Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe sep 29, 2006 11:21 pm

tristan01 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:En predlog, kupi si starega terenca, ki ne gre preko 140, pospeške ima ko crknjen konj in se boš zarad tega moral lepo počasi voziti v koloni. Sigurno ti bo uspelo imeti manj nesreč, pa če že bo nesreča, je en terenc vseeno trdnejši od enga fiata ali petke, tko da boš imel več možnosti, da ga manj razbiješ.

Pa ker ne moreš več prehitevat s takim avtom, skoraj nimaš možnosti, da bi letel iz ceste kot v tem primeru.

Jst sm se navadu lepo počasi vozit in prehitevam res, če bi bilo nujno, drgač se pa lepo v kolono postavim in nimam problemov.

Načeloma se stinjam s tvojim postom, razen s prehitevanjem. Tu si pa pošteno v temo brcnil. Terenci so za prehitevanje še bolj nevarni. Saj mariskateri voznik, kljub negativnemu pospešku prehiteva. Zadeva se še poslabša, saj mariskateri, predvsem mlad voznik dobi velik ego v velikem avtomobilu. Pospeški crknjenega konja, ter velik ego zaradi visokega sedenja pa peljejo samo v eno. Slej kot prej se tak voznik znajde v nerešljivi situaciji kjer čelno trči v nasprotno vozeči avtomobil.

LP Tristan01

Sej zato sem pa napisal, da ne moreš prehitevat, ker nima pospeškov, razen v primeru ko je res nuja. In to si moraš že prvo minuto, ko dobiš terenca v roke vbiti v glavo.

Sicer je pa tko da so pospeški relativni, pr mojmu avtu, ko se odpre druga loputa se avtu začne kr trgat in kr orenk vleče tja do 140km/h, pol pa zamre vse skupaj in počasi dobiva hitrost, ki je za ferozo končna kr pri 170 (po števcu, ki laže za vsaj 10km/h, vendar zaradi gum 215/75/15, ki so 7% večje, je pomoje kr tm okol te cifre končna). Tko da se je že dostkrat zgodil, da je kak mulo na kakem križišču kr orenk zadi ostal in buljil v zadek feroze.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Skubi
Nov uporabnik

Napisal/-a Skubi So sep 30, 2006 2:25 am

MateO pragovi so bili zte prodabi, eden je sicer pocil ampk so ga popravili (to je bilo 2leti nazaj) am ...

Speedfreak hvala za info, moje obzoprje se je razsirilo, vendar so mi ze rekli prijatleji da dobim tank, vendar me skrbi da bom ubil koga, sedaj samo ogrozam samega sebe :) (upam da nedobim sodisa szaradi tega)

xsAMOR s kod se poznava ko ze ocitno vse ves ? :)

AXioN hvala za nasvet, tudi jaz vstrajam pri tem da bi imel cimvec Airbagov :) Bmo videli koliko bom nabral :) €€ sveda :)

Nebivedu vrjames ali ne, mislim da to ni resitev saj sem vozil ze marsikateri avto (tudi justi 1.0 pa sem ga vrtel vse do 8k obratov), niti mi ne pomaga to da prehitvam, moje prehitevanje je bilo zgol normalno in nedolzno, krive so bile nase avtoceste (nebi smelo biti vode na njih!)

Tristan01 se strinjam zato imam rad mocan avto da ko prehitevam sem hitro mimo!

P.S.: nebivedel, imel sem hondo 90.l 2× DualCam 1.4 16V vrjames ali ne se je zavrtela mnogo bol kot bi si clovek mislil, sploh pa sem z njo pri cirka 110 km/h naletel na srno (bambi) ki jo je odneslo mnogo bolj dalec kot mene tako da ... :)

Sicer pa zivim to je vazno! :) Kot pravim sam ocitno so nebesa prepolna, v pekeu pa me nocejo sprejeti zato ostajam na zlati sredini :)

P.S.:
P.S.: zaradi napak se opravicujem najbrz imam cirka 2.0 promila v krvi, ura je 3.30, napake ri tipkanju bom popravljal ju3 (se opravicujem) :) Hvala za razumevanje :)

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha So sep 30, 2006 7:09 am

Delno bom krivil smolo oz slabo srečno - "na slepo" - sodeč po mnenjih nekaterih

Ostalo moraš pa zelo, zelo razmislit - aquaplaning npr. zna presenetit marsikoga, vendar je poleg presenečenja in posledično nepravilnih reakcij tudi pogoj, da te "nabriše" visoka hitrost, slabe, neprimerne gume ... ipd. pač stvari, ki se jih da "obrniti" v svojo korist

Jst mislim, da moraš malo bolj "na izi" začet vozit, vedno prilagodit hitrost glede na razmere (slaba cesta, dež, zdej bodo počasi kakšni poledeneli ovinki .... ) - saj vem, da paše "po gasu", ker tudi sam nism "ovčka" glede hitrostnih povprečji - ampak vedno tisti "po gasu" ustrezno zmanjšam, če razmere niso kot rečemo 100 %

Pa srečno

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So sep 30, 2006 9:45 am

Skubi je napisal/-a:Noh ja, na prosno Bel-a se ene slikce, od 15.9.2006

1
2
3
4
5
6
7

Tukej je link do 7h slikc ce pa hocete pregledat vseh 18 pa pac kliknete na spodni link.
Moj bivsi Bravo 1.8 GT

Bravo!! hehehe
Ja fak, res je nemogoče da nimaš niti praskice.
a si že kdaj pomislu da si :
Slika :D
Slika Slika

Uporabniški avatar
xsAMOR
Novinec

Kraj: Hrušica

Napisal/-a xsAMOR So sep 30, 2006 12:18 pm

Skubi je napisal/-a:xsAMOR s kod se poznava ko ze ocitno vse ves ? :)

Saj niti ne vem kdo si :), mogoce bi te na videz poznal. Heh, ne vem vsega o tebi - to so bile samo opazke in slucajnost da sem na te dogodke naletel :D Samo ko sem videl spestanega bravota sem bil skoraj 100% da voznik ni prezivel ali pa je utrpel zelo hude posledice.

LP :hi

Uporabniški avatar
Skubi
Nov uporabnik

Napisal/-a Skubi So sep 30, 2006 4:59 pm

Hihi Bel nekajkrat pa :)

Mojster Miha, gume so bile vredu, problem je bil vbistvu v vetru od tovrnjaka, ter v tem, da imamo "najboljse ceste v vsej evropi".

Ja drugace sem pa ponosen nase, saj sem svojo voznjo pimiril (v casu ko sem imel ta avto) vsaj za 50%, tudi imejiteve sem zacel upostevati :)

xsAMOR aja tako, noh ja saj se bomo v radovljici se srecali. :)

Uporabniški avatar
tristan01
Poznavalec foruma

Kraj: Štajerska

Napisal/-a tristan01 Ne okt 01, 2006 12:45 pm

nebivedu je napisal/-a:
tristan01 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:En predlog, kupi si starega terenca, ki ne gre preko 140, pospeške ima ko crknjen konj in se boš zarad tega moral lepo počasi voziti v koloni. Sigurno ti bo uspelo imeti manj nesreč, pa če že bo nesreča, je en terenc vseeno trdnejši od enga fiata ali petke, tko da boš imel več možnosti, da ga manj razbiješ.

Pa ker ne moreš več prehitevat s takim avtom, skoraj nimaš možnosti, da bi letel iz ceste kot v tem primeru.

Jst sm se navadu lepo počasi vozit in prehitevam res, če bi bilo nujno, drgač se pa lepo v kolono postavim in nimam problemov.

Načeloma se stinjam s tvojim postom, razen s prehitevanjem. Tu si pa pošteno v temo brcnil. Terenci so za prehitevanje še bolj nevarni. Saj mariskateri voznik, kljub negativnemu pospešku prehiteva. Zadeva se še poslabša, saj mariskateri, predvsem mlad voznik dobi velik ego v velikem avtomobilu. Pospeški crknjenega konja, ter velik ego zaradi visokega sedenja pa peljejo samo v eno. Slej kot prej se tak voznik znajde v nerešljivi situaciji kjer čelno trči v nasprotno vozeči avtomobil.

LP Tristan01

Sej zato sem pa napisal, da ne moreš prehitevat, ker nima pospeškov, razen v primeru ko je res nuja. In to si moraš že prvo minuto, ko dobiš terenca v roke vbiti v glavo.

Sicer je pa tko da so pospeški relativni, pr mojmu avtu, ko se odpre druga loputa se avtu začne kr trgat in kr orenk vleče tja do 140km/h, pol pa zamre vse skupaj in počasi dobiva hitrost, ki je za ferozo končna kr pri 170 (po števcu, ki laže za vsaj 10km/h, vendar zaradi gum 215/75/15, ki so 7% večje, je pomoje kr tm okol te cifre končna). Tko da se je že dostkrat zgodil, da je kak mulo na kakem križišču kr orenk zadi ostal in buljil v zadek feroze.

Tele debate ne mislim raztegniti v nedogled...

Rešitev težave si napisal že sam. Problematičen ni avtomobil, temveč razmišljanje tistega ki sedi za volanom, pa naj bo to terenec s pospeški crknjenega konja, ali pa cestni izstrelek s 300+ konji. V vsakmem primeru je voznik tisti, ki odloča kaj bo storil. Če voznik, ne zna pri svoji vožnji upoštevati varnostne rezerve, za nepredvidene situacije (aquaplaning, nenadni sunek vetra, vozilo, ki nepričaovano zamenja vozni pas, poledica, pesek na cestišču.....) se pač dogajajo stvari o katerih debatiramo.

Tudi sam nisem nedolžen voznik, mirno priznam, da večino omejitev prekoračim za kar nekaj procentov, vendar vedno na mestih, kjer si to lahko privoščim (beri imam rezervo za nepredvidene situacije). To pa je že problem vzgoje voznikov. Namesto da v AŠ učijo, da se je treba držati omejitve kot pijanec plota, vrteti glavo, kot da je vrtavka..... in podobne nesmisle, bi bilo bolje, če bi naučili voznike razmišljanja o varni vožnji in puščanja rezzerve za nepredvidene situacije.

LP Tristan01
Iskalec resnice in modrosti. Lahko si videl svojo prihodnost. Ostali so te dojemali kot idealista, ki jim sveti pot do lepše prihodnosti.
Naloga, ki si jo prinesel iz prejšnjega življenje:
Dovršitev tvoje naloge s pomočjo starejšim in otrokom. V prejšnje življenje si prišel z namenom pomagati ubogim in nemočnim.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Ne okt 01, 2006 9:05 pm

Kakšne gume si imel na bravotu in pri kakšni hitrosti te je odneslo?

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad Ne okt 01, 2006 10:02 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Kakšne gume si imel na bravotu in pri kakšni hitrosti te je odneslo?
...Prazni amortizerji,Zlizane gume , luft na premi ali pa vse o.k. pa masten madež in velika hitrost ... kdor vozi hitro pač je v ogroženi skupini a še vedno je vse odvisno več ali manj samo od sreče ... npr. sestrično je ubil nekdo, ki je priletel čez ograjo avtoceste, kjer deli pasova samo plastična veriga ... SREČA ne pamet - slednje nimam pa sem preživel izlet iz A.C. pri 210 km/h ... splet okoliščin - lahko se pripravljamo na to kako bomo kaj preprečili - ne zavedamo pa se, da nismo sami ... dobre zavore dobri amortizerji, športni fedri dobre gume kaj od tega bi rešilo voznike vozila v predoru na Hrvaškem od smrti? ... jebiga - shitt happens
L.p. Mad
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po okt 02, 2006 7:29 am

Nebomti solil pameti, ampak se mi zdi da ne razmisljas dovolj ko si za volanom.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Chip
Novinec

Kraj: Jesenice-city

Napisal/-a Chip Po okt 02, 2006 9:11 am

Najprej se pridruzujem cestitkam ob neposkodovanju ( tvojem seveda)
Zdravje je prvo

Rad pa bi napisal da je omenjena avtocesta ob nalivu in dobrih gumah ( kot si omenil da si jih imel) prevozna tudi pri 130km/h.Sam jo prevozim najmanj 2x na dan in poznam okoliscine.
Tvoj aquaplanning se pa ocitno ni zgodil pri 130km/h ampak ocitno vec.
Bentati zoper cest in tvoje "nesrece" z avtomobili je verjetno neumesno.
Stojeca voda gor ali dol , hitrost voznje moras prilagoditi razmeram.
Po tisti avtocesti gre na dan veliko vozil, si predstavljas da bi vsi imeli aquaplanning kot ti.Potem bi jih bilo na travnikih kar nekaj. 80km/h pa tudi ne vozijo.

Pa v razmislek

Chip

Uporabniški avatar
Skubi
Nov uporabnik

Napisal/-a Skubi So okt 21, 2006 1:55 pm

Mickn mej trajal ... odsotnost in ...

Strokovnjak : Semperid gume sem imel, z 4mm profila.

Courage : Mislim da pa vseeno nekaj razmisljam ko vozim, saj sem od dnva ko sem anredil ispit pa do danes popolnoma spremenil voznjo, saj vozim umirjeno, in redkokdaj "goim" avto, raje malo zamudim, vendar ni vedno tako.

Chip: Hvala. Aja se tole, na tem predelu kjer sem imel jaz prometno nresreco je na prehitevalnem pasu cirka 8m dolga vdrtina pravokotne oblike, kjer se nabere kar kasen cm vode, sploh je pa na tem predelu ovinka, na katerem sem imel nesreco jaz, iztirilo nekje okoli 5 avtomobilov, v 2 dnevih. Aja pa se vprasal bi, kolikokrat si se ejal po avtocesti hrušica - lesce, oz. lipce - lesce, upam da si kdaj, ker so vecinoma vse ostale avtoceste precej bolse v slo, ta avtocesta pa je ze napacno grajena.

Lp :)

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport So okt 21, 2006 3:44 pm

Ja na podobn način se je moj fotr učer zaletu.

K je prpelu pred blok je ena baba blesava enostavno po zoženi cesti pelala mal po njegovem pasu, čeprov je dost placa za dva (ženskeimajoslabšoorientacijo), in direkt v golfa od fotra.

Tastar valda znoru in policijo klicu, te debili kretenski (karvednoznovadokazujejo), pa pravjo, da je fotr kriv ker je prpelu prehitr. 40 km/h je res prehitro po naselju, mokra cesta pa ženska za volanom pa nč ne vplivata na odločitev. Sicer pa hitrosti tko al tko niso mogl zmert (mokracesta), niti poškodba ni nevem kaka. Zgleda kot da bi se zabil pr 30 km/h.

Če bi js bil na fotrovem mestu bi tej ženski na licu mesta istrgu jajčnike in jih dal psu za pojest, razrezu bi jo na koščke in podobno.

Človk se celih 25 let niti enkrat ni zabil, pol pa ena tak gnil ženski stvor nek tazga nardi..in še krivde noče priznat.

ženskenisozanacesto.press :evil: :evil:
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
Mad
Poznavalec foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a Mad So okt 21, 2006 11:03 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:Ja na podobn način se je moj fotr učer zaletu.

K je prpelu pred blok je ena baba blesava enostavno po zoženi cesti pelala mal po njegovem pasu, čeprov je dost placa za dva (ženskeimajoslabšoorientacijo), in direkt v golfa od fotra.

Tastar valda znoru in policijo klicu, te debili kretenski (karvednoznovadokazujejo), pa pravjo, da je fotr kriv ker je prpelu prehitr. 40 km/h je res prehitro po naselju, mokra cesta pa ženska za volanom pa nč ne vplivata na odločitev. Sicer pa hitrosti tko al tko niso mogl zmert (mokracesta), niti poškodba ni nevem kaka. Zgleda kot da bi se zabil pr 30 km/h.

Če bi js bil na fotrovem mestu bi tej ženski na licu mesta istrgu jajčnike in jih dal psu za pojest, razrezu bi jo na koščke in podobno.

Človk se celih 25 let niti enkrat ni zabil, pol pa ena tak gnil ženski stvor nek tazga nardi..in še krivde noče priznat.

ženskenisozanacesto.press :evil: :evil:
... Daj, reči to prosim Nini Jerančič :P :P :P
kinkyllama & Yoni fun club ...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So okt 21, 2006 11:12 pm

So izjeme k vsakemu pravilu, to pravilo pa je na žalost resnično in povsem realistično. Moram reči, da ne poznam sposobne ženske voznice.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Cap
Nov uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Cap Ne okt 22, 2006 2:40 pm

Nekako ne najdem podobnosti med tema nesrečama ?
LP Andrej

Uporabniški avatar
g.Kromfelna
Novinec

Napisal/-a g.Kromfelna Ne okt 22, 2006 4:15 pm

BMW Motorsport je napisal/-a:...Če bi js bil na fotrovem mestu bi tej ženski na licu mesta istrgu jajčnike in jih dal psu za pojest, razrezu bi jo na koščke in podobno.

Človk se celih 25 let niti enkrat ni zabil, pol pa ena tak gnil ženski stvor nek tazga nardi..in še krivde noče priznat....

? malo pretirano napisano! Drugače pa je par osebkov tukaj na tem forumu že na meji ali preko. Potem pa se čudite, ko kdo kaj takšnega sprakticira.

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Ne okt 22, 2006 4:32 pm

Cap je napisal/-a:

Nekako ne najdem podobnosti med tema nesrečama ?

V prvem postu piše, da mu je ženska zapeljala na njegov pas, to je ta podobnost.

Obe ženski nista znali prpelat čimbližji svojmu desnmu robu in zato kr raje na drug pas, kj bol jasn?
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov