buggy je napisal/-a:plinas, ne vem kaj za vraga si tako napadaleno nastrojen, nekatere izjave so celo malce zaljive? Postavil sem vprasanja, na katera bi si zelel odgovora od nekoga, ki je ze sel cez tako izkusnjo in je bil tudi sam v dvomih ter po moznosti lahko postreze z koncno oceno.
Ti si lepo navrgel svoje izkusnje in to spostujem kdo drug pa je povedal tudi svoje in zaradi tega ni potrebno da ga diskreditiras. Glede obtozb, da nekdo zavaja pa se lahko tudi malce zadrzis.
Kar se tice mojega vprasanja in glede opombe od Prinsa, da priporocajo menjavo glave, pa ti lahko tudi pojasnim, kako je z mojim avtom, ker te tako blazno zanima. Ja, imam Vectro in za SaaB-ov motor sem spraseval zaradi tega, ker je isti agregat tudi v Vectri (Z20NET /B207) Prins pa zal mojega avtomobila nima v konfiguratorju.
Tudi to da je motor star ne drzi, kakor ne drzi, da je ta motor zgolj izjema s to opazko. (poglej recimo hondo accord 2008 letnik oz. kar vecino avtomobilov na njihovi strani)
Zaradi tega tudi moje vprasanje zakaj Prins priporoca to menjavo. Je to misljeno v kontekstu, ce si ne omislis njihovega sistema mazanja ali pac generalna opazka, ki jo lahko kasneje koristijo sebi v prid (navkljub sistemu za mazanje) ko/ce gre kaj narobe? Ce te prav razumem je ta opomba brezpedmetno po montazi "Valve Care" sistema...je to res? Na njihovi strani te razlage ne najdem.
Sistem bom dal letos vgraditi v avto in preden se odlocim za karkoli bi rad imel cimvec informacij od ljudi ki so instalirali sisteme. Tukaj mislim tako dobre kot slabe izkusnje, saj vsak proizvajalec pac pove samo dobre strani slabe pa se nekako izpusti. Vsekakor bo to v veliki meri odtehtalo za koga se bom odlocil.
Glede lambda sonde in moznih tezavah pri korekciji pri t.i. "closed loop" sistemih ko se vozimo na bencin ima kdo kaksno informacijo?
če misliš na g.novak-a ... navaja trditve ki pri prins-u niso resnične ... to pa je posploševanje brez argumentov in rezultatov...ž
diskreditacija .. no ta je pa že malo močna ob takem text-u ; " Vsi motorji slabo prenašajo plin in gredo zanesljivo v uničenje, nekateri prej, drugi kasneje." ..
glede obtožb o zavajanju .." in meni tudi ni treba hecat -sploh pa ne zavajat -drugih ljudi na forumu in drugod ali je dober ali ni " ...
tukaj jaz ne vidim nobene obtožbe...kvečjemu favoriziranje in navijanje za prins-a...
odkar obstaja pri prins-u "valve care" je vse ostalo (predelava-dodelava ventilov in njihovih ležišč) brezpredmetno in nepotrebno , ker ta sistem rešuje problem . in to je to .. z garancijo na ventile v paketu ... če pa kdo prav želi predelat , pa naj izvoli.. sploh tisti , ki se cenkajo za vsak euro pri ceni naprave... taka predelava verjetno stane kakšne tri valve care sisteme..pa sem skromeno ocenil strošek..
kaj pa ima veze kakršen koli režim delovanja , če ti avto na plinu dela kot na bencinu.. tudi lambda mora delati enako...
in kaj je "closed loop" ???? oziroma bolje kaj je "open loop" ... in zakaj bi kjerkoli prihajalo do problemov ??