Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po maj 31, 2004 10:00 am

sonic je napisal/-a:
Pa če ga mislš rihtat, boš na styling dele za Modus čakal kar nekaj časa, pa še ti bodo dragi, za Clio pa dobiš že kaj rabljeno in malo morje maš vsega.
Mogoče ni bilo iz mojih prejšnjih postov zelo očitno, ampak mene razni stylingi, tuningi in ostale modifikacije sploh ne zanimajo. Sem v bistvu čisto povprečen uporabnik/voznik, zato tudi ne iščem ekstremnih športnih zmogljivosti. Bolj pomembna je varnost, čim nižji stroški, pa hkrati čimvečja vsakdanja uporabnost ter vsaj določena stopnja zadovoljstva in zmernega užitka v vožnji.

Avto vozim v taki obliki, kot so ga naredili v tovarni. Če mi v osnovnih variantah ni všeč, kupim drug avto.

OK, sorry, sem samo zadnji post prebral.

Glede motorjev pa tko: Pr nas doma smo kupoval leta 2002 isti rang avta. Na začetku smo tud samo bencinarje gledal. Pol smo 1.5dCi kupil, tistga s 65KM.

Ti povem da je čist zadost za normalno vožnjo, torej bi tud 1.2 bencinar moral bit, tud 150 se po avtocesti še kar kulturno voziš. Tako da, če nimaš nevemkakih želja, je pomoje 1.2 zadost, tud mi smo takrat mel tega v opciji.
Slika

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie Po maj 31, 2004 10:08 am

Sonic ti predlagam, da vseeno probas 1.4 100KM cliota pa pol vidis, ce se ti splaca res kupovat tako masino ali bi bila 1.2 dovolj.
Be happy

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Po maj 31, 2004 11:05 am

Ja, saj vem da bi bilo dobro sprobat, ampak je problem, da ravno 1.4 mašine nimajo za test in niti ne vem, kje bi jo lahko vozil.

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Po maj 31, 2004 11:07 am

noobie je napisal/-a:Sonic ti predlagam, da vseeno probas 1.4 100KM cliota pa pol vidis, ce se ti splaca res kupovat tako masino ali bi bila 1.2 dovolj.

se strinjam, ker se ti lahko zgodi, da boš enkrat vozil za avtomobilom, katerega boš želel prehiteti, ti boš pa vozil za njim in obžaloval zakaj nisi kupil 1.4 :wink: :)

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Po maj 31, 2004 11:09 am

sonic je napisal/-a:Ja, saj vem da bi bilo dobro sprobat, ampak je problem, da ravno 1.4 mašine nimajo za test in niti ne vem, kje bi jo lahko vozil.

probj prašat kkšnga na forumu, alpa tko frenda, da ti ga da mal za pelat. za 1 pirček :wink: se bo že gdo našel :)

Uporabniški avatar
noobie
Stalni uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a noobie Po maj 31, 2004 11:22 am

Sonic pojdi v kako Avtohiso vprasat za testno voznjo saj v LJ jih je kar nekaj. Ko sem jaz hotel 1.6 poiskusit so jih imeli le v Novem mestu kjer sem ga potem tudi kupil.
Be happy

Uporabniški avatar
Kap|ica°
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a Kap|ica° Sr jun 02, 2004 12:03 am

Predlagam 206, hyundai so itak gadni, clio pa tko tko no.. use ze vozila, in mi je 206 najbol vredu..kr nekak je notranjost dost prostorna an, glede na to da zgleda ...
tko da se zmer vstrajam pri 206 :)
Speed limit..

SRCEK
Nov uporabnik

clio 1.4 16v

Napisal/-a SRCEK Sr jun 02, 2004 2:48 pm

Če si se odločil za Cliota potem lahko svetujem -kupi z 1.4 motorjem. Je zelo poskočen, relativno varčen- se splača plačati malo več.
Zaradi problemov, ki sem jih imela z njim pa sem ga prejšnji teden prodala. Kar naprej so se pojavljale napake- servisi pa so spet druga zgodba.Pri naši hiši nikoli več Renaulta. Podobno zgodbo so imeli sosedi z Laguno.
Sedaj sem nova lastnica Getza- o njem pa ne morem reči veliko, razen da se lepo pelje z njim.
lp

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če jun 03, 2004 8:22 am

Zaradi problemov, ki sem jih imela z njim pa sem ga prejšnji teden prodala. Kar naprej so se pojavljale napake- servisi pa so spet druga zgodba.Pri naši hiši nikoli več Renaulta

Lahko poveš kaj več?
Kateri letnik je bil, kakšne napake so bile?
Kaj so bili problemi s servisom - slabe storitve, visoke cene? (a je bil še v garanciji, so bile mogoče težave z uveljavljanjem gaarancije?)

Za kakšno ceno si ga pa prodala?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Če jun 24, 2004 9:12 am

No tako, da zaključimo temo, kot se spodobi:

Se že vozim naokoli z novim Cliom 1.4 16v extreme. Zaenkrat sem z njim prevozil dobrih 300 km in je prav fajn. Komaj čakam, da bo narejenih 1000 km, ko se motor uteče in bom lahko malo bolj po gasu stisnil.

Seveda pa jaz ne bi bil jaz, če si ne bi malo težavic nakopal; to pa si poglejte v posebni temi.
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?p=242248#242248

Seveda pa hvala vsem, ki ste sodelovali v debati!

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Če jun 24, 2004 10:01 pm

Naslednjic naredi anketo!
206 pa Clio sta stara, sem videl napoved da leta 2003 pride vn novi Clio, pa ni blo nic; sem videl napoved da pride 2004 pa spet nic; sem videl napoved za 2005, pa :?: .
Getz pa mi je prav lušen :-P . Po moznosti se se manj kvari ko 206&Clio :wink: .
lp
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če jun 24, 2004 10:42 pm

Blinder je napisal/-a:Naslednjic naredi anketo!
206 pa Clio sta stara, sem videl napoved da leta 2003 pride vn novi Clio, pa ni blo nic; sem videl napoved da pride 2004 pa spet nic; sem videl napoved za 2005, pa :?: .
Getz pa mi je prav lušen :-P . Po moznosti se se manj kvari ko 206&Clio :wink: .
lp

Na to se lahko zaneseš
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
ciro04
Nov uporabnik

Napisal/-a ciro04 Če jun 24, 2004 11:33 pm

VZEMI GETZA. Naj povem da imam zdaj že četrti Hyundai (od accenta, lantre, coupea 99 in novega coupea) in z vsakim sem prevozil kakih 150.000 km. NOBENIH PROBLEMOV. Samo redni servisi.

Vmes sem imel pred letom novega 206, ampak samo za 8 mesecev.
Prvo kot prvo, samo eno leto garancije. Hyundai tri leta. Pri 206 obilo problemov z elektroniko. Baje naj bi to odpravili, pa ni videti. Digitalni števec kilometrov mi je pri 206 dobesedno ponorel :x , da nisem vedel pri čem sem. Po dveh mesecih mi je dobesedno v roki ostala ročica za smerokaze (na novo čakal MESEC dni- vozil brez smerokazov! :shock: ), ročica za premik sedeža. Mogoče sem po nesreči naletel na tak avto, ampak z elektroniko pa so baje problemi pri 206-kah.

Getz je v redu avto, notranjost je lepa, plastika ni več cenena, kot je bila mogoče včasih, dobro se vozi. Vozil sem testnega in mi je bil všeč!

Uporabniški avatar
ciro04
Nov uporabnik

Napisal/-a ciro04 Če jun 24, 2004 11:38 pm

lenivec je napisal/-a:
RegY je napisal/-a:aja, da ne pozabim... avto je ful prostoren glede na velikost - sem velik 195cm, sedež narihtan, da ful komot sedim odspredaj, pa še vedno imajo zadnji potniki moje velikosti normalno sedenje brez utesnjenosti glave, nog ipd.,

ei daj mi samo to razloži kak lahko ti sediš z 195 v getzu udobno?????

jaz mam 193 pa je avto neudobn totalno za mene. v AX-u mam več placa za kolena pod volanom.
če mam sedež čist nazaj mam še vedno kolena nekje ob volanu :)
uglavnem 1x sn pelal getsa in nikoli več. ker nemorem niti notmalno sedet notri

Jaz sem visok 190, pa sem v Getz normalno sedel. Seveda stol pomakneš nazaj pa je :D

sonic-d
Nov uporabnik

Napisal/-a sonic-d Pe jun 25, 2004 8:13 pm

VZEMI GETZA

Heh, prepozno!
Saj sem že zgoraj napisal, da že imam cliota. Zanj sem se pa odločil na podlagi testnih voženj parih različnih avtomobilov, tudi Hyundai Getz je bil kandidat.

Getz je pri meni pustil DALEČ najslabši vtis. Najbolj pa sem užival v vožnji s cliom, pa še super je opremljen in relativno poceni. In sem se odločil zanj.
Aja, pa še garancije sem pri cliu dobil 4 LETA.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Pe jun 25, 2004 8:25 pm

Kup Cliota 1.9 dci, ce jih se delajo s to masino. To ti je strup, ki ti stisne vsazga A6 2.4 Preverjeno.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
PEUGEOT 405
Nov uporabnik

Napisal/-a PEUGEOT 405 Pe jun 25, 2004 8:26 pm

sam da je francoz
PEUGEOT CLUB SLOVENIA

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic Pe jul 23, 2004 8:08 am

Še malo da poročam o svojem cliu:
sedaj ga imam dober mesec, naredil sem pa že skoraj 2500 km (pač šel sem na morje, parkrat prevozil velik del Istre, pa enodnevni izleti; ko bo konec poletja najbrž ne bo več kot 1000 km na mesec).

V glavnem, avtomobilček je super glede na svojo velikost in ceno. 1.4 motor se dobro obnese in sem vesel, da sem se odločil zanj. Dobro vleče, fajn pospeški (za moje potrebe) tudi ob vklopljeni klimi. Poraba je sicer malo večja (po mestu dobrih 8,5) ampak jebiga, užitek je treba plačat. Oprema je pa tudi skoraj kot v kakšnem meganu (klima je zakon! kako sem doslej preživel v avtu poleti brez nje?). Pa sedeži z izredno dobrim bočnim oprijemom. Moti me edino to, da ni na notranji strani vrat nobene prave opore za komolec leve roke, kar zna biti malo nadležno na daljši avtocestni vožnji (saj je ena taka "polička", ampak zame malo prenizka, čeprav nastavim sedež na najmanjšo višino).

Nekdo je zgoraj omenjal 1.9 dci mašino: če se ne motim, v cliotih lahko dobiš samo 1.5 dci (v treh variantah: 65, 80 in 100 KM). Vsekakor pri verziji extreme (ki glede opreme ustreza paketu comfort dynamique) v Sloveniji nudijo pri dizlih samo 65 in 80KM varianto 1.5 dci-ja.

Bom enkrat dal še slikce gor, da boste še ostali imeli malo (vizualnega) užitka.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov