ghandaed je napisal/-a:drugače pa so fifth gearovci naredili test med volvom 940 in moduskom, ki je pokazal zelo zelo drugačne rezultate.
ghandaed je napisal/-a:Zanimivo bi bilo narediti test z kakšnim landcruiserjem letnik 2000 (serijskim, brez nebivedu-school bullbarov) in novim "fičotom".
ghandaed je napisal/-a:Kot sem ze prej rekel bi pa bil zanimiv test starega serijskega pajerota in nove 500tke celno. verjetno bi bil marsikdo presenecen.
nebivedu je napisal/-a:ghandaed je napisal/-a:Kot sem ze prej rekel bi pa bil zanimiv test starega serijskega pajerota in nove 500tke celno. verjetno bi bil marsikdo presenecen.
Ja bi bil zanimiv - nekako si zamišljam, da bi ga pajero dobesedno povozil in s šasijo prišel vozniku do glave. Pajero se namreč ne mečka kot Q7 in je tudi precej trši kot Q7.
esem je napisal/-a: Pri nas nekateri povpetneži dejansko rinejo ostale s ceste - sem osebno že večkrat doživel oz videl in to predvsem X5, ML in Cayene - ali vsaj prehitro, brez v. razdalje in nevarno tudi za ostale. Ne govorim o štorastih oz tehnično slabih voznikih, govorim o nevarni vožnji v nasprotju s predpisi, o namerni in zavestni agresiji do ostalih. O uveljavljanju pravice močnejšega (v nasprotju s predpisi!), kljub večkrat dokazano veliki neumnosti oz nefunkcionalnosti takega početja (banalen in nenevaren primer: Voznik X5 zapelje v preozko ulico, kjer nima prednosti in kjer je nasproten avto (torej s prednostjo) že pri koncu, a se X5 vseeno ne ustavi (pred začetkom) ali umakne, raje čaka 10 minut ali več. Od kje njim logika? Kako lahko taki idioti pridejo do X5?). Tako agresivnih je še nekaj voznikov dostavnikov (tudi manjših tipa berlingo, kangoo), a ti so bolj redki.
Ne vem, ali se počutijo podaljšane, ali so pod viagro ali so enostavno take psihoprezence (in zato potrebujejo dobro (vsaj z značko, da se ve!) "orodje" za dokazovanje na cestah) in mi je tudi vseeno. A postajajo dejanski problem, ki se ga seveda ne bo sankcioniralo. Zanimivo, da med njimi skoraj ni voznikov japonskih SUV-ov (torej niti Nebivedu-ja :P !).
nebivedu je napisal/-a:Jst ne vozim SUV-a, ampak terenca. Mogoče zato, ker imajo japonci bolj malo suvov (rav4, forester), medtem, ko nemci in švedi nimajo skoraj nobenega terenca, ampak samo SUV-e.
BBoss je napisal/-a:Ne pozabit, da imajo ostali v "normalno velikih" avtomobilih slabši pregled tudi zaradi SUV-ov in terencev. Sploh mi je pa najbolj zanimiv aspekt pogleda kar precejšnjega števila lastnikov teh neekonomičnih pošasti. Vsi kot papagaji zagovarjajo trditev, da ga imajo predvsem zato, da zaščitijo svoje otroke in boljše polovice.
Seveda jim za mamico samohranilko (in njenega otroka), ki si ne more privoščiti kaj več od avta A ali B segmenta, popolnoma vseeno ali jih bojo zmečkali s svojo 2x do 2,5x težjo zverino. V glavi pa takšna misel, da jim je popolnoma vseeno za druge samo, da moji preživijo. Temu primerno se tudi nekateri agresivno vozijo saj se počutijo varne, egoizem pa jim preprečuje misel, da lahko komu drugemu naredijo veliko večjo škodo.
Na evo povedal sem, zdaj me pa spljuvite.
martk je napisal/-a: Je pa tudi tako, da ko zagledaš nekaj večjega na cesti, si avtomatsko malo bolj previden. Bolj so nevarni tisti živčneži v nekih "kao" športnih hatchbackih, če mene vprašate....
LP
Martin
adis je napisal/-a:poglejte si tale TEST:![]()
Crash test Renault Espace vs Land Rover Discovery
http://youtube.com/watch?v=FpWRRiWkufc&feature=related
in tisti, ki imate SUV-a in tisti, ki govorite kako varen je SUV dobro poslušajte kaj reče voditelj oddaje na koncu od 6:45 min naprej in sicer:
"in this crash between those 2 vehicles you will be better off in the MPV" - torej v renault espacu
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov