_Jerry_ je napisal/-a:V enem od naslednjih poglavij se bom lotil tudi izracuna primerjalnih stroskov med novejsim avtomobilom nizjega razreda (Reno Clio) in starejsim avtom visjega srednjega razreda (BMW 520), ki ju zelo dobro poznam. Toliko zaenkrat
mihant je napisal/-a:eemm, jz bi sam spomnu na uno reklamo, kjer se je avto zaletavu v deblo drevesa. blo je pr 50, 70, 90 kmh. pr 50 bibil voznik hudo poškodovan, pr 70 bi skoraj gotovo umrl, br 90 se pa še točno spomnl da je lutki odtrgal glavo stran, jo zabil v strop, lutkin vrat pa je zletel skozi voznikovo okno. kukr jz vem je bil tist avto en ford mondeo, starejši, pomoje letnik 90-93, pa rdeč je bil. gotov ste vsi vidl to reklamo, al pa vsaj slike.
zihr se da na netu najdt...
Norden je napisal/-a:_Jerry_ je napisal/-a:V enem od naslednjih poglavij se bom lotil tudi izracuna primerjalnih stroskov med novejsim avtomobilom nizjega razreda (Reno Clio) in starejsim avtom visjega srednjega razreda (BMW 520), ki ju zelo dobro poznam. Toliko zaenkrat
No, pa se daj. Me zanima, kako bi se tvoja opevana vozila odrezala na recimo NCAP testu. Že E39 so morali predelati za dosego 4 zvezdic, če me spomin ne vara.
music_man je napisal/-a:NE pomaga pa ti masa tvoje ladje ko se ti zaletiš v neko trdno oviro recimo kakšen zid ali drevo v tem primeru jo boš precej bolje odnesel z novejšim avtom srednjega razreda. " primera prijateljev eden se je zaletev čelno v drevo z mercedesom 200 letnika okoli 90 hitrost je bla cca 50 do 60 kmh. Imel je veliko srečo da je preživu čeprov je bilo drevo zelo debelo (večja naletna površina) pa še z sovoznikovo stranjo je prletu notr. Mašino in menjalnik je dobesedno dobu u naročje parv tako mu je pas polomol rebra.
music_man je napisal/-a:Medtem ko je drugi frend z golfom 4ko nabasu ograjo ob cesti pri kakšnih 80km/ h
Pa je biu praktično nepoškodovan. Čeprov je avto zgledu 2x bolj stovčen od mer?ota.
jakaracman je napisal/-a:{Grega} je napisal/-a:Dugi7 je napisal/-a:1. golf5
2. fiesta
3. polo po krajšem razmisleku
Kako je možno Dugi7, da bi se rajš usedel v Polota? Je štos al resno mislš?
A obstaja kdo, ki mi lahko pove komu naj verjamem Dugi7-ju ali _Jerry_-ju?
Če ima prav Dugi7, pol je cela moja filozofija avtomobilov napačna.
LP G.
1 in 2 isto, 3 pa ... vprašanje, kako se misliš zaletet.
Ne vem, zakaj rinete v skrajnosti. Meni se zdi najboljša izbira (velikostno, cenovno, tudi za vzdrževanje, po opremi in varnosti) nekaj takega:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=193329
@nebivedu: probaj se s tako trdim avtom z 80 na uro zaletet v betonsko ograjo ali kaj podobno nezmečkljivega. Če avto ni dovolj zmečkljiv in ne prevzame dovolj energije trka, se ta pač prenese na vsebino. Ta je pa precej občutljive sorte. Je pa res, da avto letnika okoli 90 seveda niso več take sorte (in sem prepričan, da tisti saab po trčenju s petko ni bil več vozen in ne spredaj podoben avtu, je pa vozinik preživel).
music_man je napisal/-a:Ja jest primerjam staro limunzino z novejšima vatom srednjega razreda ker se mi le ta zdi daleč najbolši nakup. Nekako lahko razbere iz mojega posta da mi velike stare ladje niso ravno pri srcu. Prav tako pa če si dobro prebral tudi nad malčki nisem navdušen. Sploh kakšni tvingeci saxoji pa 106 ke so mi obut saj imaš noge dobesedno b odbiajču.
Ravno zato priporočam novejši avto srednejga rzreda.
nebivedu je napisal/-a:Če si podrobno prebral se je v mojega saaba zaletel mitsubishi pajero - dolga varianta, ki je vsaj 300kg težji od mojega saaba(1960kilogramov). Ker pa ima saab prednje odbijače v originalu narejene iz 80X80 debelostenske pohištvene cevi pokrite s plastiko in stoji na zelo močnih fedrih se ta odbijač v primeru nesreče potisne nazaj in feder se stisne - s tem ublaži kr dost udarca, katerega energija se prenese na ta amortizer. To so imeli vsi saabi 9000, volvoti 850 in lancie theme, v alfi 164 in fiat chroma(isto ogrodje - školjka - saab 9000 in thema, 164 in croma) pa so ta sistem opustili, zato sta tudi veliko manj varni.
Kljub starosti tega avta je še vedno veliko bolj varen od vseh današnjih malčkov.
tomaz40 je napisal/-a:mihant je napisal/-a:eemm, jz bi sam spomnu na uno reklamo, kjer se je avto zaletavu v deblo drevesa. blo je pr 50, 70, 90 kmh. pr 50 bibil voznik hudo poškodovan, pr 70 bi skoraj gotovo umrl, br 90 se pa še točno spomnl da je lutki odtrgal glavo stran, jo zabil v strop, lutkin vrat pa je zletel skozi voznikovo okno. kukr jz vem je bil tist avto en ford mondeo, starejši, pomoje letnik 90-93, pa rdeč je bil. gotov ste vsi vidl to reklamo, al pa vsaj slike.
zihr se da na netu najdt...
Ja se spomnem reklame pa že takrat mi je šla na živce ker ni prikazovala realnih rezultatov. Avto je bil Ford Sierra karavan in že takrat ko so naredil to reklamo, je bila zastarela in izven proizvodnje. Zdej sem malo na hitro pogledal po netu in kolikor vidim so Sierre delal od leta 82 dalje. Torej je zasnova iz leta 80. Varnost je približno taka kot pri Fordu Model T. Sem alergičen na osle iz Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ker same neumnosti govorijo.
@lisko: sej moj post tut ni provokatorski. Samo moja opažanja.
_Jerry_ je napisal/-a:Norden je napisal/-a:_Jerry_ je napisal/-a:V enem od naslednjih poglavij se bom lotil tudi izracuna primerjalnih stroskov med novejsim avtomobilom nizjega razreda (Reno Clio) in starejsim avtom visjega srednjega razreda (BMW 520), ki ju zelo dobro poznam. Toliko zaenkrat
No, pa se daj. Me zanima, kako bi se tvoja opevana vozila odrezala na recimo NCAP testu. Že E39 so morali predelati za dosego 4 zvezdic, če me spomin ne vara.
Pri NCAP testu primerjajo avtomobile enakega razredaPoleg tega se tam avtomobili zaletavajo v stojeco oviro, ce pa si dovolj pazljivo prebral moj post, si ugotovil, da je glavni problem lahkih avtomobilov ravno v tem, da se na cesti vanje zaletijo avtomobili, ki so TEZJI od njih
Sicer pa ti raje povej, koliko zvezdic je na tistem testu dobila Alfa...
_Jerry_ je napisal/-a:Kar si napisal, je cista resnicaSAAB je v drugi polovici 80.ih let, v obdobju svoje velike krize, ko denarja za razvoj novega modela ni bilo vec, odkupil licenco za model Thema od tovarne Lancia. Kar pa je po temeljiti obdelavi in predelavi zapustilo SAABov razvojni oddelek, je bilo na koncu se najmanj podobno italijanskemu predhodniku. SAAB je avto, ki je bil v osnovi totalna TEMA
tako predelal, da je postal eden najvarnejsih, upam si trditi celo najvarnejsi, v svojem razredu
![]()
_Jerry_ je napisal/-a:Poleg tega je tudi za omenjena malcka vzdrzevanje lahko dokaj drago (sploh pri kaksnem karambolu, ko moras kupit nove dele, Mercedesa pa sestavis z deli iz odpada... Tudi to moramo upostevati, saj se neizkusenemu vozniku hitro kaj zgodi
). Pa tudi dve ali tri leta star avto bos verjetno peljal na pooblasceni servis, ki pa ne pokaze prav nobenega usmiljenja do tvoje denarnice
![]()
Zal pa je taksna miselnost povprecnemu Slovencu se vedno precej tuja...
Norden je napisal/-a:Nikjer nisem omenjal malih avtov ali kaj podobnega. Rekel sem zgolj, ko že tako hvališ neke 15 let stare bmwje in volvote, da me prav zanima, kaj bi se zgodilo s temi avti na recimo NCAP testu. Nič ne rečem, svojčas je gotovo šlo za varna vozila, sodobnim stadardom pa vsekakor ne ustrezajo. Verjetno se pri neposrednem trku z njimi bolje odreže celo kak megane ali golf, da o laguni niti ne govorimo.
Kaj ima alfa s tem zveze, pa res ne vem.
Norden je napisal/-a:_Jerry_ je napisal/-a:Poleg tega je tudi za omenjena malcka vzdrzevanje lahko dokaj drago (sploh pri kaksnem karambolu, ko moras kupit nove dele, Mercedesa pa sestavis z deli iz odpada... Tudi to moramo upostevati, saj se neizkusenemu vozniku hitro kaj zgodi
). Pa tudi dve ali tri leta star avto bos verjetno peljal na pooblasceni servis, ki pa ne pokaze prav nobenega usmiljenja do tvoje denarnice
![]()
Jap, polo in 106 sta znana po izjemno dragih rezervnih delih in potrošnemu materialu. So dražji kot za kakega porscheja. To sta dve za vzdrževanje zelo dragi vozili.
Torej propragiraš mercedesa, sestavljenega iz delov iz odpada?
Mimogrede, zakaj pa polotu in 106ki ne moreš poiskati delov na odpadu? In še nagradno vprašanje zate, če že iščemo po odpadih- kaj misliš, je lažje na odpadih dobiti del na 106 ali polota, ki jih je na tone, obstaja pa tudi precej novih aftermarket delov, ali pa za nekega mercedesa, ki jih je bilo vsaj 100x manj kot obeh "malčkov"? Kaj če mercedesu crkne črpalka goriva? Zelo poceni, kajne? Saj je polno rabljenih, odlično ohranjenim.
Zal pa je taksna miselnost povprecnemu Slovencu se vedno precej tuja...
Hvala bogu! Če bi bilo po tvoje, bi slovenske ceste zgledale kot odlomek iz filmčka Pretty Diana ali kaj je že tisti posnetek, ko se Romi vozijo okoli.))))))))))
Po forumu brska: Google [Bot] in 20 gostov