grizli je napisal/-a:Dejansko, če se držiš pravil, nimaš kaj storiti, lahko le vklopiš levi žmigavc in čakaš, da bo tistega pred tabo čimprej srečala pamet.
Heh to me je spomnilo na prigodo sredi poletja. Sva se s punco peljala domov z morja in tik po postajališču Lom proti Lj s pospeševalnega direktno na prehitevalnega skoči dirkač in začne z svojimi besnimi 110 prehitevati kamion. Okej ga vidim, upočasnim (čeprav mu ne bi bilo nič hudega počakati 2 sekundi, da bi bil mimo) in držim varnostno razdaljo, ker se ne maram lepiti ljudem na rit, še posebaj ne ko prehitevajo.
No potem pa se je začela zabava, gospod v srebrni A3 z CE registerskami in ogromnim sombrerom na glavi (kot sem lahko opazil kasneje) se niti podrazno ni imel namena umakniti z prehitevalnega pasu. Mirno je vozil svojih 100-110, navkljub čisto dostojnim odprtinam na voznem pasu (ne, ne govorim o 4,5 metra veliki luknji). Ker sem želel naprej nadaljevati po tempomatu (nastavljen na 135) sem vklopil levi žmigovec... in ga imel vklopljenega nekaj kilometrov... Nato sem prvič poblendal...avtomobili so naju že davno začeli prehitevati po desni mi pa še kar naprej takole po levi...nekaj malega mimo izvoza Brezovica sem gospodu potrobil...NIČ...zdaj so naju že vsi prehitevali po desni.
Tik pred cestninsko postajo pa zagledam za seboj utripajoče luči rešilca, jaz se lepo umaknem desno, mr. sombrero pa ne opazujoč prometa okoli sebe, opazi rešilca šele, ko vklopi sirene za njem. Travma je bila očitno prehuda za preverbo ali je varno zaviti desno, saj je brez žmigovca zavil direktno gospodični v belem passat variantu v bok. Na srečo je to namero opazila in hitro zabremzala z 100km/h na okoli 20, ter odvila na z stožci zagrajen odstavni pas. Kako da ni nobenega zadela, mi je še zmeraj neznanka.
Na cestninski postaji pa sva končno pripeljala vštric (priznam na skrajno desnem pasu cestninske postaje sem peljal malo hitreje kot on) in vse mi je bilo razodeto. Ata in mama, vsak z ogromnim sombrerotom, en bolj rdeč v lička kot drugi seveda nista mogla opaziti kolone, ki sta jo povzročila. Niti ne vseh avtomobilov in kombijev, ki so ju prehiteli po desni in edinokrat ko sem resnično želel poklicati policijo na cesti, sem imel torbo z najinima mobiteloma v prtljažniku.
Zaključek je, da lahko čakaš ampak pri nekaterih zna trajati precej dolgo

Zdaj samo čakam na psihološki profil, ki mi bo razkril kakšen nori brezglavi divjak sem ter malo da ne DNK-a analizo, s katero mi bodo dokazali, da je to genetsko prirojena napaka saj sem potomec napadalne meduze ter besnega ščinkavca!

Lp