Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Gosic
Poznavalec foruma

Re: "Na živce mi gre"

Napisal/-a Gosic Pe dec 16, 2016 11:29 pm

Samo res, te policisti so pa res obupni. Tiščijo nam plin in nam ukazujejo nespoštovanja cestnoprometnih pravil, nas ustavijo, potem pa še kaznujejo.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron So dec 17, 2016 4:47 am

Mene pa moti, da nekateri ne znajo uprabljat luči. Ponoči je sam na cesti, ampak ne zna prižgat dolgih... jaz takoj ko lahlo prižem dolge, da vidim daleč naprej, ker tako mnogo prej opaziš pešce ali kakšno oviro na cesti..

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So dec 17, 2016 8:44 am

@RedBaron

No mene pa moti to, da jih vklopijo še preden so mimo tebe in te tako lepo zaslepi...
Na jetra mi gre tudi ko se nekdo "cijazi" po cesti z 60-70 pri omejitvi 90. A ko se ga odločiš prehitet pa stopi polno na gas. Ego...
Ali pa se cijazi po cesti in vozi kot, da je cesta njegova. Malo po sredini pa nazaj. Pa spet malo po sredini... Še prehitet ne moreš. Jaz takega tudi ne upam več prehitet, ker sem imel že slabo izkušnjo...

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas So dec 17, 2016 11:02 am

Uporabljajte smernike vsaj na AC, ko menjate pasove, če se vam v mestu ne ljubi.
Ko prižgete luči, preverite ali delujejo tudi zadaj.
Ogromno novejših avtov vidim v popolni temi z nedelujočimi zadnjimi lučmi. Važno je, da je avto okrašen z led lučkami kot kakšna novoletna jelka.

Mimo cestninskih postaj se peljite po desnem pasu in pustite levi pas hitrejšim od vaših 50-60 km/h.
Ne prehitevajte počanejših vozil na AC dlje kot 1 min, ker s tem povzročite dolgo kolono na prehitevalnem pasu.
Ne prižigajte zadnjih meglenk(dame), ko ni potrebno.
Sekajte ovinke, ko se prepričate, da je cesta resnično prazna.
Avtobusarji in tovornjakarji: zapeljite vstran na postajališče, če vidite za sabo kolono dolgo 1 km. Za oviranje prometa policija še nikogar ni kaznovala.
Če se že pogovarjate z mobijem med vožnjo, ne zmanjšujte hitrosti in bodite pozorni na promet okoli sebe.
Vozniki šleperjev ne rinite na prehitevalni pas na Lj. obvoznici.
Starejši vozniki z omejeno senzomotoriko premislite, če bi bilo bolje uporabljati javni prevoz. Pustite ego, leta naredijo svoje. Ampak ravno v teh letih si kupijo avto svojih sanj (praviloma cestni terenec) in se ne spravijo s prehitevalnega pasu od Lj do Kopra (prverjeno) pri hitrosti 110-120 km/h.
Vozniki šleperjev: na Vrhniškem klancu obstajajo trije pasovi in skrajno desni je vaš, nikakor pa ni srednji, ker v tem primeru ne obstaja tropasovnica ampak dvopasovnica.
Mamice tete in družinski očetje: ko odpirate vrata, se potrudite, da ne poškodujete vrat sosednjih parkiranih avtov. Strah in trepet so mamice z otroškimi sedeži.
Kadilci ljubitelji piva iz pločevink: ne odmetavajte svinjarije na javnih parkiriščih, ko odprete vrata. Še vedno si želim, da bi kakšnega videl.
Pavšalisti v Istrskih kampih: ne vozite celo leto z zimskimi gumami. Bolj racionalna rešitev je celoletna guma.
Prodajalci rabljenih vozil na avto.net: zakaj nikoli ne morete pokazati urejene servisne knjige z vsemi računi servisov?

nered
Novinec

Napisal/-a nered So dec 17, 2016 11:50 am

Mimo cestninskih postaj se peljite po desnem pasu in pustite levi pas hitrejšim od vaših 50-60 km/h.

Prvo je prekršek voziti več kot 40 čez cestninsko postajo in tu je vsa debata končana. Drugače pa to ni nareto za to, ker se nebi dalo z 100 prepelat cestninsko ampak zaradi boljšega pretoka prometa, hitreje kot greš čez cestninsko postajo hitreje boš nardil zastoj, da ne govorimo o tem, da se zna dostikrat zgoditi, da ti kakšen darsovc ali policist stoji za pregrado. Mogoče jih glih ne maramo preveč vseeno jim ni treba življenja ogrožat.

Vsekakor pa za zastoje pred in po cestninski postaji so povsem krivi 1. tisti, ki jih hitro prevozijo, 2. vlada, ker ni teh umaknila 1 leto po vinjetah kot so obljubljali.

Kakor čez cestninsko postajo bi morala vsa vozila iti z isto hitrostjo in to je 40. Če samo 10 vozil v zgoščenem prometu gre hitreje kot 40 boš naredil konico zastoja.

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Grosuplja

Napisal/-a DePalmo So dec 17, 2016 12:38 pm

60, ne 40. Na cestninah je za osebne avte omejitev 60. In ja, tam znajo velikokrat postavi radar, tako da kar previdno.

Veliko stvari me jezi na cesti ampak imam defenzivno vožnjo, pristop "take it easy" ter aktivno predvidevam kaj se bi lahko zgodilo in sem zato preprečil že marsikatero nesrečo, tako da ko pridem do doma je že skoraj vse pozabljeno :) Redkokdo me tok razpizdi da bi zgubil živce. Razen v kakem BTCju, kjer vsi vozijo kot kure in me je vedno groza it tja.

Me pa jezi kupovanje daril v decembru. Sva s punco naredila spisek vseh ljudi in kaj komu kupit, nato pa ugotovila da je najbolj problematičen eno leto star mulc. Sva kot dve zgubljene kure gledala v tiste igrače skoraj eno uro v Baby Centru, na koncu pa kupila nekaj v Tediju, za vse ostale sva imela kupljeno precej prej.

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 So dec 17, 2016 1:52 pm

Dej palmo ne prbijej v 3 p1zde matrne, kako preprečuješ prometne nesreče ipd. Sam si trobezljal, kako ne moreš v btc brez da se ti skeglja. Enkrat to enkrat ono. So full of shit.
Komentiraš gume po dolgem in počez, hkrati pa poveš, da ne nardiš 15000km na leto. So full of shit.
Predvidevaš, kam se bodo čiki odkotalili, ko jih frcaš čez okno.... Sooo full of shit.
Aja,
Who gives a f_uck kako z babo darila kupujeta.

Štekaš?
Sex turns gay people into Mexicans.

nered
Novinec

Napisal/-a nered So dec 17, 2016 2:09 pm

Damn. primozek68 bi lahk napisu kr DePalmo :lol:

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo So dec 17, 2016 3:39 pm

@primozek: :lol: A nimaš boljšga dela kot se spotikat ob mene (in seveda še ob ostale)? Dj ti najpri pred svojim pragom popuci, pol se pa oglaši.

Uporabniški avatar
Fnatic
Uporabnik

Napisal/-a Fnatic Po dec 19, 2016 9:20 am

@limas se podpišem pod večino napisanega. Sem pa gledal ponovno en super dokumentarec o vožnji po kakšnih tujih državah. Američani imajo zakon pristop vsaj glede smernikov: ne vklopiš pri menjavi pasu, te ustavi in napiše kazen. Zraven še preveri ali je avto tehnično brezhiben (seveda ni enako vse kot pri nas). Saj ne morem govorit, da imajo super zakone ampak bi to tudi pri nas uvedel. Ne vklopiš smernika, kazen. Pika. Ko vas je*e vse highlanderje in supermane..a sem vedeževalec? A js naj vem, kako se boš ti odločil zamenjat pas ali zavit?
Pa na živce mi gre še nekaj. Ponoči voziš po AC, prehitevaš avto s 140-150 in ti nato prižge dolge luči..zakaj??? Ali pa prehitevaš kamion in v tistem momentu se nekdo odloči tudi prehitevat in te skoraj zrine iz ceste. Nato se pi*dijo nate. Zakaj??? Folk je prav bolan že. Moja pravi, da sploh ni več tapravi užitek se vozit po naši skorumpirani državi, ker se skoraj vsako minuto lahko bojiš za svoje življenje zaradi bedakov na cesti. Ah, lep čim manj zamrznjen dan vsem skupaj.
Ba-dum tssssssss =P

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po dec 19, 2016 10:04 am

Na živce mi gre, ker avtom višjega cenovnega razreda očitno ne vgrajujejo serijsko žmigavcev ampak so samo za doplačilo, za kar pa se večina teh lastnikov ne odloča.

wavemaker
Stalni uporabnik

Napisal/-a wavemaker Po dec 19, 2016 10:53 am

na živce mi grejo premijski avtomobili s previsoko nastavljenimi žarometi, da te zaslepijo.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po dec 19, 2016 1:23 pm

Premijski avti imajo senzorje, ki nastavljajo višino. Vsaj če imajo xenon, predvidevam da LED tudi. Drugače tko ne mormo rečt, da so premijski. Potem imajo samo premijsko značko :D

Drugače pa še glede komentarja, koliko je omejitev skozi cestninsko postajo - tudi če bi bila omejitev 5 km/h, nimaš pravice niti dolžnosti nekoga zadrževat zadaj z vožnjo po levi. Jaz vozim po avtocesti ponavadi 10% čez omejitev, pa kljub temu z vožnjo po prehitevalnem ne oviram še hitrejših.

nered
Novinec

Napisal/-a nered Po dec 19, 2016 2:18 pm

Skregano z logiko zato pa je tak idiotizem na Slovenskih avtocestah. Kakšna logika je to: Jaz imam pravico na levi pas ker vozim hitreje kot je določena omejitev.... Omejitev je na obeh pasih enaka in nizka in to z razlogom. Omejitev je na obeh ista in se lahko razvrstiš na levega ali desnega glede na zgoščenost prometa. Edine pravice, ki je nimaš tu je prevoziti z večjo kot določeno hitrostjo.

Tu negre za tekoči promet ne zadržuješ nikogar. Sploh pa je skregano z logiko, da se tisti, ki hitreje prevozite cestninsko postajo pritužujete nad zastoji na cestninskim postajam saj ste ravno vi glavni krivec za povzročitev zastoja na teh.

Če bi vsi šli skozi cestninsko postajo z isto hitrostjo potem nebi imel zastojev. Na to temo imaš še in še youtube razlag.

Noben pa si ne lasti levega pasu pa lahko vsak joče še nevem koliko zakaj nekdo prehiteva kolono tovornjakov z 130. On ni v prekrški, ti si in več ti ogrožaš promet, ko se mu zalepiš za rit, kot pa on, ki prehiteva z dovoljeno hitrostjo.

Iz istega razloga se zogdijo zastoji ob zožanju dveh pasov v enega. Recimo prejšnji mesec CE-Sempeter, ko je bil na voljo samo en pas in vedno gužva. Prav zaradi tega, ker ljudje namesto 60-80 vozijo 120+.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po dec 19, 2016 2:44 pm

Potrebno je razumeti nekaj zadev, ki jih prikazuje ta video.

https://www.youtube.com/watch?v=iHzzSao ... e=youtu.be

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po dec 19, 2016 2:53 pm

@nered
Tudi če počasi nehaš s temi idiotizmi, češ da prehitri delajo zastoje. Se ti ne zdi, da je to skregano z vsako logiko, tudi kmečko? Princip harmonike pač ne drži vedno, tudi če si vanj investiral vso svojo inteligenco.

In pravilo (s kaznijo!) je, da je na AC dovoljeno prehitet ENO vozilo in se nato umaknit, če je kdo za tabo. Samo če ni nikogar za tabo (ne samo 65 m, tudi če se približuje), lahko prehitiš več vozil naenkrat. Pravilo s kaznijo je tudi, da moraš vedno vozit po skrajno desnem voznem pasu in to ne glede na to, kako hitro vozi tisti za tabo. To pomeni tudi, da če so trije pasovi (npr vrhniški klanec), moraš vedno vozit po skrajno desnem (ne srednjem!), če ni na njem gužve. Se tega tudi držiš?

Uporabniški avatar
DePalmo
Poznavalec foruma

Napisal/-a DePalmo Po dec 19, 2016 3:19 pm

Sem hotel ravno to napisal kar je @esem. Nihče si ne lasti levega pasu, pravilo je da se voziš po desnem pasu. Pri nas ni pasova za "kamione", ampak je pas za počasna vozila, kjer pa se bi ob prazni cesti moral peljati vsak, torej skrajno desno, vedno, brez izjem. Razen seveda ob prehitevanju. Nisem pa vedel da je pravilo da lahko prehitiš samo eno vozilo naenkrat.

O premijskih avtih in samonastavljivih žarometih pa samo tole: od daleč se vidi kateri je "premium" ker te "premijsko" slepi. Vsi imajo xenonke nastavljene previsoko, tisto za uravnavanje višine pa jim očitno ne deluje ali pa deluje samo ob zagonu, nato pa ne več.

nered
Novinec

Napisal/-a nered Po dec 19, 2016 3:33 pm

esem je napisal/-a:@nered
Tudi če počasi nehaš s temi idiotizmi, češ da prehitri delajo zastoje. Se ti ne zdi, da je to skregano z vsako logiko, tudi kmečko? Princip harmonike pač ne drži vedno, tudi če si vanj investiral vso svojo inteligenco.

In pravilo (s kaznijo!) je, da je na AC dovoljeno prehitet ENO vozilo in se nato umaknit, če je kdo za tabo. Samo če ni nikogar za tabo (ne samo 65 m, tudi če se približuje), lahko prehitiš več vozil naenkrat. Pravilo s kaznijo je tudi, da moraš vedno vozit po skrajno desnem voznem pasu in to ne glede na to, kako hitro vozi tisti za tabo. To pomeni tudi, da če so trije pasovi (npr vrhniški klanec), moraš vedno vozit po skrajno desnem (ne srednjem!), če ni na njem gužve. Se tega tudi držiš?

Ti lahk trdis, da to ni res in da nakladam a ce malo pogledas na youtube bos videl da se motis. Tisti, ki prehitro prevozijo ustvarijo guzvo za in posledicno pred cestninsko postajo.

Tvoje bi drzalo ce bi se na cestninsko postajo priklopila 2 tekoca pasova in se ti tudi nadaljevali. Medtem ko pa to ni skoraj nikoli situacija skoraj vedno imas razsiritev in zozanje. Ce vozila ne gredo skozi z isto hitrostjo potem se zacne delati konica gnece ce gre en pas veliko hitreje od drugega potem naredis popolni zastoj ker se tisti skrajno desno ne morejo tekoce vkljucevati. Se pravi se morejo ustavljati to se posledicno rasiri cez cestninsko kar je se ok dokler ne pride ponovnega zozanje cestisa kar je pri nas ponavadi kaj 200m pred po postaji in evo imas kolono.

Mislim ne mislim se kregati itak lahko sam preveris. Drugo kar pa si napisal pa se strinjam.

AssKicker
Stalni uporabnik

Napisal/-a AssKicker Po dec 19, 2016 3:51 pm

Men grejo pa na jetra tisti, ki lepo počasi natankajo svoje vozilo, ga tm pustijo, pol grejo notri plačat, pa vmes kupijo še vitrex, pa spijejo kakšno kavico, vplačajo stave, skočijo lulat, nato grejo do avtomobila, in ga brez premikanja začnejo pregledovati, če je kej metlica brisalcev natrgana, dolijejo tisti vitrex, ki so ga kupili, preverijo še ostale tekočine, potem še očistijo žaromete, stranska stekla, tablico, očistijo še tisti ptičji kakec na sredini strehe.., in nato počasi po kakšnih 20-ih minutah speljejo. Za njimi pa kolona...
Aja, pa da komentiram še zgornje prepiranje: Pomojem niti ni tok kriva visoka hitrost, ampak premajhna varnostna razdalja.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po dec 19, 2016 11:00 pm

@nered
Ne vem, kje si kupoval pamet, vem pa, da je čas za garancijo oz reklamacijo :mrgreen: . Ko ti omenim "princip harmonike", mi ti namesto lastnega razmisleka in resnega argumenta predlagaš "youtube razlage". Se ti res zdi, da je na YT zbrana vsa resnica tega sveta (a bogami i šire) in da se je o tem kar nekako nesmiselno pogovarjat? Poleg tega je potrebno več natančnosti v pomenih ter manj napak, saj je v tvojih "spisih" marsikaj lahko narobe razumljeno, pa ne po naši krivdi (več nižje - jezikovne omembe in pripombe so vse v poševnem).

Nalepi raje link, najraje teksta (ne videa ali audia), ene konkretne razlage konkretnega zastoja na cestninski - da bomo lahko konkretno debatirali. Ker to, kar ti seješ, je bolj podobno plevu in plevelu, verjetno tudi zaradi jezika.

Nekaj primerov
nered je napisal/-a:Omejitev je na obeh (pasovih na AC) ista in se lahko razvrstiš na levega ali desnega glede na zgoščenost prometa. Edine pravice, ki je nimaš tu je prevoziti z večjo kot določeno hitrostjo. ....
Seveda ni tako - razvrstiti se moraš samo na (skrajno) desni pas - izjemi sta edino prehitevanje in strnjena kolona. Se ti zdi, da je smiselno debatirat o pravilih z nekom, ki jih sploh ne pozna ali si jih razlaga po svoje?
Naj ti bo, gremo naprej...
Poleg tega, da je spisano nerazumljivo (predvsem zaradi vejic), je tudi napačno - ni "edina pravica, ki je nimaš" in ne obstaja "določena" hitrost.
nered je napisal/-a:Tu negre za tekoči promet ne zadržuješ nikogar. Sploh pa je skregano z logiko, da se tisti, ki hitreje prevozite cestninsko postajo pritužujete nad zastoji na cestninskim postajam saj ste ravno vi glavni krivec za povzročitev zastoja na teh.

Če bi vsi šli skozi cestninsko postajo z isto hitrostjo potem nebi imel zastojev. Na to temo imaš še in še youtube razlag. .
Kaj pomeni "negre" ali "nebi"?
Po tvoji "logiki" torej hitrejši zadržujejo počasnejše (delajo zastoje). Še enkrat, garancija, garancija, reklamacija! BTW - princip harmonike je ob takih "ovirah" vedno prisoten, ne glede na prejšnjo hitrost, saj morajo tako hitrejši kot počasnejši precej zmanjšat hitrost (in to na isto!) - a po tvoje hitrejši zadržujejo počasnejše, ne pa cestninske kot take. OMG !!
nered je napisal/-a:Noben pa si ne lasti levega pasu pa lahko vsak joče še nevem koliko zakaj nekdo prehiteva kolono tovornjakov z 130. On ni v prekrški, ti si in več ti ogrožaš promet, ko se mu zalepiš za rit, kot pa on, ki prehiteva z dovoljeno hitrostjo.

Iz istega razloga se zogdijo zastoji ob zožanju dveh pasov v enega.
On seveda je v stalnem prekršku, če prehiteva kolono, čeprav bi moral za prvim iti nazaj na vozni pas. Takisto je tudi sprožitelj verige (nevarnih) prekrškov s svojim oviranjem ostalih na prehitevalnem pasu. Tovornjaki imajo varn. razdaljo 100 m (naj bi imeli, a to je druga debata in velik problem!) in v tako luknjo se je vedno varno zapeljat (če pelješ 30 več kot tovornjak, rabiš od enega do drugega +11s oz + 400m (oboje s 130).

In ne mešaj zoženja z dveh v en pas - to je zelo drugačno od dvopasovnih cestninskih, kjer po tvoje počasni ustavljajo (zastoji) zaradi hitrejših. Če bi si vsaj poskusil zamislit tako situacijo, bi morda uvidel, da tu nekaj ne štima.
nered je napisal/-a:Ce vozila ne gredo skozi z isto hitrostjo potem se zacne delati konica gnece ce gre en pas veliko hitreje od drugega potem naredis popolni zastoj ker se tisti skrajno desno ne morejo tekoce vkljucevati. Se pravi se morejo ustavljati to se posledicno rasiri cez cestninsko kar je se ok dokler ne pride ponovnega zozanje cestisa kar je pri nas ponavadi kaj 200m pred po postaji in evo imas kolono. .
"Popoln zastoj, ker se ne morejo vključevat (zaradi prehitrega sosednjega (prehitevalnega?) pasu)." :lol: :lol: Torej - kje so tisti skrajno desno (morda na voznem pasu?) in zakaj ter na kaj (na prehitevalni pas po tvoje?) se ne morejo vključevat - če sta skoraj povsod dva pasova - kar pripelje do še enega vprašanja - kje so razširitve in zožanja, če je en pas bolj ali manj enoten, še posebno tam, kjer so "hiške" odpravljene.

Ali to: "Se pravi se morejo ustavljati to se posledicno rasiri cez cestninsko" - po tvoje torej čez cestninsko še vedno zavirajo, ko pa se pas zoži, se morajo ali hočejo celo ustavljat (zastoji?), vsekakor pa se naredi kolona, ki naj bi je prej ne bilo? Me prav zanima, kako to zgleda, sam še nisem videl nikogar, ki po prevoženi cestninski ne bi (narazen!!) pospeševal.

Kolone so pa zaradi napačnega načrtovanja (gostote prometa) in napačnega saniranja le-tega (namesto dodatnega pasu betonske protihrupne, da bo kasneje vse bistveno zahtevnejše (ovira) in dražje.

To je pač zelo daleč od resne debate, kot kaže nadaljevanje res nima smisla.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov