Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
STENTOR
Uporabnik

Napisal/-a STENTOR Če mar 24, 2005 12:55 am

K0zM0 je napisal/-a:A se vam zdi da bi ble une plošče ko se ugreznejo če po njih zapeleš po kontra smeri preveč radikalna rešitev za take ghost riderje?!

men se zdi to kr uredu rešitev... mislim js bi od straha crknu da mi en nasprot prleti... :shock: :evil:

sploh ni radikalna! nekaj bodo morali naredit, ker že vidim, da bodo še smrtne žrtve zarad podobnih ljudi na cesti :? drgač pa mislim, da je 60 čukov za tak prekršek :roll: :roll: kot bi se nekdo delal norce. ne vem koji amaterji so spisali nov zakon, sm jaz bi se na njihovem mestu zamislil in to globoko... ;)
Fahren bis der Arzt kommt!

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Če mar 24, 2005 4:10 am

Ja, to je absolutno premalo, za vožnjo po napačni strani avtoceste bi predlagal odvzem izpita 3 mesece, sodnika ter kazen minimalno 120k sit.

Mladostniško objestnost in starost ne gre dajati v isti koš, po mojim ocenah pa gre v slednjem primeru za mnogo mnogo večji problem v Sloveniji. Če pogledate, so nekateri ti starejši osebki v življenju prevozili toliko kot dandanes nek "mulec" prevozi v 2-3 letih, ko se vozi iz vasi v Ljubljano v službo... mogoče gre z dekletom/kolegi celo na izlet po Evropi ali še dlje - to so si v preteklosti le malokateri privoščili. Pri 70-letih bi pa res morala država poskrbeti za test, ali je taka oseba še primerna za na cesto. Npr. tak ata/teta dobita lažje podaljšan izpit kot nekdo, ki ima dioptrijo -1... sam imam z takimi starimi osebki neprimerno več težav na cesti vsakodnevno kot z nekim mulcem, ki se mi lima za rit... tak star ata (ali umski retardiranec v srednjih letih, teh ni malo - ampak dosti posploševanja...) je ponavadi tisti, ki ti "vzgojno" blenda, ko ga prehitiš... naslednji dan ga boš pa srečal voziti proti tebi na prehitevalnem pasu avtoceste ali v rondoju v obratni smeri...
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če mar 24, 2005 8:54 am

Jaz sem že mislo da si BMWja zlomo ko sem prečito naslov teme majkemi!!!

Hvala bogu da je avto primo, dvomim da bi s kakim majnšim avtom tak rešo situacijo!
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Če mar 24, 2005 9:01 am

Stari to je ze pr ns tok v modi da ni kej!atati se kokajo sami povrh pa se druge zraven!Mi pa nafukamo z tem da nas khmkhm zarad spuscenga avta in gum,nakoncu ti pa to resi zivljenje! :? :? :? :? :?

Kdor se je spomnil tega zakona glede homoligiranja vseh bedastih zadev kokr so filter itd..... je za mene osebno k****n!na koncu pa vidis da je ta clovek ki se je zakona spomnil,oce otroku ki predeluje svoj avto kakor mi pa sevede mu fotr mori al pa sta v sporu!Al pa mu ni blo kej druzga za delat,sej stekam EU itd,sam cakte mal :x :x dejte to zrihtat v mejah normale :? :? Ne pa da ti tezijo zarad filtra itd....

Sej veste kako gre:Ce svoje jeze ne morejo zadrzat v seb jo pa po drugih stresajo,vse dolkler jih ne fasa od koga k mu ni to kej prevec poslusat!
:? :evil:

lp venom 8)

P.S sm nakurcen dons tok glede teh atatov da ni res :? :? FOLK PAZTE SE KAMIKAZ!!!

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če mar 24, 2005 9:33 am

stari dobr da si živ! Mislm tole je pa že višek...60 k....tko kot pred kratkim un kmet k je šel po nasprotnem pasu pa enmu bmw5 naredu celo štala...
Pravzaprav poskus nenaklepnega umora...kazen 60000 sit...ne razumem čist dobr?!?
Pa star ata pr 70 :roll:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če mar 24, 2005 1:06 pm

Ne prevec posplosevat stvari. In tud ne rect, men se to ne more zgodi. Kaj pa vemo, ko smo enkrat slabe volje, jezni al bilo in zato nepozorni pa je se signalizacija malo dvoumna se lahko hitro zgodi, da zapeljes v napacno smer, se posebej, ce nisi navajen voznje po AC. Pa ne mi sedaj rect, da ce nisi 100% pri voznji, da ne it vozit. Dvomim, da je kdo, ki ne bi sel vozit, ce bi bil jezen ali slabe volje. Ideja, da bi se v takega celno zaletu totalno neprimerna, da ne uporabm ksnga druzga pridevnika. S tem bi najprej lahko ubil unga z malo smole (ali srece) pa se samega sebe. Ce je ze situacija nevarna, jo je treba rest in ne poslabsat zarad objestnosti.

Pa da ne bo kdo mislil, da zagovarjam tega (v tem primeru) ata, k je vozu v napacno smer. Sploh ne. In tud kazen 60k je prenizka, glede na ostale. Bolj kot prenizka pa premalo vzgojna. Tak bi moral biti ob izpit, ali pa pod nujno vkljucen v nek izobrazevalni tecaj. Da se prepove voznjo po npr. 70. letu je tud totalen nesmisel, ker je veliko starih ljudi se vedno povsem zmoznih za varno voznjo. Treba bi blo delno spremenit sistem. Vozniska ne sme veljat do 80. leta, ampak bi mogla bit postavljena meja npr 10 let (pa se to je prevec) za voznike v starosti 30-60 let in npr 5 let za mlajse in starejse. Po vsaki preteceni dobi bi moral vsak se enkrat vsaj na izpitno voznjo, k bi mogla bit daljsa kot eno uro, ce je pa to prevec utrujajoce pa v dveh ali treh delih. In bi se mu potem glede na starost (ali prekrske) podaljsala veljavnost.

Uglavnem sistem je slab, kar itak ugotavljamo vsak mesec znova... samo uni tm zgori tega se niso pogruntal. Glede na to, kolk takih primerov se je zgodilo v zadnjem letu je ze skrajni cas, da se glede tega zacne ukrepat. Mogoce ne bi bla slaba ideja puscice na vkljucevalnih pasovih za na avtocesto. Al pa na drugo stran znaka z omejitvijo nalepit velike rdece nalepke da se vozis v napacno smer.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Če mar 24, 2005 1:12 pm

Mate je napisal/-a:Ne prevec posplosevat stvari. In tud ne rect, men se to ne more zgodi. Kaj pa vemo, ko smo enkrat slabe volje, jezni al bilo in zato nepozorni pa je se signalizacija malo dvoumna se lahko hitro zgodi, da zapeljes v napacno smer, se posebej, ce nisi navajen voznje po AC. Pa ne mi sedaj rect, da ce nisi 100% pri voznji, da ne it vozit. Dvomim, da je kdo, ki ne bi sel vozit, ce bi bil jezen ali slabe volje. Ideja, da bi se v takega celno zaletu totalno neprimerna, da ne uporabm ksnga druzga pridevnika. S tem bi najprej lahko ubil unga z malo smole (ali srece) pa se samega sebe. Ce je ze situacija nevarna, jo je treba rest in ne poslabsat zarad objestnosti.

Pa da ne bo kdo mislil, da zagovarjam tega (v tem primeru) ata, k je vozu v napacno smer. Sploh ne. In tud kazen 60k je prenizka, glede na ostale. Bolj kot prenizka pa premalo vzgojna. Tak bi moral biti ob izpit, ali pa pod nujno vkljucen v nek izobrazevalni tecaj. Da se prepove voznjo po npr. 70. letu je tud totalen nesmisel, ker je veliko starih ljudi se vedno povsem zmoznih za varno voznjo. Treba bi blo delno spremenit sistem. Vozniska ne sme veljat do 80. leta, ampak bi mogla bit postavljena meja npr 10 let (pa se to je prevec) za voznike v starosti 30-60 let in npr 5 let za mlajse in starejse. Po vsaki preteceni dobi bi moral vsak se enkrat vsaj na izpitno voznjo, k bi mogla bit daljsa kot eno uro, ce je pa to prevec utrujajoce pa v dveh ali treh delih. In bi se mu potem glede na starost (ali prekrske) podaljsala veljavnost.

Uglavnem sistem je slab, kar itak ugotavljamo vsak mesec znova... samo uni tm zgori tega se niso pogruntal. Glede na to, kolk takih primerov se je zgodilo v zadnjem letu je ze skrajni cas, da se glede tega zacne ukrepat. Mogoce ne bi bla slaba ideja puscice na vkljucevalnih pasovih za na avtocesto. Al pa na drugo stran znaka z omejitvijo nalepit velike rdece nalepke da se vozis v napacno smer.

se čist strinjam...
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Če mar 24, 2005 1:35 pm

če lahko povem svoje mnenje glede na prvi post te teme:
starim atejom in mamikam ki ne vidijo pol metra pred sabo izpite vstran in jim nabavit električne vozičke...še z temi so prenevarni...

vem da je to nesramno kaj sem povedal
ampak da na avtocesti se peleš 100km/h v NASPROTNO smer in tako skor ubiješ kr nekaj ljudi je pa že preveč....
ali pa jim dat omejitve...kako prekorači nevem kolko km/h mu gre izpit...ali pa kaj te vem...nekaj pač...

w00teva

Gost

Napisal/-a Gost Če mar 24, 2005 2:04 pm

K sm bral vaše odgovore.... vsi maste prow, kar se tiče tega, da bi atekom pr 70. letih, k pred sabo ne vidjo pol metra, treba odvzet vozniške.
Sam kako bi to izvedl?
Dons folk pr 18. letih nardi izpit in, če nima dioptrije, se mu izda dovoljenje do njegovega 80. leta. To pomen, da mu do takrat ni treba na nobene zdravstvene preglede, niti nč - do takrat lahko vozi, ker mu velja vozniška. Zato bi mogl vozniško dat do recimo 60 leta, za naprej se pa podalšuje po 5-10 let. In vedno, ko hočeš podalšat, zdravniški pregled reflexov, dioptrije, tut praktični preizkus vožnje ne bi bil škodljiv.
Je velik folka, k so pr 60 letih že čist na koncu z zmožnostmi varnega vključevanja v promet, brez da bi sebe in ljudi okoli njega ogrožal. So pa tut primerki, k so pr skor 90 letih še vedno "v formi", tko da predlog "nad xx let prepovedat vožnjo" ni glih dober. :?
Glede kazni pa itak.... takim kamikazam 60k kazni. Ma kaj je to?!? Nič!

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 Če mar 24, 2005 2:07 pm

po moje se je tip še čudu da kaj je danes folku da vsi nasproti vozijio.
Slika

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Če mar 24, 2005 6:11 pm

Pomoje se je bl čudu zakaj na navadni cesti tolk divjajo.

Uporabniški avatar
strmi
Novinec

Napisal/-a strmi Če mar 24, 2005 6:18 pm

evo! martinID ma prov, sam js bi pa tele iz darsa tut mal pokritiziru.
tamle mal ven iz Celja je vklop na AC proti LJ ful nevaren, tablo za prepoved smeri vidiš šele dva metra pred odcepom, zdej si pa pomagi kaj, če je dedi dal gor špegle od bice, pa narobe vidi.
Nočem težit, ampak za 90% so bili krivi znaki, ki so jih tastari spregledli
LP S.
www.spletnideli.si - avtodeli za vsa vozila

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če mar 24, 2005 7:52 pm

Strinjam se z mate-om da bi mogli na vsako tolko časa podalševat vozniško dovoljenje s praktično vožnjo,samo a si kdo prestavla kako bi zgledal vse skup.že zdej če se prjavš na roško na vožnjo se čaka skor 1mesec ali več.me prov zanima kolk vas frajerjev bi nardil izpit v prvo.pomoje manj kot 30%.spomnite se kako podjebavajo tisti inštruktorji z roške.nekak bi blo to res treba to uredit, ampak nobenga prov nč ne briga vse skup.sam neprilagojena hitrost, homologirane smrekce pa alkohol(še premajhne kazni).
pa zmer slabš je.sploh ni "tekoče" vožnje.al je treba ful tiščat pa izsilit vsakega drugega al skoz vozt pod omejitvijo :roll:
jebesh tak prometni sistem :evil:

Uporabniški avatar
petra
Nov uporabnik

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a petra Če mar 24, 2005 8:58 pm

take dogodivščine me šokirajo zmeri manj, me pa zato tolk bolj preseneča, da so vozniki, ki naletijo na kaj takega tako dobri (da ne rečem odlični), da se na avtocesti pri relativno visoki hitrosti uspejo izognit takim b*****m brez hujših posledic. vsaka čast takim. čudi me, da ni več mrtvih v takih primerih.

pa še nekaj ob tem; nam, ki peljemo na nekem odseku varno in previdno in recimo 30km/h več kot je dovoljeno (cesta izven nasellja), nam bojo mastno zaračunal vsak prekoračen km, enemu atu, ki po vseh cestah vozi do največ 60km/h in dela pi**arije in se zaradi njega dogajajo razne neugodne stvari, pa ne bo noben nč hotu, ker vozi po omejitvah... :sadd
zvok (vsaj) šestvaljnika je orgazmičen

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Če mar 24, 2005 9:39 pm

petra je napisal/-a:nam, ki peljemo na nekem odseku varno in previdno in recimo 30km/h več kot je dovoljeno (cesta izven nasellja), nam bojo mastno zaračunal vsak prekoračen km, enemu atu, ki po vseh cestah vozi do največ 60km/h in dela pi**arije in se zaradi njega dogajajo razne neugodne stvari, pa ne bo noben nč hotu, ker vozi po omejitvah... :sadd

Stvar je precej jasna. Najlazje je postaviti radar in meriti. Po moznosti tam, kjer res ni nobene potrebe. Precej tezje pa je nadzorovati voznike, ki ovirajo promet s prepocasno voznjo. Mislim da se tudi po zakonu takega cloveka ne da kaznovati, razen ce vozi manj kot pol pocasneje od omejitve. Ce je omejitev 90 in on vozi 60, zato ker se mu to zdi najvisja varna hitrost, mu nobeden nic ne more in mislim da tudi ne krsi nobenega zakona. Tudi se ga ne sme prisiliti, da vozi hitreje. Po drugi strani pa s pocasno voznjo malo da ne zahteva prehitevanje. Ce se pa najdeta dva taka in se dva, ki ne upata prehitet... potem mamo pa prehitevanje kolone, kar je kaznivo, lahko pa tudi nevarno.

Po mojem mnenju bi moral radarje postavljat bolj smiselno in ne meriti iz krizisca, ampak 200 metrov za kriziscem hitrost vozila v kriziscu in ne kaznovat tistih, ki ob praznem kriziscu na cesti kjer je omejitev 90 pripeljejo 75. Predvsem pa bi morali radarje postavljati na smiselna mesta.
Ce vzamem za primer cesto Litija-LJ. Krizisce v Dolskem. Omejitev je 60. Tu bi moral radar stati veckrat... ob primernih urah seveda (zjutraj, ob casu hoje otrok domov in popoldan) kaznovati pa predvsem hujse krsitve, ne pa nekih 10km/h prevec. Bencinska crpalka OMV kilometer in pol kasneje. Tudi tam je omejitev 60, s tem da tam ni prehoda za pesce in je sigurno 75% manj avtomobilov, ki se vkljucujejo na to cesto. Tam je radar za moje pojme precej nesmiselen. Se posebno, ce te zmeri takoj za znakom. Se naprej je radar smiseln na Vidmu in v Bericevem, vendar je preglednost v Bericevem precej vecja. Je pa precej brez predmeten v Brinju, kjer tako ali tako ni omejitve. Od nastetih so me ustavili samo pri OMVju (26km/h prehitro), drugje pa ne. Ker vecinoma radarja ni. Pa se dogajajo prehude krsitve. Se pa tukaj mimo peljem najmanj vsak dan. V Dolskem 60, pri OMVju 90, v Dolu 60-70, v Bericevem 60-80.

Ze spet sem zabuzil :oops:
Slika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Če mar 24, 2005 9:44 pm

petra je napisal/-a:take dogodivščine me šokirajo zmeri manj, me pa zato tolk bolj preseneča, da so vozniki, ki naletijo na kaj takega tako dobri (da ne rečem odlični), da se na avtocesti pri relativno visoki hitrosti uspejo izognit takim b*****m brez hujših posledic. vsaka čast takim. čudi me, da ni več mrtvih v takih primerih.

pa še nekaj ob tem; nam, ki peljemo na nekem odseku varno in previdno in recimo 30km/h več kot je dovoljeno (cesta izven nasellja), nam bojo mastno zaračunal vsak prekoračen km, enemu atu, ki po vseh cestah vozi do največ 60km/h in dela pi**arije in se zaradi njega dogajajo razne neugodne stvari, pa ne bo noben nč hotu, ker vozi po omejitvah... :sadd

Žalostno toda resnično. :? :? :? :? Na srečo trenutno še ni "popularno" postavljat radarjev na regionalkah. Takrat bi pomoje najbol nastradal motoristi. Po nasleju vedno vozim max 70 po regiomalkah pa tut 150-160 če je res odprta pa pregledna cesta. In bog ne daj da bi me res dobili ker bi bil največji norc in kazen vsaj 120ksit. Takle stric pa spoh kazni ne dobi dokler ne zapelje na AC in se seveda pelje v nasprotno stran. :x :x
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

BMW Motorsport
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-Center

Napisal/-a BMW Motorsport Pe mar 25, 2005 2:13 pm

60k????????? pa a so te ludje normalni al kva? Za tak prekršek bi ga blo treba obest ne pa mu tako eno kazenco prbit!!! Jebemti državu!! :evil:
Bayerische Motoren Werke fuer immer!!!

P.S.: Need $ for Bavaria: Please donate... ;)

Uporabniški avatar
flegmato
Novinec

Napisal/-a flegmato So mar 26, 2005 9:05 pm

Ja, jaz sm se do solz nasmejal ko sm prebral to v zakonu. Čeprav sploh ni smešno.
V naselje 80km/h - začasen odvzem vozniške,10pik,120jurjev kazni(ok 80 je recimo veliko za naselje, ampak določena naselja so "umetno podaljšana" za par sto metrov in radarji lovijo dlih pri znaku)
vožnja v nasprotno stran po AC - 60k sit pa 2 al 3 pike. Mislim :?: Ti ti pacek, ne smeš se vozit v kontra smer po AC, reči lepo oprosti pa 3 zdrave marije pa nič TV-ja danes zvečer :P.

Če mene vprašaš, jes bi takega človeka za sramne dlake na avspuh zvezal pa pelal na izlet po sloveniji. Avto pa izpit pa motor pa pecikl pa skiro bi mu pa vzel pa skuro. Ker kaj je preveč je pa preveč.
Pa ne mi govorit slaba signalizacija pa to. OK, recimo da ti rata zapelat na avtocesto na napačno stran, recimo. Če imaš IQ malo nad sobno temperaturo boš v roku 10 sekund oziroma po parih metrih ugotovil da si na napačni strani!:!: ! Pa ni izgovor zaspan, zmeden, star, niti pijan, zadet, kvečjemu prizadet. Če si ne prideš gor da se voziš po napačni strani AC pol ti jaz ne bi dal joysticka za playstation v roke, ne pa volana.
Tak vsaj jaz mislim, ...
Ti pa hvala bogu da si pravcajt zavil desno. To ti je po moje tudi dalo mislit.:shock:
Če bi se meni to zgodilo, bi človeka poiskal pa mu pomagal do konca ta njegov samomor izpelat :twisted:.
Mislim WTF?

Huh, tak pa sm spravo malo jeze ven :P

LP

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas So mar 26, 2005 9:18 pm

za nasprotnjo vožnjo pa tole
Auf Autobahnen und Kraftfahrstraßen gewendet, rückwärts oder entgegen der Fahrtrichtung gefahren
in einer Ein- oder Ausfahrt 50,- EUR, 4 Punkte
auf der Nebenfahrbahn oder dem Seitenstreifen 100,- EUR, 4 Punkte
auf der durchgehenden Fahrbahn 150,- EUR, 4 Punkte, 1 Monat Fahrverbot

Auf Autobahnen oder Kraftfahrstraßen geparkt 40,- EUR, 2 Punkte

torej gdo na avtocesti nasproti vozi ima ca 35K kazni :shock: 4 točke in 1 mesec peš hoje. SIcer je malo proti naši kazni, samo v nemčije ki ma 80Mio. prebivalcev ni tolko voznikoh ki v napačno stran se spustijo zato jim ni blo potrebe po višji kazni, vsaj jaz mislim
Zadnjič spremenil mistervegas, dne To mar 29, 2005 2:15 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
pilgrim
Uporabnik

Napisal/-a pilgrim Ne mar 27, 2005 4:50 am

M3 je napisal/-a:po moje se je tip še čudu da kaj je danes folku da vsi nasproti vozijio.

vesel je bil, kakšno srečo da ima, v nasprotno smer takšna gužva, v njegovo pa nikogar :P
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov