Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Po avg 16, 2004 1:27 pm

s.Hio je napisal/-a:Morate pa tudi pomislit da omejitve niso bile zastonj in s strani neumnih ljudi postavljene.

Ej to je pa res prijava stoletja. Pa dej mal poglej kakšne so oznake na slovenskih cestah. Polna črta na marsikateri ravnini in prekinjena na ovinkih!!! Omejitve pa sploh take, da samo gledaš. Na obeh straneh cesta je travnik, cesta je dokaj ravna, omejitev pa 60 al pa 70???

Oprosti ampak mislim da je veliko omejitev postavljenih s strani popolnih idiotiv, ki bi morali ostat brez služb. In vse to je zato, ker pri nas ni nihče za nič odgovoren.

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček Po avg 16, 2004 1:35 pm

Omejitve tam kot so, se strinjam da so namestu. Zakaj? Zato ker je ogromno idiotov, če bi jim pstil da vozjo kokr hočjo bi se pobil ta prvi teden.

Mormo še neki vedt, da se pelat na primer z golf IV 70 km/h ni isto kot z renaultom 5, razlika v zavorni poti si upam trdit da je vsaj 50%. Najbolj odloćilen kriterij pa je zbranost voznika. Če bi bli vsi zbrani tuko kot vozniki f1, ne bi bilo nesreč vsaj hudih ne, pa ne bi bilo potrebno imeti omejitve.

Pol maš pa mulce k misljo da so taglavni pa da itak vse znajo, pa kvazi teste voznike (beri novinarje) da so boljši od sumacherja, pol maš pa še drugo kategorijo mam pa atov k se eni držijo omejitev k pjanc plota, drugi pa 5 metrov pred avtom ne vidjo pa še vozt se komi spomnejo.
Da še ne omenim pjancev, ali pijane mularije (ne bi jim dal denarne kazni ampak bi jih dal delat prvo 2 mesca na sonce kopat jarke pol pa v centr za rehabilitacijo, kjer bi imeli od a do ž na skrbi invalide)

Pol pa vse skup zmiksamo pa dobimo dejanski rezultat, zato meni, da so omejitve z razlogom, menim da so naši policaji premal strogi, država razen plakatov pa tud nč druzga ni sposobna. :?

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Po avg 16, 2004 1:58 pm

No ja glede omejitev. V Franciji sem bil 2 dni. Od tega so bile skoraj povsod omejitve 90km/h, če je bil pa hudi ovinek pa 70km/h. S takimi hitrostmi mi tega nismo zvažali. Je pa bila zato neka kultura, nobeden ni vozil prehitro, vsakemu je blo dovolj 90, samo 2 sta nas prehitela v 2 dneh. Kamjoni so se nam zmeraj probali umaknit in dajali znak, da lahko prehitevaš, tudi na najožjih stezicah. Kot da bil v raju. In kaj je sledilo? Italija!!! Katastrofa!?! Še slabše kot pri nas (pa že pri nas je dost hudo). Mislim da je na cestah vse preveč znakov, za to, za ono, bla bla bla. Veliko je pravilnih in veliko napačnih. Tudi glede črt se strinjam z izjavo tomaz40. Zdaj pa ne vem. Če jaz ki ne vozim to opazim, bi vam moglo to bit še toliko bolj očitno.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Po avg 16, 2004 5:27 pm

Mrcina je napisal/-a:...
Pa še ena čist osebna, slide. Svaka čast da si se zarad punce odpovedal motorju. Pr nas se je eden mesec nazaj ubil, njegova punca pa noseča.... Fak... Še zdej me srh spreleti, ko se spomnem. Drugače baje zelo dober motorist, ampak vedno na meji, zdej je šlo pa čez in direkt v betonski prepust za vodo... Tako da res, spoštujem to!

LP Mrcina

No mene še vedno spreletava srh, od takrat ko sem prebral tale post, in obenem sem si za prodajo motorja neizmerno hvaležen...tudi punci...sicer ne pravim da se mi z avtom ne more nč nardit, ampak sem pa vsaj bistveno manj ranljiv :wink:

LP, Slide
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman To avg 17, 2004 7:36 am

tomaz40 je napisal/-a:
s.Hio je napisal/-a:Morate pa tudi pomislit da omejitve niso bile zastonj in s strani neumnih ljudi postavljene.

Ej to je pa res prijava stoletja. Pa dej mal poglej kakšne so oznake na slovenskih cestah. Polna črta na marsikateri ravnini in prekinjena na ovinkih!!! Omejitve pa sploh take, da samo gledaš. Na obeh straneh cesta je travnik, cesta je dokaj ravna, omejitev pa 60 al pa 70???

Oprosti ampak mislim da je veliko omejitev postavljenih s strani popolnih idiotiv, ki bi morali ostat brez služb. In vse to je zato, ker pri nas ni nihče za nič odgovoren.

LP Tomaž

Točno tako

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To avg 17, 2004 8:08 am

jakaracman je napisal/-a:
tomaz40 je napisal/-a:

LP Tomaž

Točno tako

Res je.
Slika

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček To avg 17, 2004 8:12 am

Fantje dejte pomislt da se po taki cesti k je omejitev 70 km/h vozte s fičaklnm, al pa s pegleznom, ne vem če bi rekl da je omejitev prehuda, valda dons k mamo golfe, bmw-je, aja pa alfe da ne pozabm, je to čist drgač je 130 km/h premal na regionalni cesti, s fičaklnm si bil pa srečn če je 100 letelo.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To avg 17, 2004 8:20 am

MIKIMOUS je napisal/-a:Fantje dejte pomislt da se po taki cesti k je omejitev 70 km/h vozte s fičaklnm, al pa s pegleznom, ne vem če bi rekl da je omejitev prehuda, valda dons k mamo golfe, bmw-je, aja pa alfe da ne pozabm, je to čist drgač je 130 km/h premal na regionalni cesti, s fičaklnm si bil pa srečn če je 100 letelo.

OK, kul, se strinjam, sam pol naj pa še omejitve modernizirajo, tko kot avtomobile. 25 let nazaj si mogu tam vozi 50, da si se varno ustavu, dons lahko pomoje komot ene 80.
Slika

maček
Stalni uporabnik

Napisal/-a maček To avg 17, 2004 8:24 am

Glej jest se pelm po takih cestah tudi še enkrat več, lahko ustavim, mam ustrezno vozilo, pa skoncentriran sem na vožnjo. Vendar niso vis takšni, nimajo vsi sodobnih vozil, ne vozijo skoncetrirani, zakaj, mislm da je razlogov več. Če si ljubitelj vožnje voziš z užitkom je neke vrste doživetje, če pa nisi je pa nujno zlo in boš med vožnjo mislu na vse kej kot na vožnjo samo. Pol si pa predstavlji ljudi po mojem mneju ne znajo vozt, k jih v avtošolah ne naučijo dovolj, pa še postranksa stvar jim je.

V končni fazi bi bil večji masaker. Znaki so predvsem za tisto drugo publiko, k ma po mojem mnenju tud procentualno več nesreč kot mi k ljubimo avtomobilizem in je vožnja kot sex ali kot droga al pa kr vse skupi krat prevrnjeno osem (neskončno) :wink:

Uporabniški avatar
misty
Novinec

Kraj: dobrepolje

Napisal/-a misty To avg 17, 2004 5:23 pm

hehe, da ne boste samo stare atete pa ne vem koga še šimfal...
včeraj na jamovi, na prvem križišču, ko desno zaviješ za interšpar (sem z dolenjske, pa upam da sm prav tole napisal ;)) sta me lepo izsilila dva poslovneža -> oblekca, kravatka, zrihtana, cca 30 let, v MB A klasi.
Peljal sm ene 30 - 40 km/h (z motorjem), ko mi z desne skoči eden na moj pas (tisti ki so zavijali za levo so čakali, ker je bila gužva tudi iz nasprotne smeri), takoj za njim pa še omenjena pacienta v MBju. NITI POGLEDALA nista levo, če je frej, samo zavila direkt pred mene. Asfalt tam je tako gladek, da niti nisem kej dost bremzal, čist rahlo, pa mimo, pol pa ornk po bremzi (ni blo zadost placa med špegli da bi ga čist obvozu). Ustavil sem se direkt ob vozniku ...
Pa se pejt pol promet s takimi.

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG To avg 17, 2004 6:31 pm

misty je napisal/-a:motoristi se silijo(mo)?? kaj si pa s tem hotel povedat?
(sam prosim za pojasnilo)

Obvoznica, pasat prehiteva vozila na voznem pasu, med pasatom in betonskim stebrom prileti motor in prehiteva pasata. Aja sej vsi vemo da je tam kar nekaj peska? In potem ko bo fuknu bo kriv voznik pasata? :)

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To avg 17, 2004 7:02 pm

Vse kar ste napisal je res. Če je voznik slab oz. še hujše, če precenjuje svoje sposobnosti, ne bo noben avto preprečil nesreče. Razen parih osamljenih primerov, nesreče povzročajo vozniki in ne avtomobili, zato bi bilo najbolje če bi se hitrost in še cel kup pravil določalo glede na sposobnost voznika. Na žalost je to v realnosti rahlo nemogoče.

Ker pa je popolnoma brez veze kupit Ferarri ali pa v bisvtu kakršenkoli avto, ki ima končno večjo od 130 kmh, mislim da imajo v eni izmed skandinavskih držav (ne bom dal roko v ogenj za to) tak sistem, da je omejitev odvisna od avtomobila. Npr: Yugo max120 kmh; A8 max 190 kmh,... Meni je ta ideja zelo všeč. Naredi se razrede, avtomobile razdeli v te razrede in za vsak razred določi omejitev hitrosti.

Tako lahko ljudje, ki jim vožnja veliko pomeni kupijo dober avto, kot nagrado pa lahko vozijo občutno hitreje. Tisti, ki pa jim je avto le prevozno sredstvo in ne potrebujejo rakete, kupijo pač manjši avto.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 To avg 17, 2004 7:08 pm

Nu-NRG je napisal/-a:

Obvoznica, pasat prehiteva vozila na voznem pasu, med pasatom in betonskim stebrom prileti motor in prehiteva pasata. Aja sej vsi vemo da je tam kar nekaj peska? In potem ko bo fuknu bo kriv voznik pasata? :)

LP, Klemen

Glede motoristov je pa tako kot z ostalimi udeleženci v prometu. Imaš take in drugačne. Veliko motoristov res vozi kot da so nesmrtni. Moj primer: Peljem se po regionalni cesti skozi malo morje vasi in vasic in sicer recimo da 60 kmh. En bebec na motorju mi prileti od zadaj in me prehiti čez avtobusno postajo. Seveda mu ni zneslo in Tomaz40 je skoraj pustil gume na asfaltu. Potem imaš pa drugačne motoriste npr: moj brat, ki se vozi po obvoznici 110, AC se pa izogiba ker dejansko uživa v vožnji.

Tko da zdej ne more nihče rečt ''motoristi delajo sranje po cestah'', pa tut nihče ne more rečt da ''motoristi po cestah ne delajo sranja''.
LP Tomaž

Uporabniški avatar
Nu-NRG
Poznavalec foruma

Napisal/-a Nu-NRG To avg 17, 2004 7:44 pm

tomaz40 je napisal/-a:
Nu-NRG je napisal/-a:

LP, Klemen

Glede motoristov je pa tako kot z ostalimi udeleženci v prometu. Imaš take in drugačne. Veliko motoristov res vozi kot da so nesmrtni. Moj primer: Peljem se po regionalni cesti skozi malo morje vasi in vasic in sicer recimo da 60 kmh. En bebec na motorju mi prileti od zadaj in me prehiti čez avtobusno postajo. Seveda mu ni zneslo in Tomaz40 je skoraj pustil gume na asfaltu. Potem imaš pa drugačne motoriste npr: moj brat, ki se vozi po obvoznici 110, AC se pa izogiba ker dejansko uživa v vožnji.

Tko da zdej ne more nihče rečt ''motoristi delajo sranje po cestah'', pa tut nihče ne more rečt da ''motoristi po cestah ne delajo sranja''.
LP Tomaž

Evo tocno taki so bad, ki vejo da bomo mi pazli pa bremzali ce njim ne bo zneslo. Enkrat nekdo ne bo bremzal in bo mrtev. Drgac pa je tako ja .. niso vis taki. Eden takih je brat moje punce, ki vozi ninjo 600. Izpit za tak motorcic ima dlje kot izpit za avto. In morm rect, da se presenetljivo varno pocutim za njem na motorju (zmeri gleda dovoze, tire, ko prehiteva se glavo obrne, etc ..). Res varn motorist ;)

LP, Klemen
Prosim, naredite mi ta forum spet normalen!

Lojzek
Novinec

Re: b****r!

Napisal/-a Lojzek To avg 17, 2004 8:22 pm

mare23 je napisal/-a:Do takrat pa je še vedno špilal pedra....Muči me to, da se ti en peder usran nabiva v rit, ker ne ve kako se prehiteva, takrat, kadar bi lahko.

a to so ritopiki? oni ki ti po cesti pridejo za rit? aj, jaz sem pa vedno mislu da so to homoseksualci. hmm... kaj si potem ti?

če imaš vse ventile nastavljene ko si za volanom, to ne drži ko odpreš usta.

Lojzek
Novinec

Napisal/-a Lojzek To avg 17, 2004 8:38 pm

jao jao kolk ste eni pametni, pa niste sami nič bol. tako kot jaz ne. enkrat robantim tako kot vi, enkrat se kuliram tako kot vi, enkrat pizdarije zganjam tako kot vi. vsi smo isti, samo včasih se lepe delamo.

Uporabniški avatar
poršejček
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a poršejček To avg 17, 2004 8:49 pm

lojzek kapo dol!
cist prav ti dam :P
sanje vsakega CARRERA GT

Uporabniški avatar
micek
Novinec

Kraj: Maribor

nesreča motorist-motorist

Napisal/-a micek To avg 17, 2004 9:09 pm

se peljemo na otoku pagu neki med Kustiči pa Vidaliči, lepo na easy 50 km/h (slabe ceste), pa nas prehiti en ded z vespo (40 let od oka), z 60 km/h. pred nami pa en pubec okoli 13 let. cesta bla ravna. oni pubec pa je hoto z svojim mopedom avtomatikom zavit levo. tisti z vespo pa ga je mislo prehitevat, tak da sta ravno skup prišla. mi vstavimo, oni mali celi panični okoli nas skače ( meso nad gležnom dobesedno počeno). en domačin ga pelje do ambulante. potem pa njegov oče slučajno gre mimo pa sprašuje kaj se je zgodlo. potem je ugotovil da je to njegov sin. bli pa so iz slovenije pa so bli tam na dopustu.

mali ni pogledo nazaj, zarad tega pa je mel uničene počitnice in nogo :?
fjuuuunnnnffff pa me ni več

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To avg 17, 2004 10:49 pm

no bom probov se jst kj pametnga povedat k se mi zdi zanimiva tema..
Sm glih vcer prsu z morja pa mam kksno zgodbico o pretiravanju in idiotizmu za povedat:
Mal pred postojno sem lepo kulturno prehitu enga talijancka z mb a100 (sj nevem ce sm taprav model napisov-un k s je na testih ene parkrat naokol prekucnu), in tipu ni blo po godu da ga en mulc z unotm k ma 45konjev prehti, se pac odloc da me bo prehitu, ampak to kako-se eden z najbl nalozenmu šleprjem bi me hitrej pustu zadj kot pa tist tip, ma ce ni prehtevov ene 5km ni blo nc, sm mogu zmanjsat da je gospod lahko peljov svojih 0.25km/h vec od mene..
Pol pa se mal naprej k sm prehtevov en tovornjak, mi je en z belmu passatm (z reklamnimi nalepkami kopitarne) zacel blendat ze na 2 kilometra, in tip je tko prpeesdu, da ce neb na easy tistga tovornaka izsilu, bi se mi zabil v rit, ma ce tip ni imu vsaj 220+ noter ni blo nc, mim mene kot raketa, ma za ene pol metra me je zgresu..
Pol pa se kolega k smo bli skupj na morju, je s svojmu pugijem tko prpizdu na zaviraln pas postajalisca ravbarkomande, da ni mogu zbremzat in je pac peljal naprej..
Drugac pa morm priznat-mam kr tezko nogo (verjemte tud 45konjev se da pohodt, ce hoces, koncna 160+ :D ), ampak se vseen vem kje pohodt in kje ponos mal pozret, ce me kdo ful grobo izsil bremzam minimalno, ce butnem pa butnem, ampak to sam v takih primerih ko sm 100% da je namerno, ce pa nenamerno(med te stejem tud zenske pa stare ate) me je pa ze dostkrat resil zamenjan zavorni sistem+semperit sportlife.
Mogoce se marsikdo ne bo strinjal z mojo logiko, ampak pac tak sm-sj veste 100ljudi, 100cudi..

Lp,AXioN

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr avg 18, 2004 12:02 am

Na avtocesti preden zavjem na prehitevalni pas vedn pogledam nazaj in potem prehitevam dalje...... če me med prehitevanjem kolone tovornjakov dobi kak hitrejš voznik...... a jebat ga pač moj avtek ne zmore več ko borih 150km (zato pa pije 4.5 :P ) in bo pač mogu mal pobremzat..... če sili vame al pa blenda se mu smejim in si mislim svoje (še punca se smeji takim kretenom) pol ko je pa konec kolone al pa ko pridem mim tovornjaka...... se pa lepo umaknem.pol pa me gleda al pa mi kaže kaj al pa gundra neki u šipo...... a jebat ga ena posrana petka pa še dizl po vrhu pač ne zmore met 4s do 200 pa končne vsaj 180.

Pa tud dostkrat mi kdo prednost vzame..... pa se sili..... pa dobro če se hoče se pa naj..... zbremzam ( dostkrat lih na lih ampak bremboti delajo spredaj svoje)...... pa tko ponavad nič ne profitira sam dokazat se more.... spet se s punco sam smejima :D
Dvigne me pa edin to da me kdo izsili in potem spredaj pelje ko polž.........takrat pa res popizdim. Če že izsiliš potem vsaj potegni pa vozi spredaj normalno..... ne pa da te vidi..... te izsili tko da bremzaš ko pr norcih...... pol pa ti še 60 cinca spredaj omejitev pa 90.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov