Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Mrcina
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a Mrcina Sr jan 12, 2005 11:14 am

Hja, men pa to ni lovska, res je, da se na to ni za zanest, in na podlagi tega kupovat, ena indikacija ti pa je... Če ji sledijo še druge, ti nekaj pove o lastniku... Moraš pa presoditi lastnika po vseh tehindikacijah potem pa vidiš...

Aja, jaz imam telefonsko že od začetka isto, in avto imam lep in vreden nakupa :D :D , torej drži (joke)

lp Mrcina
Pod pokrovom pa (že) 86 hrčkov...
dihtunga.press

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Sr jan 12, 2005 12:03 pm

Avalon je napisal/-a:Dec zdej se pa ti odloč kaj hočeš met.. avto s katerim boš bil "frajer" torej A8, BMW7,... ali pa družinski avto ki tedva nista, razen če si kak posebnež.

Z drugimi besedami, bognedaj da bi imel avto ki štrli iz povprečja. Hmnja no, jest pa hočem stvar ki je men všeč, ne pa nekaj česar sosedje nebi vlačili po zobeh.

Avalon je napisal/-a:Za družinski avto je komot ena Škoda Octavia karavan, Audi A4 avant (nnotr se sedi isto k v A6, pa mam 186cm) ali pa VW Passat variant. To so družinski avtomobili pa še lahki na denarnico stanejo pa isto k une ladje k jih ti hočeš.

Komot, seveda. O tem kaj je lahko za denarnico se pa da še debatirat, ampak naj bi bili cenejši, ja. Ladje? VW Passat je od BMW E39 (prejšnje petke) krajši natanko 72mm, trojka katero darkdog gleda je potemtakem krajša. :roll:

Avalon je napisal/-a:Pa roko na srce prostor v eni navadni Octaviji je večji kot v BMW7 govorim za prtljažnik, kaj šele kravan.

Res je, če rabiš velik placa vzemi nekaj od VWja, tam je vse oglato glih zato da je plac. Resno mislim, ni blo mišljeno kot blatenje znamke in njenih voznikov/ljubiteljev.

Avalon je napisal/-a:Sicer je pa še ena resnica... pri kupovanju družinskega avtomobila ima dekle VEDNO zadnjo besedo, vrjem, praši mene al pa kerga druzga fotra pa boš vidu.

To pa nebi vedu, boš pa res mogu fotra vprašat. Pr nas se mi zdi da ni blo tko, trdim pa težko, sem biu še premejhn, sedaj pa itak vsi odločamo o tem kater avto pride h bajt (dobr, fotr misl da ma za 3 vesedo, pa vseeno).

Kakorkoli se boš odločil ti želim veliko veselja s svojo novo pridobitvijo.
Slika

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Sr jan 12, 2005 12:05 pm

Mrcina je napisal/-a:Hja, men pa to ni lovska, res je, da se na to ni za zanest, in na podlagi tega kupovat, ena indikacija ti pa je... Če ji sledijo še druge, ti nekaj pove o lastniku... Moraš pa presoditi lastnika po vseh tehindikacijah potem pa vidiš...

Aja, jaz imam telefonsko že od začetka isto, in avto imam lep in vreden nakupa :D :D , torej drži (joke)

lp Mrcina

S tem kar si napisal se pa strinjam. Ena indikacija je, ampak da bi pa na avto.netu gledal en avto, pa bi reke:l eh... ta ma 040 cifro ne bom niti klical. To je pa rahlo preveč.

Drugač pa itak po malenkostih ugotoviš kakšen je lastnik in posledično kakšen je avto.
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jan 12, 2005 3:29 pm

ce je v igri plac, pol si kup omega karavan 2.5tdi. me prou zanima ker avto ma vec placa kot doticni.

drgac pa kar se telefonov tice je to kar jerry prav delno res, 070 ipd = same slabe izkusnje. kar se tice 040 nebi su tok dalc da bi reku da to ni to, sam je pa slabs kot mobitel. ce mal pogledate po raznih uradnih telefonih, ki jih majo kksne firme, in podobne pravne osebe, so to skor izkljucno 041.

teli 318is pa 325 pa te zadeve so pa kot sm ze prej reku 97% vsi zjajcani k svina, pa praviloma sesuti ze saj ene parkrat. tko da jerry ve o kom ali o cem se gre tle, pa se velik bol slikovito je to opisu kot jst.

Uporabniški avatar
Žune
Stalni uporabnik

Kraj: LJUBLJANA

Napisal/-a Žune Sr jan 12, 2005 3:41 pm

Un srebrn 318is je lep ampak mu tiktakajo dročniki. Sva ga z bratom gledala ko je kupoval avto. Drgač pa najti nekarambolirano bemfo E36=mišn imposbl (razen če hočeš 318i ali 316i). Poglej da je čim bolj popravljena in to je to.

Lp!
SlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Napisal/-a Avalon Sr jan 12, 2005 4:39 pm

Nixxon je napisal/-a:
Avalon je napisal/-a:Dec zdej se pa ti odloč kaj hočeš met.. avto s katerim boš bil "frajer" torej A8, BMW7,... ali pa družinski avto ki tedva nista, razen če si kak posebnež.

Z drugimi besedami, bognedaj da bi imel avto ki štrli iz povprečja. Hmnja no, jest pa hočem stvar ki je men všeč, ne pa nekaj česar sosedje nebi vlačili po zobeh.

Tole ni bil moj point.. če je nekomu všeč BMW7 kot naprimer našemu kolegu tukaj potem naj ga ima... povedal sem samo, da to ni optimalna izbira za družinski avto. Pač odločit se more ali bo na prvem mestu on (torej BMW7) ali družina (nekaj drugega kot BMW7). Ne govorim da v BMW7 ni možno, dati otroškega sedeža etc. JE, samo za ostale otroške "dodatke" ostane presneto malo prostora. Kakorkoli že mi se tukaj lahko na glavo postavimo, da dokažemo svoj prav, na koncu bo obveljala njegova beseda in odločitev. Se razumeva Nixxon?
Varno vožnjo vam želi Avalon.

Uporabniški avatar
dejan84
Poznavalec foruma

Kraj: Cesta moj duma

Napisal/-a dejan84 Sr jan 12, 2005 4:39 pm

darkdog24 je napisal/-a:
dejan84 je napisal/-a:Dark, a ti to resno al kaj?????? :o
Upam da se zajebavaš ;)

Zakaj,kaj je tole j***a?

Zgleda te je prjel tak sindrom k mene. Jst sm tud bravota za moj okus porihtu, čeprav je bil daleeeeč od tega, kar si ti naredu s kliotom (mel sm namen naredit sam še 2 stvari, pa bi bil za mene perfect :D ), ko sm se odloču pa zamenju avto. Pol je bil cel veselje en čas, sam zdej ko pomislm, mi je na čase kar malo žal.

Premisl 5X predn boš karkol storu! ;)
Zakaj vozniki hond v dežju vozijo tako hitro? Ker bežijo pred rjo :D

gerchy
Moderator foruma

Kraj: 03

Napisal/-a gerchy Sr jan 12, 2005 5:57 pm

Nisem prebiral vsega, ampak, brez zamere, vse kar si dobil, so nekoristne informacije.

A8 je super avto, meni je vsec od vsega zacetka. Prav tako BMW serije 7 E38. Najprej je potrebno upostevati, da gre za najvecje limuzine posamezne avtomobilske znamke, torej nekaksne paradne konje znamke. In seveda je vzdrzevanje temu primerno. A8 denimo ima spredaj 8 zavornih ploscic, katere na pooblascenem servisu stanejo okroglih 100.000 tolarjev. S kar nekaj truda se dobi ponaredek. A 50.000 samo za ploscice je kar hud udarec po zepu. Potem so tu se ostale stvari, neprimerno drazje od manjsih vozil: svecke, gume, ogromno elektronike, samodejni menjalniki ... registracija ob 50% bonifikaciji se vedno znasa preko 200.000 SIT. Skratka, v primerjavi s cliotom, so stevilke kar precej visje, v primerjavi s kaksnim novim - novim avtomobilom, pa je zadeva kar vzporedna.

Za primerjavo, vzdrzevanje audijev od A3 do A6 je cenovno priblizno enako zahtevno, ase vedno obcutno ugodnejse kot pri A8, prav tako pri BMWju, serija 7 (tudi starejsi model E32) ima nekaj tezav s podvozjem, za katerega potrebujes preko 200.000 SIT, da ga spravis v red - seveda ce hoces pac popolnost). Vzdrzevanje ostalih serij, 3 ali 5 je cenovno podobno - tudi zato, ker so vecinoma kupljene z drugacnim namenom - VW golfu, pa ceprav ljudje to na veliko zanikajo.

V veliki vecini gre za poslovne limuzine, ki jih ljudje kupujejo za velike kilometre, ampak z veliko volje in potrpezljivosti lahko najdes tudi ljubiteljskega lastnika, in se precej izognes vecjim nevsecnostim pri vzdrzevanju.

Se zanimivost: zadnjic smo na forumu izracunali, da BMW povprecno stane lastnika med 60 in 100 tisocaki mesecno. Tu nekje so se gibali izracuni. Odvisno od letnika, nacina zavarovanja, letno prevozenih kilometrov, izgube vrednosti ter zahtevnosti lastnika. Nekdo je podal zanimiv izracun za novo citroen xsaro, kateri je znasal ob le 10.000 prevozenih km nekje 65.000 SIT mesecno.

Vso sreco pri (morebitnem) nakupu! ;)

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jan 12, 2005 7:31 pm

Temni pes, vzam tableto pa pejt počivat. Js ti bom pa čajčeka skuhal ;)

Mal heca - če informativno sprašuješ je navadn. Če te pa res kej vleče ti bom pa sprašil rit! :P
Slika

Zenf
Nov uporabnik

Napisal/-a Zenf Sr jan 12, 2005 7:42 pm

Js vem da če bi zase kupoval luksuzen avto bi se najbrž odloču za Mazda Xedos 6 2.0 SE,
avto je za svoja leta še zelo lep, cene v nemčiji niso pretirane - pri nas jih je bolj malo na izbiro.Pa za teh 144 konjev tudi ne boš pustil letnih prihrankov v zavarovalnici...aja pa ne Bmfle kupovat..."only turkish bling bling wannabes have them"...ne sej se hecam, da ne bo kdo zameru...v glavnem za karkoli se boš odloču mislim da se splača pogledat v tujini...

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Napisal/-a darkdog24 Sr jan 12, 2005 9:26 pm

Mmmm dans sm zvedu za tegale BMW-ja 3,da je imel preden ga je ta lastnik kupu 270000km prevoženih,danes pa jih ima 200000km :D zbili so mu jih za 70000km,poleg tega da je bil ruknjen oduzadi.

Sm reku hvala ampak ne hvala.

Nevem zakaj nebi lahko bil recimo A8 družinski auto?Karavana si js nikol nebom kupu ker meni takšna oblika auta neleži,mi niso ušeč taki auti.Kar se Jerrijevega auta tiče auto je očitno dober,sam men so tele stare 7-ce ful grde,najlepši od BMW7 mi je ta predtazadnji model kot je na prvi strani te debate.Ta mi je ful lep.
Ampak če mam na izbiro med BMW 7 al pa A8,bi rajš uzel slednjega,ker mi bolj sede oblikovno pa verjetno tud cenovno.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

darwin
Uporabnik

Napisal/-a darwin Sr jan 12, 2005 10:28 pm

Še nedolg nazaj si na vso moč zatrjeval, da clio še doug cajta ne bo šou od tebe. No, zdej vidm, da ga boš meu maksimalno še 12 mesecev. Prov, nč nam reku.

O stroških ne bom govoru, ker jih ne poznam, bom pa reku, da tovrstni avtomobili vsekakor niso družinski avti (konc koncev ga niti pred zdravstvenim domom, kjer po rojstvu otroka rataš "stalna stranka," miti parkirat ne morš). Pol je tu tut prtljažnik, za kerga sicer ne vem, kok je kej velk oz. boljš rečen globok. Vozički za novorojenčke so vseen kr dost visoki, sploh kkšne cross-country variante vozičkov, k so med najudobnejšimi (sej svojmu otroku želiš vse najboljše, ane?). Voziček je tut v zloženem stanju kr dost viskok. Dobr, se dobijo tut taki, k se razstavjo u nulo, sam roko na srce, a se ti bo dal, recmo u BTCju, kjer se boš prepeljal od ene trgovine do druge, vsakič najprej pet minut podirat voziček, pol ga pa spet tok cajta sestavljat. Al pa punci, k bo šla sama z malim u shopping.
Ne smemo pozabt tut na bruhanje in podiranje kupčkov, k ga bo mali izvajal ravn tm, k je to najmanj zaželjeno. Najrajš po očkovem avtu. Pa kasneje drobljenje, glodanje in pljuvanje bobi palčk, baby piškotov, bombončkov, mazanje čokolade po vsem, kar doseže.
Nadalje otroci izredno radi žvečijo vse, kar jim pride pod usta, avtomobilski sedeži pa so še posebej okusni in otroci sam čakajo priložnost, ko jih bo očka dal v avto, potem se bo še mal pogovarjou s kolegom in v tistem času bo malček že z največjim veseljem zagrizel v rob sedeža.
Najdl bi se še mnogo podobnih cvetk, pa se mi trenutno ne da mozgat, pa jih bom dodatno pripisu.
Zdej, če se ti zdi, da boš mirnega srca prenesu to v avtu ala bmw 7, pol kr, sam jst vem, da bi me pobral tisto sekundo, k bi v takem avtu v stiku med zadnjim naslonjalom in klopjo najdu stopljeno čokoladko.

Mam šest let starga brata in mtka je po prvem izletu z njim v avtu poklicala v bližnji renojev salon, kakšne barve kangoojev so trenutno na voljo. (Predvsem zarad vozička).
Po drugi stani smo pa v času moje mladosti hodil na morje z yugičam. Fotr, mt, jst, ceu kup prtljage, ceu kup mojih plenic, mojih igrač, moje kolo (s kerim se na morju nisem peljal niti en krog, ampak hotu sm ga met s samo) ... in vse to v yugotu, k prtljažnika nima niti tok, da bi vanjga spravl mojo avtocesto, k smo jo kupl v Celovcu in je nismo spravl v avto, pol smo šli pa nazaj v trgovino prost, če jo vzamejo nazaj.
Pa sm preživu (avtocesto sm dobil naslednjič, k sm ostal doma, tastaredva sta pa zice podrla), prov tko, k tamal.
Licet volare si in tergo aquilae volat.

Uporabniški avatar
Avalon
Novinec

Napisal/-a Avalon Če jan 13, 2005 10:59 am

Tale tazgornji post je pa pravo razmišljanje glede nakupa družinskega avtomobila. :bow :bow :bow :clapclap
Aja še nekaj k noben ni omenil in sicer družinski izleti, grem stavit, da te bo zvečer ko se boste vrnili domov kr mal srce zabolel ko boš videl račun za porabo goriva pri enmu BMW 740 ali pa kaj podobnega. In če gledamo da so otroc zahtevni, šoping, pa lutkovne predstave, vrtec, razne zabave in prireditve, smučanje oz. sankanje na začetku, morje in vikend izleti se merilec kilometrov kar hitro obrača + tvoja vožnja v službo - domov in ostali opravki. Premisli. Nočem ti izbiti veselja do avtomobila ampak kolega je isto kupu BMW 740 (zaplankan fanatik) je v dveh mesecih zamenjal za 730d. Isto linijo kot ti je vzel. Premisli res.
Varno vožnjo vam želi Avalon.

PaNTerSan
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a PaNTerSan Če jan 13, 2005 2:15 pm

Nixxon je napisal/-a:Ah, Jerry vèasih v poskusu da bi bil slikovit malo pretirava. :roll: Vsaj nekatere stvari. Ve pa veliko, to sigurno.

Tam okol celjanov ziher :/:o:/

Aja - jaz sem izjema :oops: ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če jan 13, 2005 2:48 pm

men tud nikol niso bli usec karavani... ampak sam dokler se nism leto pa pol vozu z opel omego karavan 2.3TD. pol se je pa moje misljenje radikalno spremenilo.

avto leti k svina, lego na cesti ma cist posteno, zre ne dost, not ma vse udobje k ga prcakujes od a8, bmf7, cena avta in vzdrzevanja je pol manjsa, prostora mas pa not tok, da laho not stlacis mesalec za beton, in to ne unga tamauga ampak cist postenga za 2 karjole nafilat, pa se vs zidarski material das not pa peles. se prej pa mal polivinila da ne umazes lih vsega. pol pa recimo ko gres na morje, zadi podres zice, das zavesce na okna, in mas ljubezensko gnezdo in spalnico, boljso kot vsak sotor.

js ti svetujem da si rentej kksno omego, za ene par dni, pa bos vidu da bos v najkrajsem casu ponosni lastnik omege :D

ce mas raj bencinarje pol kj tazga:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=227606 <-- huda ponudba :shock:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=227487

ce ti pa td ustreza pol pa kj tazga:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=192697

je pa to ladja brez primere, tko da mors obcutt pru pol pa sele sodt ;)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Če jan 13, 2005 3:12 pm

Avalon je napisal/-a:
Nixxon je napisal/-a:

Tole ni bil moj point.. če je nekomu všeč BMW7 kot naprimer našemu kolegu tukaj potem naj ga ima... povedal sem samo, da to ni optimalna izbira za družinski avto. Pač odločit se more ali bo na prvem mestu on (torej BMW7) ali družina (nekaj drugega kot BMW7). Ne govorim da v BMW7 ni možno, dati otroškega sedeža etc. JE, samo za ostale otroške "dodatke" ostane presneto malo prostora. Kakorkoli že mi se tukaj lahko na glavo postavimo, da dokažemo svoj prav, na koncu bo obveljala njegova beseda in odločitev. Se razumeva Nixxon?

Razumeva, ampak tebi se BMWji ne zdijo družinski, meni pa. Odvisno je samo od tega kako avto uporabljaš oziroma kakšen avto ti odgovarja. Meni avto kakršne proizvaja BMW odgovarja in ga bom, če bo le denar zanj, imel tudi ko pride froc (OK, upam da bo novejši z več opreme). Navsezadnje ima BMW v ponudbi širok spekter dodatkov, od trug, otroških sedežev, do igrač in podobno, kar avto naredi bolj družinski.

Nekdo zgoraj je zelo slikovito, in sigurno tudi pravilno, opisal kako je ko imaš otroke. Mu verjamem, ampak sem pripravljen tudi potrpeti kakšno čokoladico med zici. Pobralo me ravno nebi, všeč mi pa tudi nebi bilo. Vzameš v zakup. Ker tudi če bi imel Golfa, Cliota, Alfo,... bi me isto prizadelo, ker avto pač imam tudi rad. Če sem se že zanj odločil mi je moral biti všeč. Je**t ga, mrbit bom mel pa usnje gor pa bo lažje za čistit. 8)

Glede porabe 740. Absolutno, če nisi pripravljen nanjo te pomoje zadane k fršlok. Ampak vedno ko kupuješ avto moraš vsaj približno vedet kaj pričakovati in biti sposben to finančno podpreti, če ne je res bolje, da greš klaso ali dve nižje v modelu ali mašini, pa ti bo lažje.

Darkdog, postavi + in - obeh avtov na tehtnico in boš videl kam se obrne. Pretehtaj kaj rabiš, kaj si lahko privoščiš, kdo te bo ubil če boš sedanji avto prodal in podobno. Karkoli boš izbral boš sam plačeval, vzdrževal vozil,...

Odločitev v nobenem primeru ne bo lahka, ta pomembnejše nikoli niso.
Slika

Uporabniški avatar
ar35s
Novinec

Kraj: KP

Napisal/-a ar35s Če jan 13, 2005 5:03 pm

Voith je napisal/-a:men tud nikol niso bli usec karavani... ampak sam dokler se nism leto pa pol vozu z opel omego karavan 2.3TD. pol se je pa moje misljenje radikalno spremenilo.

avto leti k svina, lego na cesti ma cist posteno, zre ne dost, not ma vse udobje k ga prcakujes od a8, bmf7, cena avta in vzdrzevanja je pol manjsa, prostora mas pa not tok, da laho not stlacis mesalec za beton, in to ne unga tamauga ampak cist postenga za 2 karjole nafilat, pa se vs zidarski material das not pa peles. se prej pa mal polivinila da ne umazes lih vsega. pol pa recimo ko gres na morje, zadi podres zice, das zavesce na okna, in mas ljubezensko gnezdo in spalnico, boljso kot vsak sotor.

js ti svetujem da si rentej kksno omego, za ene par dni, pa bos vidu da bos v najkrajsem casu ponosni lastnik omege :D

ce mas raj bencinarje pol kj tazga:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=227606 <-- huda ponudba :shock:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=227487

ce ti pa td ustreza pol pa kj tazga:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?ID=192697

je pa to ladja brez primere, tko da mors obcutt pru pol pa sele sodt ;)

malo za hec :D

yup... meni tudi niso bili nikoli všeč karavani... ampak samo dokler nisem leto pa pol vozil Škodo Forman 1.3, pol pa se je moje mnenje radikalno spremenilo.

avto leti k'želva, lego na cesti (...preskočimo), žre ne dost, notri ima vse udobje, ki ga lahko pričakuješ od Škode Forman, cena avta manjša od cene registracije, vzdrževanje 4 litre olja na leto plus filter, je pa res, da ko sem tlačil notri pralni stroj (in to ne unga tamauga), se zadnja vrata niso povsem zaprla. :___o

kaj sem hotel s tem povedat? Pojma nimam :bonk

drugače pa mojih 0,02€ :

Če nisi ravno fiksiran z določeno znamko, preizkusi čimveč različnih tipov ladij (tudi omego karavan :D ). Vsekakor pa preizkusi čimveč različnih znamk, da vidiš, v katerem se najbolje počutiš (seveda če ti je to pomemben kriterij :vrum )

Veliko zna pomagati, če je avtomobil, za katerega se odločaš, dobro "zastopan" pri ljubiteljih ter na internetu (npr. MB, BMW, VOLVO,...). Na internetu poglej malo po raznih klubih in forumih, kateri so tipični problemi (ter s tem povezani stroški popravil) za posamezno znamko in model - tako si lahko narediš eno določeno predstavo, kaj te čaka pri vzdrževanju. Starejša kot je "ladja" bolj je praviloma "analizirana" v nulo.

Te zadeve so praviloma zelo kvalitetno narejene, okvare bi nekako razdelil na tri vrste:

1.) "tipične" napake - se pojavijo pri večini avtomobilov določenega tipa ali serije (pri starejših MB npr. tesnilo glave zadaj desno, B2 zavora starejših avtomatskih menjalnikov, izolacija električnih kablov med leti 92 in 95, napaka na odmični gredi pri 350TD motorju,...) , iz izkušnenj ostalih lastnikov se dajo predvidet dokaj točno in lahko hujše posledice preprečiš, velika verjetnost pa je, da so te napake (tam, kjer se to da dokončno narediti) že odpravljene.

2.) problemi zaradi dotrajanosti: kljub temu, da je pri "ladjah" nek sklop zelo kvalitetno narejen, nikakor ni večen (kar se ti lahko nevarno psihološko vtepe v glavo ob ogledu in preizkusu). Tudi ti problemi so pri ljubiteljih dodobra analizirani. V to kategorijo stroškov bi dal še ves potrošni material (olje, GUME,...). Dotrajanosti se ne morejo izogniti niti legende kot je npr. "the best post-war sedan" :woohoo

3.) nepredvidene okvare: zelo redke... čeprav, vsaka stvar se lahko pokvari (zelo globoka izjava :mrgreen: )

Dejstvo je, da takega avtomobila, ko (če) se ga naveličaš (in če je v redu vzdrževan), skoraj nima smisla prodat ker boš dobil zanj smešno malo glede na ves vložen denar.

Osebno, če bi imel recimo 5mil. v žepu (pa da prav ne bi vedel kam z njimi :D ) bi raje kot kakšna nova j***a vzel eno tako ladjo za 2mil. ter preostale 3 shranil za (večletno) vzdrževanje (+večjo porabo, registracijo itd.)
Zdaj... odločitev je tvoja, vsekakor skupni stroški SO po nekaj letih precej večji od nabavne cene. Samo, enkrat ko (če) te "ladja" potegne, te ne izpusti več :P . (Zato sem po nekaj sto metrih dobesedno zbežal iz S-klase in se odločil za neprimerno bolj ekonomično varianto, da si lahko še vedno privoščim :yum in :pivo :P )
SlikaSlika
Nonsense in BASIC.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jan 14, 2005 12:47 pm

kaWsk je napisal/-a:men neki ni jasn: kako to da vedno ko upedenate avto tko kot je treba, ga prodate :? najprej swifty, zdej nameravaš še ti, kdo je naslednji :)

jz sem bil veliko pred swiftiyem no uglavnem da se vrnem na temo zakaj prodamo ker
nekako a ni lepo, da se nekomu ni treba vec tolk trudt za raznimi homoti, stylingi... itd
pa ma vse na dlani.. takorekoc na kolesih :)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov