cc09 je napisal/-a:Niti s tem ne bi bilo kaj dost preveč narobe, če bi to jasno povedali, ne pa da se delajo fine in se grejo neke zelene (in drage) subvencionirane sončne celice in vetrne elektrarne, da ima država denar za take neumnosti pa jemlje pri bencinu, ne pa toliko pri dizlu, ki je bolj umazan.
cc09 je napisal/-a:Ne vem zakaj imate nekateri toliko proti, če je ena tema od tisočih na tem forumu posvečena tudi temu. Je veliko tem veliko bolj neumnih. A ste 4 leta stari da ne prenesete, če vam nekdo reče, da pol kile sladoleda na dan pač ni zdravo? Vsak bo kupil tisto kar se mu najbolj splača, jasno, ni pa zato treba cepetat na mestu in kričat kako ni res dizel umazan.
sonic je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:Hja, ok, taki ti grejo v nos, kaj pa tisti, ki dejansko v življenju naredijo 100x več za ekologijo kot vsi mi in nam moralizirajo?
Takih, ki pa naredijo 100x več za ekologijo, kot vsi mi pa ne poznam in še nisem slišal za njih (lahko daš primer)
Najbrž je mislil velikega 'dobrotnika' Ala Gora, ki nam je (posredno) vsem podražil energijo in zagrenil življenja še z drugimi omejitvami, sam pa na račun yebanja ljudi v glavo služi milijone, se prevaža v privatnih reaktivcih in ima ogromno hišo, ki porabi več energije kot manjše mestece. Za nas navadne ljudi si je seveda zamislil precej bolj skromno življenje od njegovega - kam pa pridemo če bi vsi želeli živeti tako lepo, to sme samo elita.
A si tega mislil, D?
cruiser1 je napisal/-a:Govoril sem o povrečno "brihtnih" slovencih, evropejcih, amerikancih, japoncih... , ki so prepričani, da so nekaj naredili za okolje, ker so kupili nekaj novega kar porabi nekoliko manj energije in si potem še celo upajo moralizirati drugim. Takih, ki pa naredijo 100x več za ekologijo, kot vsi mi pa ne poznam in še nisem slišal za njih (lahko daš primer) razen, če imaš v mislih kakšna plemena iz J. Ameriškega pragozda ali kje drugje, ki živijo popolnoma v slogi z naravo brez sodobnih dobrin in naravi vzamejo le toliko kolikor potrbujejo za golo preživetje. Le oni imajo pravico nam moralizirati.
cc09 je napisal/-a:abbe je napisal/-a:cc09 je napisal/-a:Ampak parcele okoli kemičnih in plastičnih tovarn niso strašno drage, nobene nimam pred nosom. Te vaše strupe pa moram vohat kamorkoli se obrnem.Neka kemična, plastična tovarna v enem dnevu spusti toliko izpustov kot jih 10.000 avtomobilov skupaj ali pa še več.
a ti peš hodiš okoli,tvoji starši nimajo vozila,ti ga nimaš?verjetno tut tvoji sorodniki ne?
pometi najprej pred svojim pragom...
Ne bit tako otročje užaljen. Jaz ne zamerim nobenemu, če se vozi na dizel. Že ta tema je dokaz, da 90% ljudi, ki vozijo dizel, nima pojma o tem koliko je strupen, pa tudi če bi vedeli, bencin je pač predrag, 10% je pa pač ignorantov in jih to tudi niti malo ne briga, niti ne vem zakaj potem čutijo potrebo se oglašat v tej temi.
Tu bi pač morala svoje naredit EU in izenačit trošarine na bencin in dizel, kmeti in prevozniki itak dobijo nekaj tega nazaj, ostali se pa naj vozijo na kar želijo. Če bi še na splošno na goriva znižali trošarine, bi se dizel še manj splačal in bi ga vozili samo še tisti, ki vozijo res velike razdalje, ti se pa itak vozijo po avtocesti, kjer ne delajo veliko škode. Da se po vsaki vasici, da ne govorimo o mestih, vozi 80% dizlov, in to hladnih, ni ničemur podobno.
Potem bi se tudi razmerje porabe med dizlom in bencinom vrnilo v neke normale, ne pa da zdej evropske rafinerije v Ameriko vozijo bencin, ker nimajo kaj z njim, nazaj pa dizel, ker oni nimajo kaj z njim. To je bedarija na kubik.
Če bi bilo to razmerje normalno, ne bi to nikogar brigalo, zdaj bojo pa počasi dizle v velikih mestih enostavno prepovedali, ponekod še bencinarje, da ne bo vojne, potem bomo pa vsi "srečni".
moj-avto je napisal/-a:Mene zanima ali zvoženi avtomobili (bencinarji in dizli) bolj onesnažujejo ozračje kot novi?
moj-avto je napisal/-a:Ali z meritvami plinov na tehničnem pregledu izločijo hude onesnaževalce?
uros11 je napisal/-a:Kot da bodo zaradi višjih trošarin manj osnaževali... to je bolj hudobija v smislu, če jo jaz plačujem, jo moraš tudi ti. Foušija foušljiva
Daedalus je napisal/-a:
Ampak v mislih sem imel druge ljudi - seveda ne mislim popolnoma neoporečnih, ker je to v sodobnem svetu praktično nemogoče - pa vendar so ljudje, ki se res trudijo glede ekologije, pa gre tu predvsem za prezervacijo vode, čim manj odpadkov in zavržene hrane, vozijo se s kolesom, sami pridelujejo večino hrane itd. in tudi razni aktivisti živijo na takšen način, nenazadnje pa nekdo je MORAL doseči to, da so izpusti iz tovarn zelo regulirani (kar je absolutno nujno) itd., v glavnem, poanta je, če nas ne briga za moraliziranje ljudi v tej temi, bi nas brigalo za te, ki dejansko kaj naredijo? Dvomim. Tudi mene ne - ampak eventuelno nas bo moralo, me pa zanima, če bo folk takrat ko bo res treba sodeloval - če kaj "poznam" folk na tem forumu (sklepano iz zapisanega) jih bo tukaj bolj malo, s tabo na čelu, ki ti tako ni všeč če kogarkoli karkoli briga kako ti živiš. Če se motim pa se opravičujem vnaprej, da ne bo hude krvi.
sonic je napisal/-a:Zgornji grafi so v bistvu totalna bedarija.
V prvi vrsti zato, ker je cela zgodba o CO2 ena sama laž in nateg.
Nekdo me je enkrat vprašal, če sem skeptik glede globalnega segrevanja - in sem odvrnil, da nisem skeptik. Ker beseda 'skeptik' meni zveni, kot da kdo zadevi ne verjame, ampak vseeno dopušča možnost da je res.
Jaz pa s 100 % gotovostjo vem, da je globalwrming pravljica totalna izmišljotina in nateg.
uros11 je napisal/-a:Na slo-tech je zanimiva debata na temo CO2, ki je stara cca 10 let. Tam so prišli do zaključka, da ni vzročne zveze med porastom co2 in globalnih segrevanjem, ker eno drugemu ne sledi tako kot bi, če bi bila faktorja povezana. Zlasti dejstvo, da so kraji, kjer je visok Co2, vendar kraji ne odstopajo navzgor po temperaturi, pove svoje.
Po forumu brska: Kukec in 20 gostov