Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To jun 29, 2004 8:57 pm

mah sploh nevem kva se tolk s tem zdj...itk je use stvar okusa...oz. iskušenj. jst mam rad dizla ker mal pokur pa dost uredu potegne. bencinar ti da pa večji (saj meni) občutek športnosti. ta zvok ki z vrtljaji narašča...pa vleče (saj navidezno) 3000 4000 5000 6000 6500 vrtlajev oz. iz 4 pri 3500-4000 (lahko tudi več) vrtl. butneš u 3. pa prehitevaš. nevem men se zdi bencinar bolj športn avto, dizl pa tud če potegne, bolj uglajen. pa tud tega prbijanja u zic pr dizlih ni tolk. (vsaj ne na tak način) + na dirkah (rally...) mislm da še ni dizlov. pa bi se kr splačal če bi bli? če se motim se opravičujem. uglavnm...moje mnenje: benzzzinar -> "šport" + mirna vožnja dizl -> mirna vožnja + 1/2 "športa" če mi je gdo zameril (resda ni vzroka za to) se opravičujem.

DJ Dry Visage
Novinec

Napisal/-a DJ Dry Visage Sr jun 30, 2004 9:18 am

kobreti je napisal/-a:Verjami ,da ga ne zmanjka pri 3000 obratih ampak se zelo lepo 1,2 zavrtita do 4200!!
Ostale pa lepo do 4000 obratov oz še višje pa do 3800 obratov!!!
Pa 1,6 16v nima pogojev proti 2,0 tdi miljon %!!!!

Cobreti sej vem da maš dobr avto, sam glede na to da ma 2.0tdi 27% več moči kot 1.6 16v pa več kot 2x več navora ne potegne tolk bolš (vsaj z 2. pa 3. ne). Pa lahk rečeš kar češ, ko me ne boš prepriču kr mamo oba v familiji pa vem kok je s stvarjo.

In sm tud prepričan da avto z 1.6 16v 110KM ne bo nesla ena octavia al pa passat 1.9tdi 110KM tko kot nekteri pišete in poveličujete te avte. Sej majo že maso večjo. Pa pol pišete da kr bolj letijo, nism vedu da težji kot je avto bolj potegne :roll:

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Sr jun 30, 2004 10:00 am

accim je napisal/-a:mah sploh nevem kva se tolk s tem zdj...itk je use stvar okusa...oz. iskušenj. jst mam rad dizla ker mal pokur pa dost uredu potegne. bencinar ti da pa večji (saj meni) občutek športnosti. ta zvok ki z vrtljaji narašča...pa vleče (saj navidezno) 3000 4000 5000 6000 6500 vrtlajev oz. iz 4 pri 3500-4000 (lahko tudi več) vrtl. butneš u 3. pa prehitevaš. nevem men se zdi bencinar bolj športn avto, dizl pa tud če potegne, bolj uglajen. pa tud tega prbijanja u zic pr dizlih ni tolk. (vsaj ne na tak način) + na dirkah (rally...) mislm da še ni dizlov. pa bi se kr splačal če bi bli? če se motim se opravičujem. uglavnm...moje mnenje: benzzzinar -> "šport" + mirna vožnja dizl -> mirna vožnja + 1/2 "športa" če mi je gdo zameril (resda ni vzroka za to) se opravičujem.

Ma kej govoriš neumnosti! seveda da že dirkajo z dizli, tudi v reliju! Vi k tolko govorite o bencincih... kolko krat pa ga "pošljete" v tako visoke obrate? Vsak dan?
mislim da ne. z dizlom pa lahko vsak dan izkoriščam vso moč.
LP 8)

Aja še neki me moti, k ste na cesti in se primerjate z nekom, vi prtiskaste na gas do konca ma ni rečeno da tudi oni drugi to dela.

crazi
Stalni uporabnik

Kraj: Konjice

Napisal/-a crazi Sr jun 30, 2004 10:06 am

SAM eni pa res prodajate VELIKE BUČE!!!!! :ue
Slika
PUNTO GT 1.4 132KM

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jun 30, 2004 10:16 am

No dans sm se pa poigral z meganom in ga orenk stestiral...

Kot sem ze prej omenil so tele tanove masine postale precej bencinske, saj se rade vrtijo. Avto lepo vlece od nekje 2200 do 4200, da se it do 5000rpm, sploh v 1. in 2. Poraba je pri dinamicni voznji po racunalniko nekje 6.5L/100km. Tko da bo kar drzalo tisto od kobre... :wink:

Naj odgovorim enemu, ki je reku, ce ga vsak dan damo na 5000. Da, mladi gospod, nas mlincek se cesto vrti vsak dan do rdecega polja&beyond.

Po dobrem izracunu, sem prisel do zaklucka, da upostevajoc samo bencin/nafto se z meganom vozim 1/3 ceneje kot s pugelnam (vpliva tud visoka cena 98ke).

Avto ima solidno koncno hitrost, ki je skoraj na ravni Peugeota, falijo mu edinole pospeski, ki jih v primerjavi s peugeotom ni. Avto rabi dobrih 12 sekund do 100, moj pa mal cez 9.

Ce bi mel probleme z denarjem za bencin bi defenitivno imel megana, ampak ce tega ni, pa nimas sploh kej gledat.

Pa prosm vse prisotne, naj ne gledajo proznosti pri doloceni prestavi, ampak proznost pri doloceni hitrosti!!!!!!!
Ste ze kdaj slisal za to, da se pri dizlu pospesuje z navorom, pri sportnih bencinarjih pa z mocjo!?? No, vglavnem men so tele stvari povsem jasne, tko da se mi ne da sploh vec pisat, ker je vse sam se odkrivanje tople vode.

LP :roll:
Slika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doc_ Sr jun 30, 2004 10:52 am

Po eni strani imamo vsi prow. Vsak zase :P
Fantje pa ne se kregat, ker enemu se dopade eno drugemu drugo. Zato je pa tolko avtow na tržišču(in motorjev) :D
LP

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti Sr jun 30, 2004 11:00 am

DJ Dry Visage je napisal/-a:
kobreti je napisal/-a:Verjami ,da ga ne zmanjka pri 3000 obratih ampak se zelo lepo 1,2 zavrtita do 4200!!

Cobreti sej vem da maš dobr avto, sam glede na to da ma 2.0tdi 27% več moči kot 1.6 16v pa več kot 2x več navora ne potegne tolk bolš (vsaj z 2. pa 3. ne). Pa lahk rečeš kar češ, ko me ne boš prepriču kr mamo oba v familiji pa vem kok je s stvarjo.

In sm tud prepričan da avto z 1.6 16v 110KM ne bo nesla ena octavia al pa passat 1.9tdi 110KM tko kot nekteri pišete in poveličujete te avte. Sej majo že maso večjo. Pa pol pišete da kr bolj letijo, nism vedu da težji kot je avto bolj potegne :roll:

No to pomeni ,da tvoj avto isto pospešuje kot passat 1,8T?? Zdaj pa prosim vprašaj X-haira ,če mu je že kdaj kaki pego 1,6 16v delal probleme??? :wink:

No to pomeni ,d atvoj avto isto pospešuje kot passat 1,8T???
Nevem no X

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr jun 30, 2004 11:11 am

Doctor206 je napisal/-a:Aja še neki me moti, k ste na cesti in se primerjate z nekom, vi prtiskaste na gas do konca ma ni rečeno da tudi oni drugi to dela.

Ja pri teh smradkotih pa res ni treba biti ne vem koliko pametn, da vidis kdaj TDI fahrer pred tabo vozi na polno. :P :wink:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
DeNo
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a DeNo Sr jun 30, 2004 11:15 am

Po dve leti sem vozil R5 Campus (35kW) poraba 7-8, Fiat Uno 1.4 i.e. (51kW) poraba 8-9 in sedaj vozim en mesec Opel Corso CDTI (51kW) poraba 4,5 do 5. Pri vseh treh avtih je bila vožnja enaka torej mesto-relacija 50:50. S tem, da imam pri corsi vedno klimo prižgano (avtomatska) in je težja od obeh za vsaj 300 kg. Celo dosti bolje potegne od Fiata, R5 pa sploh ne bom primerjal, ker mislim da je nesmiselno. Zdej to so seveda moje izkušnje in je meni osebno vožnja s dieslom dosti bolj ugodna.

Če je pa enmu žur vsak dan avto nabijat do 7000-8000rpm pa mu nekako predlagam obisk Grobnika pri Reki in pa vsekakor bencinarja. Lp

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr jun 30, 2004 11:21 am

DJ Dry Visage je napisal/-a:
kobreti je napisal/-a:[Verjami ,da ga ne zmanjka pri 3000 obratih ampak se zelo lepo 1,2 zavrtita do 4200!!

Jah kar sem jaz videl v tretji ta 2.0tdi zadeva fajn skoci. :shock: Priznam sem se kar malo ustrasil :mrgreen:, ker sem podcenjeval in nisem stisnil ravno do konca. Proti dizlu pa ja ne bomo vozili na polno :P Sicer sem ze bil pri VW-Audi hisi, ker bi rad enkrat peljal tole, da vidim obcutke potem pa se lahko kaj recem na tole temo. Sem vozil 1.9TDI 130KM in malo cez 2000 motor dobesedno ponori. V 4 ali 5. prestavi ob polnem gasu je res lep obcutek samo kaj ko samo "butne". Pomoje bi bilo prav coolsko za po LJ med krizisci.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doc_ Sr jun 30, 2004 11:23 am

X-Hair je napisal/-a:
Doctor206 je napisal/-a:Aja še neki me moti, k ste na cesti in se primerjate z nekom, vi prtiskaste na gas do konca ma ni rečeno da tudi oni drugi to dela.

Ja pri teh smradkotih pa res ni treba biti ne vem koliko pametn, da vidis kdaj TDI fahrer pred tabo vozi na polno. :P :wink:

Nism mislu samo dizla. Pa tudi če ne stisnem do konca se lahko kej pokadi. :P

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doc_ Sr jun 30, 2004 11:27 am

Dizli ne samo butnejo ampak držijo skozi največjo moč( približno), zato se vam zdi (ki vozite bencince) da samo butne.
Pri benzincih moč pa naršča
Pa končajte stem kraganjem 8)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Sr jun 30, 2004 11:38 am

Doctor206 je napisal/-a:Pa končajte stem kraganjem 8)

Pa kdo se krega :? . Debata se cisto na lepem nivoju in kmalu bo kdo diplomiral glede teh tadev :P :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Doc_ Sr jun 30, 2004 12:24 pm

X-Hair je napisal/-a:
Doctor206 je napisal/-a:Pa končajte stem kraganjem 8)

Pa kdo se krega :? . Debata se cisto na lepem nivoju in kmalu bo kdo diplomiral glede teh tadev :P :mrgreen:

:D :D :vrum

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff Sr jun 30, 2004 12:35 pm

Doma mamo dva naftača in za enkrat moje corsice, ki je edini bencinar pri hiši ne menjam. Ko pa bo potrebno kako familijo okrog vozit pa se lahko začnemo menit :wink: :D
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Sr jun 30, 2004 2:41 pm

se opravičujem za neumnosti ki sem jih izrekel. všeč sta mi pa tako dizel kot bencinar. oba za svoj namen. časi so se spremenili in dizli niso več to kar so bili, bencinar je pa itk bencinar...kakorkol komu paše..Lp

Uporabniški avatar
audi-fan
Novinec

Napisal/-a audi-fan Če jul 01, 2004 1:51 pm

Naj še jaz oddam svoje mnenje:
Čez navor pri dizlu ga res ni, tudi poraba je ugodna, ampak avto ni strošek samo takrat ko greš na pumpo. Kaj pa servisi,popravila? Če kupiš novega dizla nič ne rečem imaš vsaj garancijo, vendar je dražji od bencinca sigurno za 300.000SIT če ne več(srednji razred) s tem pa pokriješ razliko med ceno D2 in 95 sigurno za 3 leta,če le ne delaš 30.000km na leto. Če pa kupiš rabljenega z uvoza ki ima na števcu samo 100.000km in je letnik 99 ali 00 pa še od firme, se vam zdi realno? Me zanima kaj bo čez nekaj let ko bodo vsi uvoženi dizli prišli do tiste meje ko bo treba popravljati (dize,turbine itd..). Razliko ki jo boste privarčevali pri nafti boste porabili dvakrat ne enkrat. Še zmeraj trdim če delaš manj kot cca 18.000km letno se ti dizel vejetno v celoti gledano (stroški nabave,servisi, itd..) ne splača in to trdijo tudi vsi priznani novinarji s tega področja.
Pa še nekaj, če bi dizle pri nas tako obdavčili kot v tujini( EURO norme) sem prepričan da bi jih 30% lastnikov takoj zamenjalo.
LP

Uporabniški avatar
kaWsk
Uporabnik

Kraj: Dol pri Ljubljani

Napisal/-a kaWsk Če jul 01, 2004 3:37 pm

jz sm se pol leta po tem, ko sm naredu izpit, prevažal z mercedes A170 CDI in mi je bil prov kulski avto. Motor je bil neverjetno poskočen, pil pa je isto, al si ga teru al pa ga nis- okol 6l. Ne vem, al sm čudn, sam men je bl všeč zvok dizla+turbina k pa od navadnga bencinarja :D
EJ6

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Če jul 01, 2004 10:38 pm

kaWsk je napisal/-a: Ne vem, al sm čudn, sam men je bl všeč zvok dizla+turbina k pa od navadnga bencinarja :D

Cudn???? Zakaj ze?? Pac ti to pase, pa kaj. Vsakemu svoje. Jaz tudi ....ah nic :D
SlikaSlika

SEVERcek
Novinec

Kraj: Prelepa Bistrica

Napisal/-a SEVERcek Pe jul 02, 2004 10:06 am

audi-fan je napisal/-a:Naj še jaz oddam svoje mnenje:
Čez navor pri dizlu ga res ni, tudi poraba je ugodna, ampak avto ni strošek samo takrat ko greš na pumpo. Kaj pa servisi,popravila? Če kupiš novega dizla nič ne rečem imaš vsaj garancijo, vendar je dražji od bencinca sigurno za 300.000SIT če ne več(srednji razred) s tem pa pokriješ razliko med ceno D2 in 95 sigurno za 3 leta,če le ne delaš 30.000km na leto. Če pa kupiš rabljenega z uvoza ki ima na števcu samo 100.000km in je letnik 99 ali 00 pa še od firme, se vam zdi realno? Me zanima kaj bo čez nekaj let ko bodo vsi uvoženi dizli prišli do tiste meje ko bo treba popravljati (dize,turbine itd..). Razliko ki jo boste privarčevali pri nafti boste porabili dvakrat ne enkrat. Še zmeraj trdim če delaš manj kot cca 18.000km letno se ti dizel vejetno v celoti gledano (stroški nabave,servisi, itd..) ne splača in to trdijo tudi vsi priznani novinarji s tega področja.
Pa še nekaj, če bi dizle pri nas tako obdavčili kot v tujini( EURO norme) sem prepričan da bi jih 30% lastnikov takoj zamenjalo.
LP

Lepo napisano in jaz sem istega mnenja kot ti. Pa se dodal bi se da danasnji bencinarji tud tolko vec ne spijejeo ko vcasih. Moj ce na relacije vozim 7 spije ce pa mam svinceno nogo pa 10 povprecje pa 8,5 .

p.s. CE STE SI AVO LaHK KUPLI BOTE GA SE TANKALI TAK PAC JE TO :P

LP
Can`t find your cat?
Look under my wheels!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov