RR je napisal/-a:PureTNT je napisal/-a:RR je napisal/-a:Hehehehe pa to ni res
Spet kregarija zaradi Honde in VW.....
- menjalnik pri CTR je naravnost odličen (tako položaj kot natančnost)
- čez pet ali osem let boš CTR hitreje prodal kot GTI z turbo motorjem
- notranjost pri VW je res na pogled, vendar je čričkov kaj kmalu polno, sčasoma pa postane resnično dolgočasna in monotona....... bljak
- pa ne mi govort tle od GTI motorju z turbino, CTR je nima, pa ima 200KM, pa si predstavljajte, da si kdo poči še turbino not in ima avto 400+ KM, ....
Golf je čist vredi avto, sam jest nikol več VW
Vsak osel gre samo enkrat na led
Kar se tiče prodaje je to stvar trga. Pri nas se bo bolje prodal Civic, v ZDA pa bi se Golf. Kar se tiče 200 konj s turbino ali brez gre za dve različni filozofiji motorja. Če res misliš, da VW ni sposoben naredit N/A motorja s toliko konji na liter kot Honda si res neuk. Turbomotor je uporabljen zaradi voznosti avtomobila. Z Golfom se lahko voziš pri 2000, 4000 ali 6000 obratih, pa bo potegnil v vsakem območju, Honda pa ne bo. Pač, pozitivna karakteristika turbomotorjev. Nekateri imajo raje visokovrteče se motorje ala Honda, drugim bolj sedejo turbomotorji s svojim večjim navorom. Kot je bilo omenjeno že večkrat v tej temi: vsakemu svoje. Kar pa se tiče tistih famoznih 400 konj, ki si jih pripisal Hondi, bo VW dosti lažje dosegel to moč kot Honda. Kot turbomotor ima že v osnovi manjšo kompresijo (sicer je razlika zelo majhna) in bi lažje prenesel visok pritisk turbinskega polnilnika kakor pa Honda. Ne pozabi tudi na to, da ima kot turbomotor tudi primerne bate in ojnice, ki jih bi moral pri Hondi menjati. Ko že izgleda, da se bo tema umirila, se vedno najde neki nov genialec, ki začne nov flame war.
![]()
genialec
![]()
Točno tako, VW ne zna narest N/A motorja, nisem še vozil VAG motorja brez turbine, ki bi me presenetil v pozitivnem smislu, tudi 1.8 T motor je drnč, bi lahko dal kaj več od sebe...... moje mnenje
Mal si beri tuje forume, pa boš videl kaj počnejo z Hondinimi motorji, hmmm če si že omenil ZDA, si lahko ravno na njihovih forumih prebereš največ o tem...
Pa tudi pri nas se dela tuning na razno raznih motorjih, en od teh je VAG 1.8T z močnejšo turbino in turbo VTI, pa lahko primerjaš stroške in karakteristike.......
Še enkrat, ne trdim da golf ni dober avto, sam ne ga postavljat v oblake, ker tja definitivno ne spada, v bistvu noben iz VAG grupe, to lahko potrdi tudi marsikateri mahanik teh motorjev (turbine)....
Jaz se umikam iz te teme![]()
Lp
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov