drgac pa v tem kar si napisu prevec dramatiziras, pa skos poudarjas da nisi meu namena nadaljevat voznjo kar se pa slis tko ko da si se lihkar prpelu.
probi rajs nekak tko, ce ze mores na policijo posiljat:
P.U. Slovenj gradec
P.P.P. Slovenj gradec
(naslov)
Zadeva: UGOVOR NA ZAPISNIK ŠT. 1223297
Dne 24. 12.2004 okoli sedemnajste ure, sem na parkirnem prostoru pri gostilni teli pa teli, na ulici teli pa teli, sedel v avtu, z druzbo, poslusal glazbo in se pogovarjal, vec ur pred tem sem se na parkirisce pripeljal, in od takrat naprej avtomobila nisem premikal.
Ob 17:05 uri, sta na prizorisce prisla uniformirana policista, in sta zahtevala dokumente, voznisko in prometno. Izrocil sem jima kar sta zahtevala, potem pa je sledil pregled avta, opreme, nato pa cello alkotest, ki je bil pozitiven in sicer 0,75. pri tem policista nista upostevala da sem nekaj trenutkov pred tem pil alkoholno pijaco, in sem bil opravicen do 15minutnega casovnega zamika, ki sem ga tudi zahteval pred testom z aparatom za preverjanje alkohola v izdihanem zraku znamke Dragger, ki v svojih navodilih to predpisuje. Policist je po 5 minutah izjavil citiram: “dost mas casa” . To pa je nespostovanje pravil delovanja alkotesta, tako je tudi rezultat takega testa netocen, zato zahtevam da se tak rezultat ovrze.
Sele ko sta policista odsla, in sem zapisnik ze podpisal, sem po kratkem premisleku dojel, da policista sploh nebi smela od mene zahtevati voznisko dovoljenje, kajti nisem bil aktivno udelezen v prometu vsaj 4 ure pred tem dogodkom, tudi za raziskovanje mojega vozila, in alkotest nista imela nobene pravne podlage. Menim da se mi je v tem postopku naredila krivica, in da sta policista (imepriimek) krsila svoja pooblastila, kajti po mojem znanju sem jima ob takem postopku dolzan dokazovati samo legitimnost sebe in vozila.
Ker menim, da sta policista ravnala v nasprotju z zakonom o cestno prometnih predpisih, zahtevam da ta postopek proti meni ustavite.
Lep pozdrav.