HOLLAND je napisal/-a:Reklisomisefe je napisal/-a:Pozdravljeni!
Če ste se z "mojim" problemom že ukvarjali, se opravičujem...
Čaka me nekaj mesecev dela na ČEŠKEM, pa me zanima, če ima kdo kaj izkušenj z navigacijo tam. Sam navigacijske naprave še nimam, sem se jo pa (tudi zaradi omenjene prihodnosti) odločil kupiti. Celega premoženja pa pri tem ne bi rad zapravil.
Gledal sem seveda Garmine (255W in menda 350), potem pa so mi v eni trgovini priporočili Navigon 2110 max. Slednji naj bi imel že ob nakupu vgrajeno 99% pokritost tako Češke kot npr. Poljske, pa tudi Slovenije in zahodne Evrope.
Ima kdo s tem Navigonom kaj izkušenj? Koliko se lahko na omenjene podatke o pokritosti lahko zanesem? In nenazadnje: v kakšni kondiciji je Navigon v primerjavi z Garmini?
Za morebitne informacije se vnaprej lepo zahvaljujem!
Jaz imam Navigona 5110 z najnovejšimi mapami Q3/2008. Lahko ti rečem, da sem z njim zelo zadovoljen. Enkrat sem tudi probal Garmina, ampak mi je osebno Navigon dosti boljši. Je bolj natančen, dosti boljši grafični prikaz in v eni mapi imaš celotno evropo zelo dobro pokrito vključno z Slovenijo, ki je tudi zelo dobro pokrita. Edino kar bi te lahko motilo je angleščina. Če te to ne moti ti priporočam Navigona.
Jaz imam na dlančniku tako navigona kot tomtoma.
prvi ima res zelo dobre mape in ogromno podatkov - omejitve, radarje, mape je zelo enostavno "piratsko" prenest in uporabit, ima pa precej zanič user interface, je počasen in nepregleden. Tomtom je za uporabo super, je tudi precej hitrejši, ima več funkcij, lepšo grafiko nima pa tako podrobnih zemljevidov, kakšni poizkusi piratstva lahko ratajo nočna mora. Če bi moral izbrat enega bi izbral tomtom čeprav je navigon sicer povsem zadovoljiv.