Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo Pe maj 11, 2007 7:03 pm

ne x5 mojga pa (ce bi hotl 500€ za poliranje)

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 Pe sep 14, 2007 1:56 pm

vincent je napisal/-a:
landcruiser je napisal/-a:Rabil bi en nasvet in sicer: katero izmed sonax-ovih polirnih past naj uporabim za 10 let star avto črne barve (poliran je bil samo 1-krat do sedaj). Gledal sem tiste plave, ki imajo oznake od 1-3 pa ne vem katera bi bila najbolj primerna. Hvala za odgovore.

resnici na ljubo.....brezveze ti je kupovati polirne paste, le imaš namen zadevo 'polirati' na roke..ker to ne bo poliranje mapak zgolk kozmetika avtomobila (zato se vsem povrnejo rise po parih pranjih).

Raje kupi kak dober vosek alikako drugo zaščito avta, ter namaži z njim...bo na vsak način boljši efekt.

Eda od dobrih zadev: od utomagica: Bananamagic...cena 10 EUR..namažeš, se sveti ko pasja j***a (super za temne barve).

če imaš pa rise po avtu...tu bo pa pomagalo zgolj in samo strojno poliranje (pod nobenim pogojem pa ne kupuj compound in podobne agresivne paste ker boš avto še bolj zrisal!)
LP

kaj pa če bi poliral na roke z New car glaze in z BC2 na koncu pa z Wet wax?

a hologrami se naredijo zaradi preveč grobe paste?

jani.vuk
Novinec

Kraj: Idrsko pri Kobaridu

Napisal/-a jani.vuk Pe sep 14, 2007 4:27 pm

če znaš narediš najbolše doma

Uporabniški avatar
caboose
Nov uporabnik

Napisal/-a caboose So sep 15, 2007 8:43 pm

Ok, jaz sem nedavno tega (8dni) dal polirat celoten avto, in mi je gospod spoliral avto tako da sem samo gledal. Popolnoma sčistil in namazal notranjost, namazal vso plastiko zunaj, da se sveti in opral podvozje + namazal za 150€. Odpravil je rise, ki so nastali zaradi 9 let rednega pranja v avtomatski avtopralnici. Reskepta!

Narejeno je pa res prvovrstno.

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Po sep 17, 2007 1:13 pm

Cuore Sportivo 156 je napisal/-a:kaj pa če bi poliral na roke z New car glaze in z BC2 na koncu pa z Wet wax?

a hologrami se naredijo zaradi preveč grobe paste?

sept si tam kjer ni muh - to nipoliranje ampak kozmetika.

na roke enostavne nisi spodoben spolirati ven risov (ker pri poliranju gre enostavno za odstranjevanje laka).

New car glaze ima notri polnila ki ti bojo ob drgnjenju zapolnila 'reže' v laku. Tako boš imel občutek kot da je avto tipi topi. Ampak le prvih par pranj..potem bo spet tako kot je bilo.

Bo pa avto v taki kombinaciji kar dobro zgledal! Le ne glej ga na soncu.

Hkrati če imaš pri roki še Dressing (auto magic) da z njim potegneš po gumah in črni plastiki, si glede kozmetike zmagal.

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Po sep 17, 2007 1:16 pm

saj nekje sem že objavil sliko....pa nisem siguren kje

evo..tole je zglj pranje in Wt Wax, ter Dressing na gumah in letvicah
Priponke
PICT5232-1.jpg

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Po sep 17, 2007 1:24 pm

vse lepo in prav dokler avta ne vidiš pod 'soncem'...takrat pa risi udarijo na plan - in tu je samo poliranje rešitev
Priponke
PICT5235-1.jpg

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Po sep 17, 2007 4:30 pm

ma jst sm pa doma se neki matrov polirat pa so mi nastali hologrami čez cel avto, kako se da zdej teh hologramov znebit?

Uporabniški avatar
ludbe
Uporabnik

Kraj: Ivančna Gorica

Napisal/-a ludbe Po sep 17, 2007 7:47 pm

noben ne ve :?

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Po sep 17, 2007 7:50 pm

Pri meni pa v celoti uspelo ampak hauba pa ima polno sranja gor, nevem bom mogo dat še 1x haubo polirat
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

McTom
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a McTom Po sep 17, 2007 9:43 pm

pozdravljeni
Kar se tiče poliranja je tko, da se na roke neda kaj dosti nardit. Če se že spravljate polirat na roke je potrebno močno pritisniti in ne le božati pri tem pa pazite, da ne naredite kakšne vdolbine :) . Polirajte z vato in ko nekaj spolirate s čisto vato takoj!!! še enkrat. Sicer je zamudno samo za kakšno manjšo površino še kar primerno. Glede polirnih past nebi zgubljal besed, saj so tiste ki se jih ponavadi da kupit za en kur...., oz vsaj večina teh past ki se znajde na prodajnih policah.
Če koga zanima mu lahko jaz profesionalno strojno spoliram avto, ker se med drugim tudi s tem ukvarjamo, cena je primerna in sicer od 60EUR dalje odvisno od stanja površine laka pa do nekje 100 EUR. Pri novejših avtomobilih je dovolj , da greš enkrat s fino pasto čez, pri večjih praskah pa je potrebno tudi do 3x ali večkrat z različnimi tipi past od grobe do fine. Če koga interesira naj napiše , opcija pa je tudi da pridem vaš avto spolirat na vaš dom v kolikor niste doma v stolpnici ali bloku :)
Bolje konjički pod pokrovom, kot osli za volanom :)

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 To sep 18, 2007 10:21 am

[quote="vincent"][/quote]

avto se sveti (pa ni sploh poliran),
samo na soncu ga ne upam niti pogledati :P :?

same praske :pop: :jy :jao:

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr sep 19, 2007 6:31 am

ludbe je napisal/-a:ma jst sm pa doma se neki matrov polirat pa so mi nastali hologrami čez cel avto, kako se da zdej teh hologramov znebit?

edina rešitev: strojno poliranje!

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Sr sep 19, 2007 8:11 am

ma kako strojno poliranje neki, tam še več hologramov dobiš, men je ličar strojno poliru havbo in streho k je ostala gor megla od barvanja letvic, je tip strojno spoliru in k sm to na soncu vidu me skor kap, samo hologrami oz. se točn vidl kje šla mašina, pol sem si pa sam to zrihtu z polirnim voskom kr na roke in zadeva bla rešena

Uporabniški avatar
vincent
Novinec

Napisal/-a vincent Sr sep 19, 2007 11:45 am

pinny je napisal/-a:ma kako strojno poliranje neki, tam še več hologramov dobiš, men je ličar strojno poliru havbo

temu se reče da nima pojma o poliranju!

McTom
Nov uporabnik

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a McTom Sr sep 19, 2007 12:53 pm

ma kako strojno poliranje neki, tam še več hologramov dobiš, men je ličar strojno poliru havbo in streho k je ostala gor megla od barvanja letvic, je tip strojno spoliru in k sm to na soncu vidu me skor kap, samo hologrami oz. se točn vidl kje šla mašina
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Če neki na pol nardiš je tud to možno. Meglo, ki nastane ob raznih prehodih ko sa kak del avtomobila polakira se navadno spolira. Lahko pa tudi narahlo z raztopilom ( ne premočnim) obrišeš in nato spoliraš. Meglo na šipah pa kr z nitrom :)
Teli tvoji hologrami pa so verjetno nastali ker ličar ni dovolj dobro s suho krpo oz. pri strojnem poliranju s posebnim čistim kolutom po poliranju zdrgnu.Ali je pa imel kolut s katerim je poliru še od prej kaj zapacan.
Vedno je tko, da najprej poliiramo s krpo in pasto in nato takoj s čisto krpo ( najbolje vata k se jo da kupt v lekarni ali posebne vataste brisačke) zdrgnemo do čistega in potem ni nobenih hologramov :) . Avto tudi ni fino polirat, če je pločevina vroča ali zunaj pod močnim soncem.
Bolje konjički pod pokrovom, kot osli za volanom :)

5rG
Novinec

Napisal/-a 5rG To okt 30, 2007 6:55 pm

McTom je napisal/-a:pozdravljeni
Kar se tiče poliranja je tko, da se na roke neda kaj dosti nardit. Če se že spravljate polirat na roke je potrebno močno pritisniti in ne le božati pri tem pa pazite, da ne naredite kakšne vdolbine :) . Polirajte z vato in ko nekaj spolirate s čisto vato takoj!!! še enkrat. Sicer je zamudno samo za kakšno manjšo površino še kar primerno. Glede polirnih past nebi zgubljal besed, saj so tiste ki se jih ponavadi da kupit za en kur...., oz vsaj večina teh past ki se znajde na prodajnih policah.
Če koga zanima mu lahko jaz profesionalno strojno spoliram avto, ker se med drugim tudi s tem ukvarjamo, cena je primerna in sicer od 60EUR dalje odvisno od stanja površine laka pa do nekje 100 EUR. Pri novejših avtomobilih je dovolj , da greš enkrat s fino pasto čez, pri večjih praskah pa je potrebno tudi do 3x ali večkrat z različnimi tipi past od grobe do fine. Če koga interesira naj napiše , opcija pa je tudi da pridem vaš avto spolirat na vaš dom v kolikor niste doma v stolpnici ali bloku :)

živjo,

mene bi zanimal poliranje
iz kje pa si?
VW Golf VII 1.4TSI 140PS DSG

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To okt 30, 2007 7:25 pm

Jaz bom verjetno počakal do spomladi.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Marcos
Novinec

Napisal/-a Marcos So nov 03, 2007 6:02 pm

bass je napisal/-a:Jaz bom verjetno počakal do spomladi.

jaz bom tudi počakal do spomladi... pol pa eno vredu poliranje pa na koncu LG pa bo!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Blinder, Google [Bot] in 3 gostov