Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Re: Cepci na cesti

Napisal/-a =ZiAn= To jan 04, 2011 10:53 pm

grizli je napisal/-a:Dejansko, če se držiš pravil, nimaš kaj storiti, lahko le vklopiš levi žmigavc in čakaš, da bo tistega pred tabo čimprej srečala pamet.

Heh to me je spomnilo na prigodo sredi poletja. Sva se s punco peljala domov z morja in tik po postajališču Lom proti Lj s pospeševalnega direktno na prehitevalnega skoči dirkač in začne z svojimi besnimi 110 prehitevati kamion. Okej ga vidim, upočasnim (čeprav mu ne bi bilo nič hudega počakati 2 sekundi, da bi bil mimo) in držim varnostno razdaljo, ker se ne maram lepiti ljudem na rit, še posebaj ne ko prehitevajo.

No potem pa se je začela zabava, gospod v srebrni A3 z CE registerskami in ogromnim sombrerom na glavi (kot sem lahko opazil kasneje) se niti podrazno ni imel namena umakniti z prehitevalnega pasu. Mirno je vozil svojih 100-110, navkljub čisto dostojnim odprtinam na voznem pasu (ne, ne govorim o 4,5 metra veliki luknji). Ker sem želel naprej nadaljevati po tempomatu (nastavljen na 135) sem vklopil levi žmigovec... in ga imel vklopljenega nekaj kilometrov... Nato sem prvič poblendal...avtomobili so naju že davno začeli prehitevati po desni mi pa še kar naprej takole po levi...nekaj malega mimo izvoza Brezovica sem gospodu potrobil...NIČ...zdaj so naju že vsi prehitevali po desni.

Tik pred cestninsko postajo pa zagledam za seboj utripajoče luči rešilca, jaz se lepo umaknem desno, mr. sombrero pa ne opazujoč prometa okoli sebe, opazi rešilca šele, ko vklopi sirene za njem. Travma je bila očitno prehuda za preverbo ali je varno zaviti desno, saj je brez žmigovca zavil direktno gospodični v belem passat variantu v bok. Na srečo je to namero opazila in hitro zabremzala z 100km/h na okoli 20, ter odvila na z stožci zagrajen odstavni pas. Kako da ni nobenega zadela, mi je še zmeraj neznanka.

Na cestninski postaji pa sva končno pripeljala vštric (priznam na skrajno desnem pasu cestninske postaje sem peljal malo hitreje kot on) in vse mi je bilo razodeto. Ata in mama, vsak z ogromnim sombrerotom, en bolj rdeč v lička kot drugi seveda nista mogla opaziti kolone, ki sta jo povzročila. Niti ne vseh avtomobilov in kombijev, ki so ju prehiteli po desni in edinokrat ko sem resnično želel poklicati policijo na cesti, sem imel torbo z najinima mobiteloma v prtljažniku.

Zaključek je, da lahko čakaš ampak pri nekaterih zna trajati precej dolgo ;)

Zdaj samo čakam na psihološki profil, ki mi bo razkril kakšen nori brezglavi divjak sem ter malo da ne DNK-a analizo, s katero mi bodo dokazali, da je to genetsko prirojena napaka saj sem potomec napadalne meduze ter besnega ščinkavca! :)

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ To jan 04, 2011 11:12 pm

=ZiAn= je napisal/-a:
grizli je napisal/-a:Dejansko, če se držiš pravil, nimaš kaj storiti, lahko le vklopiš levi žmigavc in čakaš, da bo tistega pred tabo čimprej srečala pamet.

Zaključek je, da lahko čakaš ampak pri nekaterih zna trajati precej dolgo ;)

Zdaj samo čakam na psihološki profil, ki mi bo razkril kakšen nori brezglavi divjak sem ter malo da ne DNK-a analizo, s katero mi bodo dokazali, da je to genetsko prirojena napaka saj sem potomec napadalne meduze ter besnega ščinkavca! :)

Lp

ko smo se začeli pogovarjati v mirnem tonu ni bilo več zmerjanja. se mi zdi nepotrebno. tako kot je bilo nepotrebno iskati vse napake posameznika, medtem ko se je generalna misel razvijala in to celo na nelegalen način. vem, da ZVCP ni idealen a je tam zato, da se ga držimo. na žalost pa sem opazil, da se me je v tej temi pogosto diskriminiralo in morda sem tudi sam koga po krivici obtožil. v vsej svoji vnemi sem želel povedati, da je danes na cesti več različnih subkultur in niso problematični le posamezniki, ki so vedno bili in bodo norci. bodisi taki, kot jih opisuje =Zian= ali pa taki kot jih nekateri ostali in jim je skupna agresivna vožnja ter ritolizništvo. ekstremi nekako potrjujejo pravilo po katerem se ravnajo slovenski vozniki v blažjih oblikah.

na eni strani so tisti, ki ne spoštujejo pravil, to javno priznajo in ne želijo spremeniti mnenja (uporaba prehitevalnega pasu), na drugi strani pa vozniki, ki se iz dneva v dan učijo na njih. in ko si naberejo dovolj izkušenj opazijo, da bodo strpni in prenašali napake ter moralno podpirali cepce ali pa le z agresivnejšo vožnjo lahko vzpostavili normalno stanje na cesti, ki bi moralo biti že ob upoštevanju zakonov.

seveda potem nekateri, nič krivi in počasnejši vozniki občasno nasrkajo, ko naletijo na živčnega norca za sabo. kot tudi normalni vozniki, ki se držimo omejitev in nam tempo dirigirajo samooklicani šerifi. ja pogled na avtocesto mi jasno pove, da se vozniki delijo na take in onake. kot politiki. skupno pa jim je, da jih je velika večina gnojev, ki vidi le sebe in lastne interese. zato pa lahko berem le o tem kako naj se ohladim in kako se nekomu mudi in kako nekdo nima pravice nekaj delati in kako je kaj moralno.. meni se nikamor ne mudi in nisem vroč. le normalen voznik, ki se rad prevaža po cesti varno in po omejitvah ter zaradi krize še varčno, z veseljem pa ne preveč utrujajoče. in to je danes zelo težko.
ZVCP je pa seveda slab. kot pravijo politiki, vse je slabo kar ni naše. tako kot v politiko, tudi nobeden nobenega en sili na cesto in zato bi bilo pametno, da bi se pojavil kakšen kolesar več. mogoče tudi kakšen obisk ustanove manjsposobnim nebi bil napačen..

Uporabniški avatar
cr33p
Novinec

Napisal/-a cr33p Sr jan 05, 2011 9:04 am

Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an i****, and anyone going faster than you is a maniac? - George Carlin

Pa še kako je imel prav.

Z moje strani pa samo toliko - rad vozim s svojim tempom, pa to ne pomeni da vozim počasi. A kadarkoli me kdo dohiti in je vidno hitrejši, se mu ob prvi priliki za prehitevanje umaknem malo bolj na desno in spustim nogo z gasa, da me lahko normalno prehiti. Včasih dam tudi desni žmigavec, odvisno od situacije. Probajte kdaj, saj boste videli, da ni težko.

Ne razumem, zakaj bi moral nekoga silit, da vozi bistveno počasneje, kot bi se lahko, če mene nebi bilo tam.

Me pa tudi živcira, da mi nekdo vozi za ritjo (varnostna razdalja je itak višja matematika za večino voznikov).

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 05, 2011 10:12 am

cr33p je napisal/-a:
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an i****, and anyone going faster than you is a maniac? - George Carlin

Pa še kako je imel prav.

Z moje strani pa samo toliko - rad vozim s svojim tempom, pa to ne pomeni da vozim počasi. A kadarkoli me kdo dohiti in je vidno hitrejši, se mu ob prvi priliki za prehitevanje umaknem malo bolj na desno in spustim nogo z gasa, da me lahko normalno prehiti. Včasih dam tudi desni žmigavec, odvisno od situacije. Probajte kdaj, saj boste videli, da ni težko.

Ne razumem, zakaj bi moral nekoga silit, da vozi bistveno počasneje, kot bi se lahko, če mene nebi bilo tam.

Me pa tudi živcira, da mi nekdo vozi za ritjo (varnostna razdalja je itak višja matematika za večino voznikov).

Uf ta citat smo tu še kako potrdili, predvsem drugega dela se pa nekateri nikakor ne morejo otrset! :D Zanimivo, da ti iz te debate ki vozimo nekoliko hitreje(se pravi večinoma ne 10-20 km/h pod omejitvijo) nimamo čisto nobenih problemov z umikanjem na desni pas in dajanjem desnega žmigavca še hitrejšim, nekateri "varni" tukaj bi pa še zakon na novo spisali, da bi se le lahko (v gužvi) vozili po desnem.

Resno me zanima, od kod tak strah pred vožnjo po desnem pasu. Recimo zadnji primer v nedeljo je to zelo nazorno prikazal. Zapeljem iz dolenjske avtoceste proti Golovcu in pred začetkom oz. nekje na začetku tunela sem že zavil na srednji pas, ker je bil pred mano počasnejši avto, drugih avtov ni bilo na obzorju. In kaj naredi ta pred mano? Ko sem bil že čisto blizu, gre seveda on tudi desno, da sem se ga moral naglo izognit in zapeljat na skrajni levi pas. :roll:

A narod resno ne zna razbrat, da so tam trije pasovi in da imaš cca. kilometer prostora preden tega skrajnega desnega "zmanjka" al se gre za alergijo na desni pas?! Na prazni avtocesti z majhno hitrostjo je tip šel rinit direkt pred mene, čeprav je za ta manever imel časa še en kilometer! In to ni edini odsek, kjer je v gužvi na tropasovnem odseku desni pas najbolj prazen! :evil: Tam se večina naroda takoj nabije na srednji oz. levi pas, kot da jih kdo preganja in to naredijo na silo takoj na začetku, desni pas pa ostane prazen, če ni kakšnih par šleperjev, ki lahko vozijo 80 km/h, medtem ko drugi skoraj stojijo in se tepejo za levi pas. :roll:

Oče že kar nekaj let vozi šleperja in pravi, da tega, da bi se desni pas pogosto pomikal hitreje od levega(razen v res hudi gužvi), npr. v Nemčiji ne vidiš! Povedal mi je že kar nekaj nasvetov, ki jih vozniki na našh cestah še dolgo ne bodo dojeli, ampak ne vem če ima smisel tukaj razlagat. Recimo ko se dva pasova zožata v enega, se uporablja sistem zadrge in bodo vsi srečni. In to ne kilometer pred zožanjem, da desni pas stoji, na levem je pa nekaj avtov deležnih obsojajočih pogledov, čeprav ravnajo čisto pravilno. V takšnem primeru se na desnem pasu vozi s takšno razdaljo, da se lahko iz levega vključi po en avto med vsakega, na levem pa tudi temu primerno. Ne to ni boj za mesto in ni zmagovalcev in poražencev. Pri nas se pač vsi nabijejo en na drugega na obeh pasovih in potem se začne prerivanje, le da ne bi kdo izgubil kakšnega mesta. Nažalost pa večina zaradi dreves ne vidi gozda in se ne zaveda, da takšno "čuvanje mesta" dela gužvo in da bi vse potekalo dosti hitreje, če bi se združevali postopoma do točke zožanja(ja, do tam je to dovoljeno).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Sr jan 05, 2011 10:29 am

Zanimivo, da ti iz te debate ki vozimo nekoliko hitreje(se pravi večinoma ne 10-20 km/h pod omejitvijo) nimamo čisto nobenih problemov z umikanjem na desni pas in dajanjem desnega žmigavca še hitrejšim, nekateri "varni" tukaj bi pa še zakon na novo spisali, da bi se le lahko (v gužvi) vozili po desnem.
To ni nič drugega kot podlo podtikanje.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr jan 05, 2011 11:18 am

Če vse kamione spravimo na vlake, potem bo na cestah manj sr*nja, pa se bodo mogoče nekateri na bolj praznih cestah lažje odločili za desni pas, ne da bodo samo sr*nje delal na levem.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 05, 2011 11:42 am

domen_ je napisal/-a:
Zanimivo, da ti iz te debate ki vozimo nekoliko hitreje(se pravi večinoma ne 10-20 km/h pod omejitvijo) nimamo čisto nobenih problemov z umikanjem na desni pas in dajanjem desnega žmigavca še hitrejšim, nekateri "varni" tukaj bi pa še zakon na novo spisali, da bi se le lahko (v gužvi) vozili po desnem.

Aja, podlo podtikanje? Preberi malo poste od vseh, ki jih tako kritiziraš! Drugače pa "podlo podtikanje"... To kvečjemu ti počneš! :D

nebivedu je napisal/-a:Če vse kamione spravimo na vlake, potem bo na cestah manj sr*nja, pa se bodo mogoče nekateri na bolj praznih cestah lažje odločili za desni pas, ne da bodo samo sr*nje delal na levem.

Ma kje boš v Sloveniji kamione dajal na vlak, če je v vsaki vasici kakša firma, do katere morajo prit. Bi pa lahko po vzoru nemcev opalili konkretne davke na neekološke motorje in se znebili večine (v klancih) počasnih zastarelih kamionov. Očetov Actros BlueTec EEV zaradi tega že skoraj rožice piha ven čez auspuh! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr jan 05, 2011 11:56 am

domen_ je napisal/-a:

Ups, pa ne da si se prepoznal v tem citatu ;) Sej te ni nikjer poimensko omenil :lol:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr jan 05, 2011 12:02 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Če vse kamione spravimo na vlake, potem bo na cestah manj sr*nja, pa se bodo mogoče nekateri na bolj praznih cestah lažje odločili za desni pas, ne da bodo samo sr*nje delal na levem.

Ma kje boš v Sloveniji kamione dajal na vlak, če je v vsaki vasici kakša firma, do katere morajo prit. Bi pa lahko po vzoru nemcev opalili konkretne davke na neekološke motorje in se znebili večine (v klancih) počasnih zastarelih kamionov. Očetov Actros BlueTec EEV zaradi tega že skoraj rožice piha ven čez auspuh! :D

Verjetno je mislil zgolj za tranzit brez destinacije v Slo.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Sr jan 05, 2011 12:10 pm

@ ~toMmy~, BBoss: jaz nimam nobenih problemov z umikanjem, niti na avtocesti niti na magistralki. Ampak to nima nobene veze s prometnimi konicami, ko so ceste čisto zabasane. Zato imam probleme s takšnim podtikanjem:
nekateri "varni" tukaj bi pa še zakon na novo spisali, da bi se le lahko (v gužvi) vozili po desnem.
Ta sklep je čisto zgrešen, narejen na izmišljenem predsodku, da bi se nekateri radi vozili po prehitevalnem pasu in da bi zato spremenili zakon. Jaz sem izhajal iz posnetka, ne pa izmišljotinah in predsodkih.

Podpiram! Sicer ne vem če bi to kaj pomagalo pri tistih na levem pasu, ampak s cest bi bilo umaknjeno veliko breme.

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Sr jan 05, 2011 12:14 pm

Mislim, da za probleme na slovenskih avtocestah niso tako zelo krivi kamioni, ampak bolj (slovenska?) miselnost, ki jo ima večina voznikov - bog ne daj voziti po voznem pasu, ker to je pa ja sramota, kaj šele da se umakneš hitrejšemu, to je isto kot da bi napravil harakiri. :/:o:/
Zakaj sem napisal slovenska miselnost? Vsak teden se vozim po avtocesti, vendar ne v sloveniji, ampak po Italiji, natančneje odsek Trst-Monfalcone. Odkar se vozim na tej relaciji, se mi je le enkrat zgodilo, da se mi osebek pred mano (Mercedes S-klasse z LJ tablicami) ni hotel umaknit, čeprav sem bil hitrejši (po AC vozim konstantno s 140km/h) Ko sem se tako cijazil za mercedesom s svetlobnimi 100 km/h po prehitevalnem pasu, sem točno vedel, kaj gre gre osebku pred mano po glavi (jaz mam mercedesa, zato se mi ni treba umikat deset let stari alfi 145 :bow S tako vožnjo je potem nadaljeval še kak kilometer, nato pa je zgleda poknu živc Napoletancu, ki je vozil za mano v alfi 166 in nas je prehitel po desni strani. Seveda je med manevrom v svojem stilu izrazil nezadovoljstvo nad dojče-fahrerjem in očitno je grožnja z mafijo voznika mercedesa tako prestrašila, da se je nemudoma umaknil na vozni pas :mrgreen: Mimogrede, takih problemov s superiornostjo znamke, ki jo nekdo vozi, pri drugih narodih (Italijani, nemci...) na ac-ju še nisem doživel - če človek vidi, da je nekdo hitrejši od njega, se popolnoma brez problemov umakne - kot opažam pa je pogoj za tak manever (še posebej, če je v igri vozilo višjega razreda), da vozilo nima slo tablic.
Nekdo je prej pisal o izsiljevanjih na avtocestah - take manevre opažam tudi jaz, ampak izvajajo jih izključno tovornjaki in kombiji z romunskimi tablicami, ter občasno kak avtomobil z bolgarskimi in (da, uganili ste) slovenskimi tablicami.
Če potegnem črto pod vse napisano, bi lahko zaključil, da so za gnečo na slovenskih avtocestah deloma krivi tovornjaki, veeeeelik del krivde nosi (slovenska) vozniška kultura, nezanemarljiv del krivde pa nosijo tudi DARSovski geniji, ki se spravljajo v popravila avtocest v času najhujše poletne prometne gneče.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jan 05, 2011 1:37 pm

BBoss je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:

Verjetno je mislil zgolj za tranzit brez destinacije v Slo.

Točno tako, samo tiste, ki so v tranzitu skozi slovenijo v Lendavi na vlak in v gorici iz vlaka, pa bo pol manj prometa po sloveniji.

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr jan 05, 2011 1:50 pm

Zanimivo je kako se ti "uničevalci cest" poštirkano vozijo povsod le pri nas imajo neke permanentne prebliske.... :huh:
RiDe hArD

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr jan 05, 2011 2:31 pm

R 34 GT-R je napisal/-a:Zanimivo je kako se ti "uničevalci cest" poštirkano vozijo povsod le pri nas imajo neke permanentne prebliske.... :huh:

Recimo da se že od leta 1995 po avstriji noben od teh "uničevalcev cest" z romunskimi tablicami in dimnimi zavesami (ko se pelje v hrib) ne vozi, ampak morajo takega na vlak naložit. Pri nas pa lahko vsako sr*nje, tudi če ne ustreza nikakršnim zahtevam (po varovanju okolja), preveč naložen, vozi in ovira promet na vsakem klancu.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr jan 05, 2011 3:16 pm

To, da pa se je avstriji po 30ih letih komaj povrnila investicija v hucke pack(tovornjak na vlak) sistem pa očitno noben neve. S tem da je pri nas finančno še težje, ker je razdalja krajša, SŽ pa v totalni pizdi. Pa da ne začnemo o zastarelih progah, ko znižujejo hitrost in težo kompozicij.
Drugače pa tisti ki pravi, da v nemčiji nikoli ne leti desna kolona hitreje kot tista na levi... Mene so skoraj prežarčili nemci z blend lučmi, ko sem bremzal na hitrost kolone na levem pasu. Levi pas 110kmh, mi pa 140 v koloni podesni mimo njih. Ampak skoraj vsi z dvosekundno varnostno razdaljo ;)
Ne pa pri nas, ko se pelje kolona s 110-120 kmh mimo tovornjakov in počasnejših in v zahvalo ker se z isto hitrostjo kot kolona peljem po pravilih(nazaj na desni pas, takrat ko je prosto) me grejo majmuni zapirat, na koncu se mi pa po par kilometrih tak odmakne, ker se mimo stacionarnega radarja ljudje neupajo peljat 130kmh :shock:
Aja, pa nisem popoln voznik, vbistvu sem daleč od tega. Dostkrat prehiter, včasih se nardi tut da sem tapočasen. Ampak jebat ga, se sploh ne sekiram več zarad drugih. Škoda mojega zdravja :)
LP Rok

kamal
Novinec

Napisal/-a kamal Sr jan 05, 2011 5:58 pm

Jutri bo naletaval sneg in bo spet prisotna nadzvočna hitrost po cestah.
Se vidmo ko se zagledamo.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jan 05, 2011 6:59 pm

Drocky, po desni se lahko "prehiteva" če gre za kolono - toej če je kolona na levi in desni, je desna lahko hitrejša in s tem prehiteva levo, v tem primeru ni nihče v prekršku.

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj Sr jan 05, 2011 6:59 pm

kuščar je napisal/-a:gustelj, ker si bolj psihološko in razgledano človek osiromašene sorte ti bom pveodal kaj je voznik rdečega avta delal narobe. Za časa ko nikogar ne prehiteva se po zakonu ne sme voziti na prehitevalnem pasu, ampak se moram usmeriti na vozni pas.

Vožnja ene kolone mimo druge ni prehitevanje!!!

ZVCP: 23. člen
...
75. prehitevanje je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega
prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu
smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene
kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna
pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;
Ker tega ni storil je posledično v prekršku bil tudi Jerch, ki je želel voziti hitreje oz. ga prehiteti, najprej ker je tudi on vozil na prehitevalnem in ni nikogar prehiteval, potem pa še ker je moral skrajšati varnostno razdaljo,
Moral skrajšati varnostno razdaljo ?!?!? A ja, gotovo se mu je neki zaritnež fizično nabil na rit in ga porinil v Škodo ? Kar je res moral, je moral držati varnostno razdaljo. Pika!
da je lahko upozoril voznika pred njim, ki zakona očitno ne pozna
Hočeš reči, da ga ti ne poznaš?
(opozorilo z levim smerokazom velja sicer za opozorilo na kultren način širom EU in bi bilo primernejše).

Če bi se torej voznik rdečega avta takoj ko je imel prosti vozni pas umaknil desno, v prekršku ne bi bil nihče!,
Hočeš reči, če bi se Đerk umaknil kamor mu je mesto?!
pravtako ne bi bilo prisotne nobene nervoze. Ker tega ni storil je sprožil verigo dogodkov, ki niso bili v skladu z zakonom.

Vem, da ti to ni najbolj jasno, ker ne poznaš zakonov,
To ti meni? ,
cestna kultura in bonton sta ti pa tuja, ampak vsaj poskusi ;).

P.S. Če bi voznik rdečega avta imel tudi malce sorazumevanja do drugih v prometu bi vsaj za časa prehtevanja lahko pospešil na 130 km/h,
Vožnja v koloni je omejena na hitrost s katero se premika cela kolona. Fizika iz osnovne šole!
...
"53. kolona vozil so tri ali več vozil, ki vozijo eno za drugim
po istem prometnem pasu na takšni medsebojni razdalji vozila, da
sta hitrost vožnje in ravnanje voznikov v medsebojni odvisnosti;"
ni pa to seveda nujno, je pa lepa gesta!, in lepih gest v prometu dandanes primanjkuje.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr jan 05, 2011 7:31 pm

gustelj je napisal/-a:Vožnja ene kolone mimo druge ni prehitevanje!!!

ZVCP: 23. člen
...
75. prehitevanje je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega
prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu
smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene
kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna
pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

Res al kaj? Evo priznam, da tega nisem vedel oz. sem misli, da to velja bolj za mesto.
Čeprav sem danes na AC in na LJ obvoznici to kar dosti prakticiral...je blo treba prepucat turbino :D je pa res da se en avto ne šteje za kolono oops

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jan 05, 2011 7:38 pm

gustelj pozabil sem dati prehitevanje v narekovaj ;). Mislim, da se ni treba bati, da ne vem da to ne spada pod prehitevanje. Ostali del v tvojem postu pa nima ravno neke teže, ampak je zgolj neko obračanje besed, in nakazuje na to na NOČEŠ razumeti zakona.

Tistih 130 km/h pa je bilo dodanih zgolj kot nasvet, ker ne vem kakšno je bilo stanje pred rdečim vozilom. S posnetka se pač za sigurno ne da trditi kakšno točno je bilos tanje pred rdečim avtom. Vseeno je po zakonu rdeči voznik bil dolžan iti na desni pas, ko nikogar ni prehtieval, tudi če bo jercha 100-krat označil s tisto tvojo angleško besedo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov