ko se nima kam umaknit ker je vozni pas poln pol človek razume. Če pa je prazna avtocesta pa se ti pelje po prehitevalnem pa se ne umakne je pa fail. In kdo je pol cepec? Tisti ki blenda pa ga obsodite da je nervoznež? Tisti ki gre po desni prehitevat pa ga obsodite da je morilec?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po jan 03, 2011 6:25 pm

Jerch_ je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:

Jaz tako ne vozim. In a lahko ti že enkrat nehaš ignororat moje vprašanje, da citiraj, ko sem se zavzemal za počasno vožnjo. Stalno me napadaš, da se zavzemam za to, celo šel si brat vse moje poste za nazaj. Vedno, ko te pa prosim, da mi to citiraš, pa ignoriraš. In na tak način se jaz s tabo res več ne mislim pogovarjat. Boš moral enkrat to kar trdiš, tudi dokazat.
Bi se pa dalo povedat marsikaj o varnosti vožnje in snemanju istočasno in obenem še zamnjševanje varnostne razdalje. Zalo pametno!

ok.. malo sarkazma ni škodilo, upam da ne zameriš. vem, da bodo vsi tukaj pisali, da ne vozijo tako.. sploh me to ne zanima, ker je bilo tukaj 90% voznikov na prehitevalnem pasu. in na žalost jih večina vozi tako. naj dodam, da kolone ali gužve ni bilo. bilo pa je lepo jasno vreme s suho cesto.

pa naj te izzovem in vprašam kako naj se ravnam, ker sem rekel, da bom prispeval več k varnosti in bil bolj strpen v takšnih primerih. kot vidiš so me zaradi tako zelo počasne vožnje začeli prehitevati po desni (mimo se pelje ford). poleg tega nisem vedel kaj naj naredim (glede na to da se držim pravil in vozim po voznem pasu vse dokler ne prehitevam), ko sem dohitel ta počasnejša vozila na prehitevalnem pasu.. ali smem nadaljevati po voznem? moram upočasniti in voziti vzporedno? ali se postaviti za njih na prehitevalni in tako stopnjevati te nemogoče razmere, ki privedejo do tega, da je kar naenkrat 90% avtov na prehitevalnem pasu?

hvala v naprej za odgovor, v upanju da postanem boljši voznik..

tosmjst je napisal/-a:Malo za hec, malo zares. Za vsakega član, ki piše v tej temi očitno veljasta dve pravil:
1. Vedno ima vsak prav.
2. Če kdo nima prav, še vedno velja prvo pravilo.
:D

Se opravičujem za of ampak sem prav moral to napisat :)

lep začetek prvega delavnega dne v 2011 vam želim.

maš zelo prav. res pa je, da sem pred svojim pragom pometel kakšnih 32 strani nazaj in razumemm, da nisi bral :)

enako vsem želim prijetno leto

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jan 03, 2011 6:55 pm

Jerch_ je napisal/-a:ok.. malo sarkazma ni škodilo, upam da ne zameriš. vem, da bodo vsi tukaj pisali, da ne vozijo tako.. sploh me to ne zanima, ker je bilo tukaj 90% voznikov na prehitevalnem pasu. in na žalost jih večina vozi tako. naj dodam, da kolone ali gužve ni bilo. bilo pa je lepo jasno vreme s suho cesto.

pa naj te izzovem in vprašam kako naj se ravnam, ker sem rekel, da bom prispeval več k varnosti in bil bolj strpen v takšnih primerih. kot vidiš so me zaradi tako zelo počasne vožnje začeli prehitevati po desni (mimo se pelje ford). poleg tega nisem vedel kaj naj naredim (glede na to da se držim pravil in vozim po voznem pasu vse dokler ne prehitevam), ko sem dohitel ta počasnejša vozila na prehitevalnem pasu.. ali smem nadaljevati po voznem? moram upočasniti in voziti vzporedno? ali se postaviti za njih na prehitevalni in tako stopnjevati te nemogoče razmere, ki privedejo do tega, da je kar naenkrat 90% avtov na prehitevalnem pasu?

hvala v naprej za odgovor, v upanju da postanem boljši voznik..

Veš kaj je najbolj zanimivo? Da celo ni bil najpočasnejši :twisted:

Aja rabiš rešitev kaj narest v takem primeru. Načeloma nič ker sem že enkrat omenil, da kdor vozi spredaj drži v rokah škarje in platno vožnje vseh ostalih ampak določen del populacije tega pač ne razume in približno takšen procent jih je tudi tukaj na forumu.

Ne moreš nič, če se ti model ne umakne - načeloma lahko spusti na 40km/h na prehitevalnem pa če se vsi ostali držijo predpisov se boš od Kopra do Lj peljal tri ure namesto normalne ene - tole sem napisal sicer kot skrajnost ampak je le kot ilustracja tistega kar nekateri tukaj tako besno zagovarjajo.

aja pa še to: danes zjutraj na AC mi je en cepec/šerif razveselil dan, ko je planil izza kamiona direktno pred eno škodo, ki ga je v tistem trenutku prehitevala s kr veliko razliko v hitrosti. Je pa pač imel smolo, da je bila to policijska Octavia tako, da so mu lepo z lučkami objasnili, da naj zapelje na stran in ga verjetno podučili kdo ima pooblastila in dovoljenje za delanje reda na cestah. :twisted:

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Po jan 03, 2011 7:22 pm

Jerch_ je napisal/-a:
zajbel je napisal/-a:

No, le poglejte si tipičnega slovenceljskega zaritneža, ki je sveto prepričan, da vsi ravno njega ovirajo na cesti. Kljub temu, da se na desetine, povdarjam na desetine avtomobilov v strnjeni koloni pred njim vozi po levem pasu s hitrostjo kakršna pač je, njegova visokost užaljeno še celo snema svetovno krivico, ki se mu dogaja. In potem, spet tipično zaritniško, z nevarni limanjem na rit izsiljuje avto pred njim, ki ne počne nič drugega, kot s primerno varnostno razdaljo vozi v koloni.
Zakaj pa nisi snemal še naprej svoje izsiljevanje do naslednjega in potem do naslednjega ter nato do naslednjega in spet potem do naslednjega ....... ter končno do zadnjega avtomobila v koloni, ki si je drznil tebe, največjega đerka na cesti, ovirati na poti do sonca?
Te moti, da se 80-90 na uro voziš po levem pasu? Potem se pa premakni na desno, kaj pa voziš tako počasi! Iz posnetka je razvidno, da si imel za to dovolj prostora.

No, da bo tule jasno. Ko se meni takšen Đerk prilima na rit, se mu ne umaknem niti pod točko razno. Prižgem mu vse štiri žmigavce in če se ne umakne na primerno varnostno razdaljo, pokličem še modre angele, da je bolj veselo.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po jan 03, 2011 7:39 pm

gustelj, ker si bolj psihološko in razgledano človek osiromašene sorte ti bom pveodal kaj je voznik rdečega avta delal narobe. Za časa ko nikogar ne prehiteva se po zakonu ne sme voziti na prehitevalnem pasu, ampak se moram usmeriti na vozni pas.

Ker tega ni storil je posledično v prekršku bil tudi Jerch, ki je želel voziti hitreje oz. ga prehiteti, najprej ker je tudi on vozil na prehitevalnem in ni nikogar prehiteval, potem pa še ker je moral skrajšati varnostno razdaljo, da je lahko upozoril voznika pred njim, ki zakona očitno ne pozna (opozorilo z levim smerokazom velja sicer za opozorilo na kultren način širom EU in bi bilo primernejše).

Če bi se torej voznik rdečega avta takoj ko je imel prosti vozni pas umaknil desno, v prekršku ne bi bil nihče!, pravtako ne bi bilo prisotne nobene nervoze. Ker tega ni storil je sprožil verigo dogodkov, ki niso bili v skladu z zakonom.

Vem, da ti to ni najbolj jasno, ker ne poznaš zakonov, cestna kultura in bonton sta ti pa tuja, ampak vsaj poskusi ;).

P.S. Če bi voznik rdečega avta imel tudi malce sorazumevanja do drugih v prometu bi vsaj za časa prehtevanja lahko pospešil na 130 km/h, ni pa to seveda nujno, je pa lepa gesta!, in lepih gest v prometu dandanes primanjkuje.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov