erick je napisal/-a:Prav je da je zakon, prav je da so kazni....samo naj bodo smiselne!!!
Prav je da so omejitve, pravila, CPP,.....SAMO NAJ BODO SMISELNA!!!!
Omejitve hitrosti so na veliko odsekih prav nesmiselna in ravno tam "modri" najraši merijo hitrost. Se drugače kot da so "inkasati" skoraj ne moreš izrazit.
Policija naj bi skrbela za red in mir ne pa za polnenje proračuna.
Na nevarnih odsekih naj se postavijo stacionarni radarji, pa lepo prosim avtoceste pustite na miru....mislim...halo, če so pa na AC nevarni odseki pol pa skinte DARS ki jih gradi. Nadvozi in tuneli so izuzeti![]()
erick je napisal/-a:"Mi ne polnimo proračuna in namen je zmanjšati hitrost na določenem delu ceste".
X-Hair je napisal/-a:TomyBoy2 je napisal/-a:http://www.delo.si/index.php?sv_path=41,1735,33500
Mogoce kdo ve kdo je to predlagal in kam lahko pises kaki mail glede tega.
Pravilnik namreč predpisuje nekatere koristne pripomočke ter opušča druge, ki so bili ocenjeni kot potencialno nevarni.
[ŠiPa ST] - PaPy je napisal/-a:deo kaj si ti s kranja .. ker tukaj pri nas na kokrici oz. mlaki je znak 40 že par mesecev, odkar so nehal delat krožn križišče. Pa recimo pri Duplah isto, ja lol najbol d grem s kolesm u sql .. pa še to bom kej kršu če bom šu prehitr
deo je napisal/-a:Strokovnjakom, ki so postavlajli omejitve kar pamet z riti gleda. Najprej bi ceste porihtali in logične omejitve postavli, pol bi kazni nabijali v 3PM.
Fenistil je napisal/-a:Vsi, ki se pa po avtocesti radi furate 140, 150 ali 180, pejte v Nemčijo, pa se naučte, da če se že hočeš furat prehitro, moraš vseeno zabremzat, če kdo počasnejši gre prehitevat na tvoj pas in to nakaže dosti prej z žmigavcem.
Fenistil je napisal/-a:Veselo pozdravljam novi zakon! Že prej si nisem mogel privoščiti kazni, pa sem se navadil furat po omejitvah. Zraven me je pa skrbelo, da ne bi komu froca pofural, ko se peljem čez naselje ob prometni cesti. Sej če že mačka pofuraš, bo kak otrok hiper žalosten. Se splača?
Vsi, ki se pa po avtocesti radi furate 140, 150 ali 180, pejte v Nemčijo, pa se naučte, da če se že hočeš furat prehitro, moraš vseeno zabremzat, če kdo počasnejši gre prehitevat na tvoj pas in to nakaže dosti prej z žmigavcem. Tam nobenga z M5 ne boli, da more bremzat pred mano, ko prehitevam s 150 km/h. Pri nas pa se lepo mirno vozim 130 (sej bi več, ko bi se smelo, sam se ne sme), pridem do tovornjaka, pol pa morn bremzat na 70, ker se eden od vas junakov fura 140, 10 ali 170, pa ne morem prehitevat. Pol mi pa heroj blenda. Ja pa da bi mu bučo ofnu, kdo se tu prehiter vozi, on ali jaz? Če že kršiš predpise, vsaj mene ne ovirat pri vožnji, če jih jaz nočem.
Na koncu še vprašanje: A z vožnjo po omejitvah ogrožam promet? Seveda ga, ko pred naseljem bremzam z 90 na 50, eni bi se pa še naprej 90 furali. Param ubogim dirkačem živce? Seveda jih, ko pa nočem 130 po Ljubljanski obvoznici tišat. Sam pjebi, kdo je pa tu b****r, ki si misli, da je neranljiv, nezmotljiv in da za njega zakoni ne veljajo? Jaz ne. Si lahko mislite?
X-Hair je napisal/-a:Fenistil je napisal/-a:Vsi, ki se pa po avtocesti radi furate 140, 150 ali 180, pejte v Nemčijo, pa se naučte, da če se že hočeš furat prehitro, moraš vseeno zabremzat, če kdo počasnejši gre prehitevat na tvoj pas in to nakaže dosti prej z žmigavcem.
He he, ko si ze dal primerjavo nemcijo ti predlagam, da jo le obisces in bos presenecen. Komot sem se vozil 200 pa ni bilo nobenega problema, nobenega blendanja zato, ker UPORABLJAJO OGLEDALA. GET IT ! Kolegu je zenska pri 150 enostavno zavila na prehitevalni, k sreci se je zadeva resila. In ne mi sedaj tukaj ja bi pa peljal 130, ker dobro vemo da je 130, 100, 90, 70 al 50 takoj PREHITRO. So tudi ze omenili da ni hitros tista ki ubija ampak bedaki, kar se jaz strinjam. Pa ne da bi to zagovarjal samo, ko vidis kako folk navija in boli nega spolni organ. Mislem
lisko je napisal/-a:Ono da bi pa froca povozlo kao en b**** ki bo prehitr pelu.... je pa spet tko.... froci tud znajo mislit.... in če se vrnemo na prejšno teorijo... da kao mi prehitev u škarje eden ker misli da sem tko jaz tko počasen.....Če bo otrok vidu enga ki počas pele.... bo dost prej stopu na cesto u mišljenju :" tko počas pelje pa bo lahk ustavu.... " če bo pa mal hitrejš se bo pa mal zamislu.... ok mogoč bluženje ampak mal pa je ziher na tem.
Itak pa u mestu bolš da ne razlagam.... peleš 30 mim OŠ kaj nardi mularija? Ko si 2m pred prehodom ti skoč na cesto.... kao ker tko počas peleš..... ja tud če pelem 30 se u pol metra ne morm ustavt..... če pa pripeljem 50.... pa vsi stojijo na pločniku pa mi kažejo da sem nor..... ampak spet smo tam ko sem VARNO in brez kriznih situacij prišel mimo.... ok pustmo tle fatkor predvidevanja da bo mogoč pa res takrat en priletu na cesto.... riziko je vedn in vedn bo.
deo je napisal/-a:Kazni bi morale biti določene glede na višino mesečnega prihodka in za različne sloje (mislim glede mesečnega prihodka) ljudi različne. Ne more imeti en s polno ritjo denarja enako kazen za določeno stvar, kot neki brezposeln revček na borzi. To za mene ni enaka kazen!!! Tukaj je kazen za onega revčeka nepredstavljivo večja, iz česar pa sledi, da je le ta diskriminiran.
LP!
menjekul je napisal/-a:deo je napisal/-a:Kazni bi morale biti določene glede na višino mesečnega prihodka in za različne sloje (mislim glede mesečnega prihodka) ljudi različne. Ne more imeti en s polno ritjo denarja enako kazen za določeno stvar, kot neki brezposeln revček na borzi. To za mene ni enaka kazen!!! Tukaj je kazen za onega revčeka nepredstavljivo večja, iz česar pa sledi, da je le ta diskriminiran.
LP!
tega ne bom nikoli razumel. zakaj bi "revček" oz. človek katerega mesečna plača je pač manjša od 100.000 do 150.000 sit plačal manj kot tisti, ki dobi oz. lepo korektno zasluži od 500.000 -1.000.000sitoba sta naredila enak prekršek (recimo 50km/h prehitra vožnja na AC). oba udeleženca sta se zavedela, da vozita prehitro sepravi sta enako kriva. od kje vam te fore, da mora nekdo bit pa bolj kaznovan zaradi socialnega statusa???? kruh plačata isto, bencin tudi,odvoz smeti, elektriko tudi,... pa da ne bomo o teh, ki so na borzi dela. poznam jih kar nekaj, ki so tam z namenom, da dobijo svoj delež za "nedelo", se jim sploh ne mudi iskat zaposlitve...
Po forumu brska: Google [Bot] in 5 gostov