Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne mar 21, 2010 10:26 pm

buggy je napisal/-a:plinas, ne vem kaj za vraga si tako napadaleno nastrojen, nekatere izjave so celo malce zaljive? Postavil sem vprasanja, na katera bi si zelel odgovora od nekoga, ki je ze sel cez tako izkusnjo in je bil tudi sam v dvomih ter po moznosti lahko postreze z koncno oceno.
Ti si lepo navrgel svoje izkusnje in to spostujem kdo drug pa je povedal tudi svoje in zaradi tega ni potrebno da ga diskreditiras. Glede obtozb, da nekdo zavaja pa se lahko tudi malce zadrzis.

Kar se tice mojega vprasanja in glede opombe od Prinsa, da priporocajo menjavo glave, pa ti lahko tudi pojasnim, kako je z mojim avtom, ker te tako blazno zanima. Ja, imam Vectro in za SaaB-ov motor sem spraseval zaradi tega, ker je isti agregat tudi v Vectri (Z20NET /B207) Prins pa zal mojega avtomobila nima v konfiguratorju.
Tudi to da je motor star ne drzi, kakor ne drzi, da je ta motor zgolj izjema s to opazko. (poglej recimo hondo accord 2008 letnik oz. kar vecino avtomobilov na njihovi strani)

Zaradi tega tudi moje vprasanje zakaj Prins priporoca to menjavo. Je to misljeno v kontekstu, ce si ne omislis njihovega sistema mazanja ali pac generalna opazka, ki jo lahko kasneje koristijo sebi v prid (navkljub sistemu za mazanje) ko/ce gre kaj narobe? Ce te prav razumem je ta opomba brezpedmetno po montazi "Valve Care" sistema...je to res? Na njihovi strani te razlage ne najdem.

Sistem bom dal letos vgraditi v avto in preden se odlocim za karkoli bi rad imel cimvec informacij od ljudi ki so instalirali sisteme. Tukaj mislim tako dobre kot slabe izkusnje, saj vsak proizvajalec pac pove samo dobre strani slabe pa se nekako izpusti. Vsekakor bo to v veliki meri odtehtalo za koga se bom odlocil.

Glede lambda sonde in moznih tezavah pri korekciji pri t.i. "closed loop" sistemih ko se vozimo na bencin ima kdo kaksno informacijo?

če misliš na g.novak-a ... navaja trditve ki pri prins-u niso resnične ... to pa je posploševanje brez argumentov in rezultatov...ž

diskreditacija .. no ta je pa že malo močna ob takem text-u ; " Vsi motorji slabo prenašajo plin in gredo zanesljivo v uničenje, nekateri prej, drugi kasneje." ..

glede obtožb o zavajanju .." in meni tudi ni treba hecat -sploh pa ne zavajat -drugih ljudi na forumu in drugod ali je dober ali ni " ...
tukaj jaz ne vidim nobene obtožbe...kvečjemu favoriziranje in navijanje za prins-a...

odkar obstaja pri prins-u "valve care" je vse ostalo (predelava-dodelava ventilov in njihovih ležišč) brezpredmetno in nepotrebno , ker ta sistem rešuje problem . in to je to .. z garancijo na ventile v paketu ... če pa kdo prav želi predelat , pa naj izvoli.. sploh tisti , ki se cenkajo za vsak euro pri ceni naprave... taka predelava verjetno stane kakšne tri valve care sisteme..pa sem skromeno ocenil strošek..

kaj pa ima veze kakršen koli režim delovanja , če ti avto na plinu dela kot na bencinu.. tudi lambda mora delati enako...
in kaj je "closed loop" ???? oziroma bolje kaj je "open loop" ... in zakaj bi kjerkoli prihajalo do problemov ??
plin je cnej k bencin

buggy
Nov uporabnik

Napisal/-a buggy Po mar 22, 2010 9:25 am

kaj pa ima veze kakršen koli režim delovanja , če ti avto na plinu dela kot na bencinu.. tudi lambda mora delati enako...
in kaj je "closed loop" ???? oziroma bolje kaj je "open loop" ... in zakaj bi kjerkoli prihajalo do problemov ??

kot je bila stvar meni znana gre nekako tako:

nekateri novejsi motorji imajo t.i "closed loop" lambda sistem regulacije mesanice zraka in bencina. Laicno delovaje in raziliko od "open" bi najlazje opisal tako da bi primerjal z klimatsko napravo v avtu.
Recimo da zelis imeti v avtu prijetnih 20 stopinj.
- Pri avtomatski klimi (analogija closed loopa) nastavis temperaturo 20 in ti potem klima sama s pomocjo senzorjev v kabini uravnava dotok ter temperaturo zraka da dosega zeljenih 20 stopinj

-Pri rocni klimi (aka open loop) pa moras za dosego zeljene temperature sam regulirati gumb glede na to kako se zunanji in notranji pogoji spreminjajo vzdrzujes svojih 20 stopinj.

Sedaj kot mi je bilo receno se pri delovanju na plin ta korekcija pri "closed loop" sistemu ne uposteva, kar pomeni da se parametri za bencinske injektorje takrat spreminjajo do mejne vrednosti (dol ali gor) kar lahko pomeni dolocene tezave ko avto deluje zopet na bencin saj je korekcija naredila velik odklon. Imamo tudi dve vrednosti kratkotrajno ki se sproti regulira in dolgotrajno vrednost (ki postane kasneje izhodiscna) ki se setira takrat ko kratkotrajna dela nenehne popravke.

In ta dolgotrajna vrednost se potem uporabi ko se vozis na bencin kar pomeni da ti avto zaliva ali pa ima prerevno mesnaico in s tem pregrevas motor. Seveda se po dolocenem casu delovanja na bencin stanje zopet vspostavi, do takrat pa imas lahko problem.

Seveda se to dogaja, ce/ko plinska instalacija nima urejeno tako da uposteva/bypass-a teh nastavitev. Torej ali ima Prins to kako posebej reseno za take sisteme in ali je kdo kaj takega morda dozivel?
... verjamem da se potem bolj malo vozite na bencin a vseeno.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po mar 22, 2010 12:38 pm

pri prins-u dela avto na plin kot na bencin... taki problemi se pač lahko pojavijo na drugih napravah , ki delujejo preko "map"-a...
res pa je, da se ta problem lahko pojavi na plinu prej , če lambda ne deluje 100% pravilno , kar se pa na bencinu - med vožnjo in uporabo - zazna kasneje kot na plinu.
samo nepravilno delovanje lambde pa se lahko vidi le na aparaturi...

na plinu se mora vsaka korekcija lambde poznati na vbrizgu kot na bencinu... zato pa je dobro , da je sistem nastavljiv in ne samonastavljiv..

in nikoli ne bom razumel nečesa... da vgrajevalec reklamira kot najboljši sistem samonastavljiv, ko pa so težave ti pa dela ponastavitve...ali te "nategne" sploh ni vprašanje..vprašanje je samo kolikokrat.. enkrat ali obakrat ( ali celo v drugo nekajkrat)..
plin je cnej k bencin

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Po mar 22, 2010 3:21 pm

torej, da povem se jest, imam prinsov sistem na skodi fabii 1.4 16v, dela zelo fajn, nimam pripomb ne na instalacijo, ne na delovanje, sploh pa ne na odnos. Torej zelo zelo zadovoljen user, hkrati pa kot sem ze reku, ko sem vgrajeval, sem placal opazno nizje od ocitno sedaj default cen. In ja, povecevanje cen krepko znizuje break-even tocko, kar je seveda slabo za koncne userje.

pero666
Nov uporabnik

Napisal/-a pero666 Po mar 22, 2010 4:40 pm

Jaz imam vgrajen Prins VSI sistem,. pa me zanima, kam lahko peljem na servis (menjava filtra), ki se bliza? Ne bi pa vozil cez pol slovenije?

corsa16v
Novinec

Napisal/-a corsa16v Po mar 22, 2010 4:55 pm

Dolenjska cesta 142, kontaktna številka p aje 040/142-142.
LP

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po mar 22, 2010 6:01 pm

pero666 je napisal/-a:Jaz imam vgrajen Prins VSI sistem,. pa me zanima, kam lahko peljem na servis (menjava filtra), ki se bliza? Ne bi pa vozil cez pol slovenije?

corsa16v

Novinec

objav: 121

Nova objavaObjavljeno: pon mar 22, 2010 4:55 pm Pošlji temo: Odgovori s citatom
Dolenjska cesta 142, kontaktna številka p aje .
LP

corsa ti se malo hecaš ,kajne... pooblaščeni za prins - a je tukaj .. vsi ,ki imate vgrajen prins vsi napravo , si preberite obvestilo !!!! http://www.avtonaplin.si/nujno-opozorilo

zna biti v pomoč....tudi bodočim interesentom za plin in prinsa...pa reklama gor ali dol , tako se pa res ne sme strank farbati kot delajo vsi,ki prins naprave montirajo nepooblaščeno...
tisti , ki bi vas mikalo montirati prins za nižjo ceno pri nepooblaščenem monterju.. vprašajte ga samo , če montira zraven tudi "valve care" dodatno mazanje ...
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Po mar 22, 2010 7:44 pm

corsa16v je napisal/-a:Dolenjska cesta 142, kontaktna številka p aje 040/142-142.
LP

No, no Plinaš... ne tako napadalno :?

Tudi na Dolenjski v LJ je pooblaščen monter ampak vse kar se tiče Prinsa dobite pri Gregorju na 031/370-670
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To mar 23, 2010 1:34 am

iziboy je napisal/-a:
corsa16v je napisal/-a:Dolenjska cesta 142, kontaktna številka p aje .
LP

No, no Plinaš... ne tako napadalno :?

Tudi na Dolenjski v LJ je pooblaščen monter ampak vse kar se tiče Prinsa dobite pri Gregorju na 031/370-670

ja se globoko opravičujem ... dolenjska cesta kot za bika rdeča cunja...zgrešil kakšno stotko v cifri... se posipam ..
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne apr 04, 2010 6:53 am

Nejko je napisal/-a:OK...da še sam pristavim piskrček...

Malo sem gledal po tujih forumih (bivša YU in Italija)..ter se odločil, da gre v našega Grand Scenica 1,4 TCE Landirenzov sistem... K temu je pripomoglo tudi dejstvo, da Renault na nekaterih trgih ponuja ta sistem v prvi vgradnji, ter da mi na RenaultNissan Slovenija priznajo garancijo in nenazadnje, da je kar nekaj Renaultovih serviserjev po Sloveniji usposobljenih tudi za servisiranje in nastavitve tega sistema. O izkušnjah pa takrat, ko bo sistem v avtomobilu.

lp
J

Daj predno resnično vgradiš kakršen koli sistem v Renaulta, preveri pri Renault-Nissan Slovenija. Sem hotel vgraditi tudi sam pa so mi povedal da ni šans! Garancijo dajejo samo nekatere avtohiše, ki so povezane z monterji avtoplina.

P.S. pazi pri Renaultu ima očutljiv motor, vgradi dober sistem za mazanje ventilov ;)

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Ne apr 04, 2010 8:35 pm

nuben pooblaščen servis renault ti ne bo dal garancije na sistem, na sistem ti jo da le monter, garancija renault ti pa tud ne more zarad tega propasti kot si nekteri misljo, propade ti le tist del garancije, če recimo da pride do nečesa pa da je to posledično krivda plina, npr. ne more ti it garancija renault na podvozje če montiraš plin

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Po apr 05, 2010 7:27 am

pinny je napisal/-a:nuben pooblaščen servis renault ti ne bo dal garancije na sistem, na sistem ti jo da le monter, garancija renault ti pa tud ne more zarad tega propasti kot si nekteri misljo, propade ti le tist del garancije, če recimo da pride do nečesa pa da je to posledično krivda plina, npr. ne more ti it garancija renault na podvozje če montiraš plin

Pa glih to razlagam... V naši slavni deželici ti ob montaži plina propade komplet garancija na motor (pri nekaterih znamkah)... Renault je eden tistih!!

@ Pinny:Nisem rekel da ti pooblaščen servis da garancijo na sistem, ampak da pri nekaterih monterjih reklamirajo da ostane tovarniška garancija, seveda samo pri določenih avtohišah, ki so ponavadi njihovi sorodniki ali prijatelji...

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Po apr 05, 2010 7:01 pm

iziboy je napisal/-a:
pinny je napisal/-a:nuben pooblaščen servis renault ti ne bo dal garancije na sistem, na sistem ti jo da le monter, garancija renault ti pa tud ne more zarad tega propasti kot si nekteri misljo, propade ti le tist del garancije, če recimo da pride do nečesa pa da je to posledično krivda plina, npr. ne more ti it garancija renault na podvozje če montiraš plin

Pa glih to razlagam... V naši slavni deželici ti ob montaži plina propade komplet garancija na motor (pri nekaterih znamkah)... Renault je eden tistih!!

@ Pinny:Nisem rekel da ti pooblaščen servis da garancijo na sistem, ampak da pri nekaterih monterjih reklamirajo da ostane tovarniška garancija, seveda samo pri določenih avtohišah, ki so ponavadi njihovi sorodniki ali prijatelji...

No, jaz sem s strani Renault-Nissan Slovenija dobil odgovor, da mi v primeru vgradnje sistema Landirenzo ostane komplet tovarniška garancija. So pa baje tudi že nekateri (pooblaščeni) serviserji širom Slovenije usposobljeni za servisiranje plinskega sistema.

lp
J

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To apr 06, 2010 8:42 pm

me zanima kako dela clio turbo .... :shock:
plin je cnej k bencin

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Ne apr 11, 2010 5:29 pm

kdo ve kaje se dnas najugodneje tanka plin na relaciji LJ MB ?

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Ne apr 11, 2010 6:07 pm

Jaz tankam na Tepanju. Velika pumpa, veliko prometa - dobro za čistočo goriva ;)

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Ne apr 11, 2010 9:35 pm

a33 je napisal/-a:kdo ve kaje se dnas najugodneje tanka plin na relaciji LJ MB ?

Ljubljanska plinarna, Verovškova poleg stavbe Butan plin, malo naprej od ''Porsche Verovškova'': 0,62€/l :D

a33
Novinec

Napisal/-a a33 Po apr 12, 2010 9:42 pm

iziboy je napisal/-a:
a33 je napisal/-a:kdo ve kaje se dnas najugodneje tanka plin na relaciji LJ MB ?

Ljubljanska plinarna, Verovškova poleg stavbe Butan plin, malo naprej od ''Porsche Verovškova'': 0,62€/l :D

thnx...

Tiran
Nov uporabnik

Moja izkušnja

Napisal/-a Tiran To apr 20, 2010 4:07 pm

Zdravo!
Moja izkušnja z avtoplinom!
Želja po predelanem avtomobilu na plin je pri meni prisotna že kar nekaj časa. sedaj sem tudi ponosni lastnik plinskega sistema G-1. Zakaj ravno G-1 po pregledu cenovno dovolj ugoden sistem povrhu vsega so mi pa še priporočili sledeč sistem ljudje kateri ta sistem že uporabljajo.

Sam sistem deluje zadovoljivo (poraba, zmogljivost...) v mejah sprejemljivega.

Ampak montaža z veliko ŠALABAJZARJI!!!
Utemeljitev:
Univerzalne objemke na vijake (moj mehanik je fušar pa ima klešče za stiskanje po meri objemk stanejo 45€)
Kjer pa ne pride zravn z objemko pa kar z žico (dratom) zvežejo.
Vezice vsepovsod tudi kjer ni potrebno.
Injektorji so zmontirani tako da v prostem teku udarjajo ob pokrov ventilov. (fiksirani v "zrak")
Jeklenka je zmontirana na mestu rezervne gume tako da imaš skos filing da ti nekdo po plehu med vožnjo touče.
Da ne govorim da so vs podn ukrivil od prostora za rezervno gumo.

Res je nimam nouga avtomobila ampak vsak mehanik ve da je pr starih avtomobilih potrebno mjčkn z glavo šraufat ne sam z brzino. :) (Nj se bi pa zjasnli da v tok stare avtomobile ne montirajo) Če js stranki priklapljam internet pri tem pa ji presekam električni dovod ga moram sam popravt na svoje stroške.

Aja pa še to da ne omenjam da so poškodovali hladilni sistem motorja na mestu kjer niso izvajali predelave in mi za to sploh niso povedali dokler mi ni zmetal vso hladilno tekočino po motorju in se je začeu avto pregravat.
Da ne omenjam raznih komplikacij z uparjalnikom da mi je po 14 dneh uporabe crknu.
Sj pravim sistem dela uredu (sedaj ko so poštimal) in je prou veselje tankat sam montaža... Ne hvala pri njih nič več (montaža)

LP

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To apr 20, 2010 5:17 pm

tiran... pa kaj prej nisi videl nobenega njihovega avta - zmontiranega ??? mi je prav žal , da si se odločil za njih in si bil razočaran...
veliko smo že govorili o tem... ni najvažnejša naprava ampak monter ... pa so bili vsaj gotovi v enem šihtu ( glede na kvaliteto montaže ) ???
je pa res , da pri nekaterih avtih ne moreš zmontirat tanka brez da bi izbokline v luknji od rezervne gume malo potolkel z macolo ... samo potem je treba to znotraj in zunaj prebarvati in zunaj nanesti izolacijo..
dejstvo je , da kvalitetna montaža vzame 4 šihte po 8 ur ... katera manj , katera pa dvakrat toliko , odvisno od zahtevnosti...
da pa ventili v luftu visijo ...porazno na celi črti... :ue
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov