.com je napisal/-a:Tudi meni se pri G6 dogaja, da jih preklopi prehitro oz. ko je (po mojem mnenju) še dovolj svetlo... Torej je senzor nastavljen z rezervo... in taki senzorji (če jih človek ima) dobro delujejo tudi pri t.i. vodni meglici... Pa si določeni uporabniki na temu forumu še zmerej ne dajo dopovedati, da tak sistem dela in deluje...in da je to samoumevno
ejsim je napisal/-a:Skoraj vsakič, ko je dež ali rahlo megleno, vklopim ročno luči. Na AC avtomobil (še posebno srebrn ipd) hitro postane slabše viden. Sicer se mi ne zdi toliko kritično, ampak vseeno..na cesti človek sreča marsikaj in zaradi raznih pacientov sem raje bolj "viden", pa čeprav skoraj nikoli ne vozim s tako hitrostjo, da bi se kdo v takih razmerah od zadaj kaj ekstra hitro približeval.
Pa ja da, če je avtomatika ali ne, homologacija ali ne, za luči je odgovoren voznik. Tudi pri avtih, ki imajo avtomatsko zaviranje, ne pomeni, da tebi ni treba bremzat. Sam moraš pazit, ali so luči prižgane ko morajo bit.Ker, če avto to možnost ima, potem je dobil homologacijo in je torej delovanje preizkušeno in je po zakonu.
cc09 je napisal/-a:Pa ja da, če je avtomatika ali ne, homologacija ali ne, za luči je odgovoren voznik. Tudi pri avtih, ki imajo avtomatsko zaviranje, ne pomeni, da tebi ni treba bremzat. Sam moraš pazit, ali so luči prižgane ko morajo bit.Ker, če avto to možnost ima, potem je dobil homologacijo in je torej delovanje preizkušeno in je po zakonu.
cc09 je napisal/-a:Dvomim da tako piše tudi v navodilih od avta. Naj dajo tam to črno na belo, potem pa lahko tega tudi res držite.
pskoda je napisal/-a:ps.: razne škode, vw bi pa res zapelal v graben ker dnevne luči bi morale biti pri vseh avtomobilih v glavnih lučeh ne pa nekje spodaj še reno ima bolje rešeno ki so zraven glavnih luči
pskoda je napisal/-a:ps1.: pri vsakem avtomobilu ki ima auto vklop luči se mora rač. nastaviti občutljivost senzorja ker še en navaden hišni senzor za luči ga ima pa stane okrog 15 eur
INFINITI je napisal/-a:večina vidi qrac razliko, meni se tudi ko sem vozil superba vsake toliko blendali, enkrat da imam meglenke, drugič pa da nimam luči prižgan ih, ker so pričakovali nekaj iz glavnih luči da sveti.pskoda je napisal/-a:Si že videl razliko med dnevnimi in meglenkami?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov