lizard je napisal/-a:gustelj, ker si bolj psihološko in razgledano človek osiromašene sorte ti bom pveodal kaj je voznik rdečega avta delal narobe. Za časa ko nikogar ne prehiteva se po zakonu ne sme voziti na prehitevalnem pasu, ampak se moram usmeriti na vozni pas.............
sašo5 je napisal/-a:lizard je napisal/-a:gustelj, ker si bolj psihološko in razgledano človek osiromašene sorte ti bom pveodal kaj je voznik rdečega avta delal narobe. Za časa ko nikogar ne prehiteva se po zakonu ne sme voziti na prehitevalnem pasu, ampak se moram usmeriti na vozni pas.............
se strinjam...........ampak pacijent "gusl" bo trdil še naprej svoje, češ tudi rdeči avto, pa čeprav vozi 77km/h po prehitevalnem pasu to lahko počnein vedno se ta pacijent pojavi v taki ali podobni temi(hitrost, levi pas, Ac....) uf. zafrustriran neki tip/čudak.....
No, da bo tule jasno. Ko se meni takšen Đerk prilima na rit, se mu ne umaknem niti pod točko razno. Prižgem mu vse štiri žmigavce in če se ne umakne na primerno varnostno razdaljo, pokličem še modre angele, da je bolj veselo.
gustelj je napisal/-a:Jerch_ je napisal/-a:
zajbel a si ti mogoče vozil zadnjič pred mano?
http://www.youtube.com/watch?v=KHnhQfIpIaE
sem imel čas in sem pač posnel malo gradiva... res je da teh 77km/h je dovoljenih po ac, ampak vidi se, da voznik pred mano reagira šele, ko izrazito zmanjšam varnostno razdaljo. torej, če bi jst vozil po zakonu (blendam in trobim že dolgo ne, ker nisem primitiven) se mi še dolgo nebi umaknil
No, le poglejte si tipičnega slovenceljskega zaritneža, ki je sveto prepričan, da vsi ravno njega ovirajo na cesti. Kljub temu, da se na desetine, povdarjam na desetine avtomobilov v strnjeni koloni pred njim vozi po levem pasu s hitrostjo kakršna pač je, njegova visokost užaljeno še celo snema svetovno krivico, ki se mu dogaja. In potem, spet tipično zaritniško, z nevarni limanjem na rit izsiljuje avto pred njim, ki ne počne nič drugega, kot s primerno varnostno razdaljo vozi v koloni.
Zakaj pa nisi snemal še naprej svoje izsiljevanje do naslednjega in potem do naslednjega ter nato do naslednjega in spet potem do naslednjega ....... ter končno do zadnjega avtomobila v koloni, ki si je drznil tebe, največjega đerka na cesti, ovirati na poti do sonca?
Te moti, da se 80-90 na uro voziš po levem pasu? Potem se pa premakni na desno, kaj pa voziš tako počasi! Iz posnetka je razvidno, da si imel za to dovolj prostora.
No, da bo tule jasno. Ko se meni takšen Đerk prilima na rit, se mu ne umaknem niti pod točko razno. Prižgem mu vse štiri žmigavce in če se ne umakne na primerno varnostno razdaljo, pokličem še modre angele, da je bolj veselo.
Gosic je napisal/-a:Meni tole že postaja izredno smešno, brez kakršnega konca in repa. Nekaj strani nazaj je bilo veliko napisanega o telefoniranju med vožnjo, kako so vsi idioti(kakor ste jih poimenovali nekateri in se med seboj podpirali, vsaj tisti enakega mnenja), med tem pa sami držite telefone v rokah med samo vožnjo in se snemate ko 13 letni mulci, ko ima nekdo boljšo kamero na telefonu. V teh posnetkih delate sami prekršek, poleg tega pa vas lahko oseba na posnetku celo toži, ker nimate dovoljenja dajati posnetkov nekam, kjer jih vidi javnost, razen če ste vozilo pred seboj ustavili in ga vprašali za dovoljenje, kar pa je malo verjetno, ker vam se gre za SEEEEKUNDEEE.
Gosic je napisal/-a:Meni tole že postaja izredno smešno, brez kakršnega konca in repa. Nekaj strani nazaj je bilo veliko napisanega o telefoniranju med vožnjo, kako so vsi idioti(kakor ste jih poimenovali nekateri in se med seboj podpirali, vsaj tisti enakega mnenja), med tem pa sami držite telefone v rokah med samo vožnjo in se snemate ko 13 letni mulci, ko ima nekdo boljšo kamero na telefonu. V teh posnetkih delate sami prekršek, poleg tega pa vas lahko oseba na posnetku celo toži, ker nimate dovoljenja dajati posnetkov nekam, kjer jih vidi javnost, razen če ste vozilo pred seboj ustavili in ga vprašali za dovoljenje, kar pa je malo verjetno, ker vam se gre za SEEEEKUNDEEE.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Jerch_ je napisal/-a:gustelj je napisal/-a:Jerch_ je napisal/-a:
zajbel a si ti mogoče vozil zadnjič pred mano?
http://www.youtube.com/watch?v=KHnhQfIpIaE
sem imel čas in sem pač posnel malo gradiva... res je da teh 77km/h je dovoljenih po ac, ampak vidi se, da voznik pred mano reagira šele, ko izrazito zmanjšam varnostno razdaljo. torej, če bi jst vozil po zakonu (blendam in trobim že dolgo ne, ker nisem primitiven) se mi še dolgo nebi umaknil
No, le poglejte si tipičnega slovenceljskega zaritneža, ki je sveto prepričan, da vsi ravno njega ovirajo na cesti. Kljub temu, da se na desetine, povdarjam na desetine avtomobilov v strnjeni koloni pred njim vozi po levem pasu s hitrostjo kakršna pač je, njegova visokost užaljeno še celo snema svetovno krivico, ki se mu dogaja. In potem, spet tipično zaritniško, z nevarni limanjem na rit izsiljuje avto pred njim, ki ne počne nič drugega, kot s primerno varnostno razdaljo vozi v koloni.
Zakaj pa nisi snemal še naprej svoje izsiljevanje do naslednjega in potem do naslednjega ter nato do naslednjega in spet potem do naslednjega ....... ter končno do zadnjega avtomobila v koloni, ki si je drznil tebe, največjega đerka na cesti, ovirati na poti do sonca?
Te moti, da se 80-90 na uro voziš po levem pasu? Potem se pa premakni na desno, kaj pa voziš tako počasi! Iz posnetka je razvidno, da si imel za to dovolj prostora.
svaka čast kolega.
tako kot je čista laž to, da pokličeš modre angele (ki bi se ti smejali, ker reagirajo šele, ko te je nekdo življenjsko ogrožal in ti povzročil gmotno škodo) je laž tudi to, da je bila na levem pasu kolona.
res je, da bi se lahko umaknil na desni, vozni pas, kjer so me prehitevala vozila. in ravno zato sem postavil vprašanje, da bi me kdo podučil o tem.
gustelj je napisal/-a:Jerch_ je napisal/-a:gustelj je napisal/-a:
svaka čast kolega.
tako kot je čista laž to, da pokličeš modre angele (ki bi se ti smejali, ker reagirajo šele, ko te je nekdo življenjsko ogrožal in ti povzročil gmotno škodo) je laž tudi to, da je bila na levem pasu kolona.
res je, da bi se lahko umaknil na desni, vozni pas, kjer so me prehitevala vozila. in ravno zato sem postavil vprašanje, da bi me kdo podučil o tem.
Kaj te ni mamica naučila, da je grdo lagati? Zaustavi si lasten filmček v 16 sekundi, pa boš zelo lepo videl, kar si sicer vedel že ves čas, da je levi pas zaseden tja do vstopne cestninske postaje. To je tudi vzrok, zakaj je kolona vozila tako počasi. Ampak zaritneži vedno najdete nek iz anusa potegnjen razlog, da imate več pravic, kot vozila pred vami. Zakaj si prekinil video, ko se je Škoda umaknila? Pa tako lepo se vidi naslednji avto, ki spet tebe ovira. Pa ti hudič no, da ravno tebe. Imaš pa res smolo.
BBoss je napisal/-a:Aja rabiš rešitev kaj narest v takem primeru. Načeloma nič ker sem že enkrat omenil, da kdor vozi spredaj drži v rokah škarje in platno vožnje vseh ostalih ampak določen del populacije tega pač ne razume in približno takšen procent jih je tudi tukaj na forumu.
Ne moreš nič, če se ti model ne umakne - načeloma lahko spusti na 40km/h na prehitevalnem pa če se vsi ostali držijo predpisov se boš od Kopra do Lj peljal tri ure namesto normalne ene - tole sem napisal sicer kot skrajnost ampak je le kot ilustracja tistega kar nekateri tukaj tako besno zagovarjajo.
domen_ je napisal/-a:Jaz sem si pogledal filmcek in res je tako kot pravi gustelj: tam je bila kolona in zato pač tisti rdeči ni šel hitreje ali pa se že prej umaknil. Saj se vidi tam okoli 15. sekunde. Pa tudi po prehitevanju se vidi, da je tisti spredaj pritisnil na bremzo (prižgale so se mu zavorne luči - kar poglejte si posnetek), torej kolona ni nikamor šla in Jerch_ se je očitno naritkal na naslednjega.
grizli je napisal/-a:Jerch, ne se razburjat..., sicer pa ti je na tvoje vprašanje kaj narediti v taki situaciji že odgovoril BBoss.BBoss je napisal/-a:Aja rabiš rešitev kaj narest v takem primeru. Načeloma nič ker sem že enkrat omenil, da kdor vozi spredaj drži v rokah škarje in platno vožnje vseh ostalih ampak določen del populacije tega pač ne razume in približno takšen procent jih je tudi tukaj na forumu.
Ne moreš nič, če se ti model ne umakne - načeloma lahko spusti na 40km/h na prehitevalnem pa če se vsi ostali držijo predpisov se boš od Kopra do Lj peljal tri ure namesto normalne ene - tole sem napisal sicer kot skrajnost ampak je le kot ilustracja tistega kar nekateri tukaj tako besno zagovarjajo.
Dejansko, če se držiš pravil, nimaš kaj storiti, lahko le vklopiš levi žmigavc in čakaš, da bo tistega pred tabo čimprej srečala pamet.
Jaz takole na to gledam: jaz bi nadaljeval vožnjo v tej koloni s primerno varnostno razdaljo, brez blendanja, trobljenja, pa tudi brez žmigavca (ker bi se malo butasto počutil, ko bi imel 10km neprestano vklopljenega). Kaj drugega se tako ne da storiti, lahko se edino ustaviš na prvem počivališču in malo zraka nadihaš. Pa še to samo, če se gre za daljšo pot.Jerch_ je napisal/-a:še vedno pa mi nihče noče odgovorit kaj mi je storiti, ko vozim 130km/h po voznem pasu in se približam taki koloni cepcev, ki kršijo pravila.
domen_ je napisal/-a:Jaz takole na to gledam: jaz bi nadaljeval vožnjo v tej koloni s primerno varnostno razdaljo, brez blendanja, trobljenja, pa tudi brez žmigavca (ker bi se malo butasto počutil, ko bi imel 10km neprestano vklopljenega). Kaj drugega se tako ne da storiti, lahko se edino ustaviš na prvem počivališču in malo zraka nadihaš. Pa še to samo, če se gre za daljšo pot.Jerch_ je napisal/-a:še vedno pa mi nihče noče odgovorit kaj mi je storiti, ko vozim 130km/h po voznem pasu in se približam taki koloni cepcev, ki kršijo pravila.
Vsakodnevne kolone (takšne kot na posnetku) na ljubljanski obvoznici, pa tudi primorski avtocesti, so zaradi gostote prometa danes vsakdanjost. Žal, tako je. V Sloveniji je registriranih 800.000 vozil. Če k temu dodamo še ves tranzit, se potem vidi kaj je tisti glavni vzrok za kolone: preobremenjenost cest, eno in dvopasovnice več kot toliko pač ne zmorejo.
Predstavljaj si, da vsi avti, ki zdaj vozijo v koloni po dveh pasovih, namesto tega vozijo po enem. Se ti zdi to smiselno? Meni se ne in verjamem, da slovensko pravosodje premore toliko pameti, da tisti člen ni mišljen za takšne situacije (kolone, rush hour,...).Jerch_ je napisal/-a:in domen veš, da vožnja po prehitevalnem pasu, medtem, ko na voznem ni nobenega je kazniva..
domen_ je napisal/-a:Predstavljaj si, da vsi avti, ki zdaj vozijo v koloni po dveh pasovih, namesto tega vozijo po enem. Se ti zdi to smiselno? Meni se ne in verjamem, da slovensko pravosodje premore toliko pameti, da tisti člen ni mišljen za takšne situacije (kolone, rush hour,...).Jerch_ je napisal/-a:in domen veš, da vožnja po prehitevalnem pasu, medtem, ko na voznem ni nobenega je kazniva..
Drugače je vsak zakon pomankljiv v tem smislu, da v realnosti obstaja kakšna situacija, ki jo zakon ne pokriva. Takrat se je treba ravnati "po pameti" (karkoli že to pomeni), in dober zakon je tisti, kjer je takšnih situacij malo. Gotovo pa bi za ZVCP bilo dobrodošlo, da se z ozirom na gostoto prometa nekatere člene v zakonih natančneje določi (malo prevetri in posodobi).
domen_ je napisal/-a:Drugače je vsak zakon pomankljiv v tem smislu, da v realnosti obstaja kakšna situacija, ki jo zakon ne pokriva. Takrat se je treba ravnati "po pameti" (karkoli že to pomeni), in dober zakon je tisti, kjer je takšnih situacij malo. Gotovo pa bi za ZVCP bilo dobrodošlo, da se z ozirom na gostoto prometa nekatere člene v zakonih natančneje določi (malo prevetri in posodobi).
Ja, ampak kolona s tovornjaki je počasnejša od tiste druge. Zato ni čisto 50/50, ampak počasnejši avti in tovornjaki po desni, hitrejši avti po levi. Seveda pa ta situacija dnevnih migracij (ali pa tistih konec vikenda nazaj domov iz morja po primorski avtocesti) nima nobene veze s sistemom zadrge.Jerch_ je napisal/-a:po tvoji logiki bi bilo torej po pameti to, da bi se razdelili koloni na 2 pasa čimbolj enakomerno. pri 50/50 bi bil največji pretok.
No to je pomoje še ena možnost za izboljšavo zakona: za neupoštevanje varnostne razdalje bi morala biti višja kazen kot za vožnjo po prehitevalnem pasu.in kar je najbolj žalostno in ironično kršiti zakon. in če se ustavim tukaj, bo zakon bolj kršil z vožnjo po prehitevalnem pasu, kot z neprimerno varnostno razdaljo. vsaj, če je kazen merilo prekrška.
Se strinjam, ampak problem je v tem kako to izvesti. Na testu ali izpitu si lahko zvozil brez napake, ampak isto moraš voziti tudi kadar ni komisije zraven. In ta te ne more gledati 24/7, nihče te ne more skozi gledati.BBoss je napisal/-a:Jaz bi pa malo prevetril vse izpite in posodobil vozniška znanja.
A se kdaj pelješ po ljubljanski obvoznici, ko se šiht konča? Zame to ni samo "malo večja gostota", ampak bistveno večja gostota. V takih situacijah po mojem ZVCP ni ustrezen (te situacije sploh ne omenja), glede tega se mi zdi, da bi se ga dalo izboljšati.Očitno pa da ko se začne malo večja gostota prometa pa ZVCP-ja ni potrebno spoštovati.![]()
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov