lisko je napisal/-a:Po moje se za vsako pizdarijo tud ne bojo spustl zadaj... sploh če pravš da si spustu gas..... Sej pa omejitev tud ne more veljat točno od znaka..... kao tle je znak do sem 90 od tega cm dalje pa 50..... al pa obratn....
Jaz vedn vozim tko da ko videm znak spustim gas.... lepo pade na omejitev (redko kdaj zabremzam še poleg) pa ko videm konec omejitve pa potegnem....
Znake pa tko al tko videž že 100m+ pred sabo.....
Sploh pa.... kdo ve na kok od znaka te lahk ustavjo? Se ne more bit omejitev točno do tega milimetra dalje pa druga..... Kaj druga pa je če te dobijo (na pamet) 500m po znaku..... pol pa očitn krših pravila igre.
Omejitev hitrosti in vse ostale omejitve izražene z okroglim prometnim znakom začnejo veljati takoj za znakom. (enako velja tudi za prometne znake ki označujejo naselje) Torej če en centimeter za znakom prekoračiš hitrost se šteje enako kot da si jo prekoračil sredi naselja. Poleg tega si pa že sam dejal da znak vidiš veliko prej in če do takrat voziš po omejitvah, boš brez težav zmanjšal hitrost na tisto, katero predpisuje postavljen prometni znak.