Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mosa
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Šiška

Napisal/-a Mosa Ne jun 08, 2008 2:33 pm

uros_p je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Če bi bile dnevne ne bi bilo nič bolje saj bi to zahtevalo dodaten napor, ko bi moral najti prodajno mesto, da bi jo sploh kupil predno bi šel na pot. Te vinjete se namreč ne bi dalo kupovat na zalogo ampak bi jo moral kupiti točno tisti dan, ko bi jo želel uporabiti.
...

Dnevne tudi ekološko in ekonomsko ne bi bile dobra rešitev. Mogoče 10 dnevne?!

ja al pa tednske, drgač pa zihr greš v ceumu letu ene parkrat na morje al pa kšno madžarsko (vsaj js grem) in se je že nabral cestnine zihr za več kot 55€ evrov tko da morm rečt da mi ga tele vinjete ful odgovarjajo in še 3x hura za vinjete.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Ne jun 08, 2008 5:41 pm

Js sem bil tudi sprva razočaran, ko sem slišal, da se bodo uvedle vinjete saj sem si rekel, zakaj bi dajal 55€ če grem samo parkrat na leto na AC. Ko pa preračunaš, da greš parkrat na morje pa malo sem pa tja in se vedno pizdiš, ko moraš na cestninski plačevat in se če se le da, izogneš cestninski postaji da bi prišparal kakšen €, pa ugotoviš da te vseskupaj dražje pride. Tudi vožnja po regionalki ni zastonj in pravtako kuriš bencin na semaforjih in raznih pospeševanjih in bremzanju, da o izgubi časa ne govorim.... Doma sem cca 5km od avtoceste in imam na najbližjem uvozu na AC, cestninsko postajo in se vedno peljem še 5 km naprej kjer ni cestninske, ker se mi enostavno zdi neumno plačevat pa čeprav po vsej verjtnosti ne prišparaš kaj dosti ampak v glavi imaš neko prepričanje, da si pa le prišparal nekaj :D
Tako da sedaj pa že komaj čakam vinjete, saj se potem nebom več obremenjeval, da bi za bv zapravljal ampak bom šel na cestninsko na prvem uvozu, ki mi bo na poti in se veselo vozil saj bom vedel, da če sem plačal potem bom tudi izkoristil :twisted:

lp

Uporabniški avatar
cakani
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a cakani So jun 14, 2008 5:55 pm

danes je blo neki na radiju da vinjet se nebo v prodaji v ponedeljek kot je bilo nacrtovano, je se kdo kje zasledil ta podatek?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So jun 14, 2008 6:27 pm

cakani je napisal/-a:danes je blo neki na radiju da vinjet se nebo v prodaji v ponedeljek kot je bilo nacrtovano, je se kdo kje zasledil ta podatek?

sej jih še ne rabmo v ponedeljek do 30 pa že bojo..

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k So jun 14, 2008 7:20 pm

od kdaj naprej bodo točno v prodaji?

kolesar niso vsi vedno doma in čakajo samo na to, da bodo začeli prodajati vinjete...

jaz bom po vsej verjetnosti ravno ta čas v tujini in ko se bom vrnil domov bodo vinjete že potrebne, potem pa me ustavijo ravno kak kilometer pred tem kak si bom jo kupil, pa bom že dobil kazen...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss So jun 14, 2008 8:18 pm

Prezgodaj paniciraš... če bi bilo tako bi vsi tujci bili takoj v prekršku ko pridejo v sSlovenijo, a ne? Dalo se jo bo kupit tudi v tujini, verjetno na vseh pumpah pred vstopom v Slo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar So jun 14, 2008 9:02 pm

BBoss je napisal/-a:Prezgodaj paniciraš... če bi bilo tako bi vsi tujci bili takoj v prekršku ko pridejo v sSlovenijo, a ne? Dalo se jo bo kupit tudi v tujini, verjetno na vseh pumpah pred vstopom v Slo.

itak tud če hočeš jo v tujini kupit je vedno dovolj mest za to, seveda se pa pol vsi radi zgovarjajo..

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po jun 16, 2008 7:13 am

blind3k je napisal/-a:od kdaj naprej bodo točno v prodaji?

od jutri dalje... na vseh teh izpostavah
http://www.cestnina.si/?id=51007
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Po jun 16, 2008 7:23 am

S torkom ali sredo naj bi vinjete prišle v prodajo

vir: 24.com

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Po jun 16, 2008 7:40 am

js bom kupo celoletno pa dam 55€pa mam merse bomo pa malo bol po avtocesti začeli vozit nisem brav cele teme pa me zanima kako je kaj če pa slučajno menjaš vetrobransko steklo dobiš drugo :) :) :) :)
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Po jun 16, 2008 7:59 am

V letošnjem letu (do decembra) bo na voljo samo polletna tako, da ne boš moral takoj kupiti celoletne. Celoletno pa se bo dalo dobiti konec leta in bo veljala od 1.decembra prejšnega leta do 31.januarja naslednjega leta (14 mesecov - kot oglašujejo)...Samo je to bolj kot ne samo marketinška reklama. Ker velja vinjeta za vnaprej določen datum jo je potrebno kupiti vsako leto (torej na 12.mesecov in ne na 14 - seveda v primeru uporabe AC) :roll:

lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jun 16, 2008 9:38 am

2Fast&2Furious je napisal/-a:V letošnjem letu (do decembra) bo na voljo samo polletna tako, da ne boš moral takoj kupiti celoletne. Celoletno pa se bo dalo dobiti konec leta in bo veljala od 1.decembra prejšnega leta do 31.januarja naslednjega leta (14 mesecov - kot oglašujejo)...Samo je to bolj kot ne samo marketinška reklama. Ker velja vinjeta za vnaprej določen datum jo je potrebno kupiti vsako leto (torej na 12.mesecov in ne na 14 - seveda v primeru uporabe AC) :roll:

lp

Samo to je svinjarija... torej si takoj primoran najprej kupiti dražjo cestnino, da si ja takoj dnar namečejo v tošl :roll:

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po jun 16, 2008 5:23 pm

FBR je napisal/-a:
2Fast&2Furious je napisal/-a:V letošnjem letu (do decembra) bo na voljo samo polletna tako, da ne boš moral takoj kupiti celoletne. Celoletno pa se bo dalo dobiti konec leta in bo veljala od 1.decembra prejšnega leta do 31.januarja naslednjega leta (14 mesecov - kot oglašujejo)...Samo je to bolj kot ne samo marketinška reklama. Ker velja vinjeta za vnaprej določen datum jo je potrebno kupiti vsako leto (torej na 12.mesecov in ne na 14 - seveda v primeru uporabe AC) :roll:

lp

Samo to je svinjarija... torej si takoj primoran najprej kupiti dražjo cestnino, da si ja takoj dnar namečejo v tošl :roll:

Eh FBR :roll: ..kater idijot bi pa zdej celoletno kupu, to mi povej. Itak bi samo pol leta veljala..

p.s. jaz sem jo danes kupil. Taka lepa, zelena :D komi čakam 1. julij..

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jun 16, 2008 5:32 pm

Kdo bi jo kupu,... ja jst... kdo neki... zdje bom pa mogu dajat 35€... tam bi dodal dvajsetaka in bi dobil letno.... tebi se zdi malo, država na koncu pa pokasira miljone na ta račun... naj da meni vsak slovenc 15€ pa zračunaj kolko bi dobil...

Če bi bila letna mogoča že zdaj, bi veljala za 1 leto... jst ne vem kaj serješ, da bi veljala samo pol leta letna...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jun 16, 2008 5:43 pm

FBR, to je samo prvo leto tako. Razburjaš se zaradi praznega ničesar.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jun 16, 2008 5:47 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:FBR, to je samo prvo leto tako. Razburjaš se zaradi praznega ničesar.

Čisto nič se ne razburjam... to ti pripisuješ meni.

Je pa dejstvo da če ni možni nakup letne, pomeni da so za prve prodaje umaknili možnost skonta ob nakupu letne vinjete.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 16, 2008 5:56 pm

Brez potrebe se nič ne razburjaš! Saj bo naslednje leto polletna (verjetno) stala 55 €, torej boš na istem :P

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Po jun 16, 2008 5:58 pm

letna vinjeta je vezana na KOLEDARSKO leto
torej od jan do dec določenega leta + dec prejšnjega in jan prihodnjega leta
skupaj torej 14 mesecev

polletna vinjeta velja 6 mesecev od dneva nakupa (tisti, ki jo kupijo pred 1. julijem pa jim preluknjajo 1. julij, ker se začne uporaba vinjet šele takrat)

torej četudi bi bile letos letne vinjete, jih ne bi kupil nihče - 55eur za 7 mesecev - no thanks

ubistvu pa si prikrajšan samo za 35 - 55/2 =7,5 eur
podpis

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jun 16, 2008 6:13 pm

lublancan je napisal/-a:letna vinjeta je vezana na KOLEDARSKO leto
torej od jan do dec določenega leta + dec prejšnjega in jan prihodnjega leta
skupaj torej 14 mesecev

polletna vinjeta velja 6 mesecev od dneva nakupa (tisti, ki jo kupijo pred 1. julijem pa jim preluknjajo 1. julij, ker se začne uporaba vinjet šele takrat)

torej četudi bi bile letos letne vinjete, jih ne bi kupil nihče - 55eur za 7 mesecev - no thanks

ubistvu pa si prikrajšan samo za 35 - 55/2 =7,5 eur

Tole je men čist vse jasno že lep čas. Na k. mi gre ker nekdo na ta račun služi!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 16, 2008 6:38 pm

FBR je napisal/-a:... Na k. mi gre ker nekdo na ta račun služi!

Torej ti gre na k., ker Slovenija služi z odiranjem turistov?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov