Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To dec 14, 2004 9:06 am

Golf V GTI brez razloga zagotovo ni bil avto leta, vsi vemo da ni dovolj da je Clarksonu avto samo všeč ampak more bit še veliko več kot to, torej nekateri ta avto res previsoko v oblakih vidite ampak nekateri pa ravno morate govort čez njega pa če vam je všeč ali ne :? Zame je to res kvaliteten avto z dobrim motorjem in odlični voznimi lastnostmi, ker ga pa še nisem vozil (in ga najverjetneje še kar nekaj časa ne bom) je to zaenkrat samo moje mnenje in ne prepričanje.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR To dec 14, 2004 9:13 am

Demo :clapclap si se le mal spustil na tla........ bravo, lepo si tole povedal
Ni kaj dodat, po mojem lahko zaklenemo
Lep dan želim

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 To dec 14, 2004 5:55 pm

RR je napisal/-a:Ni kaj dodat, po mojem lahko zaklenemo
Lep dan želim

Se strinjam. :)
Čez dva meseca, bomo pa spet mal predebatiral, ko bo v garaži. ;)

s_mande
Stalni uporabnik

Kraj: Koroska

Napisal/-a s_mande To dec 14, 2004 6:44 pm

OOO!!! :/:o:/PAMETNJAKOVICI!!!SVAKA CAST!!! :bow Kaj eni tukaj pisejo-primerjajo!!!HONDA NSX vs. VW V GTI ali nevem R32/36!!! :EE ZELODEC SE MI OBRACA!!! :!: :!: :!:
Dajte se nekateri postavit na realna tla!!!Veliko nas tukaj si nemore privosciti ne HONDE ne VW!!!Pa naj bo bolja HONDA ili VW!!!Vseeno mi je kaj bolj gre saj nimam nobene koristi od tega!!!IMA MOGOCE KDO OD VAS!!!POTEM SE RES OPRAVICUJEM!!!

Meni osebno je bolj vsec VW!!!Zakaj!!!Varnost,kakovost,trpeznost in cenjenost!!!Honda ni slab avto nikakor ne!!!Bi pa jaz raje imel VW!!! Vi se pa kar lepo kregajte naprej!!!PAMETNJAKOVICI!!!Mislim samo nekatere,vsak bo zase vedel,kaj je pisal!!!Ostalim se opravicujem za grda besede!!!Hvala in lep vecer zelim s enaprej!!!SRECNO!!!s_mande :hi

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To dec 14, 2004 8:14 pm

RR je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:
RR je napisal/-a:Hehehehe pa to ni res
Spet kregarija zaradi Honde in VW.....
- menjalnik pri CTR je naravnost odličen (tako položaj kot natančnost)
:twisted: - čez pet ali osem let boš CTR hitreje prodal kot GTI z turbo motorjem
- notranjost pri VW je res na pogled, vendar je čričkov kaj kmalu polno, sčasoma pa postane resnično dolgočasna in monotona....... bljak
- pa ne mi govort tle od GTI motorju z turbino, CTR je nima, pa ima 200KM, pa si predstavljajte, da si kdo poči še turbino not in ima avto 400+ KM, ....

Golf je čist vredi avto, sam jest nikol več VW

Vsak osel gre samo enkrat na led :lol:

Kar se tiče prodaje je to stvar trga. Pri nas se bo bolje prodal Civic, v ZDA pa bi se Golf. Kar se tiče 200 konj s turbino ali brez gre za dve različni filozofiji motorja. Če res misliš, da VW ni sposoben naredit N/A motorja s toliko konji na liter kot Honda si res neuk. Turbomotor je uporabljen zaradi voznosti avtomobila. Z Golfom se lahko voziš pri 2000, 4000 ali 6000 obratih, pa bo potegnil v vsakem območju, Honda pa ne bo. Pač, pozitivna karakteristika turbomotorjev. Nekateri imajo raje visokovrteče se motorje ala Honda, drugim bolj sedejo turbomotorji s svojim večjim navorom. Kot je bilo omenjeno že večkrat v tej temi: vsakemu svoje. Kar pa se tiče tistih famoznih 400 konj, ki si jih pripisal Hondi, bo VW dosti lažje dosegel to moč kot Honda. Kot turbomotor ima že v osnovi manjšo kompresijo (sicer je razlika zelo majhna) in bi lažje prenesel visok pritisk turbinskega polnilnika kakor pa Honda. Ne pozabi tudi na to, da ima kot turbomotor tudi primerne bate in ojnice, ki jih bi moral pri Hondi menjati. Ko že izgleda, da se bo tema umirila, se vedno najde neki nov genialec, ki začne nov flame war.

:lol: :lol: genialec :lol:
Točno tako, VW ne zna narest N/A motorja, nisem še vozil VAG motorja brez turbine, ki bi me presenetil v pozitivnem smislu, tudi 1.8 T motor je drnč, bi lahko dal kaj več od sebe...... moje mnenje

Mal si beri tuje forume, pa boš videl kaj počnejo z Hondinimi motorji, hmmm če si že omenil ZDA, si lahko ravno na njihovih forumih prebereš največ o tem :roll: ...
Pa tudi pri nas se dela tuning na razno raznih motorjih, en od teh je VAG 1.8T z močnejšo turbino in turbo VTI, pa lahko primerjaš stroške in karakteristike.......

Še enkrat, ne trdim da golf ni dober avto, sam ne ga postavljat v oblake, ker tja definitivno ne spada, v bistvu noben iz VAG grupe, to lahko potrdi tudi marsikateri mahanik teh motorjev (turbine)....

Jaz se umikam iz te teme ;)
Lp

Se strinjam da se tema počasi konča, tako da bo to moj zadnji odgovor. Kar se tiče Golfa ga ne poveličujem v oblake, niti nisem nek VW fan, ker razen Audija A6 še nisem imel vozila iz VAG grupe. Še vedno mislim, da smo kar je o primerjavi med tema dvema motorjema za povedat že izrekli. Naprej na US import sceno. Mi je zelo poznana, čeprav sem se sam gibal bolj v Supra/3000GT/DSM krogih, zadnje čase pa me zanimajo Porschejeve Devetstoenajstice. Kar se tiče Hond ne more nihče zanikati, da gre za zelo kvalitetno izdelane avtomobile, vzdržljive in dokaj poceni (to sicer velja le za ZDA). Niso pa smatrani kot high-performance vozila in igrajo drugo violino japoncem višjega razreda (Supra, RX-7, 3000GT,...). Seveda se da vsak motor razdreti in naviti, to sem že omenil v enem od prejšnjih odgovorov. Dejstvo je, da bo VAGov 1.8T prenesel ca. 360 KM brez notranjih predelav, ker v ZDA predelujejo tudi Jette. 360 zanesljivih KM. Redko vidiš kak Civic z 300 KM na kolesih ali več, ravno zato ker že manjša moč od tega zahteva predelavo motorja. Tukaj je potrebno dodat še to, da VW 1.8 motorja ni opremil s turbino zaradi želje po neki divji moči, pač pa je z njo samo nadomestil večji motor, ki bi ga drugače morali uporabiti za to moč (in ga ne bi rabil vrtet do 5000 rpm, da se avto premakne). Manjša teža, cenejše zavarovanje in super vozne lastnosti. Kar se tiče VAGovih N/A motorjev, se s teboj ne morem strinjati. Novi FSI motorji se obnesejo čudovito, prav tako se ne morem pritoževat nad njihovimi V6 motorji. Na tem mestu pa se mi zdi, da morda že malce zahajava iz teme, tako da je skrajni čas da se tema zaklene.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Sr dec 15, 2004 3:18 pm

:vc

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr dec 15, 2004 10:21 pm

No, ravnokar sem gledal Fifthgear in so tudi oni proglasili novega GTI za avto leta, če sta iff in Jason Plato navdušena nad njim bo gotovo nekaj na temu.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr dec 15, 2004 10:35 pm

INFINITI je napisal/-a:...če sta iff in Jason Plato navdušena nad njim bo gotovo nekaj na temu.

Logika ki jo premore vsak otrok pa kljub temu očitno tega ne razumejo vsi.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas Sr dec 15, 2004 10:56 pm

zadnic sem gledal neki test da je bil IV golf GTI bojsi od Civic Type R. To bi pomenlo da je 5 popolnoma ta k***. toti testi so vsi itak naschmirani
Slika
Zadnjič spremenil mistervegas, dne Sr dec 15, 2004 11:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Sr dec 15, 2004 10:59 pm

mistervegas je napisal/-a:zadnic sem gledal neki test da je bil IV golf GTI bojsi od Civic Type R. To bi pomenlo da je 5 popolnoma ta k***.

To nebi nič pomenilo, ne basat Golf 4ke in tanove 5ke v popolnoma isti koš.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
RR
Stalni uporabnik

Napisal/-a RR Če dec 16, 2004 7:51 am

:vc
Dejte že zaklent, ker tonemo....

Uporabniški avatar
NeRo
Uporabnik

Napisal/-a NeRo Ne dec 19, 2004 1:00 pm

Matr, po kakšnih 300km vožnje moram rečt da me je GTI prav presenetu. Ponovno ima prste zraven DSG, ki je trenutno najboljši menjalnik na tržišču(SMGII se skrije). Motorček je dober in predvsem je pomebno to da praktično nima turbo laga. Lega? Hja...nič kej posebnega. Malo boljše kot navadna petica ampak zaradi 18 col gum pomoje. Kaj še? Aja, zvok. Fajn. Pri cca. 3000 obratov ko šaltaš fajn poči iz auspuha. Tako sem skoz nanizal vseh 6 prestav od semaforja do semaforja :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Po dec 20, 2004 10:01 am

Pa poraba?

A ma tale stvar 4WD?
Slika

Uporabniški avatar
NeRo
Uporabnik

Napisal/-a NeRo Po dec 20, 2004 10:16 am

Ne. Spredaj gnan.
Poraba? Pod 13,5 mi ni ratalo :oops:
Slika

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Po dec 20, 2004 11:09 am

eden redkih volkswagnov, ki mi je všeč.
če bi imel $$ bi, ga kupil..
Let there be rock!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Po dec 20, 2004 11:33 am

NeRo je napisal/-a:Ne. Spredaj gnan.
Poraba? Pod 13,5 mi ni ratalo :oops:

Auch. Sem videl enega v BTCju, pa je kar kul, samo ta je mel jeklene feltne in kot tak je zgledal užas. V reklami zanj mi je pa kul k tko hitr rikverc obrne, pa pol zgleda ful opasan.
Slika

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Po dec 20, 2004 12:26 pm

VAG al pa Honda - oboje je preveč cenjeno.

Za tako ceno že avto dobiš.

Zaklepam.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To dec 21, 2004 12:02 pm

E vo bom odklenu. V bodoče prosim da bo brez kreganja kter avto je boljši pa brez drugih znamk avtomobilov - tuki se govori o golfu.

Še vedno je pa moje mnenje isto - za ceno golfa dobiš že soliden avto.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon To dec 21, 2004 1:30 pm

Kveščn: a še noben GTI do sedaj ni mal AWD? Tud 4ka ne? Ker R32 ga ma, ne?
Slika

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE To dec 21, 2004 1:36 pm

Sem v dilemi, ker sta mi HUUUDA kar oba avta
CARPE IMPREZAM
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov