Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
RokyLuk
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a RokyLuk Pe nov 19, 2004 8:19 pm

borut007 je napisal/-a:
RokyLuk je napisal/-a:Fantje!!Kva se sekirate itak mu ga bom jst ukradu :D Pol se bomo pa vozil, vsakmu oblubm da dobi en krog, nisem jst k tale Reml k bi pomoje umru za avto ....
Če ma tok dnarja bi lahko nam povprečnim slovencem prpravu eno srečanje pa da bi mu mi mal ventile prepucal temu SLR-u k un jih pomoje itak ne zna :)

Ponaredke slik, kateri so bili domnevno ukradeni, si mu že vrnil? :twisted:

:lol: :lol: :lol:
Sem na drugih forumih bral, da se baje Riemer boji te mercedesove zverine, saj ga nad 2000rpm še ni upal pognat. Kjer je ga vidijo (tudi na avtocesti), se povsod pod štandgasom vozi. :D

Ah kaj mu bi vraču :D Poznam jaz take ase ki pravjo da so mu okradl bilo kaj, ponavad si taki bogataši večino stvari okradejo sami ...

Zato sem pa reku da nej ga da nam da mu mal lifting nardimo pa mašina bo vsaj utečena :)
Lep pozdrav

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Pe nov 19, 2004 8:31 pm

Ronin je napisal/-a:Pardon, ampak tudi u Sloveniji se ze "cuti" razlika med bogatimi in revnimi.

Dons sm biu pr zdravniku in poleg mene sta čakali tudi dve ženski; ena upokojenka in ena delavka v tekstilni industriji. Medtem, ko sta čakali v vrsti sta se že dodobra spoznali. Beseda je nanesla tudi na dohodke. Delavka se v službo vozi z avtobusom, vožnja ji vzame dve uri. Sledi 8-urni delavnik v tovarni, kjer je sodelavk vsak dan manj. Seveda se tudi domov vrača z avtobusom, se pravi še dve uri. Vsak dan je zaradi dela 12 ur zdoma. Za to dobi neto 70.000 sit plače. Mož dela v nekem zidarskem podjetju. Plačo dobi vsak drugi mesec, če jo sploh dobi. Imata 3 šolajoče se otroke (2 v OŠ in 1 v SŠ).
Mene je ob poslušanju njene zgodbe zabolelo srce. Previdno sem jo pogledal v obraz in videl, da je ženska pri 45 resnično stara. Tako zgaranih lic in utrujenih oči še nisem videl.
Da, strinjam se, socialne razlike so pri nas še kako prisotne.

PhoenixX je napisal/-a:Je pa tko...ce gres gledat vozni park pred koloseja v petek zvecer...srednji in visji srednji razred...revckov tam prakticno ni, tko da kdor ne pozna razmer u sloveniji bi si mislu da smo po voznem parku sodec.... slovencki na prosperitetnem nivoju nemcov in francozov.

Statusni simbol za Slovenca je avto. Ko srečaš človeka, se najprej pozanimaš, kakšen avto vozi, Hrvatje so totalno nerazviti, ker nimajo vsi nevem-kakšnih-novih avtomobilov, sosed mora biti pa res bogat, če si je lahko privoščil nov avto, ki je še-boljši-od-mojega ...
Ko sem bil na Nizozemskem, nisem prepričan, da sem v času mojega bivanja tam videl avto l. 2004. Tem ljudem avto, poleg tega, da je to prevozno sredstvo, ki te pripelje od točke A do točke B, ne pomeni ničesar. Moj znanec z Nizozemske vozi Seat toledo l. 1996 in je prepričan, da bo imel ta avto vsaj še 6, 7 let. Pa človek sploh ni socialno ogrožen, vse prej, kot to.
Enak pojav sem zasledil tudi na Danskem, kjer je fenomen uporabe starih vozil nekaj popolnoma normalnega. Take mase starih razpadajoči krip, k sm jo vidu tam, pa res nism opazu nikjer drugje. Ljudje ne zamenjajo avta preden stari ne razpade do zadnjega vijaka. Novi atvomobili so tam zaradi zelo visokih davkov med dražjimi, če ne celo najdražji v Evropi. Povprečna družina ima po en avto, zato se v službo/šolo vozijo skupaj z znanci, s sosedi. Mož najprej pelje v službo ženo, ali pa soseda, sosedova žena pa njegovo ... Moji danski znanci so relativno zelo premožni, saj je oče izredno uspešen odvetnik in imajo kar dva avtomobila, edini v ulici. Toda tega sploh nihče ne opazi. Ljudje so se tega zavedli šele, ko smo Slovenci o tem začeli na dolgo in široko razpravljati.
... če pa nadaljujem uvodno misel v ta drugi del posta, lahko na koncu postavim retorično vprašanje: "Ali so torej tudi ti, "severni" narodi veliko slabše razviti, kot pa mi?"
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Pe nov 19, 2004 8:33 pm

lublancan je napisal/-a:
Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:kaj pa če se v slr-a zaletiš z yugo-tom pa mu daš kuponček :lol:
al pa če mu ga sploh ne daš :P
kaj bi ti Franci reku :twisted:

to ti pa tud dvojno zavarovanje ne pokrije :twisted:

sej bi ga pred hotelom :P
pa slr bi razpadu k bi ga yugo gvx pipnu :lol: :lol:
nej me pol išče za tiralico

Uporabniški avatar
RokyLuk
Novinec

Napisal/-a RokyLuk Pe nov 19, 2004 8:40 pm

Darwin v vsem se strinjam s tabo :bow . Problem je le da ni vsem to le statusen simbol.Jaz naprimer sem zaljubljen v vse kjer se pretaka bencin :)
Strast do avtomobilov ....verjamem da nisem edin na tem forumu :)
Lep pozdrav

shishqo
Novinec

Napisal/-a shishqo Pe nov 19, 2004 8:43 pm

Ko vam, je ze glih tolk vsec. Evo: Uzivajte

Mal sem razocaran. 10 minut je bil hud, potme je bil pa le se en velik SL.
Je hiter, bozansko glasen, nic ne recem.
Pa ne se spet kregat zacet, kolk nimam prav, ker nima smisla. OK?

Rad imam mercedese, ampak.....

Jebiga , italjani znajo to boljs...

Ce bi kdo rad videl se vec slikc, nej scekira Jabbasworld.com. sekcijo "what I saw today".

Slika Slika Slika Slika

Slika Slika Slika Slika Slika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Pe nov 19, 2004 8:45 pm

Pozabu omenit za Slovence tako ne?značilno nevoščljivost, o kateri pa ne bi izgubljal besed.

Pa še replika na primarno temo:
Če je gospodu avto vešeč in če si ga lahko privošči, zakaj si ga pa ne bi smel. Avto mi je všeč, kljub temu, da me "športniki" v samem bistvu ne pritegnejo najbolj.

Čisto na koncu pa bi dodal še to: "Ne bit tok Slovenci. Neprestano škiljenje čez živo lahko škoduje zdravnju."

Pa lep pozdrav vsem skupaj!
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Pe nov 19, 2004 8:48 pm

shishqo je napisal/-a:Ko vam, je ze glih tolk vsec. Evo: Uzivajte

Mal sem razocaran. 10 minut je bil hud, potme je bil pa le se en velik SL.
Je hiter, bozansko glasen, nic ne recem.
Pa ne se spet kregat zacet, kolk nimam prav, ker nima smisla. OK?

Rad imam mercedese, ampak.....

Jebiga , italjani znajo to boljs...

:twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

:EE :woohoo =I =I =I :D

čudn da so italijani najboljši :D

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin Pe nov 19, 2004 8:57 pm

swifthead je napisal/-a:Folk tiste noči ( v torek 16.11.2004) ko sm slikal fotke SLR k jih lohka gor vidte in so pred Grand hotelom Union sm tut govoru z Riemerjem ( kva mislte kdo je pa odpru vrata d sm slikal notranjost ) in model je ful car in je reku da mu za avtom ni žal niti enega evra ki ga je vplačal!!!!! zakaj ma nemške tablce -zato k je registracija vozila te klase tm ugodnejša in ti zavarovalnice omogočajo kasko zavarovanje ( 425 000evrov - okol 125 000 000 SIT) :D
Pa pozdrav Biskvitku in Dušanu Dabižljeviču brez katerih nebi uspela objava enega najbolj vročih avto in najbolj pričakovanega avta v SLO!!!! by A L E X alias Swifthead

Pa šta je on švaba ? Ima 2 pasporta ? :lol:
Slika

mojster
Uporabnik

Napisal/-a mojster Pe nov 19, 2004 9:01 pm

bl gledam ta avto bl mi je grd :? ne bi ga mev

ET
Nov uporabnik

Napisal/-a ET Pe nov 19, 2004 9:53 pm

Zgleda da eni ljudje enostavno niste zadovoljni z ničemer v lajfu.. Mislm da še vm samim ni jasn kake bedarije govorite. K da nočte si nočte priznat sami seb da ma pač človek najhujši avto kar jih svet ta trenutek premore.. A ni to žalostn?? Sploh pa ne morte sodt k avta še niste vidl v elementu oz. ga sploh še niste vidl a je tko.. No kr priznejte si da mam tokrat prov..
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Pe nov 19, 2004 9:55 pm

Dušan Dabižljević je napisal/-a:Zgleda da eni ljudje enostavno niste zadovoljni z ničemer v lajfu.. Mislm da še vm samim ni jasn kake bedarije govorite. K da nočte si nočte priznat sami seb da ma pač človek najhujši avto kar jih svet ta trenutek premore.. A ni to žalostn?? Sploh pa ne morte sodt k avta še niste vidl v elementu oz. ga sploh še niste vidl a je tko.. No kr priznejte si da mam tokrat prov..

jst bi meu ferrarija al pa maseratija, raj k kerga kol merđota
podpis

mojster
Uporabnik

Napisal/-a mojster Pe nov 19, 2004 9:57 pm

Dušan Dabižljević je napisal/-a:Zgleda da eni ljudje enostavno niste zadovoljni z ničemer v lajfu.. Mislm da še vm samim ni jasn kake bedarije govorite. K da nočte si nočte priznat sami seb da ma pač človek najhujši avto kar jih svet ta trenutek premore.. A ni to žalostn?? Sploh pa ne morte sodt k avta še niste vidl v elementu oz. ga sploh še niste vidl a je tko.. No kr priznejte si da mam tokrat prov..

stvar okusa :roll: tut teb ni vsak avto všeč :roll:

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 So nov 20, 2004 12:33 am

ta je pa bla bosa. najhujsi avto ki ga svet premore :) najhujsi za koga?

Uporabniški avatar
RokyLuk
Novinec

Napisal/-a RokyLuk So nov 20, 2004 12:54 am

lublancan je napisal/-a:

jst se lublančan steboj čist strinjam.Dušan ti pa raj pejt mal tanov salon od ferrarija pa masaratija pogledat ti bo hitr jasn o čem govorimo :) (sej ne rečem mercedes tale mi je ušeč sam ...) Dons sem vidu 612 Scaglietti -lep kr preweč :)sem se mal mem salona zapelu pa so mel svečano otvoritev :) Vsaj tako je zgledal ....
Lep pozdrav

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide So nov 20, 2004 7:09 am

Dušan Dabižljević je napisal/-a:Zgleda da eni ljudje enostavno niste zadovoljni z ničemer v lajfu.. Mislm da še vm samim ni jasn kake bedarije govorite. K da nočte si nočte priznat sami seb da ma pač človek najhujši avto kar jih svet ta trenutek premore.. A ni to žalostn?? Sploh pa ne morte sodt k avta še niste vidl v elementu oz. ga sploh še niste vidl a je tko... No kr priznejte si da mam tokrat prov..

To je seveda bedarija, kar si tukaj izjavil...ne more bit vsakemu všeč nek avto, ki je tebi najhujši na svet...poznam celo ljudi, ki jim je Renault Thalia zelo lep avto, večina pa ob pogledu nanj skoraj kozla...
To da je SLR trenutno najhujši avto na svetu, je tudi bolj tako...v čem...če mene vprašaš ni v ničemer najboljši...morda v kompromisu med udobjem in športnostjo...Ampak v posameznih elementih, pa zagotovo najdeš avto, ki ga tako ali drugače prekaša...
In še nekaj...če je komu ta avto grd, mu ne bo lep postal niti potem ko ga bo videl v "elementu", tako da se ne sekirat če komu ni lep...pač ima svoj okus, kako bi pa blo, če bi bili vsem enaki avtomobili všeč...da ne pomislim na ženske :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren So nov 20, 2004 8:19 am

Ajde dejte it nazaj v Topic, ker mi res ni da zaklenem to temo no.

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] So nov 20, 2004 12:12 pm

RokyLuk je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:

jst se lublančan steboj čist strinjam.Dušan ti pa raj pejt mal tanov salon od ferrarija pa masaratija pogledat ti bo hitr jasn o čem govorimo :) (sej ne rečem mercedes tale mi je ušeč sam ...) Dons sem vidu 612 Scaglietti -lep kr preweč :)sem se mal mem salona zapelu pa so mel svečano otvoritev :) Vsaj tako je zgledal ....

kdo bi si mislu, da bodo odprl ferrarijev salon. dons sm mau čez šipo gledu :shock: (ob sobotah je na žalost zaprto). bom šu u ponedeljek vprašat, če mi vzamjeo mojo corso za staro za novo :P
Let there be rock!

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren So nov 20, 2004 12:19 pm

I______I <------ tako malo manjka pa bo tema šla v koš, če se mislite kregat. Od zdej nadaljujete debato o SLR-u in ne o bogastvu, ter vaši nevoščljivosti.

Zadnje opozorilo!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov