Še ena anekdota, neverjetno, vendar resnično!
Že kr eki časa nazaj. Ura nekje 23.00 v nedeljo AC Domžale - LJ. Brez prometa. Almera, hitrost 190 km/h po števcu. Počasi dohitim vozilo pred sabo - srebrno Vectro. Grem lepo počas mem, skor tiščim do konca. Fante pa lepo za mano na varnostni razdalji. Cesta še zmeri prazna. Prpeljeva na odcep na LJ obvoznico. Dohitim vozilo pred sabo, ker vozi bistveno počasneje, grem mimo po desni. Fante od zadi lepo počaka in pravilno prehiteva. Na LJ obvoznici pr izvozu za ind. cono Moste me spet dohiti. Hitrost nekje 160 km/h. Vozim lepo po svojem pasu, se pravi, da se mu korektno umikam, da me lahko prehiti. Ampak ne. Vozi lepo za mano. Kakih 500 m pred izvozom za Brdo se odzad pržgejo plave luči. SHIT. Takoj zavijem na parkplac ob obvoznici in preštevam prekrške in me že boli glava. Odprem vrata, gospod policaj pa:

a veste kolk ste vozu?

vem, dobro, vem, ampak saj veste, prazna cesta....

a boste stopu z mano v avto, mam vse posneto?

ops: ne, ne g. policaj, verjamem da maste
Potem pa pridiga:

zelo neodgovorno od vas, a mislite, če vi obvladujete avto in hitrost, to še ne pomeni, da potem tudi ostali. Malo glejte še na ostale udelžence. Pa danes so se spet ubili trije mladi...

Vem g. policaj, vse vem!

Kam se vam pa tako mudi ob tejle pozni uri?

Veste moja punca se zelo slabo počuti, bla, bla, bla....

Ja, ampak bolnica ni v tej smeri...

Saj ne greva v bolnico, ampak čimprej da prideva domov...

Naj vam bo v razmislek ta večer, pa srečno vožnjo.

Kako, kaj? Ja, ja seveda... a sem prav slišal?!?
In to je to. Lepo bi se zahvalu tistemu policaju, ker je deloval preventivno, ne pa represivno. Res sem takrat bol kot ne ogrožal varnost sebe in punce in nekaj sem odnesel od tistega večera. Ja še se najdejo dobri policaji.