Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Policist
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Policist Po jan 24, 2005 1:54 pm

lisko je napisal/-a:Po moje se za vsako pizdarijo tud ne bojo spustl zadaj... sploh če pravš da si spustu gas..... Sej pa omejitev tud ne more veljat točno od znaka..... kao tle je znak do sem 90 od tega cm dalje pa 50..... al pa obratn....
Jaz vedn vozim tko da ko videm znak spustim gas.... lepo pade na omejitev (redko kdaj zabremzam še poleg) pa ko videm konec omejitve pa potegnem....
Znake pa tko al tko videž že 100m+ pred sabo.....
Sploh pa.... kdo ve na kok od znaka te lahk ustavjo? Se ne more bit omejitev točno do tega milimetra dalje pa druga..... Kaj druga pa je če te dobijo (na pamet) 500m po znaku..... pol pa očitn krših pravila igre.

Omejitev hitrosti in vse ostale omejitve izražene z okroglim prometnim znakom začnejo veljati takoj za znakom. (enako velja tudi za prometne znake ki označujejo naselje) Torej če en centimeter za znakom prekoračiš hitrost se šteje enako kot da si jo prekoračil sredi naselja. Poleg tega si pa že sam dejal da znak vidiš veliko prej in če do takrat voziš po omejitvah, boš brez težav zmanjšal hitrost na tisto, katero predpisuje postavljen prometni znak.
SlikaSlika

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Po jan 24, 2005 9:47 pm

Policist je napisal/-a:Omejitev hitrosti in vse ostale omejitve izražene z okroglim prometnim znakom začnejo veljati takoj za znakom. (enako velja tudi za prometne znake ki označujejo naselje) Torej če en centimeter za znakom prekoračiš hitrost se šteje enako kot da si jo prekoračil sredi naselja. Poleg tega si pa že sam dejal da znak vidiš veliko prej in če do takrat voziš po omejitvah, boš brez težav zmanjšal hitrost na tisto, katero predpisuje postavljen prometni znak.

Mocno upam, da niste tud v praksi tako (do centimetra) natancni. Po mojem mnenju je to ze malo zajebavanje folka. Ne vem, na tejle nasi cesti se obicajno mimo znaka 60 peljem med 80 in 90, skozi krizisce pa med 60 in 70 - seveda odvisno od situacije. Vem, da ko se bodo spravili merit, se bodo spravili merit 20 metrov od znaka - tko k so fotra zmerl. :roll:
Slika

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Napisal/-a SubaruFreak Po jan 24, 2005 10:32 pm

YOC je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Kolko je meni znano lovijo predvsem take ki ne davajo žmigavcev divjajo prehitevajo tam kjer se ne sme itd... se pa najdejo tudi izjeme ;)

Se mi zdi da je v enem zakonu napisano da moraš prehitet provido da te on lahko začne zasledovat

Tako je. Merijo pa šele od 141 km/h naprej, sem imel čast izvedeti, ko sem si v srebrni Vectri ogledoval akcijski film svojega avtomobila :D

Dvomim, da jo morš prehitet da te začnejo ganjat: Sej če boš ti prletu na AC iz Vrhnike in prehitevu folk z npr180kmh proti KP te bojo oni dohiteval npr iz LJ pa jih v nobeni točki nisi prehitel. pa te bojo tko z*ebal k norca. Glede teh detektorjev me pa zanima:
Glede na to, da je po zakonu prepovedano imeti motilce in antiradarje - a majo oni mogoče kkšne senzorje,.... k bi te motilce zaznal :?:

lp

YOC 8)

Navaden radar/laser detektor imas lahko. radar /laser jammerji so pa prepovedani.
Ne nimajo nobenih senzorjev za odkrivanje detektorjev.
Pri jammerjih je pa tako: radar odda signal, jammer ga zmoti in vrne nazaj zmoten signal- ponavadi jim na tistih pistolcah napise error.
To je tko na expresno razlozeno... Poglej pa si tale link:

http://www.howstuffworks.com/radar-detector.htm
pa se tale:
http://www.speedzones.com
Slika

Uporabniški avatar
SubaruFreak
Stalni uporabnik

Re: Provida in radar detektor

Napisal/-a SubaruFreak Po jan 24, 2005 10:35 pm

zelkoow je napisal/-a:Mene pa zanima če obstaja kakšen radar detektor, kateri zazna provido!

boljsi radar detektorji bi jo mogli. Kaj pa je provida drugega kot pa fensi radar s kamero.

Lp
Slika

Uporabniški avatar
Goku_6
Nov uporabnik

Kraj: Zemlja

Napisal/-a Goku_6 Po jan 24, 2005 11:04 pm

Sej mogoce je to vprasaje ze blo ampak me zanima, kje bi se pa te detektorje dal kupt oz .dobit?? :?:

Lp

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Po jan 24, 2005 11:26 pm

SubaruFreak je napisal/-a:
zelkoow je napisal/-a:Mene pa zanima če obstaja kakšen radar detektor, kateri zazna provido!

boljsi radar detektorji bi jo mogli. Kaj pa je provida drugega kot pa fensi radar s kamero.

Lp

:lol: :lol: :lol:

1. ... radar detektor sprejema radarske signale od spredaj ... provida pa vozi zadaj

2. ... detektor ima zaznavo max. 50m ... provida pa te snema lahko do 300m daleč

3. ... provide ne ovira niti jammer ... pa naj je še tako drag in dober

:idea:

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim Po jan 24, 2005 11:45 pm

VET je napisal/-a:

Lp

1. ... radar detektor sprejema radarske signale od spredaj ... provida pa vozi zadaj

2. ... detektor ima zaznavo max. 50m ... provida pa te snema lahko do 300m daleč

a jebiga pol :D

Uporabniški avatar
amater
Novinec

Napisal/-a amater Po jan 24, 2005 11:55 pm

Recept;
v vsakem mestu poznaj vsaj enega policaja!!!
POMAGA
vsak avto je dober, le če je izdelan na Švedskem
SlikaSlika

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To jan 25, 2005 1:15 am

VET je napisal/-a:

Lp

1. ... Radar detektor lahko sprejema signale od spredaj, zadaj in od strani. Seveda to velja za prave detektorje, ne za cenene cviliškatlice, ki jim rečejo detektorji.

2. ... Detektor ima zaznavo nekaj sto metrov. Glede zaznave na 50 metrov si oglej zgornjo izjavo glede cviliškatlic.

3. ... Motilec laserja Provide ne bo oviral, ker Provida meri s pomočjo radarja. Obstajajo motilci radarjev, ampak dvomim, da boš nekaj deset kil težko zadevo, ki sodi na lovsko letalo, montiral na svoje vozilo. Pa mi reci, zakaj bi motil Provido, ko pa lahko zavreš?

P.S. ... Ne nakladaj.

Uporabniški avatar
CST™accim
Uporabnik

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a CST™accim To jan 25, 2005 1:17 am

ok..ni "a jebiga pol" več..hm..pametno bi blo met detektor, kajne? ;)
hmhm 8)

VET
Novinec

Napisal/-a VET To jan 25, 2005 9:41 pm

PureTNT je napisal/-a:
1. ... Radar detektor lahko sprejema signale od spredaj, zadaj in od strani. Seveda to velja za prave detektorje, ne za cenene cviliškatlice, ki jim rečejo detektorji.

2. ... Detektor ima zaznavo nekaj sto metrov. Glede zaznave na 50 metrov si oglej zgornjo izjavo glede cviliškatlic.

3. ... Motilec laserja Provide ne bo oviral, ker Provida meri s pomočjo radarja. Obstajajo motilci radarjev, ampak dvomim, da boš nekaj deset kil težko zadevo, ki sodi na lovsko letalo, montiral na svoje vozilo. Pa mi reci, zakaj bi motil Provido, ko pa lahko zavreš?

P.S. ... Ne nakladaj.

uf si prepotenten ... sem popravil toliko detektorjev da jih ti še videl ne boš tolko ... nekaj pa sem jih tudi preizkusil s policaji na njihovih napravah :D

radar detektorji sprejemajo laser signale z vseh strani ... provida nima laserja
signale RF (radio frekvenčni) kakršne uporablja provida pa samo od spredaj ...

dobri motilci motijo z fake laserskim in RF signalom

za provido je dovolj da vozi z enako hitrostjo za teboj 100-300m na relaciji 2km ... kar že zadostuje kot video dokaz ... v primerjavi z njegovim števcem ... RF radar oddajnik na doppler efekt pa je pri novih sistemih tako doteran in šibak da ti ga detektor od spredaj zazna šele na 10m :? ... stari sistemi RF pa so delal s tako močjo da si jih zaznal tudi na 300m ... pri nas takih ni več

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT To jan 25, 2005 10:38 pm

VET je napisal/-a:
PureTNT je napisal/-a:

P.S. ... Ne nakladaj.

uf si prepotenten ... sem popravil toliko detektorjev da jih ti še videl ne boš tolko ... nekaj pa sem jih tudi preizkusil s policaji na njihovih napravah :D

radar detektorji sprejemajo laser signale z vseh strani ... provida nima laserja
signale RF (radio frekvenčni) kakršne uporablja provida pa samo od spredaj ...

dobri motilci motijo z fake laserskim in RF signalom

za provido je dovolj da vozi z enako hitrostjo za teboj 100-300m na relaciji 2km ... kar že zadostuje kot video dokaz ... v primerjavi z njegovim števcem ... RF radar oddajnik na doppler efekt pa je pri novih sistemih tako doteran in šibak da ti ga detektor od spredaj zazna šele na 10m :? ... stari sistemi RF pa so delal s tako močjo da si jih zaznal tudi na 300m ... pri nas takih ni več

Glej. Jaz govorim za high-end detektorje, kar pomeni ceno 1000 evrov. In mi lahko verjameš, da ujame vse, od laserja do radarja spredaj in zadaj. Se pa zavedam, da je takšen znesek za večino ljudi prevelik, tako da tvoji argumenti v tem pogledu držijo. Sama sreča, da ne zame ;)

bonifaci
Nov uporabnik

Kraj: litija

Napisal/-a bonifaci To jan 25, 2005 11:11 pm

Baje Provida-avto, ne meri hitrosti vozila pred sabo. Ampak z zasledovanjem vozila pred sabo na ''konstantni'' razdajli, prek lastnega števca (mogoče ima integrerane senzorje) meri hitrost. Svojo hitrost, kar v teoriji pomeni, da vozilo pred njim vozi z isto hitrostjo. Ne me držat za besedo, to so govorice. Kolikor je pa meni znano vsi radari merijo čas od oddaje signala do sprejema in potem izračunajo in pretvorijo v hitrost. Zato tudi, če ima Provida integriran radar, mora za izračun dobiti podatek o hitrosti Provide.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jan 25, 2005 11:24 pm

bonifaci je napisal/-a:Baje Provida-avto, ne meri hitrosti vozila pred sabo. Ampak z zasledovanjem vozila pred sabo na ''konstantni'' razdajli, prek lastnega števca (mogoče ima integrerane senzorje) meri hitrost. Svojo hitrost, kar v teoriji pomeni, da vozilo pred njim vozi z isto hitrostjo. Ne me držat za besedo, to so govorice. Kolikor je pa meni znano vsi radari merijo čas od oddaje signala do sprejema in potem izračunajo in pretvorijo v hitrost. Zato tudi, če ima Provida integriran radar, mora za izračun dobiti podatek o hitrosti Provide.

aha
sam razdalja med automa je potrebna pa hitrost provide in maš hitrost zasledovanga auta
podpis

PureTNT
Uporabnik

Napisal/-a PureTNT Sr jan 26, 2005 12:07 am

lublancan je napisal/-a:
bonifaci je napisal/-a:Baje Provida-avto, ne meri hitrosti vozila pred sabo. Ampak z zasledovanjem vozila pred sabo na ''konstantni'' razdajli, prek lastnega števca (mogoče ima integrerane senzorje) meri hitrost. Svojo hitrost, kar v teoriji pomeni, da vozilo pred njim vozi z isto hitrostjo. Ne me držat za besedo, to so govorice. Kolikor je pa meni znano vsi radari merijo čas od oddaje signala do sprejema in potem izračunajo in pretvorijo v hitrost. Zato tudi, če ima Provida integriran radar, mora za izračun dobiti podatek o hitrosti Provide.

aha
sam razdalja med automa je potrebna pa hitrost provide in maš hitrost zasledovanga auta

Možni sta obe varianti. Je pa tako, da mora na posnetku biti čimmanjše odstopanje v razdalji med avtomobiloma, če ne je posnetek lahko označen za neveljavnega.

VET
Novinec

Napisal/-a VET Sr jan 26, 2005 12:53 am

za tiste ki jih detektorji zanimajo tudi po elektro plati: http://www.elektro-n.com/forum2/viewtop ... ght=#47510

fiat gt
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fiat gt Sr jan 26, 2005 6:48 am

Provida v alfi 156 lahko meri tudi do 700 metrov....tko sam za info,za druge ne vem za alfo pa vem in sem siguren!!!!,sicer pa vozijo nekje 200 300 metrov za tabo

Alfist
Novinec

Napisal/-a Alfist Sr jan 26, 2005 7:44 am

In kako te bo na 700m metrov lahko sliku in posnel tablco, še model avomobila ki je 700m oddaljen se ne vidi, kaj šele kaj drugega....

Uporabniški avatar
Miholl
Uporabnik

Kraj: Long Melford, Suffolk, England

Napisal/-a Miholl Sr jan 26, 2005 11:23 am

te po zuuumera brez skrbi :D

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr jan 26, 2005 11:29 am

Alfist je napisal/-a:In kako te bo na 700m metrov lahko sliku in posnel tablco, še model avomobila ki je 700m oddaljen se ne vidi, kaj šele kaj drugega....

zoom zoom :P

drgač pa je potrebno oboje, hitrost provide in razdalja med avtoma

ker sam razdalja ti nč ne pove
hitrost pa tud nč
iz obojega se pa da izračunat da če provida pele za tabo 200 kmh in in razdalja pada, potem ti vozš samo 190
primer
če je pa razdalja konstantna, potem pelješ točno tolk kot provida
podpis
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov