Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice To avg 26, 2008 7:59 am

adis je napisal/-a:evo ena slaba izkušnja z navigacijo :!:

imel sem eno gps napravo v roki oz. na poti ( žal nvm kera to je - morm pogledat) in sem bil razočaran in to zelo, skratka zaradi navigacije sem izgubil cca. 1h vožnje

Kar sporoči nam za katero gre in opiši celotno situacijo...

BTW: ima kdo izkušnje s TMCjem v Italiji? Sem se to soboto vozil okoli Padove in Benetk pa bi mi prišla prav navigacija s TMCjem (čakanje v koloni 40min, sicer kr dobro skoz prišel) - na žalost sem imel od nekega dobavitelja s seboj le testno brez te funkcije. Ali v Italiji dela tako dobro obveščanje kot npr. v Nemčiji?
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To avg 26, 2008 8:11 am

evo ga:

JAT GPS-3503

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND To avg 26, 2008 3:27 pm

Nekateri pravijo, da če maš stalno nosilec od GPSa na šipi, da se s časom uniči guma od nosilca. Je to res?

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Pe avg 29, 2008 1:08 pm

Imam vprašanje in me zanima če je že kdo imel enako situacijo ter kako jo je rešil. Imam Garmin nüvi 255w in pred časom sem naložil AR 2.0. Sedaj pa bi si rad naložil AR 2.10, vendar z MapSource ne morem Unlock-at mape, oz. napiše da je map successfully unlocked, vendar ni. Spodaj levo še kar piše Map Locked in zato je tudi ne morem prenesti na Garmina. Zanima me, ali ima AR 2.10 drugačen Map ID Code kot AR 2.0? Za 2.0 vem da je ID Code 708 in s tem mi 2.10 očitno ne odklene.
Aja, Unit ID za key generator je pravi oz. tisti, ki ga MapSource prebere direkt z naprave, ko jo priključiš. Je mogoče key generator za AR 2.10 drugačen kot za AR 2.0?
Hvala vnaprej.
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe avg 29, 2008 2:00 pm

2.0 in 2.1 imata enak ID mape ;)

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr sep 03, 2008 9:57 am

V spletnem nakupovalnem centru mimovrste=) po novem lahko dobite tudi naprave Becker!
http://www.mimovrste.com/znamke/13015/becker
(v dnevu ali dveh še nekaj dodatnih modelov)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Marsovček
Novinec

Napisal/-a Marsovček Ne sep 14, 2008 9:33 pm

Pozna kdo navigacijo Nomad, ki je trenutno v akciji pri Tuš oil? Google mi pod tem imenom ne najde nič uporabnega :roll: .

Reklisomisefe
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a Reklisomisefe Sr sep 24, 2008 8:14 pm

Pozdravljeni!
Če ste se z "mojim" problemom že ukvarjali, se opravičujem...

Čaka me nekaj mesecev dela na ČEŠKEM, pa me zanima, če ima kdo kaj izkušenj z navigacijo tam. Sam navigacijske naprave še nimam, sem se jo pa (tudi zaradi omenjene prihodnosti) odločil kupiti. Celega premoženja pa pri tem ne bi rad zapravil.
Gledal sem seveda Garmine (255W in menda 350), potem pa so mi v eni trgovini priporočili Navigon 2110 max. Slednji naj bi imel že ob nakupu vgrajeno 99% pokritost tako Češke kot npr. Poljske, pa tudi Slovenije in zahodne Evrope.
Ima kdo s tem Navigonom kaj izkušenj? Koliko se lahko na omenjene podatke o pokritosti lahko zanesem? In nenazadnje: v kakšni kondiciji je Navigon v primerjavi z Garmini?

Za morebitne informacije se vnaprej lepo zahvaljujem!
Taku tu je, kaj č'mo.

Uporabniški avatar
cliopower
Novinec

Napisal/-a cliopower Če sep 25, 2008 10:15 pm

No zanima me nekaj glede garimna nuwi 350 vsake toliko časa mi zdaj napiše da je treba naresti update da je kot nekaj preteklo oziroma minilo nevem uglavnem imam orginal cd adria rute katerega sem kupil poleg garmina zadnja verzija AR je 2.00 nevem kje to zadevo posodobiti na novejso ker so povsod umaknili link za download in kako posodobiti city navig... v najnovejso različico. Prebral sem use sam nenajdem točno tega kar mene zanima hvala za odg.

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe sep 26, 2008 12:56 pm

cliopower je napisal/-a:No zanima me nekaj glede garimna nuwi 350 vsake toliko časa mi zdaj napiše da je treba naresti update da je kot nekaj preteklo oziroma minilo nevem uglavnem imam orginal cd adria rute katerega sem kupil poleg garmina zadnja verzija AR je 2.00 nevem kje to zadevo posodobiti na novejso ker so povsod umaknili link za download in kako posodobiti city navig... v najnovejso različico. Prebral sem use sam nenajdem točno tega kar mene zanima hvala za odg.

Po vsej verjetnosi te sprašuje za update softwarea na sami napravici in ne za update map. To narediš s programom webupdater, ki ga dobiš na garminovi strani http://www8.garmin.com/products/webupda ... nstall.jsp

Uporabniški avatar
HOLLAND
Novinec

Kraj: V deželi sonca in vina

Napisal/-a HOLLAND Pe sep 26, 2008 1:19 pm

Reklisomisefe je napisal/-a:Pozdravljeni!

Čaka me nekaj mesecev dela na ČEŠKEM, pa me zanima, če ima kdo kaj izkušenj z navigacijo tam. Sam navigacijske naprave še nimam, sem se jo pa (tudi zaradi omenjene prihodnosti) odločil kupiti. Celega premoženja pa pri tem ne bi rad zapravil.
Gledal sem seveda Garmine (255W in menda 350), potem pa so mi v eni trgovini priporočili Navigon 2110 max. Slednji naj bi imel že ob nakupu vgrajeno 99% pokritost tako Češke kot npr. Poljske, pa tudi Slovenije in zahodne Evrope.
Ima kdo s tem Navigonom kaj izkušenj? Koliko se lahko na omenjene podatke o pokritosti lahko zanesem? In nenazadnje: v kakšni kondiciji je Navigon v primerjavi z Garmini?

Jaz imam Navigona 5110 z najnovejšimi mapami Q3/2008. Lahko ti rečem, da sem z njim zelo zadovoljen. Enkrat sem tudi probal Garmina, ampak mi je osebno Navigon dosti boljši. Je bolj natančen, dosti boljši grafični prikaz in v eni mapi imaš celotno evropo zelo dobro pokrito vključno z Slovenijo, ki je tudi zelo dobro pokrita. Edino kar bi te lahko motilo je angleščina. Če te to ne moti ti priporočam Navigona.

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep So sep 27, 2008 9:01 pm

Jst mam eno težavo in bi full prosu pomoč!

Imam odklenjen Garmin Mobile PC in Garmin City Navigator® Europe NT 2008 + Adria Route 2.0

Ko odprem garmin Mobile PC v njemu ni mape , ni nobene mape nič.Ni adria route in map od city navigatorja ni nič.Kaj naj naredim da se mi pokažejo mape? V garmin mobile pc not v tools ali systemu nemorm narest nič...

Kako drugače? Hvala
Kdaj bo PIMP MY RIDE v sloveniji???

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep Če okt 02, 2008 8:02 pm

Po 4 dneh brez odgovora sm sam pogruntu kako dat mape v garmin mobile pc.

Zdej mam nov problem mam registreran kot sm reku :
Adria 2.0
City navi.2008
garmin Mobile PC

Problem je ta da k odprem garmin Mobile PC mi napiše da z unit id. npr. 3124436475 nemore odprete mape.Probu sm z adria in navi.08 , noče odpret.

Kdo ve kj? Kuko kaj?

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Če okt 02, 2008 8:52 pm

HOLLAND je napisal/-a:
Reklisomisefe je napisal/-a:Pozdravljeni!

Jaz imam Navigona 5110 z najnovejšimi mapami Q3/2008. Lahko ti rečem, da sem z njim zelo zadovoljen. Enkrat sem tudi probal Garmina, ampak mi je osebno Navigon dosti boljši. Je bolj natančen, dosti boljši grafični prikaz in v eni mapi imaš celotno evropo zelo dobro pokrito vključno z Slovenijo, ki je tudi zelo dobro pokrita. Edino kar bi te lahko motilo je angleščina. Če te to ne moti ti priporočam Navigona.

Jaz imam na dlančniku tako navigona kot tomtoma.
prvi ima res zelo dobre mape in ogromno podatkov - omejitve, radarje, mape je zelo enostavno "piratsko" prenest in uporabit, ima pa precej zanič user interface, je počasen in nepregleden. Tomtom je za uporabo super, je tudi precej hitrejši, ima več funkcij, lepšo grafiko nima pa tako podrobnih zemljevidov, kakšni poizkusi piratstva lahko ratajo nočna mora. Če bi moral izbrat enega bi izbral tomtom čeprav je navigon sicer povsem zadovoljiv.

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če okt 02, 2008 9:40 pm

Navigon ima dobro pokritost Slovenije. Jaz imam model 5110 prejšnje generacije. Vključeni so zemljevidi celotne Evrope. Sama enota se mi ne zdi počasna, odzivnost pa je dobra.

Namestil sem tudi novejše zemljevide Q2 2008, ki imajo vrisane vse ceste, kolovoze in še skoraj pešpoti. To pa pomeni tudi pomanjkljivost, ker enako kot Garmin ne loči teh cest od ostalih in te včasih hoče vodit po njih. Še en problem z mapami sem opazil, in sicer manjkajoča mostova čez AC na Brezovici in na Vrhniki.

Sicer sem z Navigonom zadovoljen, me je v Avstriji s TMCjem rešil tudi enega zastoja.
Slika

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Napisal/-a EX-B So okt 04, 2008 7:00 pm

bsheep je napisal/-a:Po 4 dneh brez odgovora sm sam pogruntu kako dat mape v garmin mobile pc.

Zdej mam nov problem mam registreran kot sm reku :
Adria 2.0
City navi.2008
garmin Mobile PC

Problem je ta da k odprem garmin Mobile PC mi napiše da z unit id. npr. 3124436475 nemore odprete mape.Probu sm z adria in navi.08 , noče odpret.

Kdo ve kj? Kuko kaj?

Tukaj sta samo dve moznosti:
- map nimas odklenjenih na svoj UnitID
- ali pa si prvic ko si zagnal MobilePC kliknil na demo verzijo al neki takega, in ce to naredis, dobis UnitID, s katerim ne mores odklenit kart.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep So okt 04, 2008 7:42 pm

Evo zdej mi je uspel poslat city navigator 08 mape na GMPC , adria 2.10 nemorm ker nimam tapravega id rabu bi tak generator da upešem tak id k ma GMPC da mi generera kodo tko da z adria si nemorm pomagat dokler mi neda en pravi generator.

No pač z city navigatorjem 08 mi je uspel vse je lepo poslal na GMPC.
No sm ga zagnal vse lepo najde GPS signal najde mi najbližje pumpe,hotele,parkionge,..pač vse lepo.Problem je en nov in to je da tm k bi mogla bit narisana mapa je vse črno in gor piše drawing... in čakam lahko pov leta al pa rpej vse zablokera.Če dam pa direkt na show map pa itaq vse zablokera...????

Kwa zdej? Kuko zdej?

Uporabniški avatar
bam88
Stalni uporabnik

Napisal/-a bam88 So okt 04, 2008 9:10 pm

darkstar@bamstation.com evo to je moj MSN mail.. dodaj me in ti posljem generator.
Renault Clio 1.8 16V l. 1993

bsheep
Novinec

Napisal/-a bsheep So okt 04, 2008 10:18 pm

Zdele mi je mal Bam 88 pomagu ampak kokr je je...

V GMPC sm poslal adria 2.10 vse brez problema plus radarje sm poslal še zravn.
GMPC se je zagnal še hitrej in res najde vse lepo pozna se da ma notr nove ulce in vse res huda zadeva najde vse kar napišeš... AMPAK MAPA!!! MAPAA!!!!
mape še zemri ni če dam BROWSE MAP napiše pr zoomu NO MAP!
Če dam da mi kj najde najde kar čš , ko bi mogl pokazat mapo piše DRAWING... in nč , če hočš da te pelje tja na lokacijo napiše CALCULATING in zablokera GMPC ...KONC!
GPS mam uklopln najde mi WHERE A IM NOW!

MAPA!?!?!??!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So okt 04, 2008 11:26 pm

@bsheep:
off:
ko berem tvoj post se mi nekako dozdeva kot da zahtevaš za odgovor oz. pomoč pokaži malo spoštovanja in piši z malimi črkami

on:
ali imaš gmpc z gps 20x?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov