Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Primerjava BMW 740d in Kia K900

Napisal/-a Ivan36 So dec 20, 2014 8:30 pm

Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So dec 20, 2014 9:57 pm

Gosic je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
freddie je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:jst sicer nimam nič prot hyundaju, sem si ga 8 let pa nisem mel nič težav.
tut sestri sem svetoval da kupi novo elantro,jo ma že 2 leti nič težav.
sam sem prešaltal na nemce pa pa nebom reku da ni težav. se kj pokvar.PA KAJ ZA TO?
nben mi nikol nebo reku da je tehnika pri kiji ali hyundaju na istem nivoju kot pri bmwju.
nikoli ni bila in verjetno še zelo dolgo ne bo.pač enostavno niso na istem nivoju.

sicer je kle ta debata popolnomanepotrebna ampak če gledamo kaj kdo ponuja nima kia pogojev. to je dejstvo.
koliko ma bmw opreme je pač kia ne premore,ker verjetno sploh nimajo razvite take opreme da bi jo lahko ugradili v avto.
in to pač je to.

pa nisem nben zančkar.
tukaj ghre za golo primerjavo in kle cena nima nobene veze, zato je brezveze govort kok ta stane pa kok ta stane...

To je dokaj drzna trditev. Dejstvo je recimo, da skok iz ljubljanskega nebotičnika pomeni gotovo smrt. Dejstvo, ki se lahko empirično dokaže z metanjem ljudi iz ljubljanskega nebotičnika, do vnaprej dogovorjenega števila, nato se preveri njihovo stanje na pločniku in na koncu postavi hipoteza, da tak skok pomeni smrt. Hipoteza na koncu postane empirično dokazano dejstvo. Človekoljubi lahko do dejstva pridejo tudi brez človeških žrtev, z brskanjem Newtonovega dela Principiae Naturalis Principia Mathematica.

Na drugi strani se dokopati do "dejstva" da "nben mnikol nebo reku da je tehnika pri kiji ali hyundaju na istem nivoju kot pri bmwju. nikoli ni bila in verjetno še zelo dolgo ne bo" zahteva neskončno bolj poglobljeno empirično dokazovanje in diplomo iz celega kupa tehničnih in celo ekonomskih znanosti, hkrati pa najbrž večletno službo v tehničnih oddelkih obeh družb, ki bi omogočila primerjavo tehnike - skupaj z vsemi industrijskimi skrivnostmi, ki nam jih navadnim smrtnikom ni dano vedeti - na tako fundamentalnem nivoju, da bi se potem lahko tehnološka premoč enega podjetja štela za "dejstvo".

Sploh bi takšno dejstvo moralo temeljiti na ekstenzivni analizi o nesposobnosti azijskih inženirjev, skupaj z nesposobnostjo njihovih kadrovskih služb - dejstvo je da imajo korejske družbe primerljivo količino denarja, ki ga na leto zapravijo za R&D kot evropski, japonski in ameriški proizvajalci; če torej drži, da ne pridejo (in niti v principu ne morejo priti) na tehnološko raven prestižnih nemških znamk kljub zapravljenem denarju, potem je treba priti do dna zakaj je temu res tako - ne samo, da so domači inženirji nesposobni dohitevat evropske kolege, celo njihovi kadrovniki so nesposobni rekrutirat ustrezne evropske strokovnjake, ki bi popravili tehnološki deficit. Morda je na vsej črti zatajil njihov evropski tehnični center v Russelheimu? Obstaja resnična verjetnost, da je BMW tja poslal svoje dvojne agente kateri bi sabotirali dela na različnih delih podvozja? Kdo ve... A vse podobne aspekte je potrebno do potankosti raziskati, preden bi si kdo drznil postavljati dejstva o tehnološki superiornosti (oz. inferiornosti).

sploh nisem bral kaj si napisal kar se mi ne da brati ker ni povezan s temo.
uceraj sem mal pogledal prispevek o tej kiji.
eto kaj me je zmotilo:
nima aktivnega vzmetenja
nima samozatemnitvenih zunanjih ogledal
nima nastavljivega sedalnega dela sedeža
nima masaže sedežev
nima soft close vrat
nima radar tempomata
nima lane assist
nima sistema za opozarjanje mrtvega kota
...
pač to so stvari ki naj bi jih premium avtomobili imeli oz. jih bmw ima.

in kia tega enostavno nima sploh v ponudbi,kar nakazuje da nimajo to razvito,drugače bi verjetno ugradili to v svoj prvi premium avto.
in mi ni treba nobenih raziskav delat pa nevem česa še vse da lahko rečem da ni na nivoju.

še ena stvar ki me je zmotila je primerjava cen
primerjajao kio z bencinskim motorjem z zadnjim pogonom,proti bmwju z dizem motorjem (ki je že v osnovi dražji od bencinarja) pa še pogon ma na vse 4. (kar zadevo podraži še za par tisoć dolarjev)

ti pa lahko mečeš ljudi iz stolpnice pa delaš analize....

To kar ti omenjaš, ima vse. Če bi si samo pogledal promocijski video:
https://www.youtube.com/watch?v=aCm7qMjZjlY

Sicer pa zakaj vedno primerjava pomanjkljivosti Kie?
Recimo sedmica pa nima full LED žarometov.

brez zamere sam jebeš ti promocijski video ki je narejen računalniško.
tm gre vse skos..poglej si samo head up display v videu ki si ga ti prilimal in pa v realnem posnetku ki sem ga jaz dal gor.
pa potem to pokomentiraj
poglej si reviev avtou pa potem povej kaj ma pa kaj nima.ko človek lepo pove da nima nastavljivega vzmetenja

kar se pa led diod tiče je aktualna 7-mica stara že 5 let.
kdo je takrat mel led luči?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne dec 21, 2014 12:07 am

esem je napisal/-a:
ko rečeš da je 99% daleč od realnosti potem vem da si anti nemec in ljubiš francoza tako da...
Sori, s tabo se sploh ne da pogovarjat, ker tako debilnih izpeljav ni lahko najti. Kar nekaj lapaš, o "99 % brez razmisleka" pa seveda spet nič. Ti res misliš, da bi ti 99 % pritrdilo, da razmislek ni potreben? In da so vsi, ki sodijo v ostanek (v 1 %) germanofobi ter hkrati frankofili - zaradi opozarjanja, da je "razmišljajočih" nekaj več kot 1 % ? Svašta

BTW - čefurji (kot kulturološka oznaka - tu se strinjava) ter slovenceljni imajo tu eno redkih, a močnih skupnih točk, pogojeno predvsem iz neznanja ter odsotnosti razumevanja pravih prioritet, o izvoru le-te (odsotnosti) pa ne bi...

Take debate nimajo nobenega smisla, to se je že večkrat potrdilo. Če te kaj konkretnega zanima, bi morda ZS

Potem bom postavil preprosto vprasanje: "katerega izmed dvojice v debati in ja debata tece med kio in bmw-jem bi TI izbral ob prepodstavki, da oba staneta 70.000 eur?"

In pazi, alternativa ne obstaja, tretjih odgovorov ni..torej bmw ali kia in zakaj?

Ps: na ZS nima smisla pisat, ker je potem bolje da greva na pivo pa razcistiva, ker bi se tipkala se 1 leto pa nebi prisla do bistva ;)

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Ne dec 21, 2014 8:55 am

Potem bom postavil preprosto vprasanje: "katerega izmed dvojice v debati in ja debata tece med kio in bmw-jem bi TI izbral ob prepodstavki, da oba staneta 70.000 eur?"
In pazi, alternativa ne obstaja, tretjih odgovorov ni..torej bmw ali kia in zakaj?

Jaz bi v tem trenutku izbrala BMW, a zgolj, če bi res imel enako ceno, a je nima!:D Kakšna bi bila odločitev čez nekaj let, je drugo vprašanje. A če se že pogovarjamo o tehnologiji, kakšna je razlaga, da je Kia Sorento dosegel na Euro NCAP boljši rezultat od Macana. Porsche ima namreč najboljšo tehnologijo - ali pa morda ne. :lol: Mislim, da je zaključek silno jasen, zadeve se spreminjajo! Enkrat teče lisica, enkrat zajec. Dokončnih zmagovalcev ni.
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne dec 21, 2014 9:40 am

:pop: :pop: :pop: :pop: pa še dobre so...

lp

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne dec 21, 2014 10:09 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:Enkrat teče lisica, enkrat zajec.

Za njima pa istrski gonič :mrgreen:

Dokončnih zmagovalcev ni
.
V vsakih očeh je eden zmagovalec, če ne se ne bi nič prodalo.

Ta primerjava je precej nerealna, ker je BMW zelo uveljavljen v tem razredu in vedno v ospredju. Kia s tem modelom šele vstopa v razred prestižnih in tam je odločilen tisti 1%, ki loči zmagovalca od poraženca.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Ne dec 21, 2014 12:10 pm

Veronika.borghesi je napisal/-a:

Jaz bi v tem trenutku izbrala BMW, a zgolj, če bi res imel enako ceno, a je nima!:D Kakšna bi bila odločitev čez nekaj let, je drugo vprašanje. A če se že pogovarjamo o tehnologiji, kakšna je razlaga, da je Kia Sorento dosegel na Euro NCAP boljši rezultat od Macana. Porsche ima namreč najboljšo tehnologijo - ali pa morda ne. :lol: Mislim, da je zaključek silno jasen, zadeve se spreminjajo! Enkrat teče lisica, enkrat zajec. Dokončnih zmagovalcev ni.

Problem je, ker se negre za lisico in zajca, ampak podgano in leva.... Podgana se že znajde sm pa tja, lev bo pa vedno kralj. Če že delaš primerjave z živalskim svetom, približno zadeni živalsko hierarhijo.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne dec 21, 2014 2:15 pm

Mja, glede primerjave. Podgane bodo vedno preživele, primerne so tudi za hišnega ljubljenčka, so pametne in prilagodljive, levom pa bolj slabo kaže.

Mislm, kakšna debata no :(

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Ne dec 21, 2014 2:34 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ti se kar tolaži, kako hudo je lastnikom, če se tako lažje spopadeš s foušijo ;)

Pobček pazi kakšne pišeš, da te ne bo slučajno kakšen bivši bavarc fahrer po šibice poslal...
Le brez skrbi bodi, da jim je hudo....celo tako hudo jim je, da nimajo za dat več kot 50€ za servis za bavarca, na katerem je poleg vsega drugega še za zamenjat 3/4 podovozja...Zapomni si: Če je značka, to še ne pomeni, da so tudi €€€.

Jaz govorim o normalnih ljudeh, ki si lahko normalno privoščijo nov avto tega ranga in takšnemu par tisočakov enostavnoo ne bo delalo preglavic, bi mu pa znalo dejstvo, da bo med popravilom verjetno nujno potreboval nadomestni avto. Vzdrževanje pa ponavadi pri takšnih tudi ni problem, ker jih stane manj, kot da ostanejo nekje 1000 km od doma na cesti in zamudijo kak sestanek.

Pacienti, ki kupujejo takšne avte z magičnimi kilometri od par kratkoročnih lastnikov (od 2. dalje), ki si niso mogli privoščit vzdrževanja za moje pojme ne sodijo v debato o novih avtih, niso pa niti približno vezani samo na "sveto trojico"... Poznam tudi človeka, ki se nenehno zgraža nad cenami novih in rabljenih nemških avtov, hkrati pa kupuje najcenejše kante iz neta, jih praktično ne vzdržuje in misli da ne vem koliko prišpara, čeprav ga stanejo toliko, kot da bi kupil nov avto in ga 10 let normalno vzdrževal, pa še na cesti ne bi konstantno ostajal.

Te, o katerih ti pišeš, so naslednji: prvi imajo službena vozila in takim par jurčkov ne dela preglavic in drugi, ki imajo vozila na lizing/pušing/fafing/na firmo/itd...pa avte servisirajo "na firmo". Ostali, o katerih Jaz pa sem pisal o povprečnih slovenskih holcerjih,ki kupijo novga bavarca, ki crkuje in zajebava takoj ko pride iz garancije ven.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne dec 21, 2014 6:30 pm

Bat_zajla je napisal/-a:Problem je, ker se ne gre za lisico in zajca... Če že delaš primerjave z živalskim svetom, približno zadeni živalsko hierarhijo.

Ni prav nobenega problema. Si že kdaj slišal za pregovor ""enkrat teče zajec, drugič lisica"??

Ravno ta istrski pregovor je Veronika citirala :D
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po dec 22, 2014 1:06 am

darkside je napisal/-a:ČE b zadel na lotu in bi se lahko preseraval bi kamot kupil hyundaia, kio, bmw 7 in mercedes s in to samo z namenom da bi videl če korejca za manj denarja ponujata enako stvar ali je v tem razlika. ker korejca ko sem vozil hyundaia i40 (kie še nisem) lahko samo rečem wow in 10 let nazaj ali mogoče kaj več (recimo proti mojemu 12 let staremu korejcu-hyundai) je velika razlika. pa že i40 ni poceni, kaj šele ta equus ki je 1x dražji kot full opremljen i40

Čeprav predvidevam, da jih ne meriš še čez dvajset let in si bore malo avtomobilov prevozil, bom svoje sklepanje zanemaril in te vprašal: s čim primerjaš korejski D segment? Kar mene moti v tem 5 strani dolgem prepiru je za začetek to, da opremljenost enačite s prestižnostjo. Ni vse v pulznem pomiku vseh stekel, če so tipke iz 80-ih z "all caps" napisom auto v fontu 24. Slednje sicer (na srečo) ni več značilnost korejcev.

Upam si z zagotovostjo trditi, da nihče med nami ni doživel korejskega dvojca. A zanima me, koliko vas je doživelo BMW 7 (F02), Audi A8 (D4) ali Mercedes-Benz S (W222)? Zakaj pišem "doživel"? Ker je nakup avta v tem segmetnu, da ga boš vozil, po mojem mnenju bedarija. Čeprav tako BMW kot tudi Audi potrjujeta, da se trg ne strinja z menoj. Oba namreč sprejemam kot vozniku bolj naravnana avtomobila.

Torej s čim primerjate? S tem, da i40 ne zaostaja za Passatom? Big deal, saj tudi ni toliko bolj ugoden. Prav tako ne optima. Cee'd je tudi drag, Riota pa ne bi omenjal, saj je bil dražji od konkurence, ko sem se zanimal... Za tako ceno pač človek pričakuje spodobno vozilo. Ne bom pa pisal, zakaj sem nezadovoljen z njihovo lego, ker na tem forumu smejo vozne karakteristike komentirati samo FIA licencirani vozniki.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Po dec 22, 2014 1:20 am

Če se ti z dvajsetimi števec resetira pol jih res nimam več kot dvajset ampak ok. sicer pa mi ni treba menjavat vsako leto ali na dve leti avto. pač nimam tega v sebi da če sosed menja moram tudi jaz ;)

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po dec 22, 2014 7:42 am

King1 je napisal/-a::pop: :pop: :pop: :pop: pa še dobre so...

lp

Zraven paše tudi :pivo :pivo :pivo

cc09
Uporabnik

Napisal/-a cc09 Po dec 22, 2014 7:47 am

Ker je nakup avta v tem segmetnu, da ga boš vozil, po mojem mnenju bedarija.

Glih v tem je razlika med Evropo in Ameriko. Pri nas se avti te velikosti kupujejo zaradi prestiža. Nihče ne bi kupil bmw sedmice, če bi stala 25 jurjev. V Ameriki se pa kupujejo tako veliki avti tudi zaradi tega, ker se hoče nekdo udobno peljati in niso vsi tako dragi, ne pa samo zaradi prestiža. Zakaj bi 5 (in pol) metrska limuzina morala imet vse v usnju in ne vem kaj. Če se v golfu lahko voziš brez teh stvari, zakaj se ne bi še v meter daljšem avtu, samo malo bolj udobno? Kia tam pač cilja na takšne kupce, ki hočejo velik in udoben avto, ne pa nujno tudi fensi, s tem da jim vseeno hoče dat tudi občutek prestiža ali pa vsaj dobre opreme.

Ampak čisto tako...kaj bi bilo narobe s 5 metrsko dacio z ročno klimo? Pod pogojem, da poraba in parkiranje ni problem, in v Ameriki večinoma ni.

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Po dec 22, 2014 9:59 am

Nekaj podobnega je že mene begajo. T.i. Full Size limuzine so tam kar pogoste, sploh tiste za normalen denar (Crown Vic, Taurus..). Mogoče omenjeni korejci hodijo po neki vmesni poti?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po dec 22, 2014 10:11 am

odprti clio je napisal/-a: Za tako ceno pač človek pričakuje spodobno vozilo. Ne bom pa pisal, zakaj sem nezadovoljen z njihovo lego, ker na tem forumu smejo vozne karakteristike komentirati samo FIA licencirani vozniki.

še dobro, da je tole forum :lol:

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Po dec 22, 2014 10:43 am

cc09 je napisal/-a:
V Ameriki se pa kupujejo tako veliki avti tudi zaradi tega, ker se hoče nekdo udobno peljati in niso vsi tako dragi, ne pa samo zaradi prestiža. Zakaj bi 5 (in pol) metrska limuzina morala imet vse v usnju in ne vem kaj.

enako je z mano. sedaj sicer nimam velik avto, ampak imam namen kupit večji avto in ne zaradi prestiža ampak ker se v nekem ogromnem enoprostorcu, veliki limuzini počutim bolj varno kot pa da sem stisnjen v twingotu.

pa če se peljem par km na iht, ali več 10 na dopust, zakaj se ne bi v obeh primerih peljal udobno?

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Po dec 22, 2014 3:37 pm

Ko smo že na BMW, bi mogoče vrgel tkaj eno kost v smislu da ni razlika med avtomobili samo značka pa cenik. Da bi si lažje predstavljali je tukaj recimo en dober članek in opis do kakšnih potankosti gredo pri razvoju:
http://www.bmwblog.com/2014/12/22/perfe ... -made-bmw/

-Takšna in še 1000 drugih malenkosti nardi "premium" res premium.

Sej če že recimo gledamo; gretje sedežev ima že Clio. Ampak posedi svojo rit v premium voz, pa se že čuti kako je učnikovito to gretje, razporejenost, možnost posameznega uravnavanja toplote po področjih naleganja telesa....

Največje zablode bodo sedaj pri teh asistenčnih sistemih na pohodu - tukaj so ogromne razlike v učinkovitosti lane asista recimo. Ampak na ceniku bo pisalo "lane asist" tako pri VW kot Mercedesu - ni to isti in ni enako učinkovit sistem vgrajen pri obeh dragi moji ;)

Evo recimo test v autobild.
http://www.autobild.de/artikel/bmw-5er- ... 72319.html

-MB ima recimo 2 kamere kar mu omogoča kot pri nas ljudeh, da vidi "globino" prizora.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Po dec 22, 2014 4:03 pm

ban je napisal/-a:
King1 je napisal/-a::pop: :pop: :pop: :pop: pa še dobre so...

lp

Zraven paše tudi :pivo :pivo :pivo

Res kdo prebira to temo :?: :roll:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Po dec 22, 2014 4:45 pm

INFINITI je napisal/-a:Ko smo že na BMW, bi mogoče vrgel tkaj eno kost v smislu da ni razlika med avtomobili samo značka pa cenik. Da bi si lažje predstavljali je tukaj recimo en dober članek in opis do kakšnih potankosti gredo pri razvoju:
http://www.bmwblog.com/2014/12/22/perfe ... -made-bmw/

-Takšna in še 1000 drugih malenkosti nardi "premium" res premium.

Sej če že recimo gledamo; gretje sedežev ima že Clio. Ampak posedi svojo rit v premium voz, pa se že čuti kako je učnikovito to gretje, razporejenost, možnost posameznega uravnavanja toplote po področjih naleganja telesa....

Največje zablode bodo sedaj pri teh asistenčnih sistemih na pohodu - tukaj so ogromne razlike v učinkovitosti lane asista recimo. Ampak na ceniku bo pisalo "lane asist" tako pri VW kot Mercedesu - ni to isti in ni enako učinkovit sistem vgrajen pri obeh dragi moji ;)

Evo recimo test v autobild.
http://www.autobild.de/artikel/bmw-5er- ... 72319.html

-MB ima recimo 2 kamere kar mu omogoča kot pri nas ljudeh, da vidi "globino" prizora.

Podpis!

Tukaj so razlike na pogled male, ampak koliko denarja oni zapravijo pri razvoju, da je izdelek tak kot mora biti, je pa razlika velika. Večina ljudi si tega ne predstavlja in potem govorijo, da se plača samo značko. Pojdite gledat razne prispevke kjer inžinirji razlagajo zakaj so to tako naredili, kot so naredili in vam bo malo bolj jasno koliko stvari za sabo potegne in posledično so stroški tudi večji.

Primer takega videa:
https://www.youtube.com/watch?v=8CJ6IwVzV-A

Ta človek ki govori, je 30 let delal za BMW M divizijo. Sedaj so mu ponudili službo pri Kia/Hyundaiu, da bo delal za njih. Že to nekaj pove koliko znanja in izkušenj imajo take znamke in ljudje ki za njih delajo. Ne more kar ena firma brez izkušenj na tem področju, začeti izdelovati enakovredne ali celo boljše avtomobile kot pa firma ki je že vrsto let v tem biznisu.

Članek o prestopu:
http://www.bmwblog.com/2014/12/22/bmw-m-vp-engineering-albert-biermann-goes-hyundai/
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov