Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr okt 27, 2004 8:28 pm

-u tretmu klasu na mopedu brez ispita, čelade...
-policaj pršu pol na dom...

-sredi mesta u škofji loki, ob 2h ponoč, neregistriran moped, tablica od drugega, napihu 1.36, moped brez luči, nobenega dokumenta nism meu pr seb, pa moped je meu prebit auspuh tko d je kr sekal... pa tm se sploh nebi smeu wozt....
-odwzem tablce, sodnik

-neregistriran moped, brez čelade
-sodnik za prekrške

-trije na apn 6 2 brez čelade
-nas je spustu

-predelan moped apn
-spustila sta mi gume, pa kao nj ga poriwam dam

-wožnja po pešpoti
-popisou me je

pa ene 5x sm jim ušou

mjbi je blo še kj...

PS: dons sm dubu pošto dam da morm wrnt tablce ali plačat 20k... wse bi bilo lepo in praw če mi jih nebi kapsi pred pol leta zaplenil... :shock:
kwa nardit :?:
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
alen.homer
Nov uporabnik

Kraj: BRKINI

Napisal/-a alen.homer Sr okt 27, 2004 8:34 pm

sej drugače mi je hotel računat 40000 sam sem mu mal jokal da sem študent pa da grem na faks pa tko pol pa je popustu!!! :P :-P :oops:
Hvala njemu

Uporabniški avatar
Biskvitek
Stalni uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Biskvitek Sr okt 27, 2004 8:38 pm

Ene petkrat obvestilo redarstva, enkrat 15k za prehitro vožnjo pa 20 k za rdečo luč, pa ene trikrat pihal (zmeri 0.00) :lol:
Slika

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Sr okt 27, 2004 8:56 pm

Še ena anekdota, neverjetno, vendar resnično!
Že kr eki časa nazaj. Ura nekje 23.00 v nedeljo AC Domžale - LJ. Brez prometa. Almera, hitrost 190 km/h po števcu. Počasi dohitim vozilo pred sabo - srebrno Vectro. Grem lepo počas mem, skor tiščim do konca. Fante pa lepo za mano na varnostni razdalji. Cesta še zmeri prazna. Prpeljeva na odcep na LJ obvoznico. Dohitim vozilo pred sabo, ker vozi bistveno počasneje, grem mimo po desni. Fante od zadi lepo počaka in pravilno prehiteva. Na LJ obvoznici pr izvozu za ind. cono Moste me spet dohiti. Hitrost nekje 160 km/h. Vozim lepo po svojem pasu, se pravi, da se mu korektno umikam, da me lahko prehiti. Ampak ne. Vozi lepo za mano. Kakih 500 m pred izvozom za Brdo se odzad pržgejo plave luči. SHIT. Takoj zavijem na parkplac ob obvoznici in preštevam prekrške in me že boli glava. Odprem vrata, gospod policaj pa:
8) a veste kolk ste vozu?
:( vem, dobro, vem, ampak saj veste, prazna cesta....
8) a boste stopu z mano v avto, mam vse posneto?
:oops: ne, ne g. policaj, verjamem da maste
Potem pa pridiga:
8) zelo neodgovorno od vas, a mislite, če vi obvladujete avto in hitrost, to še ne pomeni, da potem tudi ostali. Malo glejte še na ostale udelžence. Pa danes so se spet ubili trije mladi...
:( Vem g. policaj, vse vem!
8) Kam se vam pa tako mudi ob tejle pozni uri?
:( Veste moja punca se zelo slabo počuti, bla, bla, bla....
8) Ja, ampak bolnica ni v tej smeri...
:( Saj ne greva v bolnico, ampak čimprej da prideva domov...
8) Naj vam bo v razmislek ta večer, pa srečno vožnjo.
:( Kako, kaj? Ja, ja seveda... a sem prav slišal?!?

In to je to. Lepo bi se zahvalu tistemu policaju, ker je deloval preventivno, ne pa represivno. Res sem takrat bol kot ne ogrožal varnost sebe in punce in nekaj sem odnesel od tistega večera. Ja še se najdejo dobri policaji.

Uporabniški avatar
jurk
Novinec

Kraj: Jesenice

Napisal/-a jurk Sr okt 27, 2004 9:29 pm

Vsa cast polcaju, sicer je verjetno izgovor mal uplival sam sej ves ko pravjo, vsak izgovor je dober, se ce ga pes v gobcu prinese :evil:
Ford Team Slovenija @ http://www.ford-team.si/

ToniTic
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a ToniTic Če okt 28, 2004 8:54 am

Nejko17 je napisal/-a:-u tretmu klasu na mopedu brez ispita, čelade...
-policaj pršu pol na dom...

-sredi mesta u škofji loki, ob 2h ponoč, neregistriran moped, tablica od drugega, napihu 1.36, moped brez luči, nobenega dokumenta nism meu pr seb, pa moped je meu prebit auspuh tko d je kr sekal... pa tm se sploh nebi smeu wozt....
-odwzem tablce, sodnik

-neregistriran moped, brez čelade
-sodnik za prekrške

-trije na apn 6 2 brez čelade
-nas je spustu

-predelan moped apn
-spustila sta mi gume, pa kao nj ga poriwam dam

-wožnja po pešpoti
-popisou me je

pa ene 5x sm jim ušou

mjbi je blo še kj...

PS: dons sm dubu pošto dam da morm wrnt tablce ali plačat 20k... wse bi bilo lepo in praw če mi jih nebi kapsi pred pol leta zaplenil... :shock:
kwa nardit :?:

Idi na UE in reči, da so ti jih odvzeli policaji.

Pa nehaj tolko neumnosti delat :P

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Če okt 28, 2004 10:05 pm

s drgač sm čist fajn dečko :D
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

Uporabniški avatar
Cash
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cash So okt 30, 2004 1:07 pm

-Rdeča luč 40.000 plačal polovičko( se mi je zjutraj mudilo v službo, je blo glih med rumeno in rdečo)-no pol sm pa res zamudu :(
-68km/h, 15.000 sit, plačal polovičko - kraj: Štore pred Sežano (plačala nona 5.000, ker sem kao njo pelu u Eurospin :D :D :D
-68km/h, 15.000 sit, plačal polovičko - kraj: konec Vrhnike proti Postojni-so bli na avtobusni okol 23 ure, plaču sam jst, ni blo none zravn :D
Morda je bla še kakšna majhna kazen, ki pa se je ne spomnim

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate So okt 30, 2004 9:28 pm

Samo telih kazni za 68km/h je pa res ze veliko. Zakaj ravno 68? men neki smrdi :?

Uporabniški avatar
[LePP]
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a [LePP] So okt 30, 2004 9:33 pm

68km/h je zato ker lahko kršiš 10% hitrosti ki je na tistem odseku. To pomeni če je dovoljena hitrost 60, lahko pogojno peleš 66 .. kar je naprej je kazen :)
PaPy

Slika

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo So okt 30, 2004 11:41 pm

se pelem iz trzina prot črnučam in seveda kdo pa tm počas pele in vidm ene 500 m polcaje za mano vendar se ne oziram nanje in pelem ene 90 seveda vidm utripajočo zeleno jst pa še kr po gasu vendar ker nism hotu povečat hitrost oz ustavt sm šu čez rdečo (glih za glih) in tekoj me dohitijo ustavjo in se začne procedura (ura 2:00 am):
P:dober večer
Jst: jutro
P: prometno, vozniško
Jst: tih
P: veste da ste peljali čez rdečo
Jst: vem ja se mi zlo mudi pa sj je bla rumena
P: ja kje ste pa bli pa kam se vam tok mudi?
Jst: povem kje sm bil kam grem (beri: zlo prjazen...)
P: če sm kj pil, bla bla bla
Jst: prov nc nimam vzroka zato!
P: bi naredili preizkus?
Jst: zakaj pa ne
policaj mi da za pihat seveda 0.0 kokr vedno :) in potem se neki cajta menta una dva polcaja in na koncu rece: drugic bl pocas pa ne cez rdeco jst pa ves vesel vzamem dokumente pa naprej brm brm :D
Tko da ce delate prekrske je zlo dobr bit prjazen :)

Placu sm pa samo eno kazen za 5.000 zaradi neprilagojeen hitrosti 50 km/h -> 64 km/h kot študent sm se rešu plačila 15.000 :)

Aja pa za foro sm enkrat iz avta pomahu polcajem k so bli šli glih mim in me seveda tekoj ustavjo pride do mene:
P: a koga poznate da mahate
J: ne nikogar
P: prometno, vozniško, kj pili...
J: nc a ne
P: bi stopl iz avta
J: seveda
P: zaradi kšrenja reda in miru, nepravilno vedenje do uradne osebe ste naredili prekšrek po členu... odsatvek... temu sledi sodnik za prekške (neki tazga nabiju...)
J: :shock: :shock: :shock: se opravičujem nisem vedel...
P: no naj vam bo tokrat drugic bo sodnik
J: hvala
P: boste pihal
J:zakaj pa ne! (ker se mi ni dal čakat ozun in je blo mrzlo sm se usedu nazaj v avto)
P: prosim osebni dokument od punce, prijatlce
J: punca (dam osebno)
pa sm čaku ene 10 min ko mi prinese in reče srečno vožnjo
zdej pa ne vem kako je to mogoče da mi kr napiše sodnika ker sm mu sam pomahu???

dbola
Nov uporabnik

Napisal/-a dbola Ne okt 31, 2004 1:03 am

Ufff kazni. Kolk jih je ne vem, ker že dolgo nisem dvignil izpiska iz davčne. V dobrih dnevih, ko sem hodil še v srednjo šolo pa min. 15k-40k na teden. Vsaki dan kakšna pizdarija. Plačal sem samo enkrat, ko je oče dobil domov slikico z plačilnim nalogom. Druge položnice sem "izgubil2 nekaj pa prebavil pred očmi zakona.

Se pa spomnem par štorij:

P:Dober večer. Vozniško in prometno prosim.
J:Izvolite.
P:Je blo kaj alkohola?
J:Seveda ne.
P:Res ne?
J:Ja res.
P:100%
J:Ja.
P:k****a se lažeš!

Oba s kolegom pa v smeh. Pol pa še kolega prjavi, da se ne smem lagat roki pravice in da če bi on bil policaj, bi uporabil prisilna sredstva :lol: No pil takrat res nisem in tudi pihat ni bilo treba.

Uporabniški avatar
TurboMan
Novinec

Kraj: Nurburgring Nordschleife

Napisal/-a TurboMan Ne okt 31, 2004 1:10 am

edini prekršk ki sem ga plačal... (v sloveniji :P )

js sm pa enkrat pelu ob kšne 2am po btc-ju, v avtu ns je blo 5, prazn btc nikjer žive duše samo za mano en avto ampak kr dost odaljen. se približam rondoju in đekson zavijem v levo namesto desno in nadaljujem vožnjo naravnost in pomislm, kdo neki je avto za mano? pogledam nazaj in vidm astra karavan modre lučke tuning. barabe me niso hotl takoj ustavt ampak so počas za mano naprej pelal d bi ja še kšn prekršk naredu... no kazn je bla 5 jurju.

pol pa še ena izmed prenekaterih prigod iz držav bivše juge

pelem po ČG in me fotr opozori d se bližamoenmu tunelu k ga delajo že 30 let. js ok, bom pazu. no in me lih pred tunelam prehiti en črn golf IV js pa gas pa za njiim, misleč, d mi bo pot čistil. no in se pelemo po temu neosvetljenemu tunelu, prehitevamo, se izogibamo oviram po levi, prehitevamo žvino itd itd. nakar pridemo vn iz tunela spustim golfiča naprej, ker nisem želel več dirkati. no in čz ene 10 sec js vidm delč naprej stoji en črn golf z lučko na strehi pa enga ma ustavlenga pred sabo, js se prbližujem, in on maha na DESNI strani z loparčkom, parkiran ob desni strani vozišča. js levi žmigavc in prehitim. golf razpizden za mano in pol mi je takoj postalo jasno, d sm ubistvu dirkal s policaji. sej zdj loh bi mu spizdu sm vozu audi s4 oni pa z bogim golfam 1.6 pomoje če je bil, najverjetneje 1.4, je pa mel tuning bel napis POLICIJA na boku...

no uglavnm pol pa stara praksa v bivši jugi, bad cop good cop, en razpizden hoče 150 evrov, drugi se pa sam smeji. no če boste kdaj v taki situaciji, vedite, da je cilj tamkajšnjih (bih, scg enkrat celo hrvaška) policajev predvsem podkupnina, zato se ne kregajte ampak ko vas praša : "pa šta čemo?" recite samo "pit čemo kafe!" in mu na njegovo repliko: "pa ajde dobro časti" daste 10 evrov.

p.s. če se hočte izživlat na odprtih cestah so zgoraj omenjene države pravi kraj za vas

aja pa tole sm pozabu oment, enkrat se pelemo iz juge js pa še 2 frenda vsi zjebani dolga pot za nami, pa v sloveniji takoj za mejo k je una hitra cesta pa pol una šuma kwa js wem kwa je , pravm frendu dj ustav tkoj k bo možn... no se pelemo naprej pa tko na cesti un pano policija, pa tko čs 50m polcaj ob cesti nč nubenga znaka od sebe dajov in je frend kr zavil na un parking. tm so mel pa cajkani eno racijo zgleda, kr eni posebni polcijski avti ustavlal so pa sam tovornake. no in mi se tko prebijemo skoz, polcaji sam gledajo (blo jih je kr dost vsaj 40) nakar nas en v pancirki pa čeladi z kacigo ustav. potrka z baterijo po šipi pa prav VSI VN! nakar js vidm kok je ura in d se hoče norca delat polcaj. stopmo vn iz avta in js takoj rečm polcaju d nismo v postopku d ns nuben ni ustavu in d smo sam scat pršli. pa stop polcaj tko čis do mene k d bi me hotu zalizat pa se mi zadere v faco "kwa je a smo mi pičkice!?!?!" js znorim pa ga začnem psovat nazaj "kwa je u pičko matrno nuben ns ni ustavu kwa ti ni jasn pjt vprašat unga gor k ustavla!" no dialog je bil zlo oštr (js sm si dal duška zto k je blo navzočih ogromn polcajv in sm vedu d si ne bo upal prvošt kšnga batinanja:) ) in tko se kregava ful folk sam gleda (frenda sta mislna d me bo razbov k pi**o pol pa še ustrelu) no in js mu rečm na konc d nj se identficira. pa prav on k bo konc postopka. pa js njemu pa u pičko matrno jebemu mater kašn postopk?!?! uglavnm čs 10 min k je prečekeru kartoteke pride nazaj pa prav ok kwa pa oprema? pa gre frend do prtlažnika pa mu da kr vlečno vrv pod nos. pa prav polcaj gospod tole ni obvezna oprema. pa prav frend: "vem." no uglavnm pol js njemu zamorim nj se identificira un mi pa odvrne: " ŠMUC!!! TRBOVLE!!!!" pa ga js tko gledam čudn ni mi blo jasn kwa misl sm mislu d me psuje po dolenjsk kj, pa js spet tko, gospod a se lahko identificirate? pa un spet "ŠMUC!!!!!!!""TRBOVLE!!!!" js ga gledam k tele v nova vrata nč ama baš nč jasn... pa ga še enkrat prašam pa prav "JA ŠMUC!! PP TRBOVLE!!" pa men končno jasn aja pa v smeh... :D uglavnm to sm si prvošu k je blo res polcajev ogromn ...drgač ne bi:)

monaco
Nov uporabnik

Napisal/-a monaco Sr nov 03, 2004 3:02 pm

Pugi je napisal/-a:Neupostevanje znaka... To je zmer 10 jurjev - tud ce gres 250 cez. Tak mamo zakon.

A se to lahk s policajem zmeniš, da bi ti dal raje neupoštevanje znaka? :) Mislim, kako ti je policaja na 205 ratalo to prepričat :?:

Uporabniški avatar
Ibiza_C-u-p-r-a
Novinec

Kraj: Jezero Pri Podpeči

Napisal/-a Ibiza_C-u-p-r-a Če nov 04, 2004 2:21 pm

večino položnic k sm jih dobu nism plaču in čakam da bojo zastarele. razn enkrat k sm šu po celovški in pri lpp-ju me je dubu na redar izmerjeno 109km/h pri 60km/h omejitve seveda je prišlo da sm pihal in dobil sodnika. pri sodnici(na srečo) je blo prvič in sm mal govoru kako je imela punca težave in sm bil zivčen in sm vedel da sm vozu hitro sam sej veste gospa sodnica,.....bla bla bla!! :-P dobil sm najmanjšo kazen 40.000 sit in 3 kazenske točke pa še to po obrokih.
tko da se splača delat bozga in met srečo da padeš na sodnico

drugič sm pa glih dirkal po dunajski z enim kolegom ob 3 zjutri ni blo no benga na cesti ker je bla nedelja in nism nobenga ogrožal razen sebe! no ko se ustava na samoforju pride za nami cca.pol minute policaji- sm mislu da so na nujni poti in sm se lepo umaknil na poločnik un pa pred mano in takoj vn iz avto in do mene:

P:kaj ste vi nori kaj tako divjate
J:jst :shock: (in se sprašujem kje so imeli radar)
P: vozniško,prometno pa vn iz avta
J:dam in grem vn
P: roke na streho in pogleda ča mam kakšno orožje
J: počutim se k največji kriminalc in samo čakam da me bojo zbasal v astro
P: ko pregleda vpraša če sm kej pil
J: ne ko pijem ne vozim
P:bomo pihal
J:lahko seveda piham 0.0
P: tole bo pa kr sodnik in vzem vozniške pa avto bomo zasegl
J:pa sej nism hitr vozu(približn 160km/h)
P:se vsede v avto in začne pisat
J: jst se pa spomnm da poznam enga komandirja in po bežigrad in ga pokličem in prosim če sa da kaj narest najprej me napidi pol mu pa razložim da niso imeli radarja in sm sam mim vozu in da ne bom nikoli več, reče mi naj mu povem cifro in ime policaja in da bo probal uredit
P: mu zazvoni mobitel,...- pride do mene in reče da imam srečo in da me ima na piki in da je to zadnijč da sm se rešu in da naj spizdim stran takoj!!
J:jst v avto in odpelem

tresel sm še kr nekaj časa ampak vozim lepo počasi in mi je to koristilo čaprav sm mel pa veliko srečo da sm poznal komandirja. hvala mu!!

ivonci1
Nov uporabnik

Kraj: Ziri

kazen za moped

Napisal/-a ivonci1 Če jul 28, 2005 6:38 pm

a kdo ve, kok so kazni za vožnja z mopedom(50 ccm) brez čelade, brez izpita, neregistriran? :? :?: :?:
al pa s čelado, neregistriran motor pa brez izpita :?: :?:

ivonci1
Nov uporabnik

Kraj: Ziri

Napisal/-a ivonci1 Če jul 28, 2005 6:44 pm

mene so dobl z avtom, brez izpita, napihov 0,6, nepripet, poskus pobega...--180 000 Sit
:oops: :oops: v 8 dneh sm plačal 90 k sit. :D

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Če jul 28, 2005 7:46 pm

Uh kje naj začnem:

Enkrat sem se pri plavi laguni spomnu da sem neki pozabu in jaz lepo čez križišče proti bežigradu pa se z ročno obrnem nazaj proti centru (čez dvojno polno) in se ustavim na rdeči luči. Pa me folk gleda pa se mi smeji men pa nč jasn v tistem pa čez prehod za pešce pride policajka in mi potrka na šipo.
P: boste malo na stran zapeljali
J: seveda
P: veste kakšen prekršek ste naredili
J: hja obrnu sem nazaj proti centru ker......
P: pa ne samo to, sem vas opazovala kako ste se pripeljali in z ročno obrnili čez dvojno črto!
J: pa saj je bila prazna cesta (nedelja) in nisem nikogar ogrožal
P: vseeno ste kršili zakon, to bo sodnik za prekrške
Dobil sem 60.000 sit + 3 kazenske točke

Enkrat sem se veselo peljal iz centra proti rudniku in seveda čez vse ovinke in križišča počez pa me na ižanski prehiti moder r19 in mi ven maha policaj z značko.
Jaz ustavim pa mi začne pridigati kako nevarno je moje početje ko avto nekontrolirano drsi po cesti. Jaz ga gledam pa mu rečem da to ni nekontrolirano početje ker sem dobro vedel kaj se dogaja. Ni pomagalo 20.000 sit

Pa še ena huda:
Se zvečer peljem po makadamu pa iz starnske ulice prleti en za mano in mi poblenda. Mislim da je kak kolega pa poln gas prideva do ovinka jz pošrek čez un začne bremzat pa lepo na izi čez ovink pol pa me dohiti k pridem na priključek za glavno cesto. Pogledam v vzvratno ogledalo pa zagledam plave lučke na strehi. U fak si mislm zdej pa bo. Pride policaj do mene:
P: dober večer
J: čer
P: vozniško pa prometno
J: izvolite
P: Boste mal opremo pokazal
J: evo mam vse
Gre en krog okoli avta mi da dokumente pa reče "dobr se vam ceste drži tale avtoček, nasvidenje pa malo bolj počasi naprej " :D :D :D

Blo je pa dogodkov vsaj še za eno knjigo
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Avalon So jul 30, 2005 10:51 am

Fantje kaj pa vi delate ko ste v avtu jao jao.. ene zgodbice so prov za shranit... v glavnem:
- izpit mam že 5 let in do sedaj:
povprečno 2x na leto padem na kontrolo in 2x še na radar... vedno 13km/h preveč... (ja šale na številko 13 so dobrodošle) :lol:
Kazni:
ene so zastarale... oz. mislim.. ne, vem da so vse zastarale... prekrškov vse skupi skozi teh 5 let bi bilo za 50.000 (če bi plačal v 8 dneh) plačal pa nisem nič. Mogoče sreča, da malo izbriše tisto 13. :lol:
Izkušnje z predstavniki zakona... odlične z izjemo ene v Cerknici.. pač kraj bogu za ritjo pa so se šli mal šerife. Na mojo srečo je fotr pedanten glede avtov in imamo vsi vso opremo, tko da je policistovo pametovanje hitro padlo v vodo.
Varno vožnjo vam želi Avalon.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov