Norden je napisal/-a:In ko človek izve, da nekdo nepripet v ležečem položaju pri 200 na uro na avtocesti tako obvlada sceno, še posebej drseči avto, da skorajda ni situacije, ki je ne bi uspel rešiti s svojimi izjemnimi vozniškimi sposobnostmi, hkrati pa ga je strah, ko vozi nekdo drug (ki je po možnosti za povrh še precej boljši voznik in vozi pol počasneje), potem pa zares bralec nima druge možnosti, kot da uživa ob hormonih sreče, ki jih sprožajo salve nekontroliranega smeha.
Nixxon je napisal/-a:_Jerry_ je napisal/-a:Potem pa mi je prijatelj pokazal nekaj trikov, kako voznik preizkusi drsnost vozisca in od takrat naprej traume nimam vec!
Nam bi ti zaupal teh nekaj nasvetov?
Norden je napisal/-a:Ampak BMW je še vseeno daleč najbolj varenv svojem razredu, saj ima najmanj zvezdic. 20 let star saab je pa še bolj varen.
Sprijaznite se, očitno so tile testi dokaj dobro zastavljeni in nam njihovi rezultati marsikaj povejo.
Še tako masiven in velik avto pa en falus pomaga, če se zaletite z malo večjo hitrostjo in niste privezani.
Razen pri zelo majhnih hitrostih se nihče do vas ni sposoben zadržati v sedežu z močjo svojih rok.
_Jerry_ je napisal/-a:Norden je napisal/-a:Ampak BMW je še vseeno daleč najbolj varenv svojem razredu, saj ima najmanj zvezdic. 20 let star saab je pa še bolj varen.
Sprijaznite se, očitno so tile testi dokaj dobro zastavljeni in nam njihovi rezultati marsikaj povejo.
Še tako masiven in velik avto pa en falus pomaga, če se zaletite z malo večjo hitrostjo in niste privezani.
Razen pri zelo majhnih hitrostih se nihče do vas ni sposoben zadržati v sedežu z močjo svojih rok.
1.) A je kdo mogoce napisal, da je BMW najbolj varen v svojem razredu?In da je 20 let star SAAB se bolj varen od NAJNOVEJSEGA MODELA BMWja? Fant, ce ze tistega, kar sem povedal, ne znas ovreci z ARGUMENTI, potem vsaj ne prodajaj megle, OK?
Najnovejsi modeli SAABa so glede varnosti v samem svetovnem vrhu, BMW prav tako, je pa res, da je na TISTEM testu recimo Reno (ki je osvojil 5 zvezdic), dobil boljso oceno za varnost kot BMW. Torej je bil res bolj varen. Big deal. Ker je BMW svoj avto dodelal in so mu dovolili ponoven test, na katerem je osvojil vseh 5 zvezdic. To je tudi namen teh testov. Izboljsati varnost, ne pa da so to neke vrste sportne stave, kateri je varnejsi. Meni je recimo cisto vseeno, ce je danes Reno varnejsi od BMWja in ocitno je res tako, vcasih je bilo pa ravno obratno. Meni osebno varnost ne pomeni toliko, da bi lojalnost znamki, ki mi je vsec, izdal ker ima konkurencen avto eno zvezdico vec na testu. Sicer pa mi E60 ze zaradi oblike ni vsec, kot tudi novi Renoji ne. V redu?
![]()
2.) Velik in tezek avto pomaga tudi ce nisi privezan, ampak LE IN SAMO V PRIMERU, CE SE ZALETIS V MANJSI AVTO! Ce se zaletis v tovornjak ali masivno oviro (drevo, hisa, ograja), ti res lahko pomaga le varnostni pas. Ta riziko sprejmem, sicer se pa ti zame pomojem ne bos prevec sekiral, saj nisi moja mamica, kajneda?![]()
3.) S tvojo zadnjo trditvijo se pa naceloma strinjam, ceprav sem osebno videl cloveka, ki je svoj avto skrajsal za meter, motor avtomobila je odneslo 200 m dalec, on se je pa oprijel volana, ga skrivil in prezivel brez vecjih poskodb (imel je le zlomljeno stopalo na nogi, a je 1 teden po nesreci ze hodil). Bil je mocen kmecki dedec, avto je bil pa SAAB 9000. Ce ne verjames, ti lahko sam pove. Sicer je pa tako, da je v trenutku trcenja (ce nisi privezan) najbolj pomembno to, ali ga pricakujes ali te ujame nepricakovano. V slednjem primeru so posledice jasno veliko hujse.
4.) Meni je varna voznja sele na drugem mastu, priznam. Najvaznejse mi je UDOBJE. To je GLAVNI razlog, da vozim velike limuzine, ni pa edini. Da ne bo slucajno kdo mislil, da si domisljam, kako se lezece in nepripeto varno vozim -tega nisem rekelSe pa se vedno pocutim varneje kot nekdo v R5, pa ce je pripet z 20 varnostnimi pasovi. Dovolj varno zame, hvala. Moj namen pisanja NI, da bi bil s svojim nacinom voznje za vzor glede varnosti, pojasnil sem le, kako razmisljam in to je vse. Ce ravnam prav, bo pokazal cas. Papa
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 25 gostov