Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Zzooommm
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj

Napisal/-a Zzooommm Sr apr 20, 2005 12:14 am

upam, da se bo se kdo vsaj dve stvari vprasal: zakaj je zagorelo

Ja zakaj je le zagorelo no. Mislim. :roll:

Drugače pa:

sta se na hitri cesti Trebnje - Karteljevo oplazila kombi ljubljanske registracije in nasproti vozeči priklopnik

Po navedbah policije je bil vzrok nesreče nepravilna stran vožnje kombija.

Kombi je zapeljal s ceste, priklopnik pa je po trku zapeljal na nasprotni pas, se prevrnil in pod seboj pokopal še tri osebne avtomobile.

Šele po šestih urah reševanja in odstranjevanja pločevine so se reševalci prebili do zoglenelih trupel in jih našteli osem, med njimi je bilo tudi otroško

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr apr 20, 2005 12:34 am

_BANDIT_ je napisal/-a:
Speedfighter je napisal/-a:Sranje! :?
Ko vidiš kaj vse znajo povzročit IDIOTI ZA VOLANOM, se ti električni stolček za take sploh ne zdi več prehuda kazen!
Ljudje, zaboga, a tolk pridobite s takimi prehitevanji, da temu ni konca?! Men to nikol ni blo in tud ne bo jasno... :cry:

Vsakdo lahko naredi traparijo na cesti. Za to ni potrebno veliko, le bad moment, trenutek nezbranosti, marsikaj..... in nemoreš kar tako obsojat ljudi pa jih dajati na električni stol.

Sej, lahko da je povzročitelj res kakšen od številnih idiotov na SLO cestah in tempirana bomba, lahko pa je to oseba, ki si nikakor ne zasluži takih obsodb.

Speedfighter, me prav zanima, če si ti res tolk 100% na cesti, da si upaš dajati take obsodbe :roll: (če si sploh že na cesti....)

Drugače pa je tud mene na cesti najbolj strah tega, da bi nekje ukleščen živ zgorel. Boljš da se ubiješ že med karambolom.

se podpisem.

drgac pa grozna smrt. ta cesta pobira svoj davek.

je pa mal tole tud zarad tega ker so se tok hvalil kok novi zakon pomen mn zrtev. zmer je tko, da ko se zacnes z necem hvalt te hitr utisa.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr apr 20, 2005 1:46 am

Mater cela stala :(
SlikaSlika

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Sr apr 20, 2005 6:58 am

Folk se v mestu cjazi 40km/h, če se jim mudi pa nato hitijo na ovinkih, kjer je veliko manjša možnost za kazen a obenem toliko večja za nesrečo... kot sem že napovedal ob prihodu tega zakona, ga bo folk tiščal sedaj na ovinkih in izven mest... več komentarjev pa bo lahko izrečenih šele ob koncu npr. polletja.

Vozniku kombija se je verjetno mudilo, saj je v mestu izgubil veliko časa na račun novega zakona in boječega folka, ki vozi po novem raje 30-40 kot 50. Če bi tisti pred njim vozil do omejitve (sklepam, da 90), tudi verjetno kombi ne bi izzival nesreče...

Ekipa A.com izreka sožalje vsem svojcem, ki so v nesreči izgubili svoje ljubljene. Življenje je nepredvidljivo, na cesti pa še toliko bolj.
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr apr 20, 2005 7:31 am

:shock: :shock: :shock:
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr apr 20, 2005 7:33 am

Zzooommm je napisal/-a:
upam, da se bo se kdo vsaj dve stvari vprasal: zakaj je zagorelo

Ja zakaj je le zagorelo no. Mislim. :roll:

Ker je bil konstrukcijsko kak avto zanic, in morda sicer ne bi? Ne bos verjel, ampak posamezni deli avtomoibla, tudi rezrvar za gorivo, morajo prenestio dolocene obremenitve v nesreci brez poskodb. Drugace bi avti goreli ob vsakem trcenju, se posebej naletu od zadaj ...
Slika

Uporabniški avatar
Lesane Parish Crooks
Uporabnik

Napisal/-a Lesane Parish Crooks Sr apr 20, 2005 7:42 am

še moje sožalje vsem,ki ste v nesreči imeli svojce,starše,prijatelje,znance

Uporabniški avatar
swifty
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a swifty Sr apr 20, 2005 8:06 am

Lesane Parish Crooks je napisal/-a:še moje sožalje vsem,ki ste v nesreči imeli svojce,starše,prijatelje,znance

od mene tudi :(
http://lasagnarecipes.org.uk

steva cenejac
Nov uporabnik

Napisal/-a steva cenejac Sr apr 20, 2005 8:17 am

Ah, kaj bi to. Smo se vozil čez Mirno peč, pa so se ljudje, namesto, da bi mirno v koloni vozil, tako prehiteval na nepregledni cesti, da je blo joj.

Mirne duše bi se zgodilo enako kot lani poleti, ko sta bili obe cesti zaradi smrtnih nesreč ističasno zaprti.

steva cenejac
Nov uporabnik

Napisal/-a steva cenejac Sr apr 20, 2005 8:28 am

Pa še nekaj - ne glede na to, da se vsak dan peljem gor pa dol po tej cesti, glede na vse piz..ije, ki so se zgocile, mom od sedaj naprej zagovarjal polno črto na celi cesti - se bomo pa 5 al pa 10 minut dalj peljali.

Kako lepo je v Kartaljevem, ko pri polnih črtah lahko mirno 70-80 pelješ v klanec, ko veš, da ne moreš nič narediti, kot pa prej, ko smo 1 km naprej gledal, pa ocenjeval kok hitr dol pele, pa kok hitr mi, pa če bomo zdele lahko prehitel.

Računaš na to, da ne moreš prhitevat, pa je!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr apr 20, 2005 8:37 am

Ta nesreča se je zgodila na koncu, kjer se vedno prehiteva počasnejša vozila. Tut ta kombi je najbrž prehiteval in ko se je vračal na svoj pas je podrgnil ob tovornjak. Če bi bila tukaj polna črta se tega najbrž nebi zgodilo.

Sožalje vsem svojcem udeleženih v nesreči še z moje strani.

Odkar imam terenca me omejitve skor ne zadevajo več. Po mestu vedno vozim od 40 do 50km/h izven mest vedno 90 in po avtocestah vedno 100, avto sicer gre mnogo več, sam poraba je pri hitrejši vožnji večja. Pa pozna se ker s terencem ni treba noret, ampak lahko voziš lepo počasi in uživaš v vožnji. Tut višje sediš in imaš veliko boljšo preglednost nad cesto in soudeleženci v prometu.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne Sr apr 20, 2005 8:42 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Mc Čun
Nov uporabnik

Kraj: Kidricevo

Napisal/-a Mc Čun Sr apr 20, 2005 8:39 am

Iskrene sožalje tudi iz moje strani :cry:
Štajerska zvestoba, VIOLA do groba!!!

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Sr apr 20, 2005 10:11 am

Iskreno sožalje vsem, ki imate kakršne koli veze z preminulimi :cry:
Take stvari se dogajajo in ni nobene potrebe po električnih stolih.Jaz sem za nesrečo zvedel danes zjutraj, ko sem listal po časopisu in prva misel je bila: zakaj hudiča je zagorelo?tista cesta je pa živa katastrofa in skrajni čas je da naredijo AC kot se spodobi :evil:

Uporabniški avatar
petra
Nov uporabnik

Kraj: okolica LJ

Napisal/-a petra Sr apr 20, 2005 10:30 am

grozzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!! :cry: :cry: :cry: :cry:

tud, če varno voziš, nisi varen
zvok (vsaj) šestvaljnika je orgazmičen

twingo16v
Nov uporabnik

Napisal/-a twingo16v Sr apr 20, 2005 10:31 am

nebivedu je napisal/-a:Ta nesreča se je zgodila na koncu, kjer se vedno prehiteva počasnejša vozila. Tut ta kombi je najbrž prehiteval in ko se je vračal na svoj pas je podrgnil ob tovornjak. Če bi bila tukaj polna črta se tega najbrž nebi zgodilo.

Ta nesreča se je zgodila veliko višje, kot si predstavljaš in bila je "zelo" polna črta in zelo zelo nepregleden ovinek.

Sploh pa nikjer do sedaj uradno še ni bilo omenjeno, da je vzrok neprimerno prehitevanje, ampak vožnja po napačni strani vozišča. Pri tem se je kombi obdrgnil ob nasproti vozeči kamion. Oba sta bila bolj kot ne ob levo kolo, zato ju je potegnilo na nasprotna pasova. Ostalo . . .

R.I.P

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter Sr apr 20, 2005 10:33 am

_BANDIT_ je napisal/-a:
Speedfighter je napisal/-a:Sranje! :?
Ko vidiš kaj vse znajo povzročit IDIOTI ZA VOLANOM, se ti električni stolček za take sploh ne zdi več prehuda kazen!
Ljudje, zaboga, a tolk pridobite s takimi prehitevanji, da temu ni konca?! Men to nikol ni blo in tud ne bo jasno... :cry:

Vsakdo lahko naredi traparijo na cesti. Za to ni potrebno veliko, le bad moment, trenutek nezbranosti, marsikaj..... in nemoreš kar tako obsojat ljudi pa jih dajati na električni stol.

Sej, lahko da je povzročitelj res kakšen od številnih idiotov na SLO cestah in tempirana bomba, lahko pa je to oseba, ki si nikakor ne zasluži takih obsodb.

Speedfighter, me prav zanima, če si ti res tolk 100% na cesti, da si upaš dajati take obsodbe :roll: (če si sploh že na cesti....)

Drugače pa je tud mene na cesti najbolj strah tega, da bi nekje ukleščen živ zgorel. Boljš da se ubiješ že med karambolom.

Bandit, tle sva se najbrž narobe razumela-nism mislu električnga stolčka vse počez,da ne bo pomote! Sam če pa po krivdi enga nesposobneža umre 8 ljudi, je pa to zame uboj iz malomarnosti prve stopnje in si povsem zasluži tako kazen-tle pa žal ne odstopam!
Ne rečem da v petih letih še nism naredu napake na cesti, sam je bla vedno situacija taka,da če sm že koga s tem ogrozil,sem samga sebe-drugih še nikoli! Predvsem prehitevanj se lotim le na najbolj preglednih delih ceste in nikjer drugje!

Je pa to velka tragedija, tko da sožalje tud z moje strani.

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr apr 20, 2005 11:05 am

v enem avtu umrla cela družina :cry: oče,mama,otrok pa še nekdo je bi not :cry:
RIP

LP
Slika

VET
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a VET Sr apr 20, 2005 11:07 am

Tragedija ... tragedija ................ :cry:

Glede krivde pa ne prehitro obsojat ... verjetno je trčenje res povzročil voznik kombija ... ampak ne ga zdej takoj linčat ... najprej se vprašte ZAKAJ ???

Je bil to človek, ki se je izživljal in prehiteval na polni črti ? = NOREC

Ali pa je bil človek, ki mora za 500€ mesečno vsak dan narest
300km in preložit še 2. al pa 3 tone robe, ker ga delodajalc tera
kot psa in drži na minimalni plači. Samo zato, da preživi sebe in
familijo. Vse to pa z zakoni dovoljuje in podpira država,
ki muti z avtocestam in se zgovarja na slabo kulturo voznikov!
V tem slučaju pa je ta zgaran-izkoriščan človek REVEŽ.

Sožalje vsem udeleženim in njihovim sorodnikom ...

maestro
Novinec

Napisal/-a maestro Sr apr 20, 2005 11:15 am

Če mene vprašate je čudež, da takih nesreč v SI ni še več, glede na to, kaj ljudje počnejo in kakšne so povprečne hitrosti na cestah rezerviranih za motorna vozila.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr apr 20, 2005 11:30 am

VET je napisal/-a:Tragedija ... tragedija ................ :cry:

Glede krivde pa ne prehitro obsojat ... verjetno je trčenje res povzročil voznik kombija ... ampak ne ga zdej takoj linčat ... najprej se vprašte ZAKAJ ???

Je bil to človek, ki se je izživljal in prehiteval na polni črti ? = NOREC

Ali pa je bil človek, ki mora za 500€ mesečno vsak dan narest
300km in preložit še 2. al pa 3 tone robe, ker ga delodajalc tera
kot psa in drži na minimalni plači. Samo zato, da preživi sebe in
familijo. Vse to pa z zakoni dovoljuje in podpira država,
ki muti z avtocestam in se zgovarja na slabo kulturo voznikov!
V tem slučaju pa je ta zgaran-izkoriščan človek REVEŽ.

Bravo ;)

Na stol s takim, ki je umoril 8 ljudi. :? No, da se sam dodam nekaj misli. Zakaj so se pa avti zadaj nabijal. No verjetno niso bili vsi narazen 30m, ampak vozili eden za drugim -> tako se seveda ne mores ustaviti ne da bi pocilo in imamo 4 prezivele iz prvega avtomobila, ki se je zaril v kamion. Kaj pa, ce je pred kombijem en pacient vozil 50-60km/h kar je vsakodnevna praksa ne pa dovoljenih 100. Ah ja....sploh brezveze razpravalt.

Sozalje Slika
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov