prazen trenta - koper 5.2 l/100km

RaVeN je napisal/-a:tadej92 je napisal/-a:RaVeN je napisal/-a:Renault Megane 1.6 16V 110KM, dimenzije gum 205/50 R17, karavan polno naložen (še na zadnji klopi nametano do vrha), 3 osebe v avtomobilu relacija do morja in nazaj 447km, s povprečno porabo 7,16l/100 (na roko izračunano).
Drugače skupno povprečje v 3000km 7,4l/100km (po potovalnem računalniku)
pa kak tebi to rata, kaj maš samo relacijsko vožnjo?=
Ja zdej na morju je bila relacija, samo je bil avto do vrha naložen in konkretno težak. To je poraba po jadranski magistrali ter Vratnik spust in vzpon, avtocesta tempomat 130 in to je to. Pač šaltam ga tam kjer je največji navor, da imam vedno dovolj moči in od tod tudi takšna poraba. Sej sem bil še sam presenečen nad porabo.
speedfreak je napisal/-a:Ford focus 1.8 tdci, prevoženih 2800 km, od tega ene 1000 km avtoceste, ostalo magistrale, veliko mestnega fijakanja, tudi vzponov na 2000 metrov, veliko laufanja na mestu, vožnja pač moj stil, od normalne do 210 po AC, skupna poraba na koncu 6.2 litra.....
vem, tdi bi žru kake 3 litre manj, tsi pa kaka 2 litra manj ampak jebat ga..vsaj vlečne službe nisem rabu
~toMmy~ je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:Ford focus 1.8 tdci, prevoženih 2800 km, od tega ene 1000 km avtoceste, ostalo magistrale, veliko mestnega fijakanja, tudi vzponov na 2000 metrov, veliko laufanja na mestu, vožnja pač moj stil, od normalne do 210 po AC, skupna poraba na koncu 6.2 litra.....
vem, tdi bi žru kake 3 litre manj, tsi pa kaka 2 litra manj ampak jebat ga..vsaj vlečne službe nisem rabu
Jaz imam ob taki vožnji s TDI-jem takšno porabo samo če še enega TSI-ja zraven točim!Drugače je pa težko primerjat, dokler ne vozim za tabo, včasih me preseneti (pre)nizka poraba, včasih pa (pre)visoka in odstopa tudi po dobrega pol litra od pričakovanj. Načeloma pa varčno za takšne razmere in enega redkih voznikov z "normalnim" stilom vožnje!
MacAudio je napisal/-a:Ena za hec:
Fabia 1.2 TDI CR GREENLINE
http://www.youtube.com/user/MacAudio18? ... 8ctTw7OvB8
speedfreak je napisal/-a:Ford focus 1.8 tdci, prevoženih 2800 km, od tega ene 1000 km avtoceste, ostalo magistrale, veliko mestnega fijakanja, tudi vzponov na 2000 metrov, veliko laufanja na mestu, vožnja pač moj stil, od normalne do 210 po AC, skupna poraba na koncu 6.2 litra.....
speedfreak je napisal/-a: ampak jebat ga..vsaj vlečne službe nisem rabu
Clancy je napisal/-a:speedfreak je napisal/-a:Ford focus 1.8 tdci, prevoženih 2800 km, od tega ene 1000 km avtoceste, ostalo magistrale, veliko mestnega fijakanja, tudi vzponov na 2000 metrov, veliko laufanja na mestu, vožnja pač moj stil, od normalne do 210 po AC, skupna poraba na koncu 6.2 litra.....
6,2 litra?...uff, to je pa dosti za dizla, pa še vozil si z nadmorske višine 2000m navzdol, z porabo 0l/100km.
speedfreak je napisal/-a: ampak jebat ga..vsaj vlečne službe nisem rabu
Jaz se na tvojem mestu nebi prehitro veselil. Pa ne rečem, da je Ford hitro kvarljiv. Lahko se ti pokvari tudi katerakoli druga prestižna znamka. Če imaš pač smolo, lahko glih ti naletiš...
Aha, pa še poraba mojega Golfa 1.2 TSI:
Na Krk in nazaj (750 km), poraba 5,7l.
Skupna poraba zadnjih 11500km (dosti voženj po mestu in vsakodnevne kratke relacije v službo 5 km daleč), pa je 6,4l 100/km.
Način vožnje pa je od umirjene vožnje po omejitvah z tempomatom, do vrtenja v rdeče polje in stil vožnje 0/1 po mestu.
uros11 je napisal/-a:RaVeN je napisal/-a:tadej92 je napisal/-a:RaVeN je napisal/-a:Renault Megane 1.6 16V 110KM, dimenzije gum 205/50 R17, karavan polno naložen (še na zadnji klopi nametano do vrha), 3 osebe v avtomobilu relacija do morja in nazaj 447km, s povprečno porabo 7,16l/100 (na roko izračunano).
Drugače skupno povprečje v 3000km 7,4l/100km (po potovalnem računalniku)
pa kak tebi to rata, kaj maš samo relacijsko vožnjo?=
Ja zdej na morju je bila relacija, samo je bil avto do vrha naložen in konkretno težak. To je poraba po jadranski magistrali ter Vratnik spust in vzpon, avtocesta tempomat 130 in to je to. Pač šaltam ga tam kjer je največji navor, da imam vedno dovolj moči in od tod tudi takšna poraba. Sej sem bil še sam presenečen nad porabo.
Največji navor na kolesih ali v motorju?
Energetik81 je napisal/-a:Porabo je itak nesmiselno navajati, ker ima vsak različen slog vožnje, ter različne relacije. Ampak očitno folk bolj verjame navedbam kolegov, za katere sploh ne ve kako vozijo, kot pa standardiziranim tovarniškim meritvam, s katerimi se da dejansko delati primerjave med posameznimi avti.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov